Nu, nu e legal daca lucrarea e facuta pe naspa si nu il branseaza la contor. Reclamatie la primarie.
Pot fi 2 situatii:
1.Vecinul se conecteaza la conducta principala si atunci n-ai ce sa-i faci.
2.Vecinul se conecteaza la conducta ta, atunci ai dreptul sa-l refuzi, mai ales daca nu-ti plateste o parte din ce-ai platit tu cand te-ai conectat la conducta principala.
Daca nu va intelegeti se va ajunge la judecata si cred ca se va pronunta o solutie care sa va nemultumeasca pe amandoi, respectiv tu vei fi obligat sa-i permiti conectarea si vecinul va fi obligat sa-ti plateasca o suma, ambii ramanand cu cheltuielile facute de fiecare pentru judecata.
Nu este conducta principala, eu am tras de la principala conducta care este la 2 3 metri de el dar problema este ca este asfalt și trebuie sa îl spargă ca să se lege de la principala și ca să nu-l spargă spune ca se leagă la mine eu nu as vrea să-l las nici dacă îmi da bani nu asta e problema, sunt niște conflicte mai vechi sunt jigniri și nu as vrea sa ia de la conducta" mea "
În momentul când au săpat în fata porți sa se lege nu au avut nici-o hartie la mana sau autorizație, aviz a săpat cel care citește apa și se ocupa cu apa și unu oarecare
Acum sunt sigur ca, daca nu-l lasi, veti ajunge la judecata si se va intampla ce ti-am spus in ultima fraza.
Daca se leaga la caminul unde ai tu contor, ai spus ca se leaga ilegal, atunci cum va plati? Sa fie legal, trebuie sa aiba contor, chiar daca ar fi in acelasi camin cu tine, tu ai contorul tau.
El nu se poate lega de dupa contorul tau aia este teava ta, deci il poti refuza, suni politia, nu trebuie sa reclami nicaeri, suni la politie, ca cineva sapa si se leaga de teava ta.
Daca se leaga inainte de contor, acolo este teava orasului, dar asta inseamna ca fura apa, pentru ca daca face lucrarea ilegal nu-i da nimeni contor, nul inregistreaza nimeni.
Daca ai pica pe el, eu zic sa il lasi, cauta si fa poza, la amundoi, cand se leaga, lasa-i sa se lege, apoi suni la politie la primarie si le spui sa vina, or sa gaseasca teava trasa ilegal, de unde vecinul tau ia apa gratis, adica o fura, apa netrecind prin contor.
Nu stiu daca ai inteles ce zic.Nu te lua dupa nea ioan ca nu stie ce anume se intampla.
Daca ar sti nu ar mai fi spus ca ajungi la judecata, nu are voie nimeni, deci poti suna politia, nu are voie sa se lege de teava ta.
Teava ta este cea care iese din contor, deci acel contor si tot ce iese din acel contor, spre casa ta, este al tau.
Contorul desi nu este al tau personal, este tot al tau, adica ti-a fost destinat tie, pe baza acelui contor tu platesti ce apa consumi.
Deci de acel contor, sau de teava care iese spre casa ta din acel contor nu se leaga nici Dzeu.
Nu trebuie sa suni pe nimeni, doar vezi ce vor sa faca, iar daca vor sa se lege de teava ta, atunci nu-i lasi, simplu.
Daca se leaga de teava de dinainte de contor, l lasa-i sa se lege, dupa suni politia si pe cei care furnizeaza apa, le spui ca sau legat ilegal si ca fura apa, nu au contor. O sa o pateasca rau, iar cel care il ajuta ce spui ca citeste contorul, o sa fie dat afara, poate si mai rau.