Neața!
În locul tău, nici nu prea aș mai merge la colindat! Adică... Ai 17 ani totuși, oamenii nici nu prea mai primesc!
Dar, încearcă O ce veste minunată!
Daca ti-au dai tuleile de mustata si cioc, atunci este bine sa nu mai mergi cu colindatul, precum copii mici.
Mergi cu "plugusorul" cu truple de oameni mari, adulti.
Mersul cu colindul vrea sa fie o traditie, vestea nasterii mantuitorului
Ai putea merge la rude, iar daca mergi in gasca cu colegii tai la parintii acestora (vor fi anuntati in prealabil). Primesti suc si prajituri.
Orice colind e potrivit e potrivit daca acepti ca mersul cu colindul e traditie si nu o faci neaparat pentru bani, si NU la toate casele la varsta ta.
Eu am mers cu colidul pana prin clasa a VI.
Oamenii ar primi. Colindatori nu mai sunt. Mai apar unii pe la usi dar nuspun nimic. Doar asteapta banul. Pentru ce?
Poți să mergi cu colindul când doreşti, este un gest foarte frumos. Un simplu search pe google la versurile conlindelor şi ai rezolvat problema.
Te îmbraci în polițist local, aștepți grupurile de copii care umblă cu colindatul și îi întrebi dacă au autorizație de la primărie. Dacă nu au: 40% amendă din încasări.
Salutare vărule! Păi la 17 ani trebuie să ți găsești chiar ceva de lucru, un job part time … Și tu vrei să te duci la colindat ? Nu are cine să te radă )). Eu zic să te duci să ți aprinzi o țig și să te liniștești )). Numai bine
E colinda clasica. Nu exista pentru copii si pentru adulti. Poti merge linistit.