anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Majoritatea stim despre posibilitatea redirecţionării a 2% din impozitul pe venit către o organizaţie non-profit.
Ieri am surprins un fragment dintr-o stire: 29% dintre pesoanele care au redirectionat aceste sume au facut-o in beneficiul bisericii, aproximativ 10% - in beneficiul SMURD si alti 10% organizatiilor care se ocupa de ingrijirea copiilor...educatie, cultura astea-s utopii!
Cum interpretati aceasta stire? Cat suntem de constienti de nevoile reale ale celor de langa noi? Mi-e si teama sa dau un verdict propriilor constiinte, propriului nostru discernamant!

Răspuns Câştigător
| hândel a răspuns:

Wow! 29 procente din masa omenoşilor au pus "nevoile" bisericii mai presus de sănătate şi copii. Ăsta da precept creştin. Ce atâţia copii amărâţi în suferinţe, şi ce mare zarvă cu SMURD-ul ăsta?! Nesemnificativ, domn'le! Biserici să fie! Acum îşi pot dubla dimensiunile proiectului catedralei ăleia răpănoase a mântuirii ignoranţilor, astfel încât s-o văd şi de la fereastra mea, din Constanţa, pupa-i-aş fundaţia de oroare arhitecturală, să i-o pup. Amin.
P. S. am ales SMURD.

52 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Anonim, ideea de a raspunde in fata lui Dumnezeu mi se pare atat de iluzorie, incat as vrea sa fac ordine aici, pe pamant!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tu sa faci ordine?! De ce ti se pare o iluzie, Dumnezeu chiar le va cere socoteala! Ce sa feci tu aici pe pamant ordine? Cine te crezi?big grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu am redirectionat spre "Salvati copii ". As fi vrut pentru. ceva legat de mediu, delta mai exact, sau poate Smurd.
Din pacate interesele mele m-au obligat sa fac asta!
Adica o persoana pe care n-o pot refuza ( pentru ca nici ea nu-mi refuza mie foarte multe lucruri, pe care angajatorul meu mi le refuza!)mi-a pus sub nas formularul asa ca l-am completat. Cred ca e un pic dificil pentru multa lume sa faca rost de acel formular, sa vada apoi unde poate directiona banii, iar apoi sa duca hartia la fisc. Poate si asta conteaza.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Anonimule, hai, frate, sa nu mai facem legi, sa traiasca fiecare in legea lui, in speranta unei sentinte ulterioare data de o entitate care, daca exista, poate face mai mult pentru noi, dar nu se sinchiseste. Hai sa nu mai judecam criminalii si violatorii, ca, pan' la urma, cine suntem noi? E lumea mea, si o vreau curata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@anonim, jur ca nu stiu de ce iti raspund, cel mai tare imi displace neasumarea spuselor sau mai exact, impostura asta...anonimatul! Cand am vorbit la persoana intai am vorbit generic, "EU"in sensul fiecare dintre noi poate face ceva atata timp cat traieste. Mi se pare foarte palpabila, "pipaibila cu mana" prezenta noastra pe pamant, ca sa nu facem ceva pentru noi, nu pentru altcineva, altceva sau de teama unei ulterioare "judecati"!
Multumesc!
Monica

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Onutzu, super tare aia cu plasma din cancelarie. Cind te gindesti ca profii sint mai tot timpul la ore si in cancelarie doar citeva minute, oare la ce foloseste plasma aia? Poate sa se uite femeia de srviciu la ea rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nevoi reale ale celor de langa noi... Dar nevoile mele cine le vede? Prefer sa dau SMS-uri cu suprataxa, in Marea Britanie, decat sa-mi scape vreun cent in buzunarul acestor oameni care nu pot fi controlati. Lasati-l pe Patriciu si pe Vantu sa se ocupe de asta! Ei au banii nostri, ai tuturor. Dmonik, daca cineva are nevoie de ajutorul meu, sa mi-l ceara personal! Si, daca pot, ii voi intinde nu o mana, ci doua maini pentru ajutor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Aici e si o problema de mobilizare. Nu cred ca e nimeni care nu vrea sa doneze banii astia, dar inseamna ceva efort sa cauti formularul, sa il depui, etc.
Alte aspecte:
Biserica are cei mai multi reprezentanti activi (preoti), SMURD-ul, Salvati copiii-mult mai putini.
Biserica comunica direct cu oamenii -daca dupa slujba li se baga hartia sub nas enoriasilor, ei o semneaza. Cu Salvati copiii si cu SMURD cetateanul obisnuit nu prea intra in contact (si daca are nevoie de SMURD nu mi-i inchipui pe aia venind la interventie cu formularul dupa ei, zicand: te-ajutam, da' da-ne si noua 2%)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@ Minerva, e greu? Acesta este un site unde se pot gasi informatii, http://codfiscal.money.ro/directionati-2-din-impozitul-pe-venit/, iar aici http://codfiscal.money.ro/act-pdf/Cerere-doi-la-suta-D-230.pdf se gaseste formularul care trebuie completat si care poate fi transmis si prin posta, fara a mai fi obligat sa mergi la Administratia Financiara de care apartii!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Hombre, ma crezi cumva tampit, sau "facator" de politica? Te intreb asta fiindca sunt curios, nu mort.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@Dmonik nu e greu pentru mine, dar pentru mamaie care e toata ziua-n biserica, e. Si ce sa faca daca-i pune popa sub nas hartia? Sa-l refuze?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu, mamaia, care are pensie, nu face obiectul discutiei noastre, 2% pot dona catre organizatii non-profit doar salariatii si cei care obtin venituri din alte surse, in fine, am inteles ideea! E greu!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@tipu, incearca sa intelegi fenomenul! Acesti 2% reprezinta impozit pe venit care se duc in bugetul de stat! Ai posibilitatea sa ii dai cuiva care are nevoie de ei. Ii poti orienta TU, de ce sa se "piarda" in hatisul de investitii S. F., nepalpabile ale statului?
Nu incerc deloc sa iti schimb opinia si nici sa iti spun ce sa faci, poate nici nu esti salariat/a, ramai la propria parere!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Faină aia cu oile care dau banii de fapt "pentru Dumnezeu". Atâta au înţeles ele, oile, din conceptul de "Dumnezeu": că dacă ar exista ar fi genul de creatură care are nevoie de sfanţii lor.

Îţi stă mintea-n loc, nu alta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cum comentez? Simplu 29% din cei ce au donat sunt FRAERI... si astia care inca sunteti crestini.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@cutache, ce ar fi de explicat? 29% dintre cei care au dat acest 2%, au directionat banii catre biserica! Tu te afli printre ceilalti!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cu tot respectul pentru (Fundatia pentru) SMURD sau alte ong-uri cu bugete de milioane de euro, mai sunt in Romania si multe alte oranizatii de mici dimensiuni care au nevoie de banuti, multe din ele functionand in regim de voluntariat si neavand alte surse de finantare.

Eu directionez spre Asociatia "SOS Infertilitatea", care activeaza exclusiv in regim de voluntariat. De patru ani ma lupt sa obtin o sarcina, numai eu si sotul meu stim prin ce am trecut! Daca ai probleme de infertilitate in Romania nimeni nu se uita la tine, trebuie sa platesti totul integral, desi platesti asigurari de sanatate. "SOS Infertilitatea" asta face, atrage atentia asupra gravitatii acestei probleme sociale si de sanatate, pana de curand un subiect-tabu: infertilitatea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Raspunsul meu este scurt: pentru SMURD si pentru copii. Atunci cand la televizor fac o campanie pentru ajutorarea copiilor ajut si eu cum pot. De accea daca voi plati impozit pe pensie cum se preconizeaza voi directiona pentru SMURD. Ei salveaza multe vetii si sunt foarte seriosi, competenti si buni profesionisti. In pare rau ca nu pot ajuta mai mult. Catina

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai fratilor, uitati-va si va minunati! In acesti douazeci de ani s-au construit mai multe biserici decat in evul mediu.Se stie bine ca, dintotdeauna biserica a mers mana-n mana cu clasa politica, in opera de indobitocire si exploatare a marei mase a oamenilor."Dati-ne noua, acum aici, in viata asta, roadele muncii voastre, ca voi aveti tot timpul sa traiti bine in viata de apoi", caci, nu-i asa, clasa muncitoare are un loc rezervat in rai.Ma mir ca, in era informatiei, cand orice om are acces la informatie, o institutie desueta, ca biserica, mai poate sa existe, ba chiar sa se dezvolte.Asta inseamna ca noi, cei multi n-am evoluat deloc, iar ei, clerul si politicienii si-au updatat sistemul ca sa-si asigure suprematia multi ani de-aci-nainte.Pentru ca se bazeaza pe ignoranta si frica de necunoscut. Iar atat timp cat nu facem nimic pentru largirea orizontului personal de cunoastere a realitatii, a lumii inconjuratoare si a noastra ca parte componenta si importanta a societatii, vom continua sa le dam lor ce-i mai bun, sa huzureasca, iar noi, seara la culcare, vom baga in burta rugaciuni, in loc de caviar si sampanie, care le raman lor. Ei, bravos natiune! Halal sa-ti fie!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@roxiri, pentru ca ai posibilitatea sa ii directionezi exact catre institutii sociale, fara a apela la intermediarul care este biserica! Si pentru ca oricum, la biserica se strang astfel de fonduri, pentru proiecte sociale, din mana credinciosilor. Daca biserica ne demonstreaza ca e o putere cu impact social major, da! Dar pana acum ne-a demonstrat ca e o institutie cu capacitate de intrajutorare!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

"de ce sa avem rabdare? Rabdarea presupune inactiune! Putem sa orientam banii astia intr-o directie clara, asta trebuie facut!"
Citi dintre voi au facut ceva concret pentru asta? Cite persoane ai convins, indrumat in acest sens?

| betti a răspuns:

Sigur ca si credinta e importanta, dar sint importante si sanatatea si copiii.

| roxiri a răspuns:

@Dmonik: De ce pentru Biserica? Pai nu toti suntem atei, unii credem in Dumnezeu cu adevarat; apoi, pentru cei care nu stiu, Biserica are multe programe de asistenta sociala.