| XxXBlackVampireXxX a întrebat:

Care sunt motivele care m-ar determina sa renunt la gandul sinuciderii?

Răspuns Câştigător
| TheDarkEmpire a răspuns:

Nu merită să te sinucizi, deoarece o faci întotdeauna prea târziu

85 răspunsuri:
| eandopuncttk a răspuns (pentru Demise):

In rai laughing

| EmaS a răspuns:

In primul rand trebuie sa stii ca viata este darul lui Dumnezeu pentru tine si nimeni nu are dreptul ca sa o ia.In al doilea rand Dumnezeu te iubeste.El doreste sa te intorci la El si sa traiesti asemenea copiilor Lui, frumos cu scop si cu nadejde.Sa stii ca El a pregatit un loc in cer si pentru tine. Apoi sa stii ca tu ai valoare.Chiar daca cel rau vrea sa te faca sa vezi altfel lucrurile,nu uita Dumnezeu te iubeste, parintii te iubesc, chiar si eu te iubesc si imi pasa de tine.Fiecare problema are o rezolvare.Sa nu crezi ca moartea este o rezolvare, ea este trecerea in viata vesnica.Si daca iti iei viata ajungi in iad.Acolo este chinul vesnic.Viata este frumoasa si merita traita, chiar daca azi sunt nori, maine va rasari soarele.Zambeste,Isus te iubeste!

| FucktheSystem a răspuns (pentru GusWaters):

Niciun sinucigaș nu își anunță intenția? Serios?
Acum câteva luni primesc un mass de la un coleg că se sinucide, să nu facem și noi asta, să-i spunem profesorului de matematică că-i pare rău și alte chestii de genul. Toți credeam că a fost farsă mergând pe principiul zis de tine și nu îi zice nimeni nimic ( asta fiind la 23.59) dar la 24.00 o fată s-a gândit să-l sune dar nimic, mai încearcă lumea până le la 1 să-l sune și ne gândim că ori s-a culcat ori are chef de glume. A 2-a zi la școală nu a venit, toți am crezut că e răcit și îi arde de glume cu noi până căutăm pe net de curiozitate și ce articol găsim: „Un elev al Colegiului Național Liceal Zinca Golescu s-a aruncat în această dimineață de la etajul 3 al propriului apartament". Cred că n-a fost prea greu să ne dăm seama de cine era vorba. Bine că n-a murit că a avut noroc să pice pe ramuriel unui copac care i-au atenuat căderea dar după ce a încercat să se sinucidă zice că ar fi regretat dacă ar fi murit.

Și sincer sinuciderea cam e lașitate, e lașitate să-ți înfrunți problemele. Orince poate să-și tragă un glonț în cap sau să sară de la balcon, nu îți trebuie mult curaj luând în considerare că e calea cea mai ușoară de a scăpa de probleme.

| alinamatei12ab34cd a răspuns:

Nici un motiv. sinucide-te

| FucktheSystem a răspuns:

Măi femeia lui Niezo, dacă mori nu mai ai cum să-ți fie dor de cineva.
Sincer habar n-am ce probleme ai dar logic că sinuciderea pare cea mai ușoară cale de a scăpa de ele, dar acum gândește-te, dacă după ce ai scăpa de problemele ăstea viața ți-ar deveni perfectă sau nu perfectă dar cum ți-o dorești tu. Nu ar fi păcat că ai renunțat în loc să lupți?
Acum dacă ai probleme cu școala mai bine te muți sau te străduiești să-ți meargă mai bine, dacă ai cu părinții poți să pleci de acasă, sau să mergi la cineva pentru un timp.Nici nu știu ce ai ca să pot să te ajut cu o idee sau ceva, dacă vrei să-mi spui poți să o faci pe privat.
Oricum ține minte, pentru orice se găsește soluție mai deșteaptă decât să renunți la tot.

| GusWaters a răspuns (pentru FucktheSystem):

Deprimanta poveste, dar...ai zis ca ar fi regretat daca ar fi murit,iar un sinucigas sadea,unul din acela care vrea sa-si bage **** in ea de viata,fara remuscari,scuze si regrete, in foarte multe cazuri n-o sa spuna, ca ar fi cam exagerat ca omul sa fie attention *** si inainte de moarte.Nu-s cel mai in masura sa-mi dau cu parerea,dar cred ca,colegul tau nu voia sa se sinucida cu adevarat,ca, la multi intervine si frica aia patologica de moarte, si axioma ca au o viata intreaga inainte.Sa ma scuzi daca sunt indiscret, dar...in cazul colegului tau,avea probleme adevarate,sau doar ifose teribiliste?

Si chestia cu lasitate/curaj/neutralitate depinde de caz. Unii chiar nu pot sa se descurce in viata,orice ar face, si daca n-au caracter puternic, sunt cam predispusi la acte din astea.Glontul in cap ar fi metoda cea mai rapida,ca daca omu' si-l tine la gat,trece si prin creier,si nu simte nimic.Dar unu' care se spanzura, ia pastile sau se arunca, poate sa fie viata curva cu el pana la capat si sa se chinuie mult pana moare.Cred ca vine in discutie si curajul(sau lasitatea) de a le face viata unora aiurea,prin sinucidere,desi cred ca e mai mult lasitate. Daca un individ are probleme si are si caracter slab,respect de sine scazut,e destul de greu sa-l convingi ca sinuciderea nu e calea cea mai usoara.Dar,in orice caz,nu cred ca se sinucide Black Vampire, posibil sa n-aiba destula tarie sa faca asta, dar nu sunt cel mai in masura sa vorbesc.Ca doar si tu cu Wooden ati crapat, si ati inviat a treia zi, dupa Scripturi. big grin

| XxXBlackVampireXxX explică (pentru GusWaters):

Shit! Ce bine ma cunosti, chiar mi-e frica sa ma sinucid... sad

| GusWaters a răspuns (pentru XxXBlackVampireXxX):

Not sure if trolling, or just doesn't want to kill herself... thinking

Dar eu un lucru iti zic: nu te sinucide, ca probabil nu exista motive.Probabil nimeni nu-si bate **** de tine incat sa-ti faca viata un iad,nu esti dependenta de pill-uri,n-ai familie dezbinata(si chiar daca ai avea,nu-i mare lucru), si probabil ca nu esti inadaptata social, incat sa nu gasesti satisfactie in viata.Sau apuca-te de ceva ce-ti convine, ca sa alungi gandul.

| DanceWithTheLittleGirl a răspuns:

Dumnezeu a creat viata ca sa o traiesti. gandeste-te: faci lucruri bune, ajungi in Rai. iar daca te sinucizi, ajungi in fundul iadului si vei avea si mai mult chin. fa lucrurile care iti plac, sau ceva de genul

| titisan70 a răspuns:

In iad nu gasesti nici ciorba de burta nici mititei cu mustar, ca sa nu mai vorbim de vodca sau bere la halba.

| Givemeahug a răspuns:

De ce te-ai gandi la sinucidere?

| FucktheSystem a răspuns (pentru GusWaters):

Nu știu, acum depinde de tăria și de caracterul fiecăruia ce consideră probleme adevărate. Mie personal la școală nu mi se părea că ar avea probleme dar am observat că se pricepe al naibii de bine să le ascundă asta întâmplându-se și după ce s-a întors la școală când a ieșit din spital, după o lună sau cam așa. Aparent el zice că nu-și amintește de ce s-a aruncat pentru că s-a lovit la cap. Practic s-a aruncat după ședința cu părinții, după ce destui profesori îi reproșau că nu face nimic bun la teste, că visează în ore și chestii din ăstea, acum ce i-au făcut părinții acasă sau ce probleme o mai fi avut nu știu. Oricum în general cred că problemele erau legate de școală luând în considerare că profesorul de matematică era prezent în „scrisoarea" de adio și că a luat cele mai mici note din clasă la testele ălea inițiale. Până la umră cred că depinde și cum s-au purtat părinții cu el după ce au aflat asta, cine știe dacă l-au bătut dau mai știe eu ce i-au făcut. Eu una dacă m-ar fi bătut părinții sau ceva nu m-aș fi sinucis dar nici n-aș mai fi stat în casa aia, deci depinde, eu asta cred că s-a întâmplat.

Și acum cam e discutabil dacă e lașitate sau nu dar eu sper să nu se sinucidă. Măcar dacă se sinucide cineva să fie un prost, nu o persoană inteligentă că așa ceva întâlnești mai rar în zilele noastre, deci ar fi o pierdere.

| cristeadiana a răspuns:

Mda... si eu aveam gandul acesta si credeam ca n-am pe nimeni pe lume dar am stat mai mult sa ma gandesc si, din moment ce ai prietenii aproape poti sa uiti de acest gand

| MortemAeternum a răspuns:

Sinucide-te ca si asa suntem prea multi pe pamant. Firar al dracu, o pesroana in minus o paine in plus, ce bine ar fi daca 6 miliarde de oameni s-ar sinucide in masa, pamantul ar putea respira si el usurat. Pune-ti capul pe calea ferata pentru o moarte fara durere, iar daca vrei durere gasesti n metode.
Dar nu ai curajul sa o faci, pentru ca iti este frica, instinctul de autoconservare te impiedica sa faci ceea ce ar fi trebui sa faci de la 4 ani.
Dar te poti apuca de filosofie, iti tine mintea ocupata, iti largesti si orizontul aspura vietii si mai castigi cativa ani de viata, nu ca ar fi vreo diferenta in final.

| ElenaKimm a răspuns:

Iarba, soarele, lumina pe care nu multi o vad, diminetile, zambetele dulciurile, dragostea, fericirea, oceanul, cerul stelele. toate astea ne-au fost date noua, muritorilor! Intrebarea ta este, ciudata. In cazul in care nu glumeai mergi la un psiholog

| LaraClarice a răspuns (pentru XxXBlackVampireXxX):

Da, merita.

| avrika07 a răspuns:

Asta pentru că nu ești adaptat la aceste probleme care sosesc pe neașteptate. însă cu timpul o să înveți, o să înțelegi cu adevărat rolul lor. Probabil ai încă o varstă fragila, ești încă în formarea caracterului tău.

Ai grijă ce alegi, pentru că aia vei avea! Este ca și cum în fața ta se arata mii de drumuri iar tu trebuie să alegi unul doar că nu știi pe care este soare si pe care este ploaie.

Nu te interioriza, comunică cu mama ta, tatăl tău, bunica, mătușa, unchiul tău, soara ta sau o persoană apropiată ție dar nu îi zice că ai gînduri de genul...doar comunică și spune punctele tale de vedere, ceea ce te nemulțumește, ceea ce te rănește așa te mai descarci dar nu se știe ce s-o întîmpla, viața asta este plină de neprevăzut și nu te speria dacă te trezești singură, cu ale tale gînduri joase, ai încredere in tine si in Dumnezeu, ai credința că nu ești singură și așa și este, niciodată nu ești singură doar că suntem prinși in rutina zilei și este normal să nu acordăm atentie mai mare in interiorul nostru, în jurul nostru.

Viata este frumoasa, prețuieste-o,
Ființa ta este minunată, apreciaz-o,
Tot ceea ce esti este special, așa cum este!

îmbrațișări, ai grijă de tine și dacă vrei să vorbești despre ceea ce simți dă-mi mesaj și oricare citește această întrebare și se simte în aceiași stare mesaj, știu să ascult.
Numai bine!

| avrika07 a răspuns:

Asta pentru că nu ești adaptat la aceste probleme care sosesc pe neașteptate. însă cu timpul o să înveți, o să înțelegi cu adevărat rolul lor. Probabil ai încă o varstă fragila, ești încă în formarea caracterului tău.

Ai grijă ce alegi, pentru că aia vei avea! Este ca și cum în fața ta se arata mii de drumuri iar tu trebuie să alegi unul doar că nu știi pe care este soare si pe care este ploaie.
Nu te interioriza, comunică cu mama ta, tatăl tău, bunica, mătușa, unchiul tău, soara ta sau o persoană apropiată ție dar nu îi zice că ai gînduri de genul...doar comunică și spune punctele tale de vedere, ceea ce te nemulțumește, ceea ce te rănește așa te mai descarci dar nu se știe ce s-o întîmpla, viața asta este plină de neprevăzut și nu te speria dacă te trezești singură, cu ale tale gînduri joase, ai încredere in tine si in Dumnezeu, ai credința că nu ești singură și așa și este, niciodată nu ești singură doar că suntem prinși in rutina zilei și este normal să nu acordăm atentie mai mare in interiorul nostru, în jurul nostru.
îmbrațișări, ai grijă de tine și dacă vrei să vorbești despre ceea ce simți dă-mi mesaj și oricare citește această întrebare și se simte în aceiași stare.

| avrika07 a răspuns:

Asta pentru că nu ești adaptat la aceste probleme care sosesc pe neașteptate. însă cu timpul o să înveți, o să înțelegi cu adevărat rolul lor.
îmbrațișări, ai grijă de tine și dacă vrei să vorbești despre ceea ce simți dă-mi mesaj și oricare citește această întrebare și se simte în aceiași stare.

| avrika07 a răspuns:

Asta pentru că nu ești adaptat la aceste probleme care sosesc pe neașteptate. însă cu timpul o să înveți, o să înțelegi cu adevărat rolul lor. >>>>>>>>

| Coconutz a răspuns:

Ahahahahahaah.
Attention ***.
Exact asta esti. Cauti atentie pana da pe afara.
Sincer go ahead. Cu ocazia asta am timp sa spuns mica mea parere care va arsa de ceilalti mindless zombies.
Tu ai probleme?
TU? Ai buletinul ma XxXVampirNegruXxX?
Te caci atat pe tine pentru ce este probabil o problema trecatoare?
Ce s-a intamplat? Au murit rudele parintii pisica? Trebuie sa moara? Va da afara din casa? Hai sa ne sinucidem.
Penibil.
Ai gasit locul unde sa te anunti. Pe TPU unde prietenii virtuali pot oferi cel mai bun sfat.
Cu riscul de a parea crestin au si ei dreptate. Tu esti aici pentru un motiv si crezi ca e prea greu si gata te sinucizi.
Tu ai probleme? Sunt copii in lumea a 3 a fara parinti care au grija de fratii lor si sunt bolnavi cu n gripe si nu iau in considerare asta.
Tu ai probleme?
Ma faci sa rad.

Esti tu asa desteapta incat crezi ca in functie de imprejurarile de acum poti deslusi ce va urma in viitor.
Esti tu atat de slaba ca nu poti face fata greutatilor.
Hai ca ma omor prea mult cu un subiect care a fost postat doar pentru a atrage atentie.
Din moment ce ai postat aici tu deja esti prea fricoasa pentru a face un astfel de lucru.
Pe langa faptul ca esti slaba mai esti si fricoasa.
Dar hei... ai facut rost de atentiewinking!

| AnnLiebeU a răspuns:

Viitorul!
in viata trebuie sa avem o decizie,nu exista cea corecta,exista doar cea deosebita pe care ai aleso sau pe care tia aleso viata,cu totii luam decizii in fiecare secunda si fiecare decizie ar putea schimba nu numai viata ta dar si acelor din jur, daca ma duc la stinga ma intilnesc cu persoana cu care o sa ma casatoresc si o sa fac copii, daca ma duc la dreapta ma calca o masina, si impreuna cu mine dispar si copii pe care i-as fi putut avea, deci daca ai sa alegi dintre viata si moarte
nu alege moartea pentru trecut dar viata pentru viitor!

| enigmatica a răspuns:

Mai traiesti? Da-ne un semn de viata.

| ionutzshadow a răspuns:

Pentru ca te sinucizi ajungi jos in iad si nu cred ca o sa iti convina sa te chinuie satan