| petriinna a întrebat:

am inceput sa cred ca dumnezeu si viata dupa moarte nu exista, insa nu ma impac cu ideea, ma apuca o tristete profunfa cand ma gandesc la asta. Astept un raspuns de la un ateu, voi cum va impacati cu aceasta idee?

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Moartea este inevitabilul, un proces natural şi, neavând alte opţiuni, mă împac cu ideea ei destul de bine (când vine vorba de moartea mea, nu şi a celor dragi), poate şi pentru că niciodată nu am avut reale iluzii unei vieţi veşnice. De mică am fost destul de sceptică şi realistă (chiar dacă jucam uneori diferite roluri în jocurile adulţilor îndoctrinaţi, crezând că aşa fac mai toţi, doar se joacă, ca de Crăciun; în timp, însă, am realizat că unii iau aceste jocuri mult prea în serios şi le joacă întreaga sa viaţă, impunându-le, deseori şi din nefericire, şi celorlalţi).

75 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns (pentru petriinna):

Poate asta îţi va mai limpezi din neclarităţi şi nelinişti:
1 - Istoria Universului Pe Intelesul Tuturor (Partea 1)
2 - Istoria Universului Pe Intelesul Tuturor (Partea 2)
http://www.tpu.ro/......-nu-e-mai/
3 - Originea Vieţii Pe Înţelesul Tuturor
http://www.tpu.ro/......aewnrlmss/
4 - Istoria Pământului Pe Înţelesul Tuturor
http://www.tpu.ro/......i-clar-nu/
5 - Vârsta Lumii Pe Înţelesul Tuturor
http://www.tpu.ro/......e-care-sa/
6 - Selecţia Naturală Pe Înţelesul Tuturor
7 - Teoria Evoluţiei Pe Înţelesul Tuturor
8 - Evoluţia Omului Pe Înţelesul Tuturor
9 - Strămoşii Noştri Pe Înţelesul Tuturor
http://www.tpu.ro/......tuturor-6/
10 - Metoda Ştiinţifică Pe Înţelesul Tuturor
11 - Creaţionismul "Ştiinţific" Pe Înţelesul Tuturor
12 - Despre Seria "Pe Înţelesul Tuturor"
http://www.tpu.ro/......10-metoda/

http://www.tpu.ro/......rsului-pe/

| petriinna explică (pentru ErrorFound):

Mda ...imi vine sa rad de prostia ta, intai zici una si apoi imi zici sa ma rog. Nu pune in discutie faptul de a fi mai prost sau mai destept, aici se valorifica cantitatea de cunostite, de timpul acordat unei astfel de dezbateri pentru a ajunge la o concluzie... sunt oameni extrem de destepti care cred in Dumnezeu si se roaga

NOname
| NOname a răspuns (pentru petriinna):

alyalinaaly: "...sunt oameni extrem de destepti care cred in Dumnezeu si se roaga"

De acord, numai aceste credinţe iraţionale şi fel şi fel de superstiţii şi ritualuri religioase nu fac parte din dovada a deşteptăciunii lor (mai degrabă din contră, ca nişte anomalii ce se abat de la inteligentul, realistul şi logicul general, o slăbiciune...ce şi-o permit conştient/voit sau nu).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Orbul poate sa creada ce vrea despre lumina.
O incurajare de la alt orb este intotdeauna binevenita.

| RAY a răspuns:

Salut,te inteleg e si normal sa te simti asa,sunt momente in care si eu ma simt asa dar daca ma mint singur ca exista ce castig de fapt? de multe ori ne mintim in viata pentru a merge inainte dumnezeu a fost inventat pentru a da o speranta, trebuie sa te impaci cu tine insuti in primul rand ai o viata, bucurate de fiecare clipa traita cred ca moartea e un motiv sa traiesti viata din plin, sa vrei sa ai ce isi doresti si daca mori asta e asa ca nu vom constienti cand vom muri asa ca nu ai de ce sa ai frica acolo nu va vi nimic, mie mi mai greu sa accept moartea celor dragi decat mie sincer

| KhludCiprian a răspuns:

Argument irelevant: http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

Daca as avea probleme mintale, as fi curios sa vii cu problemele logii mele exact cum am aratat pozitia stiintifica. Iti e frica de stiinta?

| bogdan19977 a răspuns:

Sa nu iti fie frica de moarte deoarece scrie si in biblie ca moartea e ca un somn din care ne vom trezi cand D umnezeu va veni.ps moartea e ca atunci cand te culci seara si te trezesti dimineata

| Mădă0611 a răspuns:

Nu inteleg ce e asa trist in faptul ca nu exista dumnezeu, acel creator "inteligent" care daca ar exista ar trebui sa ceara iertare tuturor vietuitoarelor, in genunchi, pupandu-le picioarele, pentru "bunatatea" lui. Viata trebuie traita cu mai mult drag (daca spun placere poate se intelege altceva) cand stii ca nu mai e nimic dupa, ca plata o primesti in viata asta devil, ca ai avut sansa sa descoperi parte din univers. Ca teist, nu dai 2 bani pe viata ta sau cea din jur, dar odata trezit, lumea e mai frumoasa, mai colorata, observi ca pana si plantele au "suflet", natura e prea minunata sa fii trist/a ca nu exista ceva care s-o strice.

| Deaad a răspuns (pentru petriinna):

Sfatul meu e sa iti traiesti viata si sa lasi faza asta cu iadul si raiul.Da-le incolo, cine are nevoie de ele?
laughing

| Mistic21 a răspuns (pentru KhludCiprian):

Uite cum multi merg pe calea larga si usoara,condusi de duhul mandriei,minciunii si necredintei si mai trag si alte suflete dupa ei la pieire. Daca tu nu ai pic de credinta,nu mai sminti si pe ceilalti,nu mai propovadui minciuna si ateismul, tine pentru tine. Cine L-a cautat cu adevarat pe Dumnezeu cu inima sincera si insetata de adevar, si nu L-a gasit?
Sper sa ti se descopere adevarata credinta. In cel mai bun caz, pe cei fara credinta, necazurile ii vor smeri.Nu putem gresi noi, cat iarta Dumnezeu, dar sa nu mergem pe premiza asta.Caci Dumnezeu este mila si iubirea intruchipata, dar este si un Dumnezeu Drept, ca un foc mistuitor. Sa nu crezi ca necredinta ta te va scuti de repercursiuni.

| Mistic21 a răspuns (pentru Deaad):

Da? Vezi ca diavolul vorbeste prin tine. Exact asta e scopul vicleanului, sa ne faca sa nu credem in cele de dupa moarte. Ne amageste sa amanam pocainta, ne face sa credem ca avem timp pana la batranete.Dar noi nu suntem stapani nici pe ziua de azi.Cine ne garanteaza ca vom apuca ziua de maine? Fereasca Dumnezeu sa murim in pacate.Cati sunt in iad care plang ca si-au pierdut timpul cu nimicurile vietii, cati nu regreta ca nu s-au spovedit si impartasit? Ajunsi acolo, e prea tarziu, nu ne mai salveaza nimeni.Aici si acum e timpul mantuirii!

| KhludCiprian a răspuns (pentru Mistic21):

"Cine L-a cautat cu adevarat pe Dumnezeu cu inima sincera si insetata de adevar, si nu L-a gasit? Sper sa ti se descopere adevarata credinta. In cel mai bun caz, pe cei fara credinta, necazurile ii vor smeri."
Bineinteles ca "L-am gasit", am mai scris, am fost crestin (si crestin pocait) timp de 15-30 de ani din viata (depinde cum numeri si ce inseamna "crestin" pentru tine).

Totusi doar te rog un lucru nu pune in aceeasi propozitie: "mila si iubirea intruchipata" cu "un foc mistuitor".

Ai raspuns la orice concret din problemele spuse ale Bibliei? Sau e doar ideea ca "daca nu crezi vei arde vesnic"?

A pune ghicitori si pilde nu schimba realitatea, imi pare rau sa o zic. Chiar daca Isus ar fi cine a zis ca este, este o sansa ca ateii sa fie salvati si crestinii nu, nu de alta, dar ei nu considera pe nimeni profeti, si ajuta aproapele, din empatie fata de aproape (ca bunul samaritean) si daca ascultam ce a zis Isus in Marcu 9:38-41, chiar este o sansa mare ca ateii sa fie salvati!

| Mistic21 a răspuns (pentru RAY):

Cea mai mare dovada a existentei lui Dumnezeu, este existenta ta. Cred ca ateii sunt de fapt niste oameni deznadajduiti, chinuiti sufleteste, care bajbaie in intuneric dupa raspunsuri.Acestia nu vor gasi linistea pana nu se vor intorce Acasa, la origine, ca fiul ratacitor.

Ce te-a facut sa te indepartezi de la dreapta credinta? Revino la credinta mai, fa un pas spre Hristos si El va face 10 spre tine. Omul e liber sa zica "nu" chiar Creatorului si sa cada, dar si sa se ridice si chiar sa se depaseasca. Insa nu se ridica singur, doar cu mila si ajutorul Lui. Dumnezeu a facut totul pentru om pana la jertfa Sa pe cruce, asta dovedeste ca omul are un pret imens, necrezut de mare. Omul are centrul si sinteza creatiunii Sale: lumea vazuta imbinata cu lumea nevazuta. Cum sa crezi ca Universul a aparut din nimic? din nimic nu are cum sa apara ceva. sau daca omul se trage din maimuta atunci de ce mai exista maimuta si nu mai evolueaza? Intelepciunea lumii acesteia este desarta, mincinoasa si sta impotriva Lui. Dumnezeu este calea pentru noi, El e iubire si nu exista lumina in afara iubirii.

| Deaad a răspuns (pentru Mistic21):

I-ai vazut tu pe aia care stau in iad si plang ca si-au pierdut timpul cu nimicurile vietii?
Ai doar O viata sa o traiesti! Profita de ea!

"Ce te-a facut sa te indepartezi de la dreapta credinta?" - te referi la ortodoxie? Biblia si mai multe incalcari ce le au ortodocsii decat protestantii.

"Cum sa crezi ca Universul a aparut din nimic? din nimic nu are cum sa apara ceva. sau daca omul se trage din maimuta atunci de ce mai exista maimuta si nu mai evolueaza? "
Te rog sa citesti o carte stiintifica, sa vezi ca de ce animalele (si plantele, si ciupercile ce nu-s animale) inca evolueaza.
Cred ca universul a aparut din nimic? Daca nu cred in Dumnezeu nu inseamna ca eu cred in "parafrazarea" care o fac oamenii credinciosi a stiintei.

Ce m-a indepartat de un dumnezeu: insusi Dumnezeu (daca exista) - e unul dintre cele mai brutale fiinte ce ar exista bucurandu-se de suferinta gratuita peste tot.

Uite ca fericirea asta lumeasca dupa care tanjesc cei mai multi dintre oameni, nu ma mai satisface.
Avem si suflet, nu doar trup.Sufletul nu piere,vesniceste in Dumnezeu,trupul putrezeste,se intoarce la origini-in pamant.
Cati dintre noi mai avem moralitate crestina, mustrare de constiinta, cati mai auzim glasul tainic al lui Dumnezeu?
Ia uite aici:
„Insa cei care isi au inima lor daruita celor desarte, celor lumesti, traiesc sub stapanirea stapanitorului acestui veac - diavolul" (Efeseni 6.12)
„Iar cel ce se lipeste de Domnul, este un duh cu El" (I Corinteni 6.17)

Cat despre existenta vietii de dincolo, sunt marturii actuale ale celor care au fost in moarte clinica, pe care stiinta si medicina n-au fost in stare sa le explice. Daca ar putea cei din iad sa vorbeasca...lumea toata s-ar intoarce la Dumnezeu.
Ia uite ce zice Sf. Ap. Luca:
,,Dar Avraam a zis:Fiule,adu-ti aminte ca ai primit cele bune ale tale in viata ta,si Lazar,asemenea,pe cele rele; iar acum aici el se mangaie,iar tu te chinuiesti.
Si peste toate acestea,intre noi si voi s-a intarit prapastie mare,ca cei care voiesc sa treaca de aici la voi sa nu poata,nici cei de acolo sa treaca la noi.
Iar el a zis:Rogu-te,dar,parinte,sa-l trimiti in casa tatalui meu, Caci am cinci frati, sa le spuna lor acestea, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin.
Si i-a zis Avraam:Au pe Moise si pe prooroci; sa asculte de ei.
Iar el a zis:Nu, parinte Avraame, ci, daca cineva dintre morti se va duce la ei, se vor pocai.
Si i-a zis Avraam: Daca nu asculta de Moise si de prooroci, nu vor crede nici daca ar invia cineva din morti".

Nu sunt absurda sa refuz in a cunoaste si alte teorii, dar asta nu inseamna ca stiinta-invatatura failibila a oamenilor-primeaza. De si-ar da ei seama saracii, cat de mici sunt de fapt...
"Pierde-voi întelepciunea înteleptilor si stiinta celor învatati voi nimici-o".
"Domnul cunoaste gândurile înteleptilor, ca sunt desarte"

| Alphawolf a răspuns (pentru Mistic21):

Spui multe, dar nimic interesant, doar subiectivism, afirmatii fara nici-un suport. Doar aberezi, spui ce scrie in Biblie sau ce ti-au bagat altii in cap. Esti doar purtator de cuvant, tu nu poti gandi? De unde dreapta si adevarata credinta, pentru ca asa scrie in Biblie, pentru ca asta sustin altii, pentru ca este pe gustul tau?
Lasa-ne cu ideile "tale"(nici macar nu sunt ale tale) preconcepute.

Asa ar fi, totusi de cand ai inceput sa raspunzi, n-ai raspuns la nici o problema prezentata la "testul lui Pascal" ca "nu pierzi nimic", sau am pierdut ceva.

Ati citit Biblia din scoarta in scoarta? Stiti contradictii sau absurditati stiintifice in ea? Stiti cruzime in Biblie? Sau discriminarea sclavilor si femeilor?

Sunteti sigura daca acceptati ca macar o parte din ele exista, cel putin Biblia poate fi gresita macar la o citire literala?

Din pacate nu-ti pot raspunde la mesaj, deoarece statutul de junior nu imi permite.
Dar iti raspund aici... ce te faci daca Dumnezeu exista? nu iti bati joc de sufletul tau pe veci? Intrebi de unde a aparut. El nu a fost creat. Dumnezeu este Unica Fiinta Infinita si Vesnica, fara inceput si fara sfarsit.Alpha si Omega. Puterea absoluta, Constiinta universala.Numai o Inteligenta Absoluta=DUMNEZEU poate crea viata. Nu evolutia din maimute-teoria asta cade si pentru un copil de 7 ani,e hilar. E ceva ce firea noastra limitata nu poate cuprinde.
Un exemplu elocvent al lucrarii Duhului Sfant in om,este Parintele Arsenie Boca, printre multi alti oameni ai lui Dumnezeu. Cu ce putere spunea oamenilor, doar uitandu-se in ochii lor-numele, trecutul, viitorul, faptele ascunse? cu ce putere vindeca si la momentul actual, pe cei in nevoi? iti dau un material pe care chiar te rog sa il vizionezi.
https://www.youtube.com/watch?v=0rCzLfDMWCE

| Mistic21 a răspuns (pentru Alphawolf):

Nu imprumut ideile altora mai.Cat despre Sfanta Scriptura, este doar un element exterior pentru a-mi consolida fundatia unei vieti noi. Eu vorbesc despre ceea ce am trait si simtit pe propria piele. Si n-o sa dezvolt aceasta tema cu cei care resping din start si traiesc fara adancime. E mai simplu sa ne absolvim de vina, sa nu credem in nimic, sa traim ca porcii pe o vibratie joasa, decat sa ne ridicam spiritual spre desavarsire. nu-i asa?

| RAY a răspuns (pentru Mistic21):

Acest argument poate fi folosit pentru orice zeu
nu sti cum sunt ateii nu afirma ceva de ce habar nu ai

| RAY a răspuns (pentru Gass93sv):

Dovedestemi mie prin dovezi ca exista dumnezeu tau astept dovada

| RAY a răspuns (pentru eternitate15):

Lucruri cum ar fi vechiul testament plin de crime nu ca a expirat atunci ce basme cum ca crestini sunt buni si iubitori

| RAY a răspuns (pentru petriinna):

Nu stim ce a fost la inceput, asta nu inseamna sa credem in existenta unui zeu tribial evreu

| RAY a răspuns (pentru petriinna):

Si cum sunt 2700 de zeii poibile 2700 de iaduri ai o mare sansa sa ajungi in iadul unui zeu care nu il cunosti,ciudat sa ajungi in iad ca nu crezi in zeii, eu daca as fi zeu as iubi un om bun,corect,onest care sa fie bun nu din interes divin sa faca un bine apropo nu as judeca in functie de religie,pai mulsulmani daca ajung in iadul crestin ce vina au ei,e fara sens,pierzi o viata crezand in basme da pierzi nu ca nu pierzi banii, credinta etc cate crime se petrec in numele religiei cica nu pierzi, pierzi viata pentru o aiureala religioasa, citatul e fara sens spus la gluma, apropo ce zeu ar fi ala care din obligatie vrea sclavi

| RAY a răspuns (pentru NI_KA_IC_XC_1993):

Eu chiar cred ca biologia, chimia, fizica au trecut prin urechile tale si atat

| RAY a răspuns (pentru bogdan19977):

Desi ai murit si acuma ne anunti, pai minti asta faci, o afirmatie fara dovezi se numeste minciuna