„adica trebuie sa crezi in ceva mai sus de dumnezeu?" - Adica ai o problema de logica elementara si de intelegere a unui text. Nu ai capacitatea minima de a decodifica un text simplu sau te prefaci a nu pricepe... Da, e jenant pentru unul care face misto si injura pe aici, crezandu-se buricul pamantului.
Dar, ca sa nu te las scarpinandu-te in crestetul capului, intelegerea a ceea ce am spus este ca alternativa pentru un Creator supranatural etern (in care trebuie sa ai, evident, credinta) este sa crezi ca o intreaga lume a fost autocreata sau existenta dintotdeauna (lucru pentru care, evident, „credinta" trebuie sa fie mai mare si nu poate avea nimic stiintific in ea). Stiinta va contrazice, in acest al doilea caz, insasi „stiinta" si nu credinta, in conditiile in care tot stiinta a esuat initial in a contrazice, prin metode specifice, credinta. Prin urmare, avem doua tipuri de credinta, al doilea la limita absurdului si mult mai greu de digerat.
„daca tu crezi ca sunt penibil pentru intrebarea asta...nu stiu ce sa zic." – Nu cred asta. O stiu.
Sunt convins ca nu exista dumnezeul biblic si ca stiinta nu este in stare sa ne explice nici 10% din fenomenele asa zise paranormale.
Stiu ca am un suflet care este o scanteie din adevarata divinitate.
Stiu ca teologii ne mint de 2500 de ani si ca istoria este scrisa de invingatori.
https://www.youtube.com/watch?v=CECzb09zOT4
Nu exista dovezi pentru inexistenta Lui, in schimb exista multe dovezi ale EXISTENTEI LUI DUMNEZEU
Un argument valabil pentru cei care doresc un suport sincer pentru credinţa lor în existenţa sacrului a fost oferit de un mare om de ştiinţă, Erwin Schrödinger, laureat al premiului Nobel pentru fizică cuantică.
- El a observat că volumul maxim al unei gene (particulă a materialului ereditar) poate fi cuprins într-un cub cu mărimea laturii de MAXIM 100 distanţe atomice – însumând astfel un număr de atomi cuprins între o mie şi un milion – în funcţie de tipul şi de mărimea atomilor).
- Tot el afirmă că este practic imposibil ca acest număr limitat să poată explica un comportament ordonat, să formeze o structură organizată, să posede un,, program" de autoreproducere completă, de redare a unui caracter, funcţie sau organ în organismul dezvoltat ulterior, un,, program" de coordonare cu celelalte gene, de gestionare a unui metabolism propriu etc…
- Automat, concluzia acestei realităţi, este faptul că existenţa şi manifestarea unei gene, şi prin translaţie – a vieţii în general, constituie, în faţa oricărei tehnologii avansate, o enigmă, un mister de neînţeles, o manifestare minunată a Sacrului, o amprentă discretă a Celui care se află în spatele cortinei...
Asculta pe omul asta, a fost un ateu convins:
https://www.youtube.com/watch?v=hbXCYdyoE8M
Daca te-ai informa macar de pe Google, ai afla ca Allah este Dumnezeu si viceversa. Crestinii si musulmanii se inchina la acelasi zeu... surprinzator, nu? Exista multe elemente si personaje comune in Biblie si Coran, inclusiv Isus... Practic, fiecare este o poveste despre cate un profet: Mohamed si Isus.
"sa imi faca fata cu niste argumente serioase"... cam aroganta atitudine, nu crezi?
Nu exista dovezi ale inexistentei lui Dumnezeu. Am tot cerut si eu, mai ales dupa ce am fost acuzat pe nedrept ca sunt ignorant, ca "resping stiinta", ca am un IQ mic si multe altele. Mai mult, indraznesc sa spun ca, dpv pur stiintific, a explica aparitia si dezvoltarea universului si a vietii este imposibil si iti solicita o credinta mult mai mare decat cea in Dumnezeu.
Eu as spune ca este evident faptul ca omul, datorita inteligentei pe care o poseda, sa se intrebe in cele din urma de unde a venit.
Evident ca omul primitiv nu a avut capacitatea si nici mijloacele necesare pentru a elabora teorii complexe, asa ca a venit cu cea mai simpla si cea mai logica varianta, aceea ca a fost creat de o fiinta superioara.
Dovada fiind si diversitatea religiilor si credintelor.Neavand tangente unii cu altii, fiecare si-au inventat propria zeitate.
Problema este ca nici in ziua de azi oamenii nu vor sa se "dezlipeasca" de aceasta explicatie depasita.Nu vad de ce ar mai fi nevoie sa credem intr-o zeitate cand avem alte explicatii mult mai promitatoare.
Religiile au supravietuit prin adaptare. Cele care nu au evoluat odata cu societatea au disparut, iar altele continua sa se adapteze.
Cel mai bun exemplu pe care pot sa ti-l dau este faptul ca Papa a spus acum ceva timp ca este de acord cu teoria evolutionista...
Ma induioaseaza pana la lacrimi interesul tau pentru dezvoltarea mea personala. Ca sa nu iti pierzi somnul de frumusete ingrijorandu-te, te anunt ca am observat. Cu toate acestea nu este apanajul tau sa imi interzici o parere, cu atat mai mult cu cat cel care a lansat intrebarea NU mi-a cerut sa ma retrag.
Dupa cum vezi, discutia este dusa in derizoriu si raspunsurile „ateilor" sunt de un penibil rar. Da, si tacerea este un raspuns.
Comentariul meu doreste a trasa cu claritate o concluzie si pune punct speculatiilor. Daca ti se pare ca am gresit cu ceva, te rog sa spui. Dar este evident ca, desi te plangi ca altii nu au un punct de vedere personal si ca vin cu citate, tu insuti nu poti (nici cu, nici fara citate) sa dai un raspuns la obiect.
O sa te rog sa te abtii de la comentarii inutile si sa nu te mai bagi in seama.
Poti contrazice o „ineptie" si fara sa injuri. Eu ti-am tot dat optiunea asta. Problema ta este ca nu ai argumente pentru a demonstra ca ceea ce combati este ineptie, acesta fiind motivul pentru care te agiti.
Intrebare simpla: de ce te-ai bagat in seama (acum, nu ma leg de alte discutii la fel de jenante) daca nu aveai nimic de spus?
PS: mi-ar placea sa intelegi ca cel care injura cel mai tare nu are neaparat si ca are dreptate. Asta, in cel mai rau caz, da dovada de frustrare si de proasta crestere.
anonim_4396 întreabă: