Acum 2 ani 3 rataţi l-au tâlhărit pe tatăl meu, i-au luat 1 200 de lei si telefonul. Dupa vreo 6-8 luni am aflat care a fost unul dintre ei si m-am dus la el acasă să vorbesc. Nu a spus ce trebuia şi s-a ales cu nasul rupt şi picioare in cap. Asta numesc eu împăcare sufletească nu prostiile alea primitive cu zei.
"aia e legea omului," Din cate stiu omul este specia dominanta si nu cred ca a mai aparut vreo una care sa o egaleze. Nu cred ca a mai aparut ratiunea si la alte mamifere.
"care conteaza este legea lui Dumnezeu." Indiferen de ce spui tot dupa grati ajungi daca nu o respecti, deci argumentul tau este invalid. Si legea nu se joaca. Ce o sa mai rad daca o sa te vad ca te duci la judecator si ii spui: Pai "Dumnezeu spune ca am voie. "
Ce o sa mai rad. Cred ca o sa iti raspunda: "Bine dragule, atunci stai tu la inchisoare pana vine Dumnezeu sa te elibereze."
Acum sa dea Dumnezeu sa fie la prima fapta. Ca daca mai are ceva in spate, sincer nu prea am ce sa-i fac.
Domnul meu va faceti tatal nostru? daca da veti gasi pe la mijloc cam asa: si iartane doamne pacatele noastre precum iertam si noi greseliile gresitiilor nostri, Daca nul ierti si el primeste cea ce a cauta nu o sa pacatuiesti ci doar daca ti-a cerut iertare iarta-l punete tu an locul lui.
Nu tin cu hotii, nu-i sprijinesc, o porunca de-a lui Dumnezeu zice sa nu furi, dar iertare oricine are dreptul la ea si hotul si talharul si criminalul si ceilalti care poate fac chesti mai mici. Iartal ca sa fi si tu la rindul tau iertat.
E simplu zis nu merita iertat. eu zic ca merita si cel mai mare talhar iertare, ca de aia facem tatal nostru an fiecare zi si cerem si noi iertare ca sa fim iertati.
Se vede ca nu aveti copii, sau daca aveti nu le aveti cu educatia lor.
Am doi copii, micuti, si odata l-am pedepsit pe unul, mia parut rau, al doilea oara iar a ancalcat regulamentul si i-am vorbit frumos si l-am iertat, copilul meu a anteles lectia si de atunci na mai ancalcato deloc, sau daca vroia sa o ancalce se oprea, se gandea la tirgul nostru. Asa ca va sfatuiesc sa oferiti o sansa celui care va face rau si veti vedea ca o sa va fie loial toata viata, cu raul nu andrepti lucrurile.
Domnule iertarea o avem de la Dumnezeu si tine clar de religie, de aia sau facut atatia talhari pentru ca nimeni nu lea oferit o sansa. Toti judecati si spuneti ca stiti adevarul dar adevarul acesta nu vine de la Dumnezeu, ti-ai pus intrebarea cate pacate ati iarta el pe zi? iar noi cate pacate suntem dispusi sa iertam?
Noi aici pe pamant traim dupa legile pamantesti cand mori traieste tu de ce legi vrei
Domnule matale vorbesti din basme! Pai le da instanta sanse, si le da prima data parnae cu suspendare, si ei recidiveaza din nou. Cum sa il ierti si el iti va fi loial? Hot loial? Puscaria e cel mai bun medicament, dar si acolo e bine, e ca la pensiune. Zici tu ca Tatal nostru zice sa iertam greselile, pai hotia nu e greseala, e prostie, si prostia nu trebuie iertata!
Am un vecin care il stie lumea de hot. Din totdeauna credeam ca nu va fura de la mine ca suntem vecini si nah ii rusine. L-am primit de cateva ori in casa, si nu m-o furat. Ok, intr-o zi i-am zis sa vina la mine si sa il cinstesc cu o sticla de vin, m-am dus prin bucatarie sa caut pahare si el in timpul asta mi-a furat o camera video. A ascuns-o bine su b haina si nu am observat.
Dupa vreo cateva zile mi-am facut treaba pe neasteptate la el acasa, si mi-am vazut camera intr-o vitrina. L-am iertat! MI-am luat camera si i-am zis sa nu se mai intample! A mintit ca nu o furat-o el si nu stie cum a aparut in casa la el ..ma credea prost
Asa ..nu am mai vb un timp cu el ..si dupa aia iar am inceput sa vorbim. A venit iar la mine. L-am servit cu carne facuta pe gratar si bere, l-am respectat. dupa cateva zile am vrut sa il testez. Am aruncat asa 100 de lei la mine in camera pe jos, si l-am chemat pe el acolo in camera.
Eu m-am facut ca trebuie sa ies pe afara. Am iesit afara si cand am intrat in camera banii nu mai erau jos. Cand a trebuit sa iese de la mine din casa atunci i-am cerut banii care erau pe jos. Iar el a zis ca nu, ca aia is banii lui, ca-i avea la el de cand o intrat, va dati seama? a inceput sa se jure etc.
Si a furat de la mai multi prieteni de-a lui, si a fost iertat de foarte multe ori. Hotul nu are rusine, si va fura toata viata! Pacat ca nu mai este Tepes!
Iertat ca sa faca alta gafa din nou? Nu nu, trebuie sa invete ce inseamna greul apoi sa fie om de rand. Iertarea are o limita dar daca se trece de acea limita infernul e urmatoarea statie, oricum Dumnezeu nu-i asa prost ca ii trimite pe unii langa demon foarte bine face.
Frate nu tu ai pacatuit ci el tu esti pur si simplu nevinovatul prins la mijloc intre credinta si infractiune si tea'i blocat tineti declaratia in continuare capu sus si va primi ce merita si nu nu pacatuiesti
Nu te costa nimic sa-l ierti.
Da-i o sansa ca nimeni nu-i perfect.
Ai ocazia sa faci o fapta buna.
Daca il ierti si pe tine te va ierta Dumnezeu cand vei gresi. Insa stiu cat de greu iti e sa ierti un asemenea individ. Tu alegi ce e mai important: mila lui Dumnezeu sau razbunarea personala. Fii fara grija, Dumnezeu il rezolva si pe el.
In primul rand a facut o minune si chiar daca medicii nu i-au mai dat sanse de viata, Dumnezeu a facut o minune si l-a redat familiei.Si nu ducem lipsa de nici un bine. Da, combinatul a cumparat tratament in valoare de peste patruzeci de milioane in bani vechi.Nu am avut nevoie sa imi dea spaga, daca doream bani i-as fi actionat in judecata si as fi cerut o suma imensa.Pentru mine banii nu reprezinta o prioritate.
Daca am o inima iertatoare si nu doresc sa fac rau nimanui, nu inseamna ca sunt dusa cu capul. Eu nu impiedic organele legale sa respecte legea si infractorul sa isi execute pedeapsa. Stii ca neiertarea aduce cu sine amaraciune, frustrare, depresie, boli cardiovasculare? Nu exista chin mai mare decat cel provocat de amaraciune, care este rodul unui spirit neiertator. Ea refuza alinarea, refuza vindecarea si refuza sa uite. Nici o temnita nu este atat de daunatoare ca amaraciunea, ale carei zabrele nu lasa lupta sa se opreasca.
Si daca nu-l ierti e tot o fapta buna. El se va duce la inchisoare si de acolo nu va putea sa atace si alti oameni. Eu as ierta pe unul care fura de foame, care fura o paine sau de mancare. Pentru ca si eu am furat o data dintr-un magazin o conserva, am fost prins si iertat. Dar pe astia care fura telefoane si sume imense de bani cum ar fi 300 de euro (e o suma mare totusi) si-ti dau si-n cap va zic ca nu l-as ierta! sunt hoti din astia care fac bani din furturi mari si cer taxe de protectie si au case mari si masini frumoase si traiesc ca niste imparati pe langa noi! iar Dumnezeu nu cred ca ma va pedepsi! pentru ca eu neirtandu-l pe el am facut un bine pentru alti oameni!
Aha, deci tu esti ca si datornicul nemilostiv.Stapanul sau l-a iertat. A fost destul ca sluga aceasta sa ceara o mica ingaduinta stapanului sau si acesta, cu bunatate negraita, i-a iertat toata datoria. Dar nu se uscasera bine lacrimile cu care ceruse omul indurare de la stapanul sau si intalneste pe cale pe unul dintre maruntii lui datornici, care ii datora o suma foarte mica - o suta de dinari - o suta de lei. I-a pus mana in gat sa-l sugrume, strigandu-i cu rautate: "Plateste-mi ce esti dator" (Matei 18, 28). Lui i se iertasera definitiv milioane, iar el, pentru o suta de lei, este gata sa-si sugrume confratele.
M-ati inteles gresit! eu zic ca iert pe unul care fura de foame, care are copii acasa, care n-are un loc de munca. eu recunosc ca am furat in strainatate o conserva! dar sunt mafioti din astia care stau la panda de exemplu langa o banca, si te vede iesind de acolo, iti sparge capul si-ti ia toti banii. Si ala din pilda lui Isus era un amarat, doar hotii astia care fura sute de euro, telefoane scumpe s-ar putea sa fie mult mai bogati si decat mine si decat dumneavoastra. Nu putem sa fim chiar atat de ignoranti!
Unde a fost religia cant ti-a spart nasu?
Daca nu vrei sa-l ierti atunci ce vrei?
Cum te-ai simtit cand ti-a mutat nasu de la loc? Ti-a placut? Daca iti retragi plangerea ii va sparge nasul si altei persoane, te vei simtii bine stiind ca va continua sa faca acelasi lucur?
Intenteaza-i proces, si cere-i despagubiri, nu lasa de la tine nimic, altfel vezi ce patesti.
Succes.
Eu privesc la partea plina a paharului si Ii sunt recunoscatoare lui Dumnezeu ca i-a dat viata si copiii mei au tata iar eu am un sot minunat care ma pretuieste si ma iubeste. Si eu la fel.Este bine sa privesti la aspectele pozitive din orice situatie si poti sa ai o atitudine de multumire chiar si in adversitati.Asa te poti ridica deasupra imprejurarilor vietii, daca nu te lasi doborat de ele.
Eu in locul tau le-as spune familei lui sa se dea naiba, omul a gresit acum plateste, trebuia sa se gandeasca ca o sa fie pedepsit inainte sa comita fapta, toti o ducem greu dar asta nu e un motiv sa furam.