Nu exista dumnezeu! "punct" totul demonstreaza asta! il vezi? nu!=nu exista, un caine il vezi? da!= exista
Erwin Schrodinger (laureat al premiului nobel pentru fizică cuantică) în lucrarea CE ESTE VIAŢA - ŞI SPIRIT ŞI MATERIE!
Nu crezi ca e mai bine sa fii un caine viu decat un leu mort?
Sa nu imi spui ca si tu crezi pentru nu ai nimic de pierdut ...ca il sun pe Obama sa stearga Romania de pe harta
Cel mai solid argument al existentei lui Dumnezeu este propria-I persoana. Nici un om sincer nu a ramas fara raspuns la intrebarea asta - pentru ca Dumnezeu face primul pas in relatia cu omul.
"Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima." (Ieremia 29:13)
Am trecut de mult de faza aia. Nu simt nevoia de misto-uri, apropo. Pentru ironie fina e nevoie de doi care sa o priceapa.
Unicul creator al universului, zeul zeilor... etc.
Tu ai prezentat o dovada pentru zeul tau, eu am prezentat o dovada pentru acest zeu. (pot pune alti 14.5 miliarde zei si obtin acelasi rezultat)
"pentru ca Dumnezeu face primul pas in relatia cu omul."
Sa faca bine si sa se arate...
Este imposibil ca acest sistem care functioneaza cu precizia unui ceasornic, intr-un echilibru perfect, daca pamantul s-ar afla cu putin mai aproape de soare, pe el nu ar putea sa existe viata.
Exista o diferenta intre a dovedi o afirmatie si a accepta o afirmatie. Poate ca as reusi sa iti demonstrez ca crestinismul este adevarat, dincolo de orice indoiala rezonabila, dar numai tu poti alege sa il accepti.Te rog sa iti pui aceasta intrebare daca ai deschiderea sa-l accepti.Eu cred ca impotrivirea ta fata de crestinism este emotionala sau volitionara, nu doar intelectuala.
Dumnezeu a asigurat viata in viata aceasta suficiente dovezi pentru a convinge pe cine vrea sa creada, dar a lasat totodata si unele ambiguitati ca sa nu-l forteze pe cel ce nu vrea sa creada.In felul acesta Dumnezeu ne da ocazia fie sa Il iubim, fie sa Il respingem.De fapt scopul acestei vieti este ca sa luam o decizie fara sa fim constransi. Dar William Palley a fost cel care a conferit celebritate argumentului, atunci cand a facut afirmatia rezonabila ca orice ceas necesita un ceasornicar. Daca te plimbi prin padure si gasesti un ceas Rolex cu diamante, ce concluzie tragi tu cu privire la cauza acelui ceas? E produs de vant si de ploaie, de o conlucrare a fortelor naturale? Nu exista nici o indoiala in mintea ta ca o fiinta inteligenta a facut acel ceas.
Ok, poate ma crezi nebun, dar eram un om ca tine, apoi am mers la o biserica anume de cateva ori, cu un preot dintr-ala care nu judeca,nu cearta, doar ajuta, si dupa cateva predici de-ale lui spuse cu atata bunatate incat preferam sa ma certe decat sa vorbeasca asa frumos (parca vorbea special pentru mine) am ajuns la o concluzie: daca exista, sau nu,nu stiu. Sper ca da, pentru ca daca exista, am un sprijin, mereu. Cand imi e greu, ma gandesc la El,si simt ca imi e mai usor. Poate o fi o chestie psihologica, un fel de rise and shine,automotivare, etc, dar nu conteaza, senzatia aceea ca cineva are grija de tine, cand iti vine urli de disperare, te gandesti la El si simti ca prinzi putere sa lupti si apoi vezi ca reusesti si sa invingi, e o senzatie super tare! Cred ca acea senzatie e DOVADA. Pana nu o simti, nu stii despre ce vorbesc, sper ca explicatia mea e destul de clara. Si nu sunt vreun fanatic, stai linistit.
Nu există, nici o asemenea dovadă, că există, vreun Dumnezeu.
Sau există și îl doare, în afara fundului, de oameni.
Am fost ateu, am renunțat la ateism, dar cred că voi redevenii ateu.
Un dumnezeu căruia nu îi pasă de oameni, este ca și cum nu ar exista.