| laSoledad a întrebat:

1. De ce armata rusa distruge orice din Ucraina, dar de presedinte nu se leaga nimeni? Daca Putin vrea sa se razbune pe cei de la putere, de ce nu merge exact dupa ei? De ce presedintele e liber si face nspe video-uri in fiecare zi si isi indeamna lumea sa mearga la lupta, adica la moarte sigura? E clar ca daca continua lupta, oricum Rusia va castiga la un moment dat. De ce presedintele Zelensky ii trimite direct la moarte, sa lupte impotriva Rusiei, cand e clar ca isi vor pierde viata? De ce nu se preda el si sa zica "uite, ne predam noi, conducatorii, doar nu mai bombardati tara si nu mai omorati civilii!" De ce el sta bine mersi acolo si are net si confort, iar restul ucrainienilor sunt bombardati?

2. De ce serviciile secrete interne si externe nu i-au anuntat pe ucrainieni sa plece din tara si sa se adaposteasca inainte de razboi? De ce nu au facut ceva inainte de razboi?! Suspect.

3. Daca Putin vrea sa se razbune pe conducatori, de ce bombardeaza toata tara si pur si simplu nu-i prinde pe conducatori? Singura justificare la bombardarea asta in nestire a Ucrainei e sa transforme asezarea aia intr-un taram pustiu care sa fie o fasie destul de mare intre Rusia si Nato si unde sa-si aseze Putin armata pentru apararea Rusiei la granita cu Nato. Voi cum raspundeti la intrebarile astea?

Răspuns Câştigător
| minrest a răspuns:

Zelensky este in Kiev, deci va cadea cu Kievul, deci este expus. Dupa cum spune Churchill, in Memorii, loialitatile care se strang in jurul liderului sunt enorme. Daca adoarme, nu e deranjat, daca greseste, e acoperit, daca e in pericol, e aparat. Daca nu e la inaltimea sarcinii, este retezat; dar asta nu poti sa o faci in fiecare zi. Bombardamentele nu sunt haotice; in razboiul modern se bombardeaza mult, dar in faza asta sunt victime putine. Victimele multe sunt la rusi.

65 răspunsuri:
| NLS a răspuns (pentru laSoledad):

"Apropo de gaze. Daca Rusia va fi scoasa din Swift, cum vor cumpara/plati, de exemplu, tarile europene gazul rusesc? Va fi o ironie mare. Sa vanda gaz tarilor care au scos-o din Swift."
Nu vor putea plati oricum. De aceea nemtii si ungurii s-au opus scoaterii Rusiei din SWIFT.
Ungaria este ~95% dependenta de gaz rusesc, iar nemtii, cam 65-70%.

"Daca Rusia va trebui sa vanda gazul si va fi scoasa din Swift, va incerca sa scada pretul lui ca sa creasca cererea?"
Nu cred ca va scadea pretul. Il va trimite probabil spre China, pe vapor. Au existat de mai demult discutii cu chinezii in acest sens, semn ca toata chestia e premeditata oarecum (am spus oarecum, pentru ca mi se pare ca Putin actioneaza si ia decizii haotic, cel putin asa lasa impresia uneori. Sau disimuleaza foarte bine, sa il credem si psihopat, in afara de sadic).

Si daca tarile europene se decid sa cumpere un procent din gaze de la altcineva, exista infrastructura pentru transportul lor pana in UE?
Japonia, Iran, Arabia Saudita, au confirmat deja livrarea spre europa.
La nevoie, si Spania are ceva rezerve, Norvegia.

Asta e cea mai mica grija. E un adevar ca nu o sa ne mai permitem 23 grade iarna, dar deranjul va fi infim pentru noi, fata de ce patesc cei care ies din cuvantul rusilor.
Mi-e groaza sa ma gandesc ce se va intampla cu tara aceea.
Nebunul tocmai a anuntat ca trimite noi trupe spre Ukraina. De data aceasta, mult mai multe.

| RAY a răspuns:

1,Ca sa iți dovedească bărbăția si iubirea fata de tara lui =voturi pe viitor, acum ca mor civili nu ii pasa lui, nici lui Hitler nu i-a pasat nici lui Stalin, ăștia sunt psihopați ei nu au mila, remușcări, numai vorbesc ca președintele fotomodel primește mii de cereri de sex peste tot, femeilor îl place, e un mascul alfa doar ca e închis acolo si nu lupta el, daca care fac războaie sunt din generația comunista, trebuie schimbate generațiile

2, au anunțat, dar asta vrea voturi populare, normal ca știau totul planul, doar america a si publicat asta

3, de acord, si eu am crezut asta la început, ca vrea orașele alea pro Rusia si atât, dar a tâmpit

| Jonathan81 a răspuns:

Zelensky Caută să facă jocul americanilor de aia!

| IoanVL a răspuns:

Ceea ce se întâmplă nu are nici o logică. Mi se pare că vrea cineva cu tot dinadinsul să declanșeze un război mondial, sau cel puțin un dezastru economic la scară planetară. În plus, prea vine chestia asta după covid.

Aș scrie mai multe, dar nu vreau nici să fac pe profetul, nici să sperii pe cineva.

| Violleta2022 a răspuns:

Te rog mult, cand esti atat de mic si nu ai habar de nimic, nu te mai implica in ceea ce nu intelegi, ca bati campii fara nici o logica, sens sau habar.
Am sa incerc sa-ti explic foarte simplu, pentru mintea ta.

1. Presedintele tarii nu trimite pe nimeni la moarte! Toata populatia Ucranei este reponsabila sa protejeze tara asa cum si noi romanii suntem obligati prin constitutie sa ne aparam tara.
Presedintele tarii daca se preda toata tara aceea este luata prizoniera, violata, batutura si pusa la munca fortata, tinuti in sclavie de rusi si rusii se fac stapani peste casele si fabricilor ucraininilor.

2. Este imposibil sa muti miliarde de oameni sau sa-i pui sa se ascunda, fiindca nu au unde sa se ascunda 43 miliarde de oameni.
Ucraina are de 2 ori si jumatete mai multa populatie decat a Romaniei, deci este imposibil sa poti muta miliarde de oameni peste noapte, mai ales daca sunt oameni saraci care nu au masini si nici bani, sau sunt miid e oameni batrani, bolnavi, neputinciosi care nu pot fugii nicaieri.

3. Putin nu vrea sa se razbune pe nimeni, el vrea sa cucereasca Ucraina, adica sa o coupe si sa o faca a rusilor, iar pe ucrainiei sa-i faca sclavi.