anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce sa nu votez suspendarea lui Basescu? Ce a facut el bun pentru noi toti incat sa nu-l suspendam?

P.S. in tot timpul asta de cand cu suspendarea singura treaba despre care trebuia sa se discute erau motivele pentru care ar trebui suspendat sau nu, nu ce face USL, Ponta si Antonescu. va rog sa va abtineti de la comentarii care nu au treaba cu suspendarea lui Basescu.

81 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

USL face un bine pentru tara asta, iar PDL si basescu sunt beleaua.

| InVPent a răspuns:

Adevarul e ca Traian Basescu nu a facut mai nimic pentru tara noastra. Exact de asta trebuie suspendat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu votez NU la referendum. Deci sunt cu Basescu.
Motive :
El nu a gresit cu nimic fata de tara, au fost toti sarlatanii in parlament si au ajuns cu functii iar asta a rezultat un haos.
USL vrea sa scoata Romania din Europa.
De cand e Basescu presedinte lucrurile au inceput sa mearga, sa se miste cat de cat. Ganditi-va ca e foarte greu, criza a fost oricum pe tot globul iar la noi lumea se plangea iar parcarile din mall-uri si hipermarketuri erau pline cu masini scumpe. Toate tarile au trecut prin greu iar Romania s-a descurcat. Ideea e ca noi sa nu fim ca restul si sa avem democratie iar asta votand NU ( nu sunt de acord cu suspendarea lui Traian Basescu). Daca USL-ul castiga suntem ca si pierduti.

Este parerea mea proprie si in general sunt realista.
Mie mi se pare un om bun de calitate, care a facut cat de cat ceva. In tot haosul, a fost ceva foarte bun pentru noi ca tara.
Singurii din parlament care sunt potriviti pentru presedintie sunt :
- Basescu ( insa ii va expira mandatul)
si
- Mihai Razvan Ungureanu.
Sunt PRO Base,
Deci PRO Democratiei in continuare.

| CrushBoy89 a răspuns:

Stiti ce? Nu vreau sa ma cert cu voihappy Dar Traian Basescu nu a facut nimic rau. Ponta si Antonescu, USL-ul, au promis marea cu sarea. LOCURI DE MUNCA...SALARII MAI MARI etc etc. Unde sunt? De vreo 2 luni USL-ul conduce tara..Basescu nu a facut nici un rau. Apropo! Din cauza ca Ponta si cu Antonescu au dorit demiterea lui Basescu, ne-am pierdut increderea Uniunii Europene! Acum este mai rau.
Deci eu sunt impotriva demiterii lui Basescuhappy
Baftahappy

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Da de ce in mesajul tau apare pro-democaratie, pro-base si anti-usl? te-am intrebat eu asta? eu am zis sa-mi dai motive de ce sa votez cu Nu. da-mi mai multe motive te rog, nu ca s-a miscat tara. a taiat din pensii si apoi le-a impozitat, asa ceva nu se face in nici o tara democratica. cand a inceput criza Udrea a inceput sa renoveze obiective turistice ca sa fure bani, drumuri la preturi incomensurabile ca sa fure bani.
te rog sa-mi dai motive viabile pentru a vota cu nu! chiar sunt interesat sa stiu ce a facut el pentru ca se apropie votul si vreau sa fiu convins 100% ca fac ce trebuie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru CrushBoy89):

Nu ne-am pierdut nici o incredere a uniunii europene. astea sunt baliverne. ce mai cautam in UE daca ne-am pierdut increderea. ai sa vezi tu mai tarziu cum se schimba lucrurile si cum se va folosi UE de Romania. si FYI Romania este zona tampon in calea Rusiei, nu ne vom pierde niciodata increderea europei.
V-am rugat sa nu aducem in discutie USL, Antonescu, Ponta si pe altii. pe mine ma intereseaza de ce sa nu-l suspend pe Basescu. vreau motive serioase si lucruri concrete pe care le-a facut el pentru Romania.

anonim_4396

Pai eu am extins un pic raspunsul iar ''Pro democratie'' este unul dintre motive.
Pe oameni ii citesti usor dupa ochi dupa cuvinte, analizeaza si asta cand au declaratii de presa ambele tabere.
Iar eu nu vreau sa conving pe nimeni. Eu nu am vorbit de PSD am vorbit de Basescu ca om ca si-a dat silinta dupa parerea mea si i-a reusit. Pensiile si salariile s-au micsorat in toata Europa, intr-adevar fata de alte tari sunt foarte mici dar asta este nivelul... Tu chiar crezi ca daca vine Antonescu presedinte maine o sa fie fiecare roman cu o mie de euro salariu la o spalatorie auto si 500 de euro pensie ca a fost croitor?
Nu cred. Nici Basescu nu poate face asta, nici USL-ul, nimeni!
Cine vrea salarii ca in Germania sa se mute in Germania si tot asa.
Asta este Romania si trebuie sa fim mandrii ca totusi tara noastra este deasupra altor tari. Iar in ultimii 8 ani a fost Basescu.
Aveti impresia ca daca era altcineva acum eram mult mai sus? Nu in nici un caz, am fi fost ultimii de pe lista.
Ponta cu plagiatul lui ne-a facut destul de ras pana acum.
Deci votezi cum crezi, nu influentez pe nimeni. Am spus simpla mea parere!
Noroc!

| Dandanache a răspuns (pentru mgtow):

Hahahahaaahaaa.

anonim_4396

Pai nu tata. eu am intrebat de motive. pana acum nu-mi da nimeni motive. imi spune de altii doar, nu ma intereseaza de altii. vreau sa stiu de Basescu. El e acum in discutie.

anonim_4396

Cred ca am dat destule motive,
Si plus de asta orice om isi poate da seama. Eu nu inteleg de ce mai postezi astfel de intrebari cand tu oricum ti cu USL.
Bafta cu astawinking!

| Dandanache a răspuns:

Dar voteaza-l. Simti ca te judeca lumea daca ii votezi demiterea? Daca simti ca ai avut de pierdut datorita lui, atunci votezi DA. Nu ai nevoie sa iti impartaseasca altii motivele lor personale de ce sa votezi NU, atata timp cat tu ai ales deja.

anonim_4396

Poftim? Acum ma ataci ca-ti cer motive? ce motive mi-ai dat tu? ca restul tarilor au taiat din pensii, ca daca vine Antonescu maine nu o sa fie roman cu 1000 euro salariu la spalatorie etc. astea nu sunt motive ca sa nu suspend un presedinte dupa 6 ani, el fiind la a doua suspendare. nu fac decat sa cer motive, nu e problema ta cu cine tin sau nu. am pus o intrebare, raspunde daca ai motive, daca nu, te rog sa nu ma ataci cu ieftineli.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Dandanache):

Pai tocmai ca nu am ales deja. imi trebuie realizari de-ale lui basescu pentru tara. poate nu le stiu. ce am primit aici sunt doar ce au facut altii sau ar face altii.

P.S. cred ca e problema mea ce intreb sau nu. de cand iti permiti sa-mi spui ce-am voie si ce nu?

anonim_4396

Nu cred ca am atacat pe nimeni rolling on the floor si se vede cine tine cu USL aici si cine cu PSD. Sunt motive vazute de mine si oameni in general, oricum nu faci parte din cei care tin cu Basescu.
Si vorba lui Dandanaua99, daca stii ca trebuie sa votezi cu USL mult succes, daca votezi cu Base felicitari. Cum te lasa inima.
Sincer putin imi pasa mie pe cine votezi tu. Daca vrei strict raspunsuri gen : ''VOTEZ USL SUNT CEI MAI BUNI '', specifica te rog.
Vad ca celor care au zis de Usl (de bine) nu le-ai zis nimic desi au fost total pe langa subiect.

| CrushBoy89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Am gasit un motiv! Pentru ce sa-l suspende acum in ultimii ani ca presedinte? De ce l-a ales poporul pentru a doua oara? Acum crezi ca USL-ul va face ceva daca va ajunge la putere?straight faceMa indoiesc...

anonim_4396

Mai, iti repet: nu este treaba ta ce orientare politica am eu. daca imi poti da realizari de-ale lui Basescu apreciez foarte mult. daca nu ai ce spune despre realizarile lui si vrei doar sa ma arati cu degetul te rog sa te retragi, intrebarea este foarte clara, o poate intelege oricine. nu este problema ta ce raspunsuri dau altora, nu am avut chef sa raspund la aia pentru ca nu spune nimic concret, dar nici nu insista pe o anumita chestie.

anonim_4396

Ok,
Uite ceva ce am gasit foarte interesant.
http://pavelarcana.com/2012/07/12/de-ce-votez-nu-la-referendum/

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru CrushBoy89):

Pentru ca nu a fost bun. pentru ca activitatea lui nu este in concordanta cu legile si nevoile UE si ale cetatenilor romani si UE, pentru ca a influentat parlamentul in adoptarea unor legi care nu erau conform cu constitutia, ceea ce arata ca nu a fost un regim democratic etc s.a.m.d.

| Dandanache a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu m-ai inteles, si cred ca nici eu nu te-am inteles. Nu vorbeam despre ce ai voie si ce nu, chiar nu mi-as permite asta si nimeni nu are dreptul sa iti constranga vointa, fie si prin cuvinte. Eram convins ca stii ce votezi si acum vrei sa ne demonstrezi si noua de ce ar trebui sa votam la fel.

Intrebarea ce a facut Basescu pentru tara e injusta, pentru ca postura de presedinte nu iti ofera tie adevaratele functii executive si legislative ale statului. In cazul lui Basescu, tocmai faptul ca s-a implicat prea mult a fost speculat de USL si a fost transformat intr-una din obiectiile pe care s-a construit suspendarea. Ar fi mai potrivita intrebarea: ce s-a facut in timpul lui Basescu, sau cum au dus-o romanii in timpul lui? Si atunci, poti sa te uiti si tu in ultimii 8 ani si sa vezi. A fost foarte bine (cel mai mare boom economic, integrarea in UE, etc. cu premize fixate inainte de mandatul sau), a fost foarte rau (o data ce a inceput criza economica). La sfarsit, fiecare trage propria lui concluzie.

anonim_4396

Dar aici nu e vorba de USL si Ponta cu Copy/Paste-ul lui. le incurcam si nu facem bine. un presedinte se suspenda si apoi sunt ALEGERI IN MAXIM 3 LUNI DE LA SUSPENDARE. nu spune nimeni ca va ramane USL cu gasca lui. Rolul presedintelui interimar este sa supervizeze ca se fac alegeri in maxim 3 luni. Repet, nu este vorba de USL si gasca din USL, este vorba despre Basescu daca a ajutat tara sau nu.

Un presedinte nu poate schimba constitutia. Poate eventual sa faca propunari, propuneri care trebuie sa fie adoptate de Parlament si, pentru a fi aplicate, aprobate prin referendum. Procesul este cat se poate de democratic.

| CandyHearts a răspuns:

Nu va fi nimeni mai destept si mai bun ca Traian Basescu...veti vedea asta cand va fi prea tarziu, credeti ca USL vrea sa ne ajute pe noi? haha va inselati, ei nu vor decat sa "fure" ca Basescu i-a prea "flamanzit" si nu pot face nimic si nici o infractiune fiindca Basescu sta cu ochii pe ei, cine l-a bagat pe Nastase in puscarie? USL? nu, Basescu si Antonescu il va scoate. in spatele USL-ului este o intreaga mafie, peste un an iar veti plange ca "nu avem salarii" si nu Basescu va fi cel de vina si nici USL ci prostii care vor vota suspendarea lui Basescu

anonim_4396

Pai tratativele pentru intrarea in UE au fost inceputeinainte de basescu (incepute de Adrian Nastase), boom-ul economic s-a realizat SI datorita taierii salarilor, taierii pensiilor si impozitarii lor, implicarea prea multa a lui Basescu in viata polititca interna a dus de multe ori la limitarea indeplinirii atributiilor institutiilor de stat. Nu tin cu USL repet, doar consider motive pro sau contra suspendarii lui basescu. dupa suspendare tara nu trebuie sa ramana cu USL, sunt alegeri in maxim 3 luni si poporul alege din nou ce-si doreste. Lumea uita asta din cauza zgomotului de fond facut de ambele parti.

| stapanullumii a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu a facut nimic rau?laughing mah tu esti pupinbasist?laughing, cum dracu sa nu votezi suspendarea unui om... care se foloseste de tine?, si sti, trebuie sa contuca o tara?, se baga peste parlament? se baga in guvern? de ce puterile statului mai sunt separate? si mai rau ma ingrijoreaza ca oameni sunt. prosti si uita ce li se intampla, adica sa fim seriosi... PDL-ul este o adunatura de hoti, macar de ar fi furat pe jumatate pe cat au furat pana acum si tot ar fi bine, daca USL fura doar 50% din cat fura PDL in acest moment. pai iesim din criza.

anonim_4396

Hm, institutia prezidentiala este una foarte influenta...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru stapanullumii):

Nu. Sunt un om cu capul pe umeri! happy
Fata de altii.

Am spus ca premizele politico-economice au fost stabilite inainte de mandatul lui. Taierea salariala si impozitarile au venit dupa 2008, dupa ce a inceput criza. Pentru derapajele neconstutionale a fost supus deja unui referendum, si acum la un al doilea. Sper ca toti cei care il vor vota pe Basescu pentru incalcari constitutioanle sa tina cont de acest fapt si la urmatoarele alegeri (in doar 3 luni, Crin Antonescu si Victor Pona au reusit amandoi sa incalce constitutia).

| stapanullumii a răspuns (pentru anonim_4396):

Chiar nu va inteleg. pe bune

Te-a influentat cand ai votat constitutia? Te influenteaza acum, sa votezi tot pentru acelasi om? Votul nostru are mai multa influenta decat institutiile politice. Singura problema e ca nu beneficiem suficient de des de el.

anonim_4396

A schimbat modul in care se aplica legea garantata de constitutie...

Întrebări similare