1.OUG13 a fost declarat CONSTITUȚIONAL de CCR la sesizarea Avocatului Poporului.
2.Nici măcar nu e trimis în judecată pentru grup infracțional organizat, am spus că vorbesc de LUCRURI CONCRETE, n-ai spus așa ceva.
3. Șeful de partid trage sforile în Parlament, fiindcă el controlează majoritatea, partidul reprezintă Parlamentul în fața căruia răspunde guvernul, fiindcă oamenii ăia din partid au dat vot de încredere guvernului în Parlament, spui numai aiureli.
Eu sunt neștiutorul?)) Ai spus 3 chestii fără sens.
1. pentru tine nu există prezumția de nevinovăție
2. OUG13 e constituțională.
3. Confunzi mulți termeni. Și ia și un 4:
Condamnarea din dosarul referendumului e nulitate absolută și cel mai logic ar fi să fie repus în termenul pentru contestație în anulare fiindcă n-are cum justiția să fie bună pentru unii și proastă pentru alții aflați în aceeași situație.
și, ipotetic vorbind, formarea unui grup infracțional organizat ce conflict juridic de natură constituțională creează?
Sper ca Iohannis, un tip competent care reuseste sa foloseasca eficient putinele atributii non ceremoniale de care dispune. Sigur, va fi nevoie sa ii dam si un parlament dominat de PNL, USR si PLUS, dar pana atunci mai e mult. Intre timp neamtul o sa duca singur lupta.
2. Vrei sa spui ca Oficiul European de Luptă Antifraudă are ceva personal cu Dragnea de a facut o sesizare?
1. OUG13 NU e constitutional, daca CCR a declarat altceva nu inseamna ca are dreptate.
In legatura cu punctul 3, unde pruna mea e principiul separatiei puterilor in stat daca un om trage sforile si in Parlament si in Guvern, iar pe langa asta intentioneaza sa dea legi (ordonante mai bine zis) sa traga sforlie si in justitie?
Nu constitutional, ci penal. Mai grav. Functie de demnitate publica condamnata penal (da, nu pentru asta e condamnat penal, inca!). Zi-mi tu o alta tara din Europa care ar permite asa ceva?
1. Și cum ai tras tu concluzia că nu e constituțional? Cred că ai de studiat ce înseamnă termenul ăsta. Mai mult ca sigur, tu ai dreptate. Dar, din nefericire, deciziile CCR sunt general obligatorii, deci e constituțional și subiect închis, se pun în aplicare, nu se comentează.
2. Vreau să spun că sesizare, cum bine remarci și folosești termenul corect, nu e egal cu condamnare, cum, din păcate, nu faci diferența între termeni. Și nici măcar n-a fost trimis în judecată la noi, de 2 ani se vorbește de dosarul ăsta și prevăd că va veni, curând, clasarea.
3.Guvernul dă răspundere în fața Parlamentului. Parlamentul e controlat de partid, în fața cui dă socoteală în Parlament, nu în fața acelorași oameni? E un nonsens ce spui tu.
Nu știu din Europa, că n-am studiat si nici nu mă interesează, dar știu că în SUA, în noiembrie, la alegerile parțiale, 2 'penali' au intrat în Camera Reprezentanților.
Și oricum Constituția cât și CP spun clar că judecătorul, dacă consideră, și putea să considere orice, că era Livia Stanciu, îi poate interzice să candideze.
Si ce a facut Dragnea ca sef de partid, sef al camerei deputatilor si prim ministru indirect? A facut ceva bun? A construit vreun km de autostrada, a investit in infrastructura, in cercetari, a facut ceva util? Unde sunt banii?
De ce sa se claseze dosarul? Ti se pare normal? Crezi ca OLAF a facut degeaba sesizarea aia?
Tu de ce esti multumti de guvernarea PSD? Cu ce te mandresti?
Îmi place cum schimbi subiectul.
Cred că, dacă citești mai sus, am scris foarte clar că sunt foarte nemulțumit și că în afara secției pentru anchetarea magistraților, în 2 ani de zile, n-au făcut niciun lucru bun. Dar tot nu vreau securiști. Și da, s-au construit câțiva km de autostradă, nu știu cifra exactă, dar văzusem prin presă că s-au inaugurat vreo 20 anul ăsta.
O să se claseze dosarul fiindcă nu cred că e vreo probă, la asta mă refeream.
Daca nu esti multumit de ce ii iei apararea?
Am schimbat subiectul pentru ca am crezut ca nu mai aveam ce discuta vizavi de subiectul anterior. Si tu ai omis cateva intrebari cum ar fi ca Dragnea a schimbat prim-ministri pana cand a dat de marioneta perfecta care face tot ce-i spune el. Aici este incalcat principiul separatiei puterilor in stat. (si nu numai)
Că spui tâmpenii. Eu nu sunt mulțumit, tocmai, că nu a făcut ce a promis legat de reforma justiției, anularea oug6, etc
Îmi explici te rog cum s-a încălcat separarea puterilor în stat când Parlamentul a retras încrederea unui cabinet și a dat-o altuia?
N-am omis nimic. Au dat și un OUG care, cred eu, e neconstituțional, 92/2018, dar nu prin conținut, ci prin faptul că a schimbat o lege adoptată de parlament ce nici nu intrase în vigoare.
E ultimul raspuns pe care il dau la aceasta postare.
Problema e ca primul ministru nu face ce considera el ca e bine, ci face ce i se spune. O fi intr-un partid politic, dar sa nu ai pic de integritate, sa il lasi pe altul sa decida in locul tau, mi se pare dezgustator. Sa nu mai zic ca nu e in stare sa vorbeasca cum trebuie si nu ne poate reprezenta. Mi-e rusine ca e prim-ministru.
Am spus ca eu vorbesc doar de lucruri concrete. Asta e supoziția ta, eu nu o pot lua de bună.
Chiar daca ar iesi unul bun, nu ar prea avea cu cine sa puna tara asta din nou pe picioare.
De ce crezi că l-au asasinat pe Vadim Tudor, el ar fi avut cele mai mari sanse să devină presedinte acum.
Nu a avut ce sa le faca, draga Elvis, nu are prerogative, legea da puterea majoritatii parlamentare, adica lui Dragnea.
De fapt, s-au facut aproximativ 60 de kilometri de autostrada.
Cu atât mai bine, e unul din subiectele care nu prea m-au interesat.
Daca nu se deschideau in regiunea mea nu ma interesa nici pe mine.
Muscati limba! Vrei sa ajungeem mai rau ca in Koreea de nord!
MisterKat întreabă: