| AndreiPintea a întrebat:

Sunt român și am locuit în România de când m-am născut până la 12 ani, apoi părinții mei m-au adus în Germania. Acum am 22 de ani. Am absolvit școala gimnaziala, am promovat formarea profesioanla în domeniul IT, dar sunt încă singur...

Când întâlnesc fete românce, mă găsesc atrăgător pentru că vin din străinătate, dar nu vor relații la distanță și nu vor să se mute în străinătate, adică în Germania. Nu pot rezona cu tineretul român. Slang-urile și mentalitatea tineretului din Romania. Nu le am in sange fiind crescut în Germania. Femeile germane, pe de altă parte, nu mă văd ca un german. Mă respectă, dar a fi străin chiar e un dezavantaj. Am avut zero cazuri rasiste, dar multe mi-au spus des ca mai târziu în viață vor să întemeieze o familie și copiii ar trebui să învețe în primul rând numai limba germană. Romana nu. Unelor li se pare enervant faptul că am și accentul meu românesc când vorbesc germana, dar ce ar trebui să fac, am crescut cu el.

Germanii mă văd român (ceea ce sunt eu), iar româncele mă văd German.

Apropo, nu am dorinta de a mă întorce în România. Părinții mei au renunțat la tot ce aveau și ce construit în România, astfel încât să pot crește într-o țară cu perspective de viitor.

Am crezut că există doar avantaje în a fi un copil migrant in alta tara, dar nu, există doar dezavantaje.

66 răspunsuri:
| Lukasssz a răspuns:

Ai o singura posibiliate iti iei una care e crescuta, nascuta in Germania si daca vreti copii il inveti doar germana.

| Ana1687 a răspuns:

Care e problema ta cu oamenii de culoare?
Tatăl meu vitreg este un om de culoare așa că ai grija cui îi spui afirmații rasiste
Eu zic sa îți vezi de treabă ta

| Ana1687 a răspuns (pentru AndreiPintea):

In Germania sunt emigranți din toate națiile, eu zic sa te concentrezi pe alte emigrante

| AndreiPintea explică (pentru Ana1687):

Parintii lor sunt mai nationalisti de fel si daca nu stii limba familiei ei esti paduche. Am experimentat si asta. Cam ghinion am avut si acolo

| Lukasssz a răspuns:

Mna ai tai trebuiau sa se mute si ei intr-o tara unde oamenii sunt mai deschisi la minte ca Danemarca, Norvegia, Canada, Elvetia, unde nu se fac diferente.

| Ana1687 a răspuns:

Dacă îți zic și că fac parte din comunitatea lgbt cred că ți-am stricat de tot ziua

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Ana1687):

LGBTQ+, atee, metalista. L-ai spart.

| Lukasssz a răspuns:

Sau poti sa iti gasesti o fata acolo care e stabilita in Germania.

| Ana1687 a răspuns:

Sincer, mai ieși pe afară și lasă internetul că se vede că ai nevoie

| wildthing a răspuns (pentru Ana1687):

Chiar crezi ca am nevoie sa primesc sfaturi de la tine?

| wildthing a răspuns:

Asa si? Mi-ai mai spus! Altceva?!

| Ana1687 a răspuns (pentru wildthing):

Nu, de ce continui sa îmi dai mesaje? Vezi-ți de viață

| wildthing a răspuns (pentru Ana1687):

Ce manipulare ieftina!

| Ana1687 a răspuns (pentru wildthing):

Eu vad contrariul cumetre

| Freya1 a răspuns:

Iubirea o poti gasi si la noi in tara si in Germania si in orce alt loc.Doar trebuie sa lucrezi putin la tine si sa deschizi ochii la persoanele pe care le abordezi.

| Emma30555 a răspuns:

Nu e asta problema, oricum dacă ar fi asta eu cred ca sunt și alte familii de romani mutați în Germania adică sunt șanse sa fie și fete de origine romana care locuiesc acolo, te poți inprietenii cu ele. Dar cred ca nu a fost sa fie, nu e timpul trecut. Iubirea nu tine cont nici de religie nu contează originea, nu trebuie sa vezi asta ca pe un dezavantaj. O sa ți găsești și tu pe cineva trebuie doar sa cauți persoana potrivita

| Alverto a răspuns:

Ce aere mai ai și tu. Zici că ești nepotul Elisabetei a 2-a.

| mgtow a răspuns:

Auschlander ramai pentru germani toata viata. Nu vrei sa prinzi o chinezoaica? Alea accepta numai sa scape de tara lor

| AndreiPintea explică (pentru mgtow):

Sa fiu sincer... daca viata nu imi da voie deloc sa ma bucur de cineva langa mine atunci vreau macar oficial sa stiu ca, crap singur si gata. Atata vreau sa stiu

| mgtow a răspuns (pentru AndreiPintea):

Germanca vrea de.al ei dar vezi ca ii lasa imediat cand face copil pentru a primii mai multi bani. Vezi o rusoaica sau din argentina sa aduci la deutschlandia apoi familie cu riscuri sa te lase sau nu incerci

| AndreiPintea explică (pentru GabiDumitrescu):

Sa fiu sincer... daca viata nu imi da voie deloc sa ma bucur de cineva langa mine atunci vreau macar oficial sa stiu ca, crap singur si gata. Atata vreau sa stiu.

| AndreiPintea explică:

Sa fiu sincer... daca viata nu imi da voie deloc sa ma bucur de cineva langa mine atunci vreau macar oficial sa stiu ca, crap singur si gata. Atata vreau sa stiu. Mna...

| AndreiPintea explică (pentru Lukasssz):

Sa fiu sincer... daca viata nu imi da voie deloc sa ma bucur de cineva langa mine atunci vreau macar oficial sa stiu ca, crap singur si gata. Atata vreau sa stiu. Nimic mai mult

| mgtow a răspuns (pentru AndreiPintea):

Si eu am fost in 2 tari straine. Ma aflu in a 2a tara acum & nici naiba nu s-a legat de mine. Asa ca tot ce poti face e şlampe daca vrei sau la ocazie prin alte metode. Personal numai cu schimburi de femei am trait in viata si chiar nu-mi pare rau. Ca tine nu am gasit pe una demna de familie si asa putem trai bine

| AndreiPintea explică (pentru Design2021):

Sa fiu sincer... daca viata nu imi da voie deloc sa ma bucur de cineva langa mine atunci vreau macar oficial sa stiu ca, crap singur si gata. Atata vreau sa stiu. Nimuc altceva

| AndreiPintea explică (pentru CristiDinBucuresti):

Sa fiu sincer... daca viata nu imi da voie deloc sa ma bucur de cineva langa mine atunci vreau macar oficial sa stiu ca, crap singur si gata. Atata vreau sa stiu. Altceva nu mai vreau sa stiu

| Ana1687 a răspuns (pentru AndreiPintea):

Man, nu gândi așa, ai dar 22 de ani, până la 35 ai timp sa îți găsești pe cineva

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AndreiPintea):

Pai TU nu iti dai voie punind problema astfel. Intotdeauna cand ai impresia ca ceva e naspa in viata, cel mai mult depinde de tine.

| AndreiPintea explică (pentru GabiDumitrescu):

Cum depinde doar de mine cand mereu preiau initiativa si mereu am vorbit respectuos si politicos. Niciodata nu am fost un marlan cu femeile si niciodata nu tratat femeia ca pe o masina de placeri sexuale ca majoritatea baietilor de varsta mea.
Si daca imi doresc un singur lucru...nici aur, nici cerul, nicic pamantul. Vreau si eu pe cineva in viata. M-ai mult nu imi doresc si daca pentru asta reusesc sa intalnesc doar nenorociti atunci vreau macar sa stiu cada craü singur sau nu...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AndreiPintea):

Pai de tine depinde sa te desprinzi de ideile preconcepute cum ca gata, germana/romana, alta limba nu mai inveti. Gata, esti neamt dar nu esti neamt, nu mai vrei nici in Romania, nici in alta parte, dar sa pice ceva bun acolo unde esti. La maxim doua statii de autobuz distanta, daca se poate.
Nu ma refeream la cum te-ai comportat tu cu gagicile, poate esti piinea lu' Dumniedzău, dar esti inflexibil privind largirea orizontului de sortare. P.S. Tinder si alte povesti de genul nu functioneaza chiar deloc pentru tine?