As termina cu coruptia si as incerca sa fac ceva pentru copii acestei tari.Se maresc pensiile... dar salariile...cind?! Dintr-un salariu traiesc mai multe persoane, dintre care in primul rind copii, la care trebuie sa le asiguri tot ce le trebuie pentru a invata sa-si faca un viitor sau copii de oameni simpli n-au dreptul la un viitor mai bun?!
Daca as fi prim-ministru al Romaniei as incerca sa privesc lucrurile prin ochii cetatenilor, adica daca as fi eu in locul lor de ce as avea nevoie, daca trebuie sa aprob ceva m-as gandi daca mie mi-ar conveni acel lucru...
E mare lucru sa vezi lucrurile si din alta perspectiva, sa te pui in pielea celor pe care ii afecteaza deciziile tale...
Cred ca s-ar schimba multe lucruri in lume daca la conducere ar veni cineva ca nu este crescut in lumea politica, care nu vine pentru a-si umple buzunarul sau macar daca face acest lucru sa o faca din perspectiva unui indivit fara experienta politica dar cu experienta in viata comunitara...care a trait consecintele unor decizii luate pentru a le aduce lor beneficii si nu catatenilor.
Greu de gasit o astfel de persoana!
Traim in Romania, ar trebui sa fim mandrii de asta, dar si sa facem ceva sa schimbam lucrurile spre acest sentiment cu care de exemplu americanii se mandresc, chiar daca lucrurile nici la ei nu sunt atat de roz. Ei sunt exact ca o mama, oricate fara de legi i-ar face copilul in ochi ei el este cel mai bun copil din lume si nimic nu ii schimba pararea oricat s-ar chinui.
In schimb noi suntem mama care isi cearta copilul pentru raul care il produce, dar nu incearca sa faca nimic sa il ajute, s-au sa afle cauza atitidinii sale...doar arunca vorbe ca nu este ascultata si ca nimic nu il schimba... Vorbele nu ajuta la nimic daca nu iau Viata!
Mandritiva cu ce aveti si incercati sa face-ti ceva pentru asta! Nu asteptati miracole! Ele se petrec doar cu acordul nostru!
In primul rand sper ca daca as fi prim-ministrul Romaniei sa nu. mi uit obligatiile si indatoririle fata de tara si doar sa ma bucur de functia mea.
Unii spun ca ar schimba tot, insa nu cred ca tara noastra este intr. o stare atat de jalnica, incat trebuie schimbat chiar totul.Este chiar o tara foarte frumoasa, insa nu stim sa. i valorificam lucrurile bune.Cred ca asta ar fi primul lucru pe care l-as face: as incerca sa le introduc oamenilor in sufet incredere in tara noastra, pentru ca e tara nostra, cu bune cu rele- e a noastra si nu o putem schimba. Poate ca si alte tari au probleme, si este inposibil sa nu fie asa, insa stiu sa.si ascunda defectele. Asta trebuie sa invatam si noi. Apoi cred ca chiar daca nu imi sta mie in putere sa fac acest lucru as angaja in parlament doar persoane tinere, pentru ca ele reprezinta viitorul, au un alt punct de vedere asupra vietii si cred ca ei chiar pot schimba ceva.
Cam asta as face eu...ar mai fi si altele, precum curatenia, insa aceste lucruri nu tin de politicieni, ci doar de oameni.
Pe curand si numai bine
Daca as fi primul-ministru al Romaniei as lua masuri de la economie la sănătate sau de la transporturi la educaţie.Cu privinta la economia tarii as schimba tva ul la numai 15%, deoarece oferă un climat investiţional mult mai atrăgător pentru companiile străine, care se opresc de mult ori la graniţele României.
In domeniul sanatatii as imbunatati toate cabinetele si institutiile de sanatate din aceasta tara, as investi bani in aparatura profesionala si necesara salvarii unei vieti de om, mai mult as micsora pretul care se ia la o consultatie medicala sau la o operatie, deoarece sunt multi oamenii in tara asta care mor nevinovati deoarece nu au posibilitati sa se vindece.
Cu privire la transporturi as introduce pe piata mijloace de transport ecologice care vor proteja mediul inconjurator si viata oamenilor.Pentru satele periferice sau separate de restul lumi...as investi bani pentru ca si acestia sa aiba mijloace de tarnsport, deoarece multi copii din sate sarmane renunta la a invata si la a se duce la scoala din cauza faptului ca nu exista mijloc de transport cu care sa se deplaseze.
In domeniul educatiei as imbunatatii scolile, as mari salariile profesorilor si as acorda trasnpot gratuit elevilor care vin de la distante mari la scoala.
Sunt multe de facut in aceasta tara si cred ca ne ar trebui ani sa acoperim ''gaurile''pe care alti oameni inconstienti le au produs.
Daca as fi prim ministru al Romaniei in primul rand as avea grija sa ajung presedinte pentru a putea schimba tara in totalitate. In primul rand daca cineva arunca cu gunoaie pe jos nu as introduce amenzi pe care oricum lumea nu le-ar plati din contra cine arunca pe jos i-as pune sa lucreze 24 de ore in folosul comunitatii cu uniforme tot tacamul. Apoi as exploata toate resursele care le avem pentru ca avem o tara bogata din nefericire neexploatata. Apoi la scoli as introduce cursuri de pian vioara inot canto sau alte chestii gratis pentru copii pentru educatia lor.In al treilea rand as face mai multe spitale pentru copii as aduce aparatura moderna pentru tot felul de boli. A si sa nu uit as infiinta multe centre de donare a sangelui pentru bolnavii de leucemie sau ce boli mai sunt. Si daca as fi prim ministru l-as sfatui pe presedinte ca tara noastra sa nu se mai cheme Romania ci sa se cheme Tara Noastra [ asa mi-a venit in cap ]
Sincer, chiar nu aş vrea să fiu în această postură, din mii şi mii de motive:
nu-mi place politica
nu cred în politicieni
presiunile ar fi prea mari
nu cred că poţi să faci ce ai vrea tu să faci(la genul de bine)
trebuie să recunoaştem că nu este uşor să ai aşa o funcţie, dacă într-adevăr vrei să faci ceva util pentru societate
trebuie să recunoşti că pentru a fi un aşa om mare, ar fi bine să fii deştept
cred că mi-ar trebui 2 zile să le scriu pe toate
As face mai multe proiecte pe fonduri europene. Si de schimbat nu schimb nimic, daca nu-i nimic facut ce sa schimb? Eventual as schimba imaginea Romaniei in U. E.
Daca as fi primul-ministru al Romaniei nu as face nimic, asta ca sa nu stric traditia prim-ministrilor precedenti...
Daca eu voi ajunge sa fiu primul-ministru al Romaniei...in primul rind ia-si ajuta pe acei oameni care sunt saraci si care traiesc pe drumuri, apoi voi descoperi talentele unor oameni care intr-adevar vor fi vestiti si vor prezenta tara.
DACA SE VOR INTIMPLA ACESTE LUCRURI NOI N-E VOM MINDRI CU TARA NOASTRA!
Daca as fi primul ministru as interzice claxoanele in trafic; eu nu am permis de conducere inca dar cu toate acestea din scaunul din spate tot se aude si inca destul de bine cand cineva isi uita degetul pe claxon si uita sa si-l mai ia.Nu stiu daca a mai raspuns cineva la fel dar sunt foarte multe raspunsuri si draga mea fetita nu o sa ma lase sa stau sa le citesc pe toate.Important este sa gandim toti la fel si sa vrem sa facem toti acelasi lucru.Cu drag Flory
As transforma Romania intr-o tara mai buna 100%, bla bla. Dar degeaba, ca nu sunt de vina numai primul-ministru, presedintele de ce se intampla, ci si oamenii-mult prea rai si hoti.
Niciodata nu stii ce e mai bine pentru o tara...mereu se gaseste cate ceva ...si mereu se gaseste cineva pentru a comenta.
Eu as avea multe de schimbat cum ar fi:tezele, strazile, politicieni, alocatiile, locuintele, creditele, etc.
Sunt multe de facut si desigur ca nu poti sa l faci pe toate dar macar cele mai importante.
Dar asa este in Romania si nu avem ce face.
As mari salariul la toate categoriile de profesii, as intreprinde ajutoare umanitare la toti bolnavii, orfanii, batrinii, copiii, as reconstrui drumurile tarii, facindu-le mai bune, as oferi sustinere si ajutor bisericelor, as reinoi satele, orasele prin reconstruiri, tehnologii si alte necesitati ale vietii(apa buna, hrana). As oferi medicamente si tratament gratis tuturor pacientilor gravi si mai putini gravi care itr-adevar au nevoie de acesta tratare! As oferi imbracaminte gratis tuturor taranilor nevoiasi! As construi o lucuinta in care toate animalele bolnave si fara stapin sa fie lecuite, imblinzite sa le fie oferita hrana pe bun plac.
As hotari intreabarea... cu Republica Moldova... daca tineretul de acolo insista la unirea ei cu Romania! Adica as apela la presedinte cu intrebarea aceasta...
Daca as fi primul ministru al Romaniei as ruga invatamantul sa-si i-a treaba in serios, deoarece copii nu mai invata.
As schimba profesorii.
Mi-as da demisia
Sincer, multe sunt de schimbat, insa singur nu poti sa le schimbi, daca nu ai cu cine lucra, degeaba te chinui. Eu zic ca vreau sa facem x lucru ca sa imbunatatim nivelul de trai, iar parlamentarul care ar trebui sa ma sustina doarme-n plen. Sunt multe de zis, greu e sa le pui in aplicare. Consider ca odata ajuns acolo sus, uiti de unde ai plecat si ce ai promis.
Nu sunt multe sau radicale schimbarile ce pot fi facute intr-o zi.As face un contract de colaborare cu UE, pentru a lucra ca agent sub acoperire. As incepe ziua prin "fura" toate dosarele de coruptie si documentele secrete ce stau ascunse. As dona bunurile publice aflate in uzul politicienilor piratilor somalezi (eliminand pirateria-premiul nobe pentru pace). As institui drept obligatoriu consumul de Red Bull la intrunirile Senatului si Camerei Deputatilor. As intra in greva foamei si l-as sechestra si vinde pe presedinte si pe inaltii demnitari unul cate unul traficantilor de rogane saufortelor talibane pana la judecarea tutoror dosarelor politice si la eliminarea incalcarii legii, banii rezulati ajungand la buget. Pt fiecare demnitar vandut as planta cate 10 copaci pentru a proteja mediul si a curata atmosfera. I-as gratia pe detinutii celor ce doneaza averea a buget la buget.
Nu stau acum sa scriu romane ca si ceilalti oameni/copi. Am doar 14 ani dar eu zic, ca la varsta mea asa de frageda am o imaginatie bogata. Pentru a iesi in evidenta Romania ca o tara europeana eu a-si zice sa facem ceva folositor dar in acelasi timp si igienic. De ce nu facem parcuri mai dese, iar pe trotuare sa nu mai fie nici un copac pentru a lasa frunze si a murdari strazile si trotuarele. Trotuarele si strazile sa fie asfaltate, iar daca nu se poate, pavate dar drept nu cum este acum. In loc de oameni care sa mature strazile mai bine oameni care sa le spele (ex: New York). Iar cand ajungi acasa, sa fi curat pe talpi. Mi-am adus aminte vorbele domnului profesor de matematica: "De ce oare fac scolile acestea aproape de strada?" e o intrebare buna zic eu. Sa fie de exemplu un examen, si trece un tractor pe strada, elevul acela nu se mai poate concentra la subiecte. Acestea sunt pe putin... Daca ar fi sa va spun tot, ar fi mai mare ca lista pentru mos Craciun. Dar inca 2 lucruri mai am de zis. De ce mai permitem circularea cu, carute pe strazi? De exemplu vine un strain sa vada Delta, si trece un rom cu, caruta s-a, stiti cum se uita turistul la acea persoana? Eu stiu, am vazut ca stau in Tulcea si pe faleza mai vin turisti, iar din cauza lor, noi ne facem de ras. Iar al doilea lucru pe care vreau sa il spun este: De ce lasam sa ajunga caii pe mana romilor? Pentru ca ii maltrateaza iar acest lucru ar trebui pedepsit! Salutari Aliosa:*! Multumesc pentru dreptul la opinie!
Nu mi-am dorit asta niciodata! Nu mi-ar placea sa dorm (la propriu) la conferinte ca apoi sa fiu vedeta saptamanii pe mass media. Desi scaunul pare destul de confortabil.
Dar daca totusi as ajunge asa departe, nu as fi nici ca un Vlad Tepes, nici ca un Ceausescu.si nici ca oricare alta personalitate politica de azi! As putea sa spun ca as face si as drege multe, insa scopul meu ar fi ca Romania sa nu mai arate asa si sa nu mai fie in urma cu 100 de ani fata de celelalte tari europene! Cam asa ar arata sloganul meu politic. M-ati vota?
DACA AS FI PRIMUL-MINISTRU, MI-AS DA DEMISIA DIN PRIMA ZI RECUNOSCAND CA NU SUNT CAPABIL SA CONDUC O TARA! SI ACEASTA INCAPABILITATE POATE FI DE 2 FELURI. UNU PT.CA CHIAR AS FI UN INCAPABIL, DESI AMICI MEI POLITICI M-AU CREZUT BUN DE PRIM-MINISTRU, SAU SA FIU INCAPABIL SA CONDUC ASA CUM AR TREBUI PT. CA NU-MI PASA DECAT DE CHIVERNISEALA MEA. CELE SCRISE MAI SUS TREBUIE LUATE CU TITLUL DE:ATENTIE ACEST LUCRU NU NU SE POATE INTAMPLA IN ROMANIA, UNDE SA MAI VAZUT CA UN PRIM-MINISTRU SA DEA DIN MANA GAINA CARE FACE OUA DE AUR?
As incepe cu copii :le-as creste alocatiile la cel putin 100ron, apoi pensionarilor le-as mari pensiile (celor cu pensii mici, iar celor cu pensii mari le-as aduce-o la acelasi nivel cu ceilalti), as investi mai mult in infrastructura si in turism pentru. ca potential avem.
Daca as fi prim-ministru as face ceva ca sa creez cat mai multe locuri de munca, pentru ca sa nu fie nevoiti romanii sa plece sa lucreze in afara tarii.As investi mai multi bani in agricultura, adica i-as ajuta pe proprietarii de terenuri agricole sa poata beneficia de toate utilajele si materialele necesare cultivarii si recoltarii pamantului.In acest mod cred ca nu ar mai trebui sa importam mancarea de la alte state si ar deveni si produsele alimentare mai ieftine.As mai crea facilitati pentru tineri.nu mai stiu ce as face.Ma gandesc si mai scriu.
Grea intrebare. In primul rand cred ca as trimite acasa cam 90 % dintre vechii si noii ministri incompetenti, as lua un model de tara in care cel putin ramurile importante functioneaza si as actiona ca atare. In al treilea rand... as da salarii si pensii poporului, sa aiba cu ce cumpara .ca daca nu cumpara nimeni degeaba produci... si pe urma ...nu stiu ce as mai face... dar as incerca sa promit si sa spun cat mai putine enormitati.
Daca as fi prim-ministru in primul rand as da afara totti parlamentarii carea nu au ce cauta acolo in parlament stau acolo doar ca sa umple sala iar apoi ma-s ocupa de infrastructura si de poluarea mediului care pe zi ce trece e tot mai mare.
AvalohAlyn întreabă: