Încearcă să treci peste efectiv puterea pe care o are din punct de vedere legal.
Președintele României face politica externă, da un semnal partenerilor și investitorilor. Ia ghici ce semnal va da nea Caisa?
În sfârșit o persoană rațională, începusem să îmi pierd speranța în umanitate.
Bineînțeles că președinte are atribuții limitate și nu poate să facă nimic din ce spune presa loială vechilor partide.
Toți îl criticau pe Simion că președintele nu poate să ofere case de 35000 de euro, acum toți spun că președintele ne scoate din UE și NATO (deși cu o ocazie a spus că este bine că România se află în aceste organizații și că este parcursul firesc).
În afară de puterile legislative, președintele este reprezentantul țării. Dacă iese Kremlin Georgescu președinte a spus clar ca el este contra NATO și UE, deci relațiile noastre vor lua un trend descendent. Repercusiunile se vor vedea imediat.
Pe lângă relațiile cu partenerii României, reprezentantul țării influențează economia prin mișcarea maselor de oameni și ale companiilor. Niciun om și nici-o firmă nu vrea să existe în instabilitatea asta ipotetica.
Pentru a afla toate atributiile Presedintelui Romaniei citeste Constitutia Romaniei, mai sunt cateva.
Si ai gresit la trei: nu numeste jurati la CCR ci judecatori, nu exista o persoana care sa conduca Parlamentul si nu are atributiile de a numi presedintii Camerei Deputatilor si Senatului, acestia sunt alesi de cele doua camere ale Parlamentului.
La cate tampenii a zis nu stiu ce parere sa imi fac despre cineva care ia in serios orice declaratie a lui.
Nu poate face mare lucru el de capul lui. Poate da titluri militare, gen amiral, general si inca ceva grad, poate elibera anumite medalii de merit, poate desemna un premier ( cand zic desemna, ma refer la sensul ca poate recomanda, pentru ca decizia finala o da parlamentul asupra desemnarii respective ), poate dizolva un parlament in cazul in care nu se ajunge la o guvernare in timp util, poate promulga legi, dar ele sunt dezbatute de parlament, poate semna legi decise de parlament ( el da semnatura finala asupra legii ), insa o poate si contesta doar o singura data.
Mai multe poti afla aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Pre%C8%99edintele_Rom%C3%A2niei
Insa referitor la CG, mai bine sa nu-l promovam. Hai totusi sa nu amestecam religia cu politica si sa lasam omuletul sa se dizolve incet din spectrul politic. Nu avem nevoie de fanatici religiosi la conducere. Mai ales de oameni care cred in teorii ale conspiratiei.
Georgescu deja are peste 30% în parlament, iar cu un PSD care nu și-a anunțat susținerea pentru Lasconi, este foarte posibil să se alieze cu câștigătorul. Dacă acesta va fi Georgescu, atunci el va putea practic să facă orice dorește. Poate să ne scoată din UE, NATO doar prin votul Parlamentului, poate dizolva parlamentul și partidele politice(cum a zis chiar el) și astfel să instaureze dictatura.Ne poate băga în sfera din influență a Rusiei și chiar să ne ofere pe tavă Rusiei, cum chiar rușii spun(pe lângă afirmațiile lui Georgescu). Deci după alegerile parlamentare, riscurile cu Georgescu președinte sunt extrem de mari.Trebuie să vă gândiți extrem de bine dacă vreți să vă asumați aceste riscuri în detrimentul de a vedea doi bărbați că se țin de mână pe stradă.
Cum poate sa scape de partidele politice? Dizolvarea parlamentului ii doar temporara, nu?
Nu va bazați pe asta, e mai bine sa nu riscam, încă mai putem face ceva sa prevenim, o votam masiv pe Lasconi și lămurim cât mai mulți oameni să facă la fel! Haideți că se poate!
Când îl dizolvă ne scapă de partidele politice, iar înainte poate avea un parlament care să îl susțină și să dea legi care să îi permită desființarea partidelor.
Teoretic da, dar știm sigur că mai apucă să îl suspende înainte de a desființa el tot? Și cine să îl suspende? Șoșoacă, Simion, Pot exclus. Pârlitu de Ciolan cu psdu se vor da cu el că îi interesează mai mult banii, iar PNL cu Usr și cine mai e au procent prea mic.
Posibilitatea de a desființa partidele, de a ne scoate din NATO, UE sau de a dizolva parlamentul există. Posibilitatea de a fi demis există, însă este susținut de prea mulți.Acum fiecare trebuie să decidă dacă joacă la risc cu viitorul țării și chiar cu propria viață.
Pai cineva atit de instabil psihic ca asta, care azi zice una, miine alta, crezi ca are ce cauta sa fie mai mult decat sef de scara, maxim?
Eu nu cred. Dar vreo 3 milioane o să creadă asta duminică.
Avand in vedere ca turul 2 prezidentiale sunt alegerile cu cea mai mare prezenta sper sa fie 3 milioane cu 10 milioane prezenta.
Un 30% pentru G e cumva proportional cu ce s-a intamplat la parlamentare si oarecum o directie buna, totusi mai avem o sansa.
Pai e problematic. Sa nu amestecam ce s-a intimplat la parlamentare cu prezidentialele. OK, sa presupunem ca toti votantii usr, sens, drept, reper voteaza Lasconi. Asta ar insemna sub 20%. Mai adaugam vreo 10% care presupunem ca nu au votat la parlamentare deloc. Apoi, dintre cei care au votat sos-aur-pot, cel putin 90% vor vota CG. Iar pesedei si penelei, care-cum-vrea. Majoritatea pesedeilor vor vota CG, cred. E infricosator, crede-ma.
Nu cred că votanții PNL se duc in direcția ăia. Iar votanții PSD cred că sunt juma juma. Acu a intrat și BOR pe fir așa că balanta nu arata chiar așa rău.
Bor desigur ca nu mai poate face mizeria pe care a facut-o in 2000 cand a aparut mizerabilul de teoctist la TVR si a zis cum sa voteze fara sa zica explicit cu cine, dar era foarte evident. Preotii pot zice ce vor fiecare in biserica lor, cine ii monitorizeaza?
Tind sa cred că e prea puțin timp sa se facă anticampanie Lasconi om la om. Așa că sper sa prindă cea pro Lasconi făcut public
ElenaD05 întreabă: