Acum 2 ani 3 rataţi l-au tâlhărit pe tatăl meu, i-au luat 1 200 de lei si telefonul. Dupa vreo 6-8 luni am aflat care a fost unul dintre ei si m-am dus la el acasă să vorbesc. Nu a spus ce trebuia şi s-a ales cu nasul rupt şi picioare in cap. Asta numesc eu împăcare sufletească nu prostiile alea primitive cu zei.
Frate nu tu ai pacatuit ci el tu esti pur si simplu nevinovatul prins la mijloc intre credinta si infractiune si tea'i blocat tineti declaratia in continuare capu sus si va primi ce merita si nu nu pacatuiesti
Eu in locul tau nu mi-as retrage plangerea ca dupa aia pe tine cade vina caai inventat ceva fals...si in plus trebuie sa fie pedepsit!
Crede-ma poate ca pierduti o amarata suma dar daca tu il vei ierta si il vei intelege, Dumnezeu iti va dubla suma,, si chiar daca ai pierdut o suma de bani poti castiga un pacat in fata lu Dumnezeu. Eu zic sa te mai gandesti!
Iti multumesc pentru raspuns si la toti care ati scris aici. dar dupa cum a zis cineva de mai sus, u nu crezi ca daca il bag in inchisoare pentru el nu este o pedeapsa de la Dumnezeu? eu am stat si m-am gandit, daca avea asa putina omenire in el, trebuia sa imi ia telefonul si banii fara sa ma loveasca. Eu nu am impus forta, m-am gandit la ce e mai rau. El dupa ce mi-a luat tot ce aveam prin buzunare, m-a si lovit! Asta e, daca nu ma lovea, si imi recuperam bunurile, probabil il iertam. Intelegi ce ma roade pe mine acum? De ce m-a si lovit dupa ce a vazut ca-i dau tot?
Chiar ca eu nu m-as fi gandit la lucrul aceasta, din ce mi-ai raspuns tu acum chiar m-ai pus pe ganduri.
Cred ca pana la urma ai dreptate deoarece el cand a facut-o trebuia sa se gandeasca si la consecinte, da, asa este ai dreptate. Chiar cred ca s-ar putea ca pedeapsa sa vina de la Dumnezeu. Vorbeste cu familia ta si spune-i ce crezi tu despre acest om eu acum zic ca ar trebui sa suporte consecintele!
Bafta si vezi ce faci!
Eu zic sa nu il ierti, pentru ca mintitul e un pacat, si daca tu nu il denunti el va sparge alta casa si poate va omori pe cineva, oricum daca tu nu il denunti in va denunta altcineva si apropo si ce daca e tanar? are mai multe drepturi
A il ierta si ai retrage plangerea nu este nici o legatura. Tu il ierti pentru ce ti-a facut nu il ierti pentru a scapa de amenda sau inchisoare. Eu sunt de parere ca fiecare trebuie sa plateasca pentru ce a facut.
Eu te sfatuiesc sa mergi in continuare tot asa nu mertita cand a facut asta nu s-a gandit )... Sau retrageti plangerea si trage'i cateva sa te tina minte . Eu asa sunt uit dar nu iert )
Eu cred ca ar fi bine sa nu-l ierti deoarece tu ai suferit mult fiind batut si talharit(sa spun asa).