Animalul poate murii in decursul urmatoarelor zile daca nu il vede un medic veterinar.
Atunci cand pisica noastra este diagnosticata cu rinotraheita virala, este foarte important sa inlaturam orice factori stresori care pot contribui la scaderea statusului imunitar al acesteia. Trebuie sa ii oferim pisicutei un loc linistit unde sa se poate odihni fara sa fie deranjata, la adapost de zone circulate intens.
De asemenea, pisica suspecta sau diagnosticata cu acest virus, trebuie izolata de alte pisici sanatoase, carora le poate transmite virusul.
Putem sa ii mai aducem o litiera pisicii pe care o instalam in apropierea locului stabilit pentru odihna acesteia si de asemenea un vas cu apa si unul cu mancare, pentru a reduce efortul depus, de a efectua aceste activitati.
Incercati sa nu o lasati nesupravegheata perioade lungi in timpul zilei si sa ii monitorizati respiratia. Daca observati dificultati in respiratie, respiratie accelerata, sau din contra, incetinita, mergeti de urgenta la medicul veterinar.
Daca pisicuta voastra refuza sa manance cateva zile consecutiv, medicul poate recurge la hranirea enterala, prin tuburi nazogastrice/gastrice. (se monteaza la cabinetul veterinar, unde medicul va poate invata cum sa hraniti corect pisica prin tub, sa il curatati si sa il mentineti intr-o stare corespunzatoare o perioada de timp).
In cele mai multe cazuri, in lipsa unor infectii bacteriene suprapuse si cu un tratament corespunzator, starea pisicii se va imbunatatii in urmatoarele 7-10 zile, prognosticul fiind unul favorabil.
Singura cale de a preveni aparitia acestei afectiuni este vaccinarea regulata a pisicilor dupa schema recomandata de medicul veterinar. Vaccinurile polivalente folosite in cabinetele veterinare vor oferi imunitate pisicilor si impotriva rinotraheitei feline virale.
Din pacate acest virus poate duce la deces.
Am citit asta deja, m-am informat, eu vreau sa stiu daca poate muri pisica.
Si pisica mea a avut rinotraheita, e un fel de bronsita doar ca la pisici. Da, e foarte nașpa boala, pana la urma e ca un fel de astm, totusi pisica se vindeca in timp. Cu cat creste mai mult cu atat capata mai multa imunitate.
Veterinarul mi-a recomandat kesium si vitamine. Cat timp a fost puiut era bolnava, cand a implinit un an nu mai șuiera.
Dupa ce se vindeca pisicuta sa ii faci primul vaccin, care e si impotriva acestei boli cronice.
sorina_1845 întreabă: