Daca miauna noaptea si zgarie usa, inseamna ca are anumite nevoi pisicesti. Majoritatea pisicilor se trezesc in miez de noapte pentru nevoi.
Poi de obicei, prin perioada asta e nu stiu ce, si se aduna multe mate la un loc, asa o fost si la mine acu o saptamana
Poate este in calduri, hormonii facand-o sa se comporte mai agitat... daca da "din popou" atunci clar e in calduri. Dar nu e ceva neobisnuit sa vrea sa vina la tine, e chiar ceva de bine ca vrea sa stea in prezenta ta
Bună.
Dacă miaună este un semn al ei, trebuie să înveți ce vrea, să comunici cu ea.
Seara și dimineața, obligatoriu trebuie să o lași afară, are și ea nevoile sale fiziologice, este un animăluț de noapte și de aceea este mai "vorbăreță".
Pa, pa.
Se numeste sindromul Manelo-Agitatus.
A ascultat de la tine o manea fara sa vrea si de aceea se agita asa.
Poate e indragostita si are un motan pe afara...
O sa-si revina ea.
Poate din cauza ca nu ai castrato.Asa facea si a mea iar dupa ce am castrato s-a linistit.
Buna! Pisica ta poate fi in calduri, dar daca-i asa eu zic sa nu-i dai drumul pe afara... Poati avea probleme grave cu ea mai tarziu. Acum ~5 luni, pisica nea a murit. Pe la 7 luni a avut prima fatare si cu timpul, ne putand sa o tin numai in casa in aceasta perioada, a fatat de mai multe ori. Ultima oara a fatat puiul mort si asta nu trebuie sa se intample la o pisica sanatoasa ori cat de barana ar fi ea. Am castrat-o deci! Datorita faptului ca a fatat de mica a avut complicatii la operatie si ceva s-a intamplat... nu s-a refacut si a murit! Alege un doctor bun care sa o castreze si fa asta cat mai repede!
Pisicile sunt animale nocturne. Umbla si ele cand hrana este mai abundenta, adica soarecii ies din culcusurile lor,noaptea.
Acest lucru se intampla la animalele tinere,care au inca instinctul dezvoltat. Pe masura ce imbatranesc, capata obiceiurile stapanilor si dorm si ele noaptea.Dar si ziua!
Eu am avut multe pisici la viata mea,dar puii de pisica imi faceau mereu probleme,ca atunci cand noi ne puneam la culcare,ei aveau energie si chef de zbenguiala. Dar nu au iesit afara niciodata!
In concluzie,pisica ta vrea afara ca asa s-a obisnuit,fie ca vrea sa-si faca nevoile, fie ca vrea sa hoinareasca libera pe afara.
Daca nu are semnele pe care ti-le-am pomenit, nu e in calduri. Dar, daca nu vrei pui, este timpul ca in o luna-doua s-o sterilizezi.
De la 6 luni o pisica este matura sexual. Poate sa fie si mai tarziu,dar nu mai devreme.
Daca ar fi in calduri,nu ar vrea sa iasa afara,s-ar tavali pe jos, ar mieuna sfasietor de cate ori i-te adresezi, sta cambrata cu fundul in sus...
Dar, un animal care a fost obisnuit sa iasa afara din casa, este obisnuit sa-si faca nevoile in natura. Asa ca este posibil ca pe pisica ta s-o "taie" ceva si in acest fel sa se ceara afara.
Da e normal sa se comporte asa, poate e perioada in care se imperecheaza, si pisicile au si ele ca si tine nevoie la baie
Este posibil sa fie in calduri. De obicei ele intra in calduri de la 5-7 luni.
Si eu am 2 motani..si fac in fiecare seara asa. Vor afara sa se plimbi sau sa faca alte treburi
Eu cred ca simte nevoia sa se simta libera ca din cate ai spus are cateva luni de maturitate si cred ca le-a indeplinit.Sa nu-ti faci griji asa fac mai toate pisicile ca doar in varsta ei este cam matura.Nu-ti face griji!