| EmaS a întrebat:

Ce parere aveti ca Parlamentul Romaniei a modificat Codul Penal dorind o afiliere la legislatia Europeana unde incestul e ceva normal, care promoveaza casatoriile intre persoane de acelasi sex, care liberalizeaza prostitutia si drogurile?

Răspuns Câştigător
| fllu07 a răspuns:

Pai, cam ramai fara cuvite. se vede clar, tot mai mult, Influenta lui Satan Diavolul care guverneaza lumea, si care evident, face ce stie el cel mai bine: inseala intregul pamant locuit (Apocalipsa 12:9)
pe masura ce lumea merge incet dar sigur spre sfarsiul care este prezis in Biblie, astfel de lucruri nu trebuie sa ne mire. o sa devina ceva normal. asa cum in urma cu 50 de ani era ceva inadimisibil sa faci sex in afara castoriei, si acum a devenit ceva normal, asa se va intampla si cu lucrurile astea... incet incet devin normale. cum am spus, influenta demonica.

107 răspunsuri:
| EmaS explică (pentru IMINENT):

Dar pe tine?! Pai pentru ca imi pasa.Pentru ca vad atata durere in jurul meu, oameni decazuti, familii ruinate, copii tristi.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru EmaS):

EmaS, scuza-ma ca ti-o spun, dar vorbesti in necunostinta de cauza si te iei dupa niste afirmatii vechi, facute inainte de adoptarea noului Cod penal. Dupa tine se iau si toti cei care comenteaza, tot fara sa stie.
Spre stiinta ta si a lor si noul Cod penal (care nu a intrat inca in vigoare) prevede si pedepseste incestul, citez:
"ART.377.Incestul
Raportul sexual consimţit, sãvârşit între rude în linie directã sau între fraţi şi surori, se pedepseşte cu închisoarea de la un an la 5 ani."
Puteai, inainte de a face postarea, sa verifici. Numai bine!

| EmaS explică (pentru Ioandelasal):

Gand la gand cu bucurie! Chiar doream sa va cer parerea. Totusi, Parlamentul Romaniei a modificat Codul Penal in aceasta directie (inca de acum 6 luni!), si va intra in vigoare din 2013.

| IMINENT a răspuns (pentru EmaS):

Mie nu-mi pasa de ce face unul in casa lui, atat timp cat nu ma deranjeaza pe mine personal.

Tu ma intelegi gresit. Nu sunt curioasa ce face fiecare in casa lui, ci imi pare rau ca acestia vor suporta consecintele faptelor.

Ioandelasal

Nu stiu de unde ai luat tu aceasta informatie. Eu urmaresc procesul legislativ si inca nu am vazut sa fi fost promulgata legea de punere in aplicare a Codului penal din 2009, asa ca nu se stie cand va intra acesta in vigoare si cum va arata in final. Am citit si proiectul legii de punere in aplicare si n-am vazut sa fi fost abrogata infractiunea de incest. Deocamdata Codul penal 2009 prevede incestul, asa cum ti-am citat.

O vor suporta pe umerii lor, nu pe ai tai.

Stiu, dar mie imi pare rau de ei!

Ce concesinte?
Faptul ca doi barbati isi dau la rozeta nu ii afecteaza cu nimic.
Incestu, prostituatia, nu vad cu ce te deranjeaza, daca aia fac asa ceva, o fac pentru ei. Daca sunt prosti si o fac neprotejat, ar fi culmea sa-ti pese de prostie lor.
Droguri sunt si coca-cola, alcoolul baut exagerat, cafeaua, alimentele pline de zahar, sare, grasimi.
Fiecare isi ia doza necesara lui. Daca unu abuzeaza, sa suporte el concesintele, nu vad de ce ai dori sa-ti para rau.

Din presa. Nu imi amintesc exact ce ziar era, deoarece eram la coafor si am rasfoit mai multe ziare si reviste. Uite am gasit ceva:Http://www.mediafax.ro/......ti-4046693

Ioandelasal

Ti-am spus ca aceasta stire este anterioara adoptarii Codului penal de catre Parlament (este din martie 2009, vezi data din partea dreapta sus a articolului) si cele expuse acolo nu mai corespund realitatii.

Bine, multumesc mult. Chiar imi faceam griji din aceasta cauza.happy

Ioandelasal

Poti fi pe deplin linistita. Acum cateva minute m-am uitat la procesul legislativ de la Camera Deputatilor si am vazut ca legea de punere in aplicare a Codului penal a fost promulgata ieri. Am citi textul trimis spre promulgare si incestul nu a fost abrogat din Codul penal. Va intra in vigoare de la 1 februarie 2014.

Of, m-am linistit. Iti multumesc din suflet! Sa ai o seara minunata!

| IMC90 a răspuns:

O parere foarte buna. In sfarsist ne civilizam si noi. n pustani nevinovati au facut puscarie pentru cateva grame...

| IMC90 a răspuns (pentru EmaS):

Legat de incest, pe mine ma scarbeste ideea (nu stiu cum cineva ar putea, bleah) Dar, daca sunt si nesanatosi d-astia, nu vad de ce ar fi trasi la raspundere penal, doar sunt amandoi adulti si e corpul lor pana la urma...

| EmaS explică (pentru IMC90):

Pai de la cateva grame vin celelalte nenorociri! Depinde ce intelegi tu prin bine: destrabalare, divorturi, dependente?

| IMC90 a răspuns (pentru Ioandelasal):

@Ioandelasal

Articolele din lege care interzic consumul de droguri usoare, prostitutia si incestul sunt niste idiotenii. D-aia nu mai pot eu ca-s infractiuni (atata vreme cat mie nu mi se pare ca ar putea pune in pericol viata cuiva, sau ar fura banii/bunurile cuiva eu nu le consider infractiuni).
Cat de robot sa fii sa iei de bun tot ce ti se dicteaza de sus?

NU se spune adevarul despre incest, NU se spune adevarul despre drogurile usoare iar autoritatile romane sunt de o incompetenta crasa si de o prostie si mai crasa.
Ce vad eu e ca, tarile care tolereaza prostitutia incestul si drogurile usoare o duc mult mai bine decat Romania, din toate punctele de vedere...

''Pai de la cateva grame vin celelalte nenorociri!''
Care celelalte nenorociri? Alcoolul si cofeina sunt tot droguri... Nu am vazut niciodata un consumator de marijuana violent, in schimb am vazut n cazuri la sate in care un individ aflat in stare de ebrietate, a violat pe matuse-sa, pe sor-sa si o capra, apoi a luat sapa si i-a dat in cap lu Vasile iar ulterior s-a sinucis sarind in putul din gradina...
Nu cunosti adevarul!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru IMC90):

1.Indiferent de parerea noastra privind unele reglementari acestea trebuiesc respectate de toti, chiar daca ne plac ori nu. Aproape toate necazurile nostre deriva si sunt din cauza nerespectarii normelor legale si morale.
2.Nu trebuie sa fii robot ci doar un cetatean corect. Atata timp cat stim sa ne cerem drepturile trebuie sa ne asumam si sa ne indeplinim si obligatiile.
3.Nu am o parere mai buna despre unii inalti functionari din conducerea statului sau functionari de la diferite nivele ale administratiei, de altfel nici fata de unii din celelalte puteri ale statului, respectiv legislativa si judecatoreasca. Cu toate acestea si atata timp cat contribuim la alegerea si numirea lor, chiar si indirect, acestia ne reprezinta, cu bune si rele si, in acelasi timp, sunt o oglinda a societatii romanesti de acum.
4. Tarile tolerante la ce spui tu au ajuns aici dupa ce au atins un anumit nivel de trai si civilizatie, la care noi inca visam si nu datorita tolerantei la acestea. Fii sigur ca nici in aceste tari nu a existat, in perioada anterioara si tot timpul, aceasta toleranta.

''4. Tarile tolerante la ce spui tu au ajuns aici dupa ce au atins un anumit nivel de trai si civilizatie, la care noi inca visam si nu datorita tolerantei la acestea. Fii sigur ca nici in aceste tari nu a existat, in perioada anterioara si tot timpul, aceasta toleranta.''

Ma consider un cetatean civilizat si european care are un nivel de trai ridicat, asa ca ma voi comporta ca atare. Daca Romania este o tara care are inca legislatia din epoca de piatra, eu nu am de gand sa ma cobor si s-o respect orbeste...
O fac pe propria raspundere, si sfidez atat autoritatile statului cat si legile tampite cu o placere greu de exprimat in cuvinte rolling on the floor Merit sa fac puscarie, pai ce pana mea laughing

Prin bine, inteleg o situatie economica si materiala mult mai buna, infrastructura net superioara, mai multe posibilitati si o viata mai usoara. Intr-un cuvant, prosperitate.

evenso
| evenso a răspuns (pentru IMC90):

Aici gresesti enorm! De aia sunt legi ca toti sa respecta si sa nu actioneaza fiecare dupa capul lui.
Si gresesti si atunci cand crezi ca unele tari care o duc bine este din cauza pentru ca tolereaza prostitutia, incestul si drogurile.

| IMC90 a răspuns (pentru evenso):

Pai, hai sa facem un mic calcul : Daca legalizam prostitutia si drogurile usoare, distrugem aproximativ 50% din piata neagra a Romaniei, bani care revin la bugetul de stat. Din start, asta inseamna crestere economica.
Incestul nu aduce nimic bun, dar chiar s-asa mi se pare o idiotenie sa scoti incestul in afara legii (poti sa scoti in afara legii incestul neprotejat)
Legile sunt si cretine, nu toate isi au sensul. Eu actionez dupa capul meu, si o duc destul de bine. (nu am omorat pe nimeni, nu am furat, nu am violat, nu am facut nimic care sa afecteze integritatea corporala sau financiara a celor din jur) Nici macar nu lovesc, pentru ca nu sunt violent din fire...
Dar da, voi incalca in continuare legile cretine si da ma doare-n 3 litere ce cred altii despre asta oh go on

evenso

Sa crezi tu! Banii ce ar lua statul in urma legalizarii acestora ar disparea la fel in buzunarul "hotilor legali" la fel cum fac si acum, DAR societatea ar ajunge la un nivel si mai joasa fiind tolerate/ba mai mult - legalizate tot ce este mai rau.
Iar incestul sper din tot sufletul sa se pedepseasca cat mai dur posibil ( indiferent daca se intampla protejat sau nu ) pentru apararea fizica si psihica a posibililor victime, altfel cuvantul familia se va transforma in ceva pervers.

Tuuuuu, esti Gigiii Becaliii, aparatorul dreptatii, credinteiii si luptatorul luminii rolling on the floor
Tu auzi ce spui? Cum sa se transforme cuvantul familie in ceva pervers? Ce te face sa crezi ca, daca s-ar legaliza incestul, rudele si-ar pune-o intre ele ca sobolanii. Daca vor, o pot face si acum, ca doar proprietatea privata nu poate fi incalcata (deci nimerni nu poate sti ce se intampla in spatele usilor)
Iar asta cu hotii legali imi suna deja a conspiratie. In niciun caz nu vor putea sa fure tot ''profitul'' indiferent daca vor aparea sa nu.

evenso

Nici nu te gandi sa ma compari cu un oier taran din toate punctele de vedere! laughing

Eu am zis ca asa s-ar transforma cuvantul familie in cazul daca incestul nu ar fi ilegal si imoral.

Apropo - Tu stii care este rolul legii? daca nu roaga-l frumos pe @Ioandelasal sa-ti explica.

Cred ca tu tot nu realizezi ce efect ar avea daca se va legaliza prostitutia, drogul, incestul, homosexualitatea etc.

Pai, eu tocmai asta zic. Sunt legale (sau tolerate) si in ate tari, si vad ca tarile alea n-o duc deloc mai rau ca noi...
Stiu care e rolul legii, din pacate eu sunt o fire mai speciala. Vorba melodiei aleia : i can't be tamed laughing
Nu sunt ca voi restul muritorilorwinking

evenso

Zici "din pacate "? apreciez autocritica laughing
Ca nu esti ca noi muritori este clar vazand poza ta? la avatar - cea de zombi rolling on the floor

Morituri te salutant! tongue

Hmmm, interesant e ca, consumul drogurilor este legal si acum. Nu am gasit nicaieri in legislatie sa se precizeze ca nu ar fi...

Legea 143/2000
Art. 2
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

Art. 4
Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau detinerea de droguri pentru consum propriu, fara drept, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 5 ani.

De nicaieri nu reiese ca este ilegal consumul, ci doar posesia in vederea consumuluiwinking Deci, daca ai terminat de fumat jointul, poti sa-i suflii politistului in nas fumu, ca nu are ce sa-ti faca laughing