E foarte vag ce spui acum. Daca ar fi existat exemple concrete, te asigur ca ele apareau in lista facuta de USL pentru suspendarea presedintelui.
Se pare că cei care votează NU la referendum au fost meditaţi bine. Toţi sunt la fel ca mântuitorul lor băsescu. Într-una repetă aceleaşi " realizări " făcute în perioada guvernării pdl, şi într-una aduc insulte la adresa celor care nu sunt de acord cu ei. Sau îi acuză de uslism.
Dacă-l susţineţi pe băsescu şi sunteţi de-ai lui puteţi spune din prima asta, nu e nevoie de acelaşi discurs idiot cu " decât Ponta sau Antonescu ". Decât unul care-şi face fiicele mari afaceriste şi europarlamentare, care îi acuză pe toţi care nu-i ţin partea ba că sunt comunişti, ba idioţi, ba homosexuali, mai bine unu care şi-a plagiat teza şi unu care doarme până după ora 9. (asta doar ca să prezint şi o nouă comparaţie, pentru că sunt sătul de prostia aia pe care tot o văd de câteva săptămâni cu " decât unul care-şi plagiază teza " ).
Toti, chiar toti? Nu ar fi mai politicos si corect sa spui "o buna parte" sau "majoritatea"?
A influentat parlamentul (PDL fiind majoritar) sa schimbe legile cum a avut el chef, iar Curtea Constitutionala ori s-a sesizat prea tarziu (ca in cazul legii taierii pensiilor) ori deloc ca in cazul substituirii Primului Ministrului. A refuzat sa numeasca Prim Ministru impus de majoritate. A sugerat ministrilor sa accepte fel de fel de contracte pentru asa-numitii "baieti destepti" etc s.a.m.d.
Faptul ca ar fi "influentat" e doar o chitibusareala politica. Toti presedintii "influenteaza" guvernarea, dar atata timp cat nu comit acte anticonstitutionale vizibile, nu poti sa ii acuzi de nimic. Pentru altele, unde chiar a avut scapari constitutionale, mergi tu acum la vot. Oricum, discutia era ca NU a modificat constitutia, pentru ca nu poate, si nici nu a ingradit-o. A comis acte neconstitutionale, asta e adevarat, dar doar atat.
Nu, discutia era despre motive pentru a nu-l suspenda si mai exact realizari pentru tara infaptuite de el. nu este deloc o chitibushareala politica vazuta prin ochii mei. este o chestie foarte grava vazuta de-aici de unde sunt, dar parerile nu se discuta.
Ceva realizari?
Sa inteleg ca o duci bine. Se prea poate fiule. Dar fooooarte multi aoameni, mai ales batranii, nu au bani nici de inmormantare. Sunt foarte saraci. Lui basescu i-a fost usor sa taie de la saraci, decat sa-i arda pe hotii de Videanu si ailalti si sa-i arda de averi. Habar nu ai fiule.
Cand iti da mami si tati bani de buzunar e usor sa spui ca Basescu nu a facut nimic rau, Uite si faptul ca la capacitate si la bac pica foarte multi, si elevii sunt din ce in ce mai prosti-tot Basescu e vinovat pebntru ca a pus in functie ministri de 2 lei.si tot Basescu e vinovat ca viata romanilor e grea.
Un presedinte poate face foooarte multe.D-aia e presedinte. Si uite d-aia i-a prostit Basescu pe multi, pentru ca e presedinte si are aproape toata media pe mana. Sa-i prosteasca pe fraieri.
Vezi, cu raspunsul asta ai dovedit ca nu stii repartitia puterilor in stat si atributiile care revin presedintelui. Tu sigur nu ai fost prostit de Basescu, ca nu il vrei. Tie iti place cealalta media.
Ultimele mele interventii au fost raspunsuri la afirmatia ta, pe care acum ai corectat-o, in care spuneai ca Basescu a modificat costitutia si asta e antidemocratic. E o chitibusareala politica pentru ca aici vorbim de o practica politica, nu de apucaturile personale ale unui singur individ. Pana in 2004, alegerile legislative aveau loc odata cu cele prezidentiale, presedintele ales fiind dintotdeauna din partidul sau alianta care primea Camera. Aici s-a nascut practica influentei, pe care nu a inventat-o Basescu, pe care o va continua si Antonescu.
Vad ca dupa ce ti-am explicat ca intrebarea ta nu e formulata corect, imi ceri in continuare un raspuns. Atunci raspunde-mi mie la o intrebare: Ce realizari a avut Ion Iliescu si Constantinescu, ei personal, ca presedinti, nu guvernarile din timpul mandatelor lor?
Directia in care a luat-o discutia ma determina sa ma uit peste raspunsurile tale. Imi dau seama ca am avut dreptate de la inceput: tu stii foarte bine ce o sa votezi, nu mai suferi de nicio indecizie politica. Deci care e scopul acestei intrebari? Sa iti justifici opinia in fata celor care spun ca e o prostie sa votezi Da, sau faci si tu putina propaganda politica, ca sa ne inveti cum ar trebui sa votam?
Am cautat si eu motive a ramana Basescu, dar nu am gasit, imi amintesc doar figura lui cand aparea la 2 sau 3 zile sa ne spuna ca trebuie sa taie salariile bugetarilor, a doua zi aparea Boc si spunea se taie salariile, anunta se impoziteaza pensiile, imediat se intampla.Va trebui sa iti spuna Basescu de ce sa votez Nu, dar el ne spune cat doarme Antonescu, ce copiaza Ponta, se mai leaga de butonu 3 doar asa ca nu prea avea ce sa zica, intr o seara ne aburea ca el are dosare secrete si a incuiat biroul de la Cotroceni si as putea sa scriu pana dimineata.Nu am nici cun motiv sa spun Nu, am 1000 de motive sa spun DA.
Fiule?
1. sunt fata
2. nu, nu o duc stralucit. o duc ok. batranii cred ca ar trebui sa aiba copii la randul lor sa se ocupe de sanatatea etc. nu muncesti - nu ai bani.
acum bine ca e vina lui Basescu ca nu au batranii bani de inmormantare. ce? in alte tari iti vin banii prin posta inainte sa mori?
hai sa fim seriosi.
Am cautat si eu motive a spun Nu la acest rederendum, dar nu am gasit.Imi amintesc doar figura lui cand aparea la tribuna facea conferinte de presa si spunea ca trebuie sa taie salariile,la doua zile iesea Boc si zicea si el acest lucru,apoi le taia,iesea si spunea sa impoziteze peniile se facea la fel. Cred ca Traian Basescu ar trebui sa te convinga sa spui Nu, insa el ne spune cat doarme Antonescu, ce mai copiaza Ponta, cum e foloseste butonu 3, dar a zis doar asa ca nu avea ce sa mai zica si as putea sa iti zic 1000 de motive sa spui DA la referendum, daca totusi insisti da i un telefon si intreaba l, aaa uitasem ca nu mai are linie directa.El ar fi trebuit sa ne convinga sa spunem Nu.Vad insa ca PDL are grija de presedintele lor, fost actual cine mai stie.Si acesta e unu din cele 1000 de motive care ma face sa spun DA.
Dar chiar ai impresia ca sunt eu in masura sa invat pe cineva cum sa voteze? Nu sunt calificat pentru asta, nu am nici o diploma in stiinte politice. Am in altele si cu aia ma ocup. Este ceva rau in a cere parerea, mai ales dupa ce am fost oprit de multe ori pe strada si am fost sfatuit sa votez impotriva demiterii? I-am intrebat si pe ei, nu au stiut sa-mi raspunda doar chestii de genuk: " USL in sus si-n jos, Ponta in sus si-n jos, Crin Antonescu in sus si-n jos". Nu locuiesc in tara, merg acolo doar pentru chestii legate de job. Mi se pare normal sa intreb mai ales pe un site unde s-au batut multi in piept si am fost jignit cu ieftineli copilaresti in legatura cu subiectul asta.
Iliescu si Constantinescu nu au fost supuusi unui proces de suspendare, dar iti pot spune despre Constantinescu ca a opreit Fondul Monetar sa vina in Romania exaact pe vremea cand Fondul a ars Argentina de nici acum nu si-a revenit ceea ce Basescu nu a facut, el a luat banii si banii ia-i acum de unde nu-s. Despre Iliescu nu-mi vine nimic in cap acum.
Batranii pe care ii critici tu, au muncit din greu cate 30 40 de ani pe camp, prin mine, si prin fabrici, Si acum Basescu isi bate joc de ei. Habar nu ai.
Basescu? Toata conducerea, nu el .
Presedintele pentru o tara e doar mascota ei, persoana care reprezinta tara in strainatate in diferite probleme etc.
La ora de civia? Nexam? Nani -nani?
Nu am impresia ca esti in masura sa ne inveti cum sa votezi, dimpotriva, chiar cred ca nu esti in masura sa faci asta. Asta nu impiedica pe multi sa incerce. Constantinescu nu a oprit FMI sa vina in Romania, FMI a venit in Romania, pe vremea aia era Paul Thomson negociator-sef, au avut loc doar un inghet temporar intre FMI si Romania, produs mai degraba de o lipsa de reactie a guvernului Radu Vasile. Nu vreau sa discut mai mult. Oricum mi-ai raspuns la intrebare: vrei sa le demonstrezi celor care te-au jignit si il sustin pe Basescu ca nu au dreptate. Si oricum, votul tau nu mai poate fi influentat cu nimic de vreo fapta buna a lui Basescu. Nici daca iti fac lista cu proiectele si promulgarile lui.
Nu ai dreptate vis-a-vis de chestia cu FMI, dar sa o lasam balta pentru ca asa ti-e dorinta .
Chiar as vrea sa aud despre proiectele si promulgarile lui Basescu insa nu pot promite ca voi fi influentat de asta pentru ca nu stiu ce contin si mai am in the back of my head (nu-mi vine traducere) si chestia legata de legea dublarii salariilor la profesori deci...ma ierti si matale ca sunt suspicios si neincrezator, dar asta nu e deloc din vina mea. Oricum, promit sa nu vin cu comentarii nelalocul lor!
Da-mi voie sa iti fac o sugestie bibliografica obiectiva pentru problema FMI in timpul lui Constantinescu: Tom Gallagher, Furtul unei natiuni, Humanitas, 2004. La pagina 2007 vei gasi un capitol despre relatia dintre FMI si guvernul Radu Vasile, care se numeste, foarte graitor, "Un FMI neinduplecat". Imi plac mai mult cartile de istorie decat blogurile, asa ca scuza-ma ca n-am gasit un link.
Orice s-ar intampla la alegerile de anul asta, sa dea Domnul sa fie mai bine. Noapte buna.
El l-a desemnat pe prim ministru. Si el a intervenit ori de cate ori s-au desemnat ministrii. El a taizat si a spanzurat El a decis tot, inclusiv sa taie dela toti.mAI PUTIN DE LA HOTI.
O voi cauta cand vin in tara. Mersi de sugestie! Oricum parerea mea e ca de fapt Mugur Isarescu a fost cel care a mai salvat Romania de la dezastru economic de-a lungul anilor. E doar o parere.
Noapte buna si cum zici tu: Doamne ajuta sa fie mai bine!
"Sunt un om cu capul pe umeri Fata de alti"
Da mare dreptate ai, din pacate, doar pe umeri.
Desteptule, de data aceasta basisti a adus FMI, PSD si PNL au fost impotriva.Esti o duda si numai prostii spui chiar si cu cartea in mana.
In mare, ai dreptate, insa ai uitat un lucru.Trebuie sa ai mila de autistii politici.In dementa plagiatului si in virtutea odei somnului, trebuie sa fim intelegatori.Acum,chiar daca esti fata, iti explic badaraneste.VORONIN.Am siluit limba romana, scuze! Fa un tur prin raspunsurile date.Ai sa te convingi! Oare eu traiesc in tara asta? Cum reusesc?
Ma,cine e asta %la%? Din principiu nu raportez, dar boala lui anti-base, mi-a violat intimitatea azi de m-am plictisit.Singurul cuvant bland,gasit in biblioteca cerebrala,care sa-l reprezinte,este Dobitoc.Ce ma, tu nu ai auzit de alternativa cognitiva? Aaa, sau tu folosesti in gandire doar o emisfera a cerebelului? Ti-asi spune, sictir golane. Uuups! Cred ca mi-a scapat porumbelul! Curaj, poti mai mult de atat!
Si de ce te simti dator sa-mi spui tu cat pot? Stiu eu foarte bine cat si fara interventiile tale mai mul sau mai putin fulgeratoare. Din partea mea sa ma raportezi cat vrei, ai tu impresia ca asta ma schimba cu ceva? Macar de distractie si tot te sfatuiesc: keep on trying pana ti se sparge calculatorul (si asta o zic la propriu, nu la figurat)!
FortaSteaua2012 întreabă: