| EmaS a întrebat:

Cati sunteti constienti ca traim vremea sfarsitului?

Răspuns Câştigător
| SaveTheNature a răspuns:

NImenu nu-si gaseste locul. Pronografia e la cele mai inalte cote. Oamenii se tradeaza din ce in ce mai mult. Si usor usor oamenii s-au autoinrobit la viata materiala.
Si nu mai are rost sa spun la ce varsta isi incep fetitele viata sexuala. Oricum se citeste si pe chipurile oamenilor zbaterea sufleteasca.

118 răspunsuri:
| BSwwatch a răspuns (pentru EmaS):

M-ai luat prin surprindere? ma astepta-m sa asociezi biserica al de sus, ce religie esti?

De ce nu ai vrut sa-mi raspunzi la intrebare legat de religie ta? ce daca esti Baptist/a, nu te judec!

| EmaS explică (pentru BSwwatch):

Nu ai de ce sa ma judeci, nu am facut nimic rau.

| BSwwatch a răspuns (pentru alina50):

E...,in opinia ei!

Am spus mai sus, ca n-am de ce sa te judec, dar am vazut ca m-ai evitat oarecum si am cautat Psalm, Verset enumerat de tine, nu stiu daca am spus bine?

| SaveTheNature a răspuns (pentru BSwwatch):

Bineinteles ca are. Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar biserica ortodoxA cel mai putin. Mai mult biserica catolica, penticostala evanghelista etc. Ei se focuseaza pe rugaciune in timp ce biserica ortodoxa se focuseaza pe traditii, superstitii, datini, bani, afaceri etc.

| BSwwatch a răspuns (pentru SaveTheNature):

Am sa fiu putin rautacios,da ce focus au! cu inchizitia au focalizatat-o pina in maduva spinarii,la propriu,sa fie clar nu am nimic cu nimeni indiferent de orientarea religioasa,da nu incerca sa vii cu argumente ca aia e mai buna ca ce-alalta,ca nu e asa,"brain washing"este termenul care se potriveste genul astora de oameni,si cand vrei sa mai dai o explicatie folositi-va cuvinte voate, asta te intareste, puterea de a gandii, lasati copy pate-ul, depuneti efotr si scrieti cuvinte cu cuvintel si exprimati-va opinia! AI DAT DOVADA de nepregatire ca za fiu "gentil"

| NakedTruth a răspuns (pentru Dandanache):

UIte, m-m uitat mai atent si mi-am dat seama ca este vorba de numere mult mai mari, asa ca vreau sa dau citire unei enciclopedii - "Reasoning From the Scriptures" 1989>en / 2007>ro -
"„Vor fi mari cutremure de pământ" (Luca 21:11)
Este adevărat că şi în secolele trecute au avut loc mari cutremure de pământ; totuşi, cu ajutorul unor instrumente sensibile, savanţii înregistrează astăzi peste un milion de cutremure anual. Însă pentru a-ţi da seama că are loc un cutremur de mare intensitate nu este nevoie de instrumente speciale.
Au fost într-adevăr multe cutremure mari din 1914? În anul 1984, pe baza datelor furnizate de Centrul Naţional de Date Geofizice din Boulder, statul Colorado, şi după consultarea unor lucrări de specialitate s-a întocmit un catalog care includea doar cutremurele de pământ cu magnitudinea de peste 7, 5 grade pe scara Richter sau care au provocat pagube materiale de peste 5 milioane de dolari sau care au făcut cel puţin 100 de victime. S-a calculat că în cei 2.000 de ani care au precedat anul 1914 au avut loc 856 de astfel de cutremure. Acelaşi catalog arăta că în numai 69 de ani după 1914 au avut loc 605 cutremure de acest fel. Aceasta înseamnă că, în comparaţie cu media cutremurelor din cei 2.000 de ani precedenţi, media anuală a cutremurelor de mare intensitate începând din 1914 este de 20 de ori mai mare."
http://www.ngdc.noaa.gov/
Despre razboaie iata ce afirma cativa cunoscuti oameni de stiinta si generali de armata : „Privind în urmă, vedem clar că izbucnirea Primului Război Mondial a generat în secolul al XX-lea un «Timp de Necazuri» — ca să folosim semnificativa expresie a istoricului englez Arnold Toynbee —, din care societatea noastră n-a ieşit încă. Direct sau indirect, toate convulsiile ultimei jumătăţi de secol au început în anul 1914. " — The Fall of the Dynasties: The Collapse of the Old Order, de Edmond Taylor (New York, 1963), p. 16.
„Oamenii din generaţia celui de-al Doilea Război Mondial, adică din generaţia mea, vor considera întotdeauna conflictul lor drept marea răscruce a istoriei moderne... Să ne fie îngăduită această vanitate, întâlnirea noastră cu istoria. Dar trebuie să ştim că, din punct de vedere social, o schimbare şi mai decisivă a fost cauzată de Primul Război Mondial. Atunci unele sisteme politice şi sociale, care dăinuiau de secole, au fost zdrobite, în unele cazuri în câteva săptămâni. Altele au fost definitiv transformate. Odată cu Primul Război Mondial s-au pierdut certitudini seculare... Cel de-al Doilea Război Mondial a continuat, a amplificat şi a confirmat această schimbare. Din punct de vedere social, cel de-al Doilea Război Mondial a fost ultima bătălie a Primului Război Mondial." — The Age of Uncertainty, de John K. Galbraith (Boston, 1977), p. 133.
„A trecut o jumătate de secol, dar cicatricea adâncă lăsată de Marele Război [Primul Război Mondial, care a început în 1914] pe corpul şi sufletul naţiunilor n-a dispărut... Acel dezastru a avut dimensiuni fizice şi morale atât de mari, încât nimic din ce a supravieţuit n-a mai fost ca înainte. Societatea în ansamblul ei — sisteme de guvernare, graniţe naţionale, legi, armate, relaţii interstatale, dar şi ideologii, viaţa de familie, averi, poziţii, relaţii personale — s-a schimbat radical... În cele din urmă, omenirea şi-a pierdut echilibrul şi nu l-a mai redobândit." — Dintr-un discurs al generalului Charles de Gaulle, 1968 (Le Monde, 12 noiembrie 1968, p. 9).
Puteti sa verificati sursele oricare dintre voi si imi cer scuze pentru ca nu le-am publicat de prima oara. :(

| NakedTruth a răspuns:

Si totusi, Biblia spune ca vor exista si supravietuitori si ca NU pamantul va fi distrus ci "OAMENII RAI". Iata cateva dovezi Biblice in acest sens:
Mat. 24:21, 22: „Atunci va fi un necaz mare, cum n-a mai fost de la începutul lumii până acum, nu, şi nici nu va mai fi. Şi, dacă zilele acelea n-ar fi scurtate, nicio carne n-ar fi salvată, dar, de dragul celor aleşi, zilele acelea vor fi scurtate". (Aşadar, va exista „carne", adică o parte din omenire, care va supravieţui.)
Prov. 2:21, 22: „Cei drepţi vor locui pe pământ şi cei ireproşabili vor rămâne pe el. Dar cei răi vor fi nimiciţi de pe pământ, iar cei neloiali vor fi smulşi de pe el".
Ps. 37:29, 34: „Cei drepţi vor moşteni pământul şi vor locui pentru totdeauna pe el. Speră în Iehova, respectă calea sa şi el te va înălţa ca să iei în stăpânire pământul. Vei vedea când cei răi vor fi nimiciţi".

| McMihai1993 a răspuns:

O intrebare foarte interpretabila.

| Dandanache a răspuns (pentru NakedTruth):

Sursele sunt imprecise, nu ai dat autorul si nici pagina de unde ai extras citatul. Reasoning with the scriptures, cartea pe care o gasesc pe google books, nu are nicio referinta la cutremure.
http://books.google.ro/......the_J.html

La fel, nici linkul pe care l-ai dat nu aduce niciun suport. Fiindca nici acum nu ai sustinere pentru argumente, si pentru ca la un search pe net, gasesc cuvintele "tale" si pe alte pagini, ma vad nevoit sa apelez la logica de bun simt.

Asadar, tu zici ca " s-a întocmit un catalog care includea doar cutremurele de pământ cu magnitudinea de peste 7, 5 grade pe scara Richter sau care au provocat pagube materiale de peste 5 milioane de dolari sau care au făcut cel puţin 100 de victime. S-a calculat că în cei 2.000 de ani care au precedat anul 1914 au avut loc 856 de astfel de cutremure." Admitand ca Centrul din Boulder Colorado chiar a facut asta, si nu e doar o noua inventie a literaturii religioase fundamentaliste, cele 856 de cutremure mentionate reprezinta de fapt numarul de cutremure mentionate si inregistrate, nu numarul real de cutremure. Faptul ca secolul 20 e secolul cu cele mai multe cutremure devastatoare din ultimii 2000 de ani e un adevar la fel de banal ca si faptul ca secolul 20 e secolul cel mai poluat din ultimii 2000 de ani. De ce?

1. Tehnica de inregistrare si monitorizare seismica este moderna. Cutremurele din istorie carora le-a fost atribuite o potentiala scara Richter au fost aproximate pe baza relatarilor referitoare la distrugeri si fenomenelor adiacente (tsunami, incendii, alunecari de teren etc). Multe inca nu au o scara de intensitate seismica.
2. Cutremurele nu lasa evidente geologice clare, la fel ca eruptiile vulcanice. Asta inseamna ca inregistrarea cutremurelor din trecutul indepartat tine de dovezile scrise. De exemplu, California este o zona activa seismic, dar nu avem evidente despre cutremurele traite de triburile Navajo din trecutul istoric. Asta nu inseamna ca zona a inceput sa fie activa seismic doar in ultimele 2 secole.
3. Cresterea demografica si urbanizarea. Un cutremur de 7.5 in California acum 500 de ani ar fi putut sa ramana fara victime printre indienii care traiau in corturi, spre deosebire de un cutremur cu aceasta magnitudine inregistrat astazi. La fel si pagubele materiale, altfel resimte un targ medieval un cutremur mare, fata de un oras contemporan, construit, in acelasi loc.

Ce dragut ca ai copiat citate din sinteze istorice, dar ca sa poti aprecia amplitudinea evolutiei istorice, trebuie sa vii cu dovezi si din trecutul mai indepartat. Ai cautat referinte legate de marea invazie mongolica si de marea ciuma din evul mediu? Ai vazut relatarile si magnitudinea apocaliptica pe care o aveau acele timpuri? Ai descoperit care a fost rata de depopulare demografica? Secolul XX a fost zguduit de 2 razboaie fara precedent, la fel cum si Evul Mediu era zguduit de invazii si epidemii fara precedent. Un potential razboi biologic, care poate avea avea loc in secolul 22, ar putea fi si el fara precedent.

1914 este un an de cotitura, dar la fel ca multi altii. Iehovistii nu au insa nicio treaba cu studiul istoriei cand il dau ca data reper pentru inceputul ultimelor zile.

Uite de ce cred "Martorii lui Iehova" ca acesta este anul in acre au inceput zilele noastre (si citez dintr-o publicatie de-a organizatiei lor):
Eu sincer, sunt de acord cu faptul ca au existat epidemii de-a lungul timpului, dar ca sa fiu si rational trebuie sa admitem faptul ca NICIODATA nu s-au mai ajuns la asemenea progrese tehnologice in domeniul armamentului si al distrugerii in mase. In plus, cine nu recunoaste faptul ca suntem martori la un dezechilibru ecologic ce ia amploare si care nu poate fi oprit de om, inseamna ca pur si simplu nu vrea sa vada realitatea si se preface ca "totul e normal", desi poate maine o astfel de catastrofa i-ar putea distruge viata, familia si bunurile.
Eu nu vreau sa ma cert cu tine, vreau doar sa stiti acest adevar al zilelor noastre, lucrurile merg "din rau in mai rau"... Va rog "TREZITI-VA!"

P.S. Te rog din inima: daca-mi raspunzi, fa-o intr-un mod elegant, cu blandete, FARA jigniri sau comentarii demigratoare le adrtesa cuiva. Multumesc anticipat! happy

| NakedTruth a răspuns (pentru NakedTruth):

"Argumente din scripturi - WatchTower and Tract Society"
[Atentie, link-ul prezentat de tine nu este de la carte originala, ci o carte despre "Martorii lui Iehova" din punctul de vedere al uni scriitor american]

| Dandanache a răspuns (pentru NakedTruth):

Nu te-am jignit si nici eu nu vreau sa ma cert. Ecologic vorbind, lucrurile merg in mai rau, dar inca tine de noi sa facem ceva sa impedicam asta. Nu suntem nici la apogeul progresului tehnologic, omenirea e capabila sa fie si mai rea, dar sa fie si mai buna.

Mda... e adevarat ceea ce spui tu si sunt absolut de acord cu ultima ta afirmatie, insa din pacate omenirea, per total, e prea lacoma ca sa faca ceva si oricum din cate am vazut de-a lungul istoriei umane > Oamenii nu pot sa se conduca singuri - lacomia si puterea il face pe orice conducator uman sa fie egocentric si sa nu-i pese de ceilalti. De aceea eu am incredere ca timpul cand Dumnzeu, prin Fiul Sau ii "va distruge pe cei ce distrug pamantul" si va restabili perfectiunea peste pamant - atunci omul isi va putea folosi capacitatea de gandire la maxim si va putea sa ajunga unde nici un alt om nu a juns.
Ma bucur ca am putut vorbi cu tine intr-un mod elegant si calm, nu intotdeauna persoanele manifesta consideratie fata de interlocutorul lor, tu insa ai aratat. Merci! happy

Nu stiu de ce nu apare citatul din aceea enciclopedie

Când va veni sfârşitul acestei lumi rele?
Isus a răspuns: „Ziua şi ora aceea nimeni nu le ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl". Dar el a mai spus: „Adevărat vă spun că această generaţie nu va trece nicidecum până nu se vor întâmpla toate aceste lucruri". — Mat. 24:36, 34.
De asemenea, după ce sunt amintite evenimentele ce urmau să aibă loc după instaurarea Regatului lui Isus Cristos în 1914, Revelaţia 12:12 adaugă: „De aceea, bucuraţi-vă, ceruri şi voi, care locuiţi în ele! Dar vai de voi, pământ şi mare, pentru că Diavolul a coborât la voi cuprins de o mânie mare, ştiind că nu mai are decât puţin timp!"

De ce spun Martorii lui Iehova că Regatul lui Dumnezeu a fost instaurat în 1914?
Două feluri de dovezi indică acest an: 1) cronologia biblică şi 2) evenimentele din 1914 încoace, care împlinesc profeţiile. Aici vom examina cronologia. În ce priveşte împlinirea profeţiilor, vezi subiectul „Zilele din urmă".
Citiţi Daniel 4:1–17. Versetele 20–37 arată că această profeţie a avut o împlinire în persoana regelui Nebucadneţar. Dar ea are şi o împlinire la scară mai mare. De unde ştim lucrul acesta? Versetele 3 şi 17 arată că visul pe care Dumnezeu i l-a dat lui Nebucadneţar se referă la Regatul lui Dumnezeu şi la promisiunea divină de a-l da ‘cui vrea... celui mai umil dintre oameni’. Întreaga Biblie arată că scopul lui Iehova este ca Fiul său, Isus Cristos, să guverneze ca reprezentant al său peste neamul omenesc (Ps. 2:1–8; Dan. 7:13, 14; 1 Cor. 15:23–25; Rev. 11:15; 12:10). Felul în care Biblia îl descrie pe Isus confirmă că el a fost într-adevăr „cel mai umil dintre oameni" (Filip. 2:7, 8; Mat. 11:28–30). Visul profetic indică, aşadar, timpul când Iehova avea să-i dea Fiului său guvernarea asupra omenirii.
Ce trebuia să aibă loc între timp? Guvernarea asupra omenirii, reprezentată de copacul şi butucul său, avea să aibă „o inimă de animal" (Dan. 4:16). În decursul istoriei, omenirea urma să fie dominată de guverne care aveau să manifeste caracteristicile unor animale sălbatice. În zilele noastre, vulturul este simbolul Statelor Unite, leul, al Marii Britanii, iar dragonul, al Chinei. Şi Biblia foloseşte animale sălbatice ca simboluri ale guvernelor lumii şi ale întregului sistem de guvernare umană, aflat sub conducerea lui Satan (Dan. 7:2–8, 17, 23; 8:20–22; Rev. 13:1, 2). Aşa cum arată Isus în profeţia sa despre sfârşitul sistemului, Ierusalimul avea să fie ‘călcat în picioare de naţiuni până aveau să se împlinească timpurile fixate ale naţiunilor’ (Luca 21:24). „Ierusalimul" reprezenta Regatul lui Dumnezeu, deoarece se spune că regii lui stăteau pe „tronul domniei lui Iehova" (1 Cron. 28:4, 5; Mat. 5:34, 35). Aşadar, guvernele naţiunilor, reprezentate prin animale sălbatice, aveau să ‘calce în picioare’ dreptul Regatului lui Dumnezeu de a conduce treburile omenirii şi aveau să-şi exercite puterea sub controlul lui Satan. — Compară cu Luca 4:5, 6.

Cât timp avea să li se permită acestor guverne să-şi exercite puterea înainte ca Iehova să-i dea lui Isus Cristos domnia? În Daniel 4:16 se spune „şapte timpuri" („şapte ani", BG, BO, v. 13). Biblia arată că în calcularea timpului profetic o zi echivalează cu un an (Ezec. 4:6; Num. 14:34). Aşadar, despre câte „zile" este vorba aici? În Revelaţia 11:2, 3 se arată clar că în acea profeţie 42 de luni (trei ani şi jumătate) echivalează cu 1.260 de zile. Şapte ani reprezintă dublul acestora, adică 2.520 de zile. Aplicând regula „o zi pentru un an", se ajunge la 2.520 de ani.
Când au început cele „şapte timpuri"? După ce Zedechia, ultimul rege al regatului prefigurativ al lui Dumnezeu, a fost înlăturat de babilonieni de la tronul din Ierusalim (Ezec. 21:25–27). În cele din urmă, la începutul lunii octombrie 607 î.e.n. a dispărut ultima urmă a suveranităţii iudaice. Atunci a fost asasinat guvernatorul iudeu Ghedalia, pus în funcţie de babilonieni, iar evreii supravieţuitori au fugit în Egipt (Ieremia, capitolele 40–43). Cronologia biblică demnă de încredere arată că acest eveniment a avut loc cu 70 de ani înainte de anul 537 î.e.n., an în care evreii s-au întors din exil, adică pe la începutul lunii octombrie 607 î.e.n. (Ier. 29:10; Dan. 9:2; pentru informaţii suplimentare, vezi cartea „Să vină Regatul tău", paginile 186–189).

Prin ce calcul se ajunge deci la anul 1914? Dacă se numără 2.520 de ani de la începutul lunii octombrie 607 î.e.n., se ajunge la începutul lunii octombrie 1914 e.n., aşa cum arată chenarul.
CALCULAREA CELOR „ŞAPTE TIMPURI"
„Şapte timpuri" = 7 x 360 = 2.520 de ani
Un „timp" sau un an biblic = 12 x 30 de zile = 360 (Rev. 11:2, 3; 12:6, 14)
În împlinirea celor „şapte timpuri", fiecare zi echivalează cu un an (Ezec. 4:6; Num. 14:34)
De la începutul lunii octombrie 607 î.e.n. până la 31 decembrie 607 î.e.n. = 1/4 ani
De la 1 ianuarie 606 î.e.n. până la 31 decembrie anul 1 î.e.n. = 606 ani
De la 1 ianuarie anul 1 e.n. până la 31 decembrie 1913 = 1.913 ani
De la 1 ianuarie 1914 până la începutul lunii octombrie 1914 = 3/4 ani
Total: 2.520 de ani
Ce s-a întâmplat atunci? Iehova i-a încredinţat Fiului său glorificat în ceruri, Isus Cristos, domnia asupra omenirii. — Dan. 7:13, 14.

Atunci de ce există încă atâta răutate pe pământ? După întronarea lui Cristos, Satan şi demonii lui au fost aruncaţi din cer pe pământ (Rev. 12:12). Odată devenit Rege, Cristos nu a trecut imediat la distrugerea celor ce au refuzat să recunoască suveranitatea lui Iehova şi propriul său rol de Mesia, ci, aşa cum profeţise chiar el, trebuia să se facă o lucrare de predicare mondială (Mat. 24:14). Aceasta duce la separarea oamenilor din toate naţiunile: cei care se vor dovedi drepţi vor primi viaţă veşnică, iar cei răi vor avea parte de o tăiere veşnică în moarte (Mat. 25:31–46). Între timp trebuiau să apară situaţiile extrem de critice profeţite pentru „zilele din urmă". Aşa cum se arată la subiectul „Zilele din urmă", aceste evenimente se împlinesc din 1914. Toate lucrurile profeţite de Isus vor avea loc, inclusiv ‘necazul cel mare’ în care se va pune capăt actualei lumi rele. — Mat. 24:21, 22.
Când va veni sfârşitul acestei lumi rele?
Isus a răspuns: „Ziua şi ora aceea nimeni nu le ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl". Dar el a mai spus: „Adevărat vă spun că această generaţie nu va trece nicidecum până nu se vor întâmpla toate aceste lucruri". — Mat. 24:36, 34.
De asemenea, după ce sunt amintite evenimentele ce urmau să aibă loc după instaurarea Regatului lui Isus Cristos în 1914, Revelaţia 12:12 adaugă: „De aceea, bucuraţi-vă, ceruri şi voi, care locuiţi în ele! Dar vai de voi, pământ şi mare, pentru că Diavolul a coborât la voi cuprins de o mânie mare, ştiind că nu mai are decât puţin timp!"

| ManStrong a răspuns (pentru EmaS):

Degeaba i spui cuiva citeste Apocalipsa. Unul care n a citi niciodata va citi ca unul care citeste formule matematice fara sa aiba habar ce sint acelea.Pe linga asta, crestinii nu inteleg apocalipsa ca este o carte scrisa de Daniel cu adaugiri crestine tirzii.

| ManStrong a răspuns (pentru Upz0r3):

Deslegarea lui Satan a avut loc e adevarat dar crestinii asteapta de acum sa inceapa o mie de ani. Apocalipsa insa nu vorbeste despre asa ceva.

| catalynx a răspuns:

Eu una am inceput sa constientizez acest lucru, ce e drept mie imi e si putin teama de evenimentele viitoare, insa se mai poate amana daca faradelegile ar incepe sa scada si oamenii ar fi mai buni unii cu altii si nu in ultimul rand sa se intoarca la Dumnezeu.

| Ancutza12 a răspuns:

Nu stim ce poate aduce ziua de maine.

| EmaS explică (pentru Ancutza12):

Nu aduce anul ce aduce clipa!