| MortemAeternum a întrebat:

Ce minuni reale, care nu pot fi contestate in nici un fel, aveti voi crestinii ca Dumnezeu exista? Spuneti-le aici, eu nu am sa comentez la nici una... dar ateii sunt liber sa o faca.

63 răspunsuri:
| ANAHsneaman a răspuns (pentru MortemAeternum):

Bine cum spui tu iti apreciez raspunsul fiindca mai corectat. big grin

| DeliaDaniela a răspuns:

In cazul in care nu te consideri o maimuta, faptul ca existi este o mare minune!

Dar pentru a-ti da mai multe argumente as vrea sa stiu daca crezi in evolutie sau in creatie!happy

| MortemAeternum explică (pentru DeliaDaniela):

Scuza-ma dar tu poti sa sustii ca evolutia este o creatie daca vrei, ca doar biblia nu spune prin ce proces a fost creat univerusul...Eu cred in evolutie.

Bine in final m-am convins ca sa nu ne mai certam sa fie fiecare cu parerea lui fiecare sa creada ce vrea si sa nu ne mai contrazicem.ok? dar sunt curioasa sa stiu mai multe despre atei poti sa imi spui istoria lor? big grin cred ca nu prea stiu multe despre ei si poate ii judec gresit vreau sa-mi schimb parerea nu ca ar fi una rea. big grin

| DeliaDaniela a răspuns (pentru MortemAeternum):

Nu am cum sa zic ca evolutia este o creatie... cand intreb daca crezi in evolutie, intreb daca crezi ca oamenii au evoluat din maimute, asa cum multi sustin! Daca zic creatie, ma refer la faptul ca omul a fost creat de D-zeu.

Dar ce crezi, a avut D-zeu vreun rol in aceasta, sau consideri ca, viata pe pamant este doar o intamplare?

| DeliaDaniela a răspuns (pentru MortemAeternum):

Nu am cum sa zic ca evolutia este o creatie... cand intreb daca crezi in evolutie, intreb daca crezi ca oamenii au evoluat din maimute, asa cum multi sustin! Daca zic creatie, ma refer la faptul ca omul a fost creat de D-zeu.

Dar ce crezi, a avut D-zeu vreun rol in aceasta, sau consideri ca, viata pe pamant este doar o intamplare?

| Walrus18 a răspuns:

Ca sa stiti si voi.argumentul ala cu maimutele e ca si cum ai zice "Daca America a fost colonizata de englezi, de ce mai exista englezi?"

| MortemAeternum explică (pentru DeliaDaniela):

Nu cred in nici o divinitate.Sti Dumnezeu mai intai a creat animalele, iar apoi omul. Daca vrei poti sa spui ca omul a fost creat prin evolutia unui animal, nu ar fi o contradictie cu biblia.Asta bine inteles daca tu iei creatia la figurat si nu la propiu.

| MortemAeternum explică (pentru ANAHsneaman):

Dar cine se cearta? tu consideri prezentarea a doua opinii diferite o cearta? Pai primii atei au fost tot oamenii, inainte sa isi creieze un Dumnezeu, avem o istorie de sute de mii de ani laughing.Ca sa nu ii urasti gandeste-te ca cei care iti ofera tie toate avantajele si confortul lumii moderne sunt atei.Marea majoritate a savantiilor din toate domeniile sunt atei, deci ar fi o ipocrizie sa urasti ateii si sa stai pe internet.Cred ca folosesti un soft de la Microsoft, a fost creat de un ateu Bill Gates.

Multumesc pentru raspuns dar opiniile diferite si modul in care au fost trimise mi s-au parut ca un fel de contrazicere si alte chestii, dar sa stii ca eu nu am zis ca urasc ateii am zis ca poate ii judec gresit dar nu de RAU desii sunt este un alt popor ii respect si am vrut sa stiu mai multe despre ei sa fiu mai bine informata big grin

| MortemAeternum explică (pentru ANAHsneaman):

Ateii nu sunt un popor sau o natiune.
uite explicatiile (wikipedia)
În Grecia antică Epicurismul încorpora aspecte ale ateismului, dar a dispărut din tradiția filozofică pe măsura dezvoltării creștinismului. În timpul Renașterii conceptul de ateism a reapărut ca o acuză adusă celor ce puneau la îndoială starea de lucruri religioasă, însă acesta câștigă prestigiu în epoca Luminilor. În secolul al XX-lea ateismul a devenit o poziție filozofică exprimată cu precădere în cercurile raționaliștilor și ale umaniștilor seculari. De-a lungul istoriei, mulți oameni de știință, filozofi, scriitori și oameni politici au fost atei.
Cuvintele din sfera ateismului au fost create mai întâi în limba franceză (sub formele athée, athéiste și athéisme) în secolul al XVI-lea și au intrat apoi și în celelalte limbi europene. Înainte de cuvintele franțuzești menționate, a existat în jurul anului 1534 și forma atheonism, probabil derivată din cuvântul italian atheo (ateu). La baza tutror acestor cuvinte a stat adjectivul grecesc atheos, format din particula privativă a- a- (fără) și θεος theos (zeu), care însemna inițial fără zei sau fără credință în zei, pentru ca începând din seculul al V-lea î.Hr. să capete conotația „care neagă zeii", necredincios, păcătos.
Karen Armstrong scria: "În timpul secolelor XVI și XVII, cuvântul 'ateu', era rezervat exclusiv pentru polemici... Termenul de 'ateu' era o insultă. Nimeni nu visa să se considere un ateu." În secolul XX, globalizarea a contribuit la clarificarea termenului, acesta referindu-se la neîncrederea în orice formă de divinitate.

Pentru mai multe informatii cauta pe google.

Multumesc pentru informatiile despre atei sunt foarte interesante. big grin

| remusmy a răspuns:

Dedicatie catre "MortemAeternum" : TU esti ateu, ai zis de nenumarate ori. Ateismul face parte din conceptia Umanism Seculara, deci crezi in Teoria Evolutiei. Dupa cum ii spune si numele este o torie care in Biologie nu are cum sa fie demonstrata pentru ca nu poate fi reprodus experimentul evolutiei si nici studiata evolutia in natura pentru ca nu poti sa traiesti sute de milioane de ani ca sa studiezi acest proces. Daca evolutia a existat, unde sunt speciile intermediare si de ce numai noi oamenii avem constiinta? app, un om de stiinta a zis ca mai degrapa bagi o masina dezmembrata intr-o betoniera uriasa si astepti sa iasa complet reconstruita decata sa te astepti sa se fi creat o celula (viata) din materia moarta (non-viata)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma nu cred ca e nevoie.fiindca mie infiderent daca tu mori prost sau destept. uite una totusi; prostia nu doare, daca durea erai la spital, nu pe TPU.mare -i Dumnezeu.

| MortemAeternum explică (pentru anonim_4396):

Ma noroc cu tine, ca altfel vai de umanitatea asta, daca nu te nasteai tu pamantul nu se mai invartea in jurul soarelui.

| MagazinulcCora a răspuns:

Era 13 Mai.
Si, mi-am pierdut telefonul. =(
. Am mers si l-am cautat peste tot, pe unde fusesem
Ziua aceea, si totusi. Nimic sad
Nu il mai gaseam. Totusi. Apunea soarele, si era o liniste tulbure.
M-am pus in genunchi si am inceput sa ma rog la Dumnezeu.
Nu spun cum, pentru ca nu e treaba nimanui.
Dar m-am rugat.
Iata, nu s-a intamplat nimic. Am ajuns acasa si telefonul tot nu era.
Deci.

Nu ma opresc aici. M-am asezat monotona pe canapea. Nu mai aveam nici o sansa. Deja ma gandeam cum sa strang bani si ce telefon sa-mi iau. Toata lumea era foarte suparata pe mine.
Tatal meu s-a dus sa imi ia mama de la servici.
Tot asa, eu ma duc sa beau apa si-mi vad vecinul intrand la noi in curte, facandu-mi semn sa ies.
Am iesit si, cand nu mai aveam nici un gram de speranta. Mi-a dat telefonul spunand ca i la adus cineva, care l-a gasit pe jos.
Am explodat in lacrimi
Asta e minunea pe care a facut-o Dumnezeu cu mine.

| XxXBlackVampireXxX a răspuns (pentru lazarsergiu):

Mami si tati m-au "creat".batting eyelashes

| XxXBlackVampireXxX a răspuns (pentru MagazinulcCora):

Wtf?
Credeai ca vecinul e Dumnezeu?
Sau ce ca eu n-am inteles minunea facuta direct de dumnezeu.
Poate imi explici mai bine...

| MagazinulcCora a răspuns (pentru XxXBlackVampireXxX):

Nu. Dar Dumnezeu a facut minunea. Astfel. L-a trimis pe vecinul meu. =3. Dumnezeu a facut ca telefonul sa fie gasit de cineva

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma eternule? ma sunt anumiti useri de la care am pretentii ma.fiindca ei insisi au pretentii eu le am mult mai mari in ce-i priveste.si tu vii cu prostii care in loc sa-ti ateste teligenta de ateu, te trag in jos la limita gandirii singurului neuron.sunt dezamagit.vino ma cu intrebari decente nu cu vechituri de doi lei ca la talcioc?

Daca si vizita unui vecin care ti-a gasit telefonul e minune de la Dumnezeu...
Apropo, de ce minune de la Dumnezeu si nu de la Allah?

| MortemAeternum explică (pentru anonim_4396):

Pai crezi ca am eu nevoia de aprobarea ta? un copil de 12 ani care se crede mare crestin cand de fapt face parte din rasa ipocritilor? Intrebarea este pergect legitima, daca tot il pupi in cur pe Dumnezeu, arata dracu o dovada ca ii vezi curu pe care il pupi zi de zi.

Pentru ca eu m-am rugat la DUMNEZEU. pentru ca eu ii sunt Credincioasa lui, nerusinatule! Cum poti spune asa ceva, nu iti e rusine? Nu iti e? O sa te pedepseasca DUMNEZEU. O sa vezi.
. Dumnezeu a facut ca domnul acela sa-mi gaseascaa telefonul. Il putea gasi oricine.
Nu ai pic de frica fata de DUMNEZEU?

Nu, nu am.
Dar nu mi-ai raspuns la intrebare: De ce Dumnezeu si nu Allah? POate ii esti credincioasa lui Dumnezeu si Allah a vrut sa iti dea un semn ca crezi in el.
P.S: sunt fata.

Eu nu cred in Allah si nici nu voi crede. Căci nu Allah a facut lumea. Ci Dumnezeu! Ar trebuii sa iti fie rusine sa vorbesti asa. Nu imi pasa. Nu a fost allah in momentul in care eu m-am rugat la DUMNEZEu. Intelegi! Daca eu m-am rugat la Dumnezeu nu are cum sa ma fi ajutat Allah. Eu nu cred

De ce nu crezi in Allah?
Si muslmani sustin sus si tare ca Allah e zeul corect.
Ai 12 ani? Altfel nu stiu cum in loc sa-mi dai argumente logice vi cu chestii gen "sa-ti fie rusine".
Poate te-ai rugat lui Dumnezeu si Allah a raspuns pentru ca el vrea sa crezi in el.
P.S: eu iti dau exemplul cu Allah dar iti pot da exemple cu alti 1999 de zei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru XxXBlackVampireXxX):

Scuze ca ma bag in discutie, dar am simtit nevoia sa intervin. De ce Dumnezeu si nu Allah? Am atatea motive! Dar sa iti spun doar cateva : cum a zis si RaspberryYumm, ea s-a rugat la Dumnezeu si nu la Allah, plus ca pratic Dumnezeu este Allah, numai ca sub o alta denumire. Credinta musulmana este mai putin raspandita, in timp ce crestinismul (ortodocsii si catolicii) impanzeste lumea. Deci de asta Dumnezeu si nu Allah. Si cum ai zis de alti 1999 de zei, toti acesti "zei" sunt credinte care au rezultat din alte credinte tot asa, insa numai una este aceea corecta, crestinismul, caci este forma "naturala" a credintei. Nu stiu cum sa iti explic mai bine, oricum fiecare este cu credinta sau necredinta sa. Eu nu am prea multe argumente, deoarece am 12 ani big grin (fara jigniri). Eu doar am incercat sa iti raspund la intrebare happy

| XxXBlackVampireXxX a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu sustii cum ca crestinismul ar fi corect?
Si un musulam sustine ca religia lui e corecta.
Si un politeist sustine ca zeii lui sunt corecti etc.
Sper ca intelegi, dar, explica-mi, de ce crestinismul? dovezi? argumente?

Ok, dar de ce crezi in Dumnezeu si nu in Allah sau Poseidon, Helios, Shiva, Buddha, Brahma, Odin sau Hvarekșaeta?
Te rog vino cu argumente solide.