Acum 2 ani 3 rataţi l-au tâlhărit pe tatăl meu, i-au luat 1 200 de lei si telefonul. Dupa vreo 6-8 luni am aflat care a fost unul dintre ei si m-am dus la el acasă să vorbesc. Nu a spus ce trebuia şi s-a ales cu nasul rupt şi picioare in cap. Asta numesc eu împăcare sufletească nu prostiile alea primitive cu zei.
Dal dracu'! Vrei sa te bagi in alte belele? Cine dracu' stie ce o sa mai patesti daca spui ca ai facut un denunt fals! Ca vezi doamen... i-ai "agitat" pe politisti degeaba.
Nu spune ca ai facut denunt fals! Da-l naibii. A avut sansa sa se gandeasca bine pana sa faca asta. Daca faci asta, poate va face asta din nou si va sparge nasul(sau si mai rau ar ucide) si altcuiva crezand ca va scapa din nou.
Dar daca tie mila de el si nu vrei sa ajunga la inchisoare, cerele bani familiei lui ca sa nu il bagi la mititica. Dar nu exagera! Ai zis ca a luat 300 si ai recuperat doar 200. Cerei 100 aia si inca 100 sau 200, dar nu exagera. I-ai cerut 100 aia si inca 100 si gata! Nu mai ceri.
A il ierta si ai retrage plangerea nu este nici o legatura. Tu il ierti pentru ce ti-a facut nu il ierti pentru a scapa de amenda sau inchisoare. Eu sunt de parere ca fiecare trebuie sa plateasca pentru ce a facut.
Ma luati atata cu "trebuie iertat" si pana mea. Dreptatea nu e un pacat. Iarta-l sufleteste - ca sa zic asa - dar oricum legea nu-l va ierta.
Gandeste-te totusi ca tu ai depus plangerea la politie. Ce crezi ca se va intampla cand vei spune ca totul a fost o inscenare? Atunci intri tu la belele si mai mari.
In plus gandeste-te ca dupa nu se va opri si va talhari si pe altcineva.
Eu te sfatuiesc sa mergi in continuare tot asa nu mertita cand a facut asta nu s-a gandit )... Sau retrageti plangerea si trage'i cateva sa te tina minte . Eu asa sunt uit dar nu iert )
Eu cred ca ar fi bine sa nu-l ierti deoarece tu ai suferit mult fiind batut si talharit(sa spun asa).
Eu una cred ca nu ar trebui sa-l eiri deoarece si tu ai suferit, si o sa fi acuzat pentru minciuna.
Sa ghicesc... esti un alt ateu care vrea sa ma enerveze.
Sa ierti intr-o astfel de fapta e cea mai mare prostie pe care o poti face.
Acum el si familia lui sunt calmi ca niste catelusi,dar daca bagi la politie ca tu ai mintit,te alegi tu cu o amenda, el probabil ca nu o sa-ti mai dea nici banii, si probabil o sa te bata iar findca te-ai dus sa il denunti.
Gandeste-te ca de data asta ai fost tu, cel talharit si batut, data viitoare poate fi o fetita de 10 ani.
Daca ar exista vreun Dumnezeu, ceea ce eu nu cred pentru ca sunt ateu, nu cred ca ar vrea ca un infractor sa nu fie pedepsit.
Nu politia lucreaza impotriva lui Dumnezeu, ci infractorii.
Se spune ca infractorii sunt iertati de Dumnezeu doar dupa ce isi ispasesc pedepsele date de societate.