anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ați auzit de stoicism?
Cum va raportați fata de el?

4 răspunsuri:
| gaminator a răspuns:

Stoicismului ca spiritualitate si practica spirituala, nu e aplicabil la nivel de societate, cere prea mult fara sa propuna justificari serioase.
El a fost si in perioada de dupa comunism in voga in Romania, dar a murit rapid.

| doctorandus a răspuns:

Stoicismul este o filosofie profunda, folositoare. Ma rog, eu nu sunt prea in tema, nu e specializarea mea in filosofie.

Dar la nivelul de guru de YouTube, stoicismul este tradus ca cerinta sa suferi fara niciun rost. Adica sa suferi din pura prostie.

| StoicAnalysis a răspuns:

Stoicismul e un stil de viata care promoveaza echilibrul emotional si moral si care ne invata sa acceptam lucrurile pe care nu le putem controla si sa actionam asupra celor pe care le putem controla. Promoveaza disciplina, si o atitudine asertiva. Cea mai importanta parte a stoicismului este aceea de liniste si fericire sufleteasca. E de fapt arta de a trai o viata complet sanatoasa atat psihic cat si fizic.
Pentru mine stoicismul e telul meu in viata. Sa imbin succesul in viata, sustenabilitatea si implinirea morala.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru gaminator):

De ce anume crezi ca cere prea mult? Si de ce crezi ca nu e aplicabila in societate? Si ce justificari puerile sau ridicole crezi ca propune acest curent filosofic?