Pacat sa vad ca unii vor sa renunte la ce ne este cuvenit, sa renunte la tara. Multumesc
Ai motive serioase de a considera monarhia o optiune, indiferent pentru care tara? poti numi 3 state monarhice si 3 republici din europa cu cel mai inalt nivel de trai, ce civilizatie si nivel economic?
poti da un raspuns rational si de bunsimt: pentru ce Germania, Italia, ori Franta nu sunt monarhii? Sa-ti vad raspunsul pertinent!
Ar lua in seama un fel de revolta impotriva autoritatii si considerat un act ilegal
Si eu ma intorc in curand acasa, in Barcelona
Aici nu mai am nimic decat buletin si cod numeric, acolo am Nye si loc de munca decent
Mai studiaza, mai intreaba, mai vorbeste in mod direct cu oamenii! da oamenilor acele argumente care pot crea in mintea lor dorinta de schimbare! Da oamenilor argumente despre binele, sau raul fiacarui tip de organizare statala. Ai incercat macar cu 1000 (una mie oameni) sa-ai faci sa inteleaga pentru ce este bine, sau rau o eventuala schimbare?
Momentan: Dragnea este Presedinte al Camerei Deputatilor
La Castellon in vacanta sau la munca? Depinde si de conexiunea stabilita cu persoanele din jur. Da, sunt anul 1 la facultate, doar ca am intrat un an mai tarziu.
Nu era vorba neaparat de monarhie. As fi multumita si cu o republica demna, dar pentru asta tot noi: poporul trebuie sa ne luptam sa obtinem ceea ce ne dorim. Nu sa spunem ca "asa e la noi la romani".
Pentru mine, tot Romania ramane ACASA sub orice pret. Acum, asta e parerea mea, la dv poate fi diferit.
Mergem înainte, niciodată înapoi! Regele Mihai a fost un om excepțional. Dar aici vorbim de România. Monarhie, comunism, democrație... Degeaba! Noi avem stilul nostru, deocamdată nedefinit!
"acum 2 ore | UneRencontre a întrebat:
Buna seara! Ar fi posibil ca Romania sa revina la monarhie? Cum se procedeaza sau cine ar trebui sa decida acest lucru?"
Nu era vorba neaparat de monarhie. As fi multumita si cu o republica demna, dar pentru asta tot noi: poporul trebuie sa ne luptam sa obtinem ceea ce ne dorim. Nu sa spunem ca "asa e la noi la romani". "
? ce spuneai? varza cu ciolan afumat!?
Tocmai pentru a crea acea dorinta in mintea oamenilor as avea nevoie de mai multa experienta si profunzime in lumea "politica" si un mare ajutor despre istorie. Din asta, incep schimbarea intru mine mai intai si dupa aceea o sa incerc ca persoanele sa se intrebe despre anuminte lucruri, sa le dau de gandit nu sa le impun nici un gand. Sper ca ma indrept spre drumul cel bun!
Eu is ok locuiesc in ammerica,is si american,dara am vazut ca oamenii din tara aia,ca majoritatea vor altceva,vor talharie, vor corputie si etc.Tu crezi ca corputii au aparut asa de la ei putere? Coruptii au aparut ca cineva lea oferit ceva, oamenii romanii is corupti prin nastere, ei nu pricep si nici nu vor sa priceapa chestia asta ca nu trebuie sa dai nimci unui functinar, ca ala salariu, ca ala trebuie sa te ajute si etc.Eu iti zic ca am fost acasa la mama, am fost cu ea sa plateasca ceva imposite si acolo a dat aleia de la casa 5 lei daca poti sa-ti imaginezi asa ceva.I-am zis ce faci? ca lasa ca aia o stie bla bla.Adica te stie si? pai frate ba mama tu te-ai dus sa dai bani, impozit, asa si pe linga mai dai si spaga, adica dca spaga sa poti plati imposit vezi tu cam asta este gandirea romanilor a majoritatii.Deci aia care is altfel, aia care erau mai cinstiti au plecat frate, nu poti sa stai intr-un loc cu hotii daca nu esti hot.Sa fim seriosi, romanu este talhar, 99% de aia RO este acolo unde e.Nui din cauza ca nu stiu asa vrea oculta mondiala, sau din cauza americanilor cum multi zic pe acolo.Pai i-am intrebat, ma ce a luat americanii din RO? Au raspuns ca nau luat ca nu mai au ce asa si atunci le zic eu de ce tot tipati amricanii hotii ne-au luat neau dres? E o gandire total gresita, nu stiu probabil de mici romanii li se baga in cap tampenii.
Da, dupa cum ziceati, Spania e o tara frumoasa cu o limba la fel de frumoasa. dar totusi Romania cel putin mi se pare dublu de frumoasa. oamenii, hmm. gasesti orice ca oriunde. In vacanta e frumos oriunde dar strain printre straini, te saturi
Exact, mergem inainte. Deocamdata suntem o societate imatura, asa e. Multumesc pentru participare!
Am incercat, locuiesc pe strada MARTIR Vasile Balmus Timisoara
Vocea celui care striga in pustiu. de 28 de ani umblu in jurul umbrei mele si astept sa fiu tratat ca un cetatean occidental, nici vorba de izbanda Eu mi-am facut datoria fata de patrie si in armata si peste tot si nu vreau nimic in schimb decat sa ma lase in pace sa traiesc omeneste.Ca nu sunt sclavul nimanui!
Stiu ce simti. Multora dintre noi ne este data, in multe privinte, resemnarea.
Da, ai dreptate in ceea ce spui ca in Romania se gaseste acea mentalitate in 90%. Dar in treaba cealalta cu America. mna, mie nu mi-a prea placut tara aia niciodata. Si am auzit ca americanii s-au cam bagat peste tot si inca o fac. Parca au exploatat aur din tara
am vrut sa aflu doar daca e posibil sa se restabileasca monarhia, nu ca vreau sa se intample lucrul acesta... poate cu un rege adevarat da, dar nu cred ca mai exista
In opinia mea, trebuie schimbata constitutia Romaniei! Oricum are ambiguitati intolerabile, caci e facuta de pro-comunisti!
Dreptul la proprietate 'ocrotit' si nu garantat, multe alte mizerii! Este greu, si eu as vrea. Calea ar fi Referendumul, iarasi o procedura Complicata, si care poate sau nu sa fie aplicata!
Apoi : ciner sa fie REGE!?
Al; ta latura ca ultimii doi din istoriwe?
Nu merge! Ca unrege trebuie sa moara pentru Poporul LUI! Nu ca jegurile antecedente, fugind!
Nu sunt sanse! Trebuie un Popor atat de Disperat, atat de Motivat, care sa poata face Miscarea asta! Nu vad aici asa ceva!
Apoi se mai poate politic ca la fixarea lui Carol I
Asa vad eu lucrurile!
Azi pare greu, foarte greu, mai ales dupa mizeria dinainte, cand Monarhia a fost compromisa fara salvare de un jeg skorpionik, la chinezi sunt denumiti PORCI! Cred ca ei sunt mai sinceri!
Cu 35-40 de ani in urma... mai puteam fi imbarligat de securistii lui ceasca; dar argumentatiile pe dupa cortina, dovedesc de cele mai multe ori "intentiile" asazisilor curiosi! chiar nu sesizezi absurdul: "laughing am vrut sa aflu doar daca e posibil sa se restabileasca monarhia, nu ca vreau sa se intample lucrul acesta... poate cu un rege adevarat da, dar nu cred ca mai exista winking"?
Norvegia, Suedia, Olanda, Regatul Unit (Canada, Anglia, Scotia, Noua Zeelanda, Australia) si mai e Japonia etc.
Sa mai enumar?
In Italia s-au cam stricat treburile, in sud domina mafia.
Si in Franta cam incepe sa erodeze, insa Germania e cam cea mai buna.
Dar fa o comparatie intre tarile enumerate mai sus si intre cele enumerate de tine.
Daca vorbesti din auzite ar fi bine sa te abtii zic eu ca de fapt aia e marea greseala a romanilor ei vorbesc din orice numai sa isi dea cu presupusu Eu locuiesc in america de ceva ani si oameni mai buni can america eu nu am vazut.Am fost prin Italia, franta etc, cu americanii nu se compara nimeni, au alta gandire, is de pe alta planeta .Sau bagat peste tot pe unde adica? Cand faci a firmatii ar fi bine sa ai si ceva dovezi sau sa spui sa stii de ce sau unde sau bagat.Ammericanii au salvat lumea asta de la 2 razboaie deci amemricanii nu altcineva.Mai tot ce apare nou in lumea asta vine de la americani dara toti ii uraste dara folosesc lucrurile facute inventate de ei.Sau bagat unde anume? La evrei pai is prietenii cu evrei ca aia iau chemat sai ajute.Sau bagat unde in RO? Nu cred ca s-au bagat americanii in RO mai degraba noi ne-am rugat de ani de zile sa intram in NATO.deci unde anme s-au bagat? Sau bagat in Irak dara de ce? Pt ca aia iau chemat, populatia iau chemat ca ii belea sadam pe toti, sa fim seriosi, si tu daca esti in pericol daca cineva incearca sa te bata si strigi la un amic la un prieten ala nu vine sa te ajute? Pai sare mai ales daca tu nu esti vinovat sau asa ar trebui sa iti sara in ajutor.Acum romanii dupa ce sau rugat de americani sai primeasca in NATO nu le mai plac americanii . Ceau facut ammericanii in RO? Au extras aur? De unde? Aia care au extras erau Australieni sau voiau sa extraga, nicidecum americani.Americanii au venit sa scoata gaze se sist, iar romanii iau alungat pe motiv ca au venit aia sai otraveasca bai sa vina taranii aia sai alunge pe aia asa ceva e de ras acum se pling romanii ca nau cu ce se incalzi ca nau lemne ca lemenele le-au luat tot americanii adica austriecii dara noi tot pe amemricani dam vina .Ca idee unde locuiesc eu este o sonda din asta de gaze de sist este ceara linga autostrada dara nu s-a intamplat nimic rau, nu-s ape otravite, nu-s cutremure, nu-i nimic.Acum ca is cutremure cine mai e de vina? Atunci erau de vina americanii ba dara popor mai tampit ca noi sincer n-am vazutAcu n-avem gaze ne imprumutam la rusi, deci cu gaze la noi in tara noi ne imprumutam uite asa numai de ciuda sa moara de oftica americanii . Sincer am ajuns mai naspa ca aia din america latina, ne-au depasit pana si aia pe bune.Cum sa dai inainte cu mentalitatea asta? Adica toti extrag gaz de sist la noi nu,n-are voie, noi nu facem asa ceva ca avem de toate .Pai stii vorba aia"la omu sarac nici boi nu trag"? aia suntem noi, dara boi nu trag ca nici aia nu vor, adica noi suntem saraci, dara asa vrem sa fim, nu facem nimic sa fim altfel.Aia e problema la romani.Plus de asta mereu suntem alimentati cu din astea jos straini, afara cu straini, sa punem romani sa faca sa dreaga.Pai pune frate dara sa faca ceva nu sa fure la furat suntem cei mai buni, ne furam noi intre noi ca nici de furat de la altii nu suntem in stare.Sunte zero sa nu zic minus la armata, la scoala, la orice, in orice domeniu suntem praf, dara pentru toate americanii is de vina.Ma vad pe unia aia mai in varsta ca unde au fost americanii dupa razboi sau dupa terminare de ce neau lasat la rusi,, sau chestii de genu asta.Pai ba frate tu ai fost cu nemtii ai fost ai luptata impotriva americanului, iai omorat oameni, etc ce voiai ala sa faca pentru tine? Aia pun papriu ca si asa cum am fost noi au incercat sa ajute dara nau tinut atunci de ei.Cam naspa dara nu-i bine deloc ce gandire au romanii si incotro mergem.E parerea mea ce am zis eu asa vad lucrurile.
anonim_4396 întreabă:
Lacatusw2005 întreabă: