Dupa cum spuneam mai sus. Numai posta astfel de intrebati ca mai mult pacate iti faci. Ignoranta e la rang de inteligenta si asta se va rasfrange si asupra chiar si celor bine intentionati, cum esti tu. Ajuta pe cei ce cer sa fie ajutati, ofera sfaturi ai cjnoastere celor interesati. Aici nu vei atrage decat negura din cei care ii citesti si tu. Nu te supara pe mine, nici Iisus nu a fortat pe nimeni sa-l asculte, nu a fortat pe nimeni sa-l urmeze. Tu ai intentii bune si e de apreciat. Inca odata scuza-ma daca te-am suparat cu parerile mele. Toate cele bune.
DumnezeuExistaSigur: "Vinovat e cel care stie ca e pacat si tot il face nu cel care nu stie si il face. Dumnezeu nu o sa faca nimic aluia care nu o auzit de D-zeu, biblie, preoti, care nu stie de biserica si religie, D-zeu nu ii va face nimic.Dar pe voi care ati auzit de El si il negati cu atata nesumtire...asa va va trata si el."
E ca şi aia...
- Dacă nu mi-ai fi spus că e păcat, dumnezeul tău (presupunând prin absurd că DumnezeuExistaSigur) m-ar mai fi pedepsit?
- Nu.
- Atunci de ce mi-ai spus?
: ))
Tare sadici mai sunteţi unii...
DumnezeuExistaSigur: "Auzi pa porcule?"
Frumos limbaj mai ai. : ))
Tu ştii că e păcat (conform crezului tău) şi tot păcătuieşti. Asta ce spune despre tine?
În loc să-i ameninţi pe non-creştini, mai bine ţi-ai vedea de "locul tău în rai".
DumnezeuExistaSigur: "Deci esti un porc.In primul rand daca te crezi asa istet(istetule ce esti nu poti vb frumos)spune cine a zs.In al doilea rand eu nu vorbeam de oamenii de stiinta care au inventat electricitatea...etc ci de cei care abereaza faptul ca big bengul a creeat planeta si etc.In al treilea rand cine spube ca eu scriu tampenii? Idiotule.Fiecare scrie cava...cred ca dintre noi doi cretinul este acela care din cauza frustrarilor(adica vede ca altii cred in Dumnezeu si pe el il enerveaza asta)nu poate conversa si recurge la jigniri.E demonstrat de oamenii tai de stiinta ca cei care recurg la jigniri nu au un alt argument mai bun si subt FRUSTRATI.Inainte sa zici ca si eu am jignit am sa iti spun ca am facut-o deoarece si tu ai facut la fel.
...
Auzi pa porcule? Deja ma calci rau pe nervi.Tu chiar crezi impertinentule ce esti ca iti poti bate joc de atatia crestini? Am impresia ca esti un nebun care ma jigneste pe mine ca la usa cortului si mai si spune pe deasupra ca dc crestinii nu cred in stiinta si sa il lase pe Tatal Cel Ceresc si Atotputernic in pace.Pai normal ca luam ce vrem si restul dam la oparte.Normal ca o sa cred ca exista electricitate deoarece o vad, dar big bangul masa stie.Si auzi:daca crezi si Dumnezeu nu exista nimic nu o sa se intample, dar daca nu crezi, iar el exista...iti urez bafta. Vinovat e cel care stie ca e pacat si tot il face nu cel care nu stie si il face. Dumnezeu nu o sa faca nimic aluia care nu o auzit de D-zeu, biblie, preoti, care nu stie de biserica si religie, D-zeu nu ii va face nimic.Dar pe voi care ati auzit de El si il negati cu atata nesumtire...asa va va trata si el.
Si auzi nu te mai crede tu aici important si destept ca sincer nu imi pasa."
Omul (Gei_Adrian_1983) nu te-a jignit. A făcut doar nişte constatări de bun simţ, a şi argumentat. Iar gratuit şi "ca la uşa cortului" ai fost tu, DumnezeuExistaSigur.
Tot nu mă pot hotărî dacă eşti troll sau doar foarte...creştin.
Doar pentru ca tu nu-ti poti imagina 13.8 miliarde de ani, nu inseamna ca aceasta nu este varsta reala a universului.
Deci popii ar putea fi folositi ca statii de epurare a apei uzate. Ce rost mai are sa punem diverse substante in piscine, chemam un popa balmajeste ceva acolo si hocus-pocus, apa curata! Cum de nu s-a gandit nimeni pana acum... Oare are acelasi efect si asupra substantelor chimice poluante din apa, sau doar asupra bacteriilor, ia vezi, nu au descoperit ceva cei de la institutul ala fantoma?
Daca tot vrei sa ajuti cu un sfat fa-o pentru cei ce sunt interesati(stii ce zice biblia: nu arunca perle in gura porcilor! Evident ca nici nu o vor intelege si vor sta cu gura plina dar sa ne lase). Si inca ceva. Tot in biblie spune: vai de cei prin care vine pacatul.
Stii cum e aia cu rahatul, nu-l "gadila" ca pute!
"Si permite.Da ia auzi ma tu de unde stii ce permite si nu daca esti ateu?!"
Procentual numarul de atei care au citit povestea ta e mai mare decat cel de credinciosi, cum altfel crezi ca am ajuns sa consider o tampenie ce scrie acolo? Daca nu citeam, aveam bunul simt sa nu ma pronunt, dar de unde sa stiti voi care majoritatea nici n-ati citit dar va dati cu parerea dupa ce ati auzit "pe surse"?
"(stii ce zice biblia: nu arunca perle in gura porcilor! "
Sunt partial de acord. Nu stiu daca ateii sunt niste porci (chiar daca stiu ca multi ii vad astfel), dar sigur articolul asta e o perla. Stii tu, din aia de bacalaureat.
Nu te sustin. Este o realitate care din pacate loveste in toti cei ce sunt departe de lumina adevarului si urla "cunoasterea" in ei.
Lasa-i pe atei in pace, ei au negat pe Dumnezeu si o vor face in continuare, pentru ei oricat de multe minuni s-ar face ei tot nu cred, chiar daca se va pogori foc din cer ei tot nu vor crede.
)))))))))))))))))))))) Eu nu cred că tu eşti o persoană reală, dacă într-adevăr eşti, nasol.
Da acum să mai vorbim niţel, eu nu-mi bat joc de creştini îmi bat joc de creştinism ca şi de orice altă religie, nu-mi bat joc de oameni(decât în cazuri limitate, şi nu pentru o idee ci pentru nesimţire), îmi bat joc de idei, iar a-ţi bate joc de o idee, de a o critica, de a o ironiza, de a o satiriza, este dreptul şi obligaţia omului raţional. Dacă nu critici indiferent prin ce metodă alegi să o faci, dacă nu critici ceva ce e flagrant de aberant, atunci porţi cunoştiinţele alea degeaba, şi eu nici nu vreau să trec nepăsător peste aberaţii şi apoi îmi face şi plăcere, mă relaxează astfel de conversaţii, chiar dacă le port cu specimene precum matale, nu pot să zic că nu "mi-o caut" când intru în astfel de conversaţii cu persoane ce nu pot distinge dintre critica unei idei şi critica unui om.
Bun, ca la uşa cortului nu te-am jignit, deşi nu-mi lipseşte abilitatea, am mai scris pe undeva, acum ceva ani buni am lucrat o perioadă în port, şi n-oi fi bulibaşa injurăturilor dar mare maestru tot mă pot numi, şi nu-ti doresc să stai în calea imaginaţiei mele când mă decid să fac o baie porcească cu cineva, da zic că nu e totuşi aici locul şi nici nu te cunosc, nu ştiu câţi ani ai, n-aş vrea să abuzez minori, dar de jignit la uşa cortului nu te-am jignit iar prin comparaţie, ai grijă să te duci să te spovedeşti.
Nu e normal să crezi în electricitate, şi sa nu crezi în big bang, pentru că electricitatea o vezi prin efectele sale, adică ai curent şi dacă pui mână unde nu trebuie ţi se ciuleşte părul în cap, la fel cum pentru big bang ai dovezi, te duci la un observator, şi te uiţi la stele, şi le notezi pe un caieţel pozitia, apoi tot verifici timp de 5-10 ani (nu neapărat atât dar pentru siguranţă), poziţia lor, şi vezi dacă mai sunt toate la locul lor. Vei observa mici diferenţe, vei observa că ele se îndepărtează de tine, şi dacă in anii ăştia vei pune burta pe carte şi vei înţelege spectrul luminii şi ce anume vezi când te uiti prin telescop, de ce unele sunt roşii, altele albastre, vei înţelege, aşa cum au înţeles şi marii savanţi că universul este nu doar în mişcare ci într-o mişcare rapidă, şi în toate părţile. Astfel vei fi nevoită să ajungi la aceeaşi concluzie cum au ajuns şi cei de-au determinat Big Bang-ul că universul trebuie să fi avut un început, trebuie să fi existat o explozie a unei bule de materie. Şi astfel vei putea să crezi la fel de bine şi în big bang, la fel cum crezi şi în electricitate, pentru că sunt rezultatul aceluiaş tip de efort, anume şţiinţific.
Cred că e evident că nici mie nu-mi pasă de ce anume îţi pasă ţie, de-ar fi aşa, ar însemna că îmi pasă câtuşi de puţin de imaginaţia ta divină, si nu e aşa. Însă despre "Pariul lui Pascal" căci aşa se numeşte prostia aia de-o repeţi şi tu ca un papagal, "dacă există şi nu crezi(etc)", s-a vorbit aşa de mult, a fost demontat de aşa de multă lume, mai deşteaptă şi mai inteligentă ca mine(sic!), încât să mai zic şi eu ceva despre aberaţia asta, e lipsit de sens. Poţi căuta atât pe google, cât şi pe youtube, "Pascal Wager", şi găseşti câte explicaţii doreşti la tâmpenia ta.
Cam atât
"Tot nu mă pot hotărî dacă eşti troll sau doar foarte...creştin."
Aceeaşi dilemă. Tind să cred a doua variantă, numele + modul tipic al celui părăsit de raţiune, cam ar rezulta o frumuseţe de creştin.
Decizia ii apartine, ca si modalitatea de exprimare. Back off!
Nu ma intelege gresit. Nu scriu ca sa tin partea nimanui. Crestii sunt o realitate, ateei alta realitate. Fiecare traieste dupa propriile valori, imposibilitati, frici, cunoasteri, temeri etc.
Fiecare are "dreptatea" lui.
Ma gandeam de ce oamenii reactioneaza agresiv la anumite intrebari. Raspunsul: privesc intrebarea ca pe ceva personal, ca si cum ar avea de demonstrat in fata cuiva, de a se exonera de ceea ce cred celulalti ca este "gresit".
Partea frumoasa este ca noi nu trebuie sa demonstram nimanui cine are sau nu dreptate, cine este mai tare ca cine!
O intrebare inteligent formulata ar evita conflictele verbale pe acest site.suntem aici ca sa ne sfatuim, ca sa comunicam nu sa ne ridicam statui ireale in fata "necunoscutului".
De asta am spus ca nu te sustin ci doar imi exprim opinia, nu trebuie sa facem tabere ci sa comunicam cu bun simt.
Ok?
Trebuie sa ai ceva probleme la cerebel sa crezi faza asta cu apa...
Tu ai auzit de circuitul apei in natura. Practic tu bei apa pe care au baut-o altii acum cativa ani.
Judecarea si neiubirea apropelui sunt pacate, vai de tine.
Cand ma uit la tine vad cat de nelinistit esti prin faptul ca il negi pe Dumnezeu!
Dumnezeu nu se lasa batjocorit de un necredincios.
"Daca tot vrei sa ajuti cu un sfat fa-o pentru cei ce sunt interesati(stii ce zice biblia: nu arunca perle in gura porcilor! Evident ca nici nu o vor intelege si vor sta cu gura plina dar sa ne lase). Si inca ceva. Tot in biblie spune: vai de cei prin care vine pacatul.
Stii cum e aia cu rahatul, nu-l "gadila" ca pute!"
Ironie ieftina, in cazul asta, ea e deplasat de subiectiva. Cu acest raspuns, sustii incorect articolul si ataci incorect persoanele care au adus argumente impotriva lui, ai atacat persoanele, nu argumentele lor.
Suntem interesati de adevar, nu de minciuni. Tu, cu raspunsul tau ai ridicat minciunile la rang de perle. Oare sunt placute asfel de fapte zeului tau corect, oare nu pacatuiesti cu ele? Tu poti crede in minciuni, e treaba ta, dar nu arunca cu ironii in ce-i ce-ti prezinta argumente(nu e corect si constructiv, ironii oferi, ironii vei primi, adica strici o comunicare, o orientezi spre distructiv).
Ti-au explicat 10 oameni de ce articolul e o minciuna si ti-au explicat si de ce. Si un copil ar intelege. Daca ai un pic minte, nu mai lungi zeama si las-o naibii de poveste, ca nici macar crestinii nu au pus botul.