| ChicaIdiota a întrebat:

Ce credeti ca se afla dupa moarte? Adica ce se va intampla? Vom merge in rai sau in iad, sau se afla altceva la mijloc? Nu inteleg...

46 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Moartea nu este un punct ci doar o virgula. Ea este trecerea la adevarata viata, cea vesnica. Pentru mine moartea inseamna intalnirea cu Mantuitorul meu drag si fericirea eterna.Dar pentru tine?

| OOOLEOOO a răspuns:

Nu ma intereseaza ce o sa fac dupa ce mor.

Ma intereseaza sa ajung o personalitate implinita in acest prezent nicidecum in trecut sau viitor.

| doctorandus a răspuns:

In viata dupa moarte poti sa crezi, dar nu poti sa stii. Daca e ceva de aflat in privinta asta, vei afla dupa ce dai ortu' popii (da' nu moarte clinica, acolo existand posibilitatea de halucinatii). Daca in privinta asta exista cunoastere obiectiva, viata dupa moarte se numea stiinta, nu credinta.

| Musique a răspuns:

Te vor băga într-o cutie și atâta-i tot.
O seară frumoasă!

| usuk a răspuns:

Iti pierzi toate amintirile/memoria si te "reintrupi"[wut?] ma rog, renasti sub o alta forma...ce crezi ca se poate afla dupa moarte..NIMIC!

| RAY a răspuns:

Exact cum a fost si inainte de viata asta

| anonimg a răspuns:

Raspunsul este cunosct si inteles doar prin credinta. Poate ca stiinta ar putea explica fenomenul; dar puterea vietii si a mortii sunt in mainile lui Dumnezeu. El da viata; iar moartea o ingaduie tot El atunci cand stie ca este cel mai bine. Iar daca vom ajunge in rai sau in iad -decizia aceasta ne apartine noua oamenilor. Se subintelege ca cei care nu Il iubesc pe Dumnezeu nu vor dori sa ajunga in "raiul lui Dumnezeu" (Apocalipsa.2:7), acolo unde se afla si pomul vietii.

| Mădă0611 a răspuns:

Daca totul e in minte si mintea e creierul care moare odata cu tine, nimic.

| RAY a răspuns (pentru Mădă0611):

In viitor ne vom stoca creierul in pc si sal descarcam in alte corpuri, si in prezent sau facut multe cercetari pe soareci de loborator

| Mădă0611 a răspuns (pentru RAY):

Cine o sa vrea, da o sa se gaseasca o metoda de a sterge/strica acele hard disk-uri, sau ce o sa fie, si n-o sa mai fie nimic pentru tine, esti mort.

| milan9 a răspuns:

ECCLESIASTUL 9,5 PREZINTĂ UN CONTRAST ÎNTRE DOUĂ PUNCTE DE VEDERE DIFERITE: cel PROFAN materialist ŞI CEL SACRU, spiritual. Acest contrast este prezentat sub forma unei dezbateri ce are loc în mintea autorului.

ESTE CLAR CĂ ACEST PASAJ, ECCLESIAST 9, 5 EXPRIMĂ O CONCEPŢIE STRĂINĂ DE DUMNEZEU!
În Eclesiastul 9, 2 se spune: "Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău", iată EXEMPLU DE ALTĂ IDEE a Eclesiastului, CONTRADICTORIE cu restul Scripturii. Cine poate crede că vor avea aceeaşi soartă indiferent de comportare? Acolo este prezentat doar un punct de vedere uman!

Dar ce putem spune despre capitolele anterioare? Primele zece versete din capitolul 9 redau perspectiva profană asupra vieţii. Nu doar că morţii nu ştiu nimic (v. 5), ci şi faptul că "niciodată (se referă la toţi) nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare". Cine poate crede că morţii au dispărut TOŢI PENTRU TOTDEAUNA?

În finalul cărţii, perspectiva sacră triumfă: "Dar adu-ţi aminte de Creatorul tău în zilele tinereţii tale... Să ascultăm dar încheierea tuturor învăţăturilor: teme-te de Domnul şi păzeşte poruncile lui. Aceasta este datoria oricărui om" (Eclesiastul 12, 1-13).

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Biblia ne dă perspectiva lui Dumnezeu, dar relatează şi unele lucruri spuse sau făcute de alţii, unele bune şi altele rele!

Biblia ne dă perspectiva lui Dumnezeu asupra problemelor în discuţie, dar relatează şi unele lucruri spuse sau făcute de alţii, unele bune şi altele rele. Ea prezintă uneori chiar si punctul de vedere unan, până chiar și cel al diavolului, așa cum se vede din exemplul cărții Iov!

Sfânta Scriptură face ÎN MOD CLAR diferenţa dintre trupul biologic şi sufletul nemuritor! (asta spre deosebire de unii care nu vor să vadă această transfarentă diferenţă esenţială)!

Ecclesiastul 9, 5 prezintă doar UN CONTRAST ÎNTRE DOUĂ PUNCTE DE VEDERE DIFERITE: cel PROFAN materialist ŞI CEL SACRU, spiritual! Acest contrast este prezentat sub forma unei dezbateri ce are loc în mintea autorului.

Este clar că acest pasaj, Ecc 9, 5 EXPRIMĂ O CONCEPŢIE STRĂINĂ DE DUMNEZEU!
În Eclesiastul 9, 2 se spune: "Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău", iată exemplu de altă idee a Eclesiastului, CONTRADICTORIE CU RESTUL SCRIPTURII!
Cine poate crede că vor avea aceeaşi soartă indiferent de comportare? Acolo este prezentat doar un punct de vedere uman!

Primele zece versete din capitolul 9 redau punctul de vedere greşit, aflat în DIALOG şi controversă cu cel al lui DUMNEZEU. "Morţii niciodată (se referă la toţi) nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare". Cine poate crede că morţii au dispărut TOŢI PENTRU TOTDEAUNA? Este doar varianta greşită aflată în opoziţie cu cea a lui Dumnezeu (un PROCEDEU STILISTIC preferat în scop pedagogic de autorul scrierii).

În finalul cărţii, perspectiva sacră triumfă: "Dar adu-ţi aminte de Creatorul tău în zilele tinereţii tale..." (Eclesiastul 12, 1-13).
"ŞI CA PULBEREA SĂ SE ÎNTOARCĂ ÎN PĂMÂNT cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat." - Ecclesiast 12, 7

Imediat după despărţirea de trupul biologic, sufletul îşi continuă existenţa într-un mod care îi permite să CONŞTIENTIZEZE, să SIMTĂ, să se BUCURE sau să sufere, să POARTE DIALOGURI, îşi afirmă dorinţe sau păreri de rău:...

Luca16, 22: „Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi a fost înmormântat.
23. Şi în iad, ridicându-şi ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui.
24. Şi el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine şi trimite pe Lazăr să-şi ude vârful degetului în apă şi să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ţi aminte că ai primit cele bune ale tale în viaţa ta, şi Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuieşti.
26. Şi peste toate acestea, între noi şi voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiţi în casa tatălui meu,
28. Căci am cinci fraţi, să le spună lor acestea, ca să nu vină şi ei în acest loc de chin.
29. Şi i-a zis Avraam: Au pe Moise şi pe prooroci; să asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morţi se va duce la ei, se vor pocăi.
31. Şi i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise şi de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morţi.

| milan9 a răspuns:

O veste bună este aceea că noi suntem arhitecţii propriului nostru destin, ai propriei noastre fericiri! 

Dacă Dumnezeu este văzut ca "Sursă" a existenţei noastre, "Dăruitorul" vieţii, iar viaţa noastră ca "dar" ar fi văzută doar ca o temporară "lumânare" aprinsă, există tentaţia pentru unii să-şi folosească libertatea pentru a fi total "independenţi", pentru a se separa de Creator, de un "Părinte ceresc".

Când "lumânarea" e aprinsă, când "viaţa" îţi inspiră că tu eşti "buricul pământului", există riscul ca cineva să se simtă "dator" să sfideze pe "Dăruitor" şi să "verifice" până la ce "îndepărtare" de "Sursă" (de Dumnezeu) se ţine aprinsă lumânarea, pierzând din vedere că aceasta are un "fitil" limitat...

Finalul vieţii (momentul în care s-a stins lumânarea, aproape sau departe de "Sursă") este şi finalul perioadei în care iei decizii şi te hotărăşti ce alegi (liber şi fără constrângeri). Fără să-şi dea seama, omul a făcut singur "judecata". Lui Dumnezeu nu-i mai ramane nimic de facut... sad

| sublime89 a răspuns:

Dupa moarte nu se mai prea afla nimic, ca de aia e moarte. E finalul.

| Lizzu a răspuns:

Cred ca este a "n" oara cand este pusa aceasta intrebare.
Pentru ca nimeni nu gaseste raspuns satisfacator la ea, nimeni nu stie raspunsul.

As vrea sa-l stiu cu claritate si sa ti-l pot da.Dar nu-l stiu. Putem doar presupune.
Crezi ca exista vreun om pentru care e clar ca exista rai sau iad sau viata dupa moarte?
Nimeni nu are habar.

| RaDuCr123 a răspuns (pentru Lizzu):

Asa este da si cand vom muri nici atunci nu vom stilaughing

| fuzzer a răspuns:

Omul cand moare inceteaza sa existe, si nu mai e constient de nimic.La un moment dat toti oamenii vor invia deoarece Isus a spus; vine ceasul cand toti cei din mormintele de amintire vor auzi glasul meu si vor iesii afara.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Mulţi oameni sau convins că Biblia reprezintă mesajul lui Dumnezeu pentru oameni. Doar Creatorul ştie cu exactitate ce se întâmplă după moarte, iar în paginile Bibliei el ne dezvăluie acest lucru. Ceea ce trebuie să facem noi e să analizăm de ce putem avea încredere în răspunsurile Bibliei şi apoi să o studiem pentru a găsi acele răspunsuri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu mergi nicaieri, mori ca un caine sau orice alt animal.
Corpul iti cedeaza, creierul iti cedeaza(adica tu, tu esti un creier) si mori. Cea mai mare bucurie este ca nu regreti ca ai murit si nu mai existi. Splendid.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"La sfarsit e doar un cimitir si multa ceata."

-N.A.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Crezi ca s-a reincarnat cineva dupa moarte ca sa-ti poata rapsunde tie la intrebare? Ca sa stim ce se petrece dupa moarte trebuie sa fim morti si daca suntem morti nu iti mai putem raspunde. Simplu, nu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dupa moarte te asteapta viata sau condamnarea vesnica. Daca L-ai urmat pe Iisus Hristos, adica daca ai tins spre perfectiune (de fapt asta inseamna sfintenia, inseamna sa fi perfect) si daca ti-ai cerut iertare, ca Dumnezeu sa te curete de impuritatile savarsite, atunci vei ajunge in Imparatia Sa care nu se poate compara cu tot ce vedem aici, pentru ca suntem stricati, materia este condamnata la moarte si putrezire dar duhul omului este nascut din nou atunci cand alege sa-L urmeze pe Creatorul lui :)

Daca nu suntem nascuti din nou si alegem calea usoara, vom merge spre pierzare. Tine minte, viata aceasta nu e viata adevarata ci e o calatorie, o lupta.
Acum depinde ce alegi, poti alege sa te lasi manipulata de media si chiar de religia pe care o promoveaza (e mai usor sa conduci o masa de oameni prin religie), sau de ateismul care este puternic promovat in ultimul timp, sau poti alege calea stramta pe care putini merg...

Eu iti recomand calea cea stramta, dar care este foarte frumoasa atunci cand Il despcoperi pe Iisus Hristos asa cum e El, nu cum Il prezinta religia, si cand ai o relatie adevarata si personala cu El, atunci iti dai seama cat de fara sens era viata inainte, si iti dai seama ca nu te mai poti dezlipi de El

Suntem in ultimele zile si profetiile confirma acest lucru, rapirea crestinilor e foarte aproape...

https://www.youtube.com/watch?v=j7FFCqmlmUw

God bless :)

| Demonull a răspuns:

Dupa ce dai ortu te intalnesti cu mine.hai ca nu s asa rau

| Scarbo a răspuns:

Dispari.

| ViseleSmulgGratii a răspuns:

Care ar mai fi farmecul?

Daca am sti ca dupa moarte este un loc mai bun, iti dai seama ca ne-am fi sinucis toti.

Iar daca ar duce spre nefiinta ori spre ''Iad", n-ar mai exista bucurie in viata noastra.

| Zabbyel a răspuns:

Mori si vezi laughing

| Mikhtarian a răspuns:

Nu stiu ca n-am murit.
poate ma transform in fluture, poate trec pe alta planeta, poate mor si gata, sau poate ma duc in rai langa Creator.

| Dumniezău a răspuns:

Dupa moarte vom muri (logic) si nu vom ajunge in niciun rai sau iad.De ce? Deoarece astea-s inventii.

| sempreinvolo30 a răspuns:

Biblia da raspunsuri la multe intrebari pe care li le punem noi oamenii muritori
În Eclesiastul 9:5, 10 se spune: „Cei morţi nu ştiu nimic. . . În Locuinţa Morţilor (Şeol, nota de subsol), în care mergi, nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoştinţă, nici înţelepciune". Ce este Şeolul? Este mormântul comun al omenirii. În mormânt, cei morţi sunt complet inactivi, nu se pot mişca, nu simt nimic şi nu mai gândesc. Este ca şi cum ar cădea într-un somn adânc. Astfel, Biblia arată clar că Dumnezeu nu-i ia la el în cer pe cei dragi ai noştri. Ei rămân în mormânt lipsiţi de viaţă.
Isus a confirmat acest adevăr după ce prietenul său Lazăr a murit. Isus a asemănat moartea cu somnul. Dacă Lazăr s-ar fi dus în cer lângă Dumnezeul Atotputernic, n-ar fi fost nicidecum un act de bunătate din partea lui Isus să-l aducă înapoi pe pământ pentru ca, în cele din urmă, să moară din nou. Relatarea inspirată spune că, în timp ce se afla la locul unde fusese îngropat Lazăr, Isus a strigat: „Lazăr, vino afară!" Biblia spune în continuare: „Omul care fusese mort a ieşit". Lazăr trăia din nou. Isus ştia că Lazăr nu părăsise pământul, ci zăcuse fără viaţă în mormânt. — Ioan 11:11–14, 34, 38–44.
Acest episod consemnat în Biblie ne ajută să înţelegem că Dumnezeu nu se foloseşte de moarte pentru a-i transfera pe oameni de pe pământ în cer

| ЖAngelOfLoveЖ a răspuns:

Pana la Apocalipsa nu vom putea intra direct in Rai, ci in gradina lui Avram, iar cei care au ajuns acolo vor patrunde fara judecata in Imparatia Cerurilor.

| deny2013 a răspuns:

Logic ca in Rai.

| ioanaAn a răspuns:

Din pacate nimeni nu s-a intors dintre morti ca sa ne poata relata ce a vazut acolo. Cu totii doar ne dam cu parerea, asta nu inseamna ca e si adevarat. Eu tin sa cred ca exista ceva de mijloc si ca moartea ar putea fi doar un nou inceput.

| mariaalessandra a răspuns (pentru ioanaAn):

Pai,oamenii care au murit si apoi s-au trezit la viata si au povestit ce au vazut, si necredinciosi chiar care au recut prin asta, de ce ar minti?

| Reigns a răspuns:

" Un singur drum exista si ala duce doar spre Cer
Restul e superficial, lumesc si efemer. "

Eu zic ca nu exista Iad happy e o inventie a oamenilor. Parerea mea.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Reigns):

"Eu nu am prieteni, am
roboti ca isus"
"Si fericirea ta, e tacerea nefericiri,
Inventezi scuze, ca crestini cand le mor parinti."
Tot Kazi Ploae are versuri mai inteligente, daca cedry2k are chef sa viseze la lumi imaginare treaba lui.

| Reigns a răspuns (pentru anonim_4396):

Tot imi plac mai mult teoriile lu' Cedry2k happy si is de acord cu ele.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Reigns):

De ce tii sa idolatrizezi pe cineva? Sa stii ca din cauza asta te subestimezi si iei prea in serios rautatile altora. (M-am uitat pe la intrebarile tale happy )
Incearca sa gandesti rational si nu mai idolatriza daca doresti sa devii un om cu coloana vertebrala. Temperamentul melancolic te atrage in religie dar in acelasi timp ai putea sa gandesti cu mult peste ceilalti. Gandirea profunda produce ura impotriva celor din jur si din cauza asta Melancolicul este religios de obicei. Crestinismul este impotriva a tot ce este lumesc si din cauza asta te asociezi cu el. Mda, just saying dar am vrut sa te ajut desi eu m-am bagat in seama de plictiseala. xd

| Reigns a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai mersi dar sa stii ca nu idolatrizez pe nimeni laughing si chiar nu sunt asa crestina, doar imi place cum o da Cedry2k si ma gandesc ca ar putea avea dreptate si da urasc multe persoane din jur, tot ce ma inconjoara pentru ca totu' merge in jos. Si intrebarile is mai de mult, m-am schimbat de atunci, nu mai bag in seama ce zice lumea, ma bazez pe instictul meu.winking

| mariaalessandra a răspuns:

Depinde ce crezi, daca esti atee nu o sa ma crezi in veci, daca esti crestina evident trebuie sa crezi ca dupa moarte ajungi in Rai sau in Iad.

Întrebări similare