| Ssssmokin a întrebat:

Ce părere aveti de Big Bang? Ce a fost înaintea acestuia? Din cate stiu eu la început universul a fost compact iar dupa marea explozie el s-a împrăștiat intr-o "infinitate" de bucati. Însă acel univers unde se afla? Într-adevăr ca acum se presupune ca exista materia neagra din care este compus o mare parte din univers, însă aceasta încă nu a fost descoperita cu desăvârșire. Si pe lângă asta cum de primele forme de viata au apărut tocmai aici. Adica de ce nu sunt si pe alte planete din apropiere? De ce planeta noastră este singura care contine apa?

Posibil sa se afle in univers o alta planeta cu forme de viata însă momentan noi suntem singuri. Si sincer prefer sa cred într-un Dumnezeu decât sa cred ca printr-o explozie am apărut noi, bine strămoșii nostri. Nu vreau sa va certati, vrei doar părerile fiecăruia pana la urma crestin, ateu sau animal tot trebuie sa trăim împreună. happy

Răspuns Câştigător
| Idris a răspuns:

"Daca astfel de discutii ar fi benefice lor, te gandesti ca n-ar fi cenzurat." - Ce te face sa crezi ca astfel de discutii nu sunt benefice musulmanilor? In cazul de fata, pentru mine chiar a fost benefica aceasta discutie si am acumulat cateva invataturi in plus despre informatiile in care se impiedica ateii. Mai mult decat atat, nu iti inchipui cat mi-am intarit credinta prin discutia asta, demonstrandu-mi mie pentru a nu stiu cata oara de ce ateismul este o "deplasare" si o abatere de la drumul cel drept. Si am mai invatat ceva din aceasta discutie, sau mai bine zis mi-am confirmat inca ceva despre atei si anume faptul ca niciodata un ateu nu admite atunci cand greseste si nu isi accepta greselile. In timp ce o persoana religioasa este constienta ca este supusa greseli si poate comite erori, atunci cand vine vorba de atei acestia au dreptate chiar si atunci cand tac sau ceva de genul asta. Se cred superiori, capabili si tot ceea ce spun ei reprezinta dreptatea si adevarul, dar asta este numai in imaginatia lor, insa nici un ateu nu va admite asta. Mai pe scurt, degeaba esti destept daca esti... Continuare o stii. Cred.

68 răspunsuri:
| Idris a răspuns (pentru Holiday):

Te auzi (citesti) ce spui? Vad ca o dai cu una calda, una rece iar indiferent cat as discuta cu tine tot ipocrit ramai, pentru ca scopul tau nu e de a afla Calea Adevarata ci scopul tau este de a te minti singur si de a ii atrage si pe altii in aceasta capcana a nelegiuirii. Iata de ce ateii sunt persoanele negative, fiind cele mai nevrotice si mai neadaptate persoane, considerati facatori de stricaciune si nelegiuiti pe acest pamant. Daca doreai sa aflii Adevarul il aflai fara dar si poate, dar nu, tie iti place ignoranta si ipocrizia si nu iubesti dreptatea, adevarul si pacea. Cei ca voi sunt aceia carora Allah le-a impietrit inimile lor si indifirent de ce va fi nu ii vom afla pe ei multumitori, iar prin acestia sunt incercati dreptcredinciosi care sunt statornici in credinta. Dar toate acestea pana intr-o Zi.

Si totusi nu m-ai lamurit de ce crezi o teorie fara o baza reala, insa in acelasi timp strigi in gura mare ca religiosii cred in ceva fara o baza reala. Nu suna ipocrit? Ba da, cu adevarat. Si mai astept ceva de la tine, astept mesajul in care vei incepe sa iti pierzi rabdarea si sa injuri asa cum sfarsesc peste 90% dintre discutiile cu atei. happy PACE!

| RAY a răspuns:

La cata stiinta cunosti te inteleg sincer, ce explozie a avut loc? unde scrie in vreun manual ca a existat o explozie? tu ai invatat la chimie ce e o explozie? acel big bang a fost o expansiune de la un atom la un univers care de atunci se tot extinde, unde scrie ca stramosi nostri au aparut atunci? ce a creat acel big bang? prima oara a aparut hidrogenul cu ajutorul lui au aparut primele stele care stele creaza tot ce vedem noi, stelele sunt motorul universului, omul abia o aparut acum 8 milioane de ani, acel big bang a fost acum 15 miliarde de ani, deci big bang nu a creat cam nimic a fost doar o expansiune atat

| RAY a răspuns (pentru danay72):

Acel big bang care numa exlozie nu a fost nu a creat nici o stea, pamant etc

Pamantul nu se afla o distanta optima vieti si luna se afla in acel perimetru si vens, marte, viata s-a adaptat vieti pe pamant nu pamantul vieti

| RAY a răspuns (pentru Ssssmokin):

Sti de ce toate planetele au acelasi forma?

| danay72 a răspuns (pentru RAY):

Situată la circa 150 de milioane de kilometri de Soare, orbita Pământului se află într-o zonă locuibilă, deoarece aici nu este nici prea frig, nici prea cald ca viaţa să fie pusă în pericol. Mai mult decât atât, orbita este aproape circulară, astfel că Pământul rămâne tot timpul anului cam la aceeaşi distanţă faţă de Soare.
La rândul său, Soarele este considerat „uzina energetică" perfectă. Este o stea stabilă, de mărime ideală şi emite exact cantitatea necesară de energie.

Copy paste

| Ssssmokin explică (pentru T0T):

Nu am nimic cu ateii si stiinta insa unele persoane incearca sa faca religia sa dispara cat mai mult, ceea ce mie nu imi convine. Acum ca batrani nu mai au chef sa faca calculi matematice si chestii... pana la urma is oamenii de pe vremea lui nea "Nicu".

| Ssssmokin explică (pentru RAY):

De ce? Macar raspunde.

| Ssssmokin explică (pentru RAY):

Pai cum au aparut dintr-un atom asa multe vietati? Dintr-o simpla expansiune a unui atom care se afla undeva. Materia intunecata a aparut tot din hidrogen?

Acesta e adevărul despre pământ, nu l-am inventat eu.

| Holiday a răspuns (pentru Idris):

Trec peste spumele de la gura ta, si peste aberatiile cu "adevarul" din povestea ta, dar totusi:

"de ce crezi o teorie fara o baza reala, "

La ce te referi?

Nu dar aia a fost copy paste

Ma refer la evolutionism. Daca nu ti-ai dat seama e grav, dar prefer sa cred ca te faci ca nu ai inteles. happy

Pe tine te interesează răspunsul, sau de unde am luat materialul? Scopul meu nu e sa îmi etalez cunoștințele, ci sa înțeleg un subiect.Am crezut ca asta vrei și tu.

"Ma refer la evolutionism. Daca nu ti-ai dat seama e grav"

Te puteai referi la Big Bang de exemplu, de unde dracu sa stiu ce-ti trece prin cap?
Pe de alta parte daca vorbim de evolutionism, ce dubii ai?

Ce dubii sa am, pentru mine evolutionismul e doar o teorie fara nici o baza reala. Aceeasi parere pe care o ai tu de religie, aceeasi parere o am eu despre evolutionism. Este vice-versa. Ba in cazul evolutionismului chiar sunt mai inversunat datorita multor inselatori dovedite puse la cale de oamenii de stiinta in incercarea de a isi demonstra ideile false. Si cand spun inselatorii ma refer la cazuri ca "Omul din Piltdawn", "Omul din Nebraska" etc. Dar sa nu uitam si de cazul "Ota Benga", cazul pigmeului care a fost sechestrat de catre asa zisi oameni de stiinta, care l-au tinut intr-o cusca tratandu-l ca pe un animal in incercarea de a isi sustine ideile false, pana cand amaratul congolez s-a sinucis.

Da, bune exemple ai adus. Daca sunt cateva experimente tampite sau cativa care pentru faima sau bani au fabricat niste chestii inseamna ca milioanele de probe existente privind evolutia vietii sunt toate false. Pff...
Stii, daca s-au falsificat cateva tablouri ale unor pictori celebri nu inseamna ca pictorii aia n-au existat sau ca n-au pictat. Asa si cu "argumentul" tau, daca s-au facut cateva incercari de a castiga ceva din niste falsuri nu inseamna ca toate sunt false...
In schimb consideri ca exista argumente cum ca daca stai cu curu-n sus de cateva ori pe zi si balmajesti invocatii ai o viata minunata si mai ales devii nemuritor, evident fapt neconfirmat de absolut nimic.
Revin si te intreb, daca toate "invataturile" astea minunate ale voastre sunt atat de bune, de ce dracu va omorati intre voi ca chiorii, de ce veniti aici unde e naspa, si pana la urma, daca tot nu vreti sa intelegeti ca pentru a fi cum nu e la voi, trebuie sa terminati cu tampeniile, de ce v-am primi?!?
Mai te si plangi ca ti-au inchis nu stiu ce site-uri unde probabil promovai astfel de idei, dar ia gandeste-te ce se intampla daca merge unul la voi si face ce te plangi tu ca nu esti lasat sa faci. Iii taie capul, si tot tu te smiorcai ca nu esti lasat sa promovezi ceea ce duce la asta...
So, in Romania, in Europa e naspa, ce cauti aici? Ai raspuns la asta?
Daca n-ai, macar taci din gura.

Eh, ceea ce vezi tu nu e ceea ce pare a fi. Intotdeauna ai grija la detalii si nu privii doar asa superficial lucrurile. Spui multe vorbe fara sens si care nu sunt deloc gandite, insa sper ca intr-o zi sa iti dai seama. Lasand religia la o parte, lasand faptul ca eu sunt musulman si tu esti ateu, priveste doar un pic ce se intampla la nivel mondial cu oameni. Oameni care inainte de orientarea religioasa sunt oameni si sunt victime si sufera si mor din cauza unor idei gresite si a unei politici facute de mana omului care nu trateaza echitabil in nici un fel. Eu nu am zis ca imi e naspa in Romania, mie imi este bine, insa nu sunt numai eu in Romania. Sunt multumitor si recunoscator acestui stat ca de secole am trait in liniste si in pace impreuna cu alte comunitati fie ele crestine, iudee si etc. Probleme sunt altele si nu pot fi discutate pe un forum, insa e un topic interesant de dezbatut face2face. Cum acest lucru nu cred ca e posibil prea curand, nu imi ramane decat sa iti cer sa nu imi mai adresezi astfel de intrebari nu din cauza faptului ca nu am raspuns la ele ci din cauza faptului ca raspunsul e evident si ti-l poti oferi singur. PEACE!

" Daca sunt cateva experimente tampite sau cativa care pentru faima sau bani au fabricat niste chestii inseamna ca milioanele de probe existente privind evolutia vietii sunt toate false. Pff...
Stii, daca s-au falsificat cateva tablouri ale unor pictori celebri nu inseamna ca pictorii aia n-au existat sau ca n-au pictat. Asa si cu "argumentul" tau, daca s-au facut cateva incercari de a castiga ceva din niste falsuri nu inseamna ca toate sunt false..." - Analogia pe care o faci cu tablourile nu e buna din varii motive. De exemplu daca un tablou a fost copiat, exista originalul si se poate dovedi usor ca acel tablou a existat, insa in cazul unei teorii nefondate, ce se poate dovedi decat ca e nefondata.

Apoi spui ca sunt cateva experimente tampite sau cativa care pentru faima sau bani au fabricat niste chestii. Bun, ce ne garanteaza noua ca nu se intampla si astazi ceea ce s-a intamplat atunci si ca nu se fabrica si astazi chestii pentru faima si bani? Mai ales ca la vremea respeectiva a acelor falsuri, acestea au fost luate de buna credinta si fiind considerate adevaraet si au fost tratate cu foarte mare seriozitate ani buni la rand pana cand s-au dovedit ca au fost falsuri. Asadar, la fel se poate intampla si in viitorul apropiat sau indepartat.

"...din cauza faptului ca raspunsul e evident..."

Pot fi doua. Evidente, desigur ambele. Si ambele justifica tot ce am spus mai sus despre venirea aici si comportamentul care ar trebui s-o insoteasca. Esti la mine in casa iti place si vrei sa stai, ori te conformezi regulilor mele care au dus la situatia in care preferi casei tale pe a mea, ori pleci de unde ai venit. Nu pot accepta sa imi spui ca tu stii mai bine ce trebuie facut in conditiile in care de unde ai plecat, unde erau regulile tale, e suficient de nasol sa vii la mine. E o chestiune de bun simt, pe care vorba ta, ateu sau religios, ar trebui s-o intelegi si s-o respecti.

"ce ne garanteaza noua ca nu se intampla si astazi ceea ce s-a intamplat atunci si ca nu se fabrica si astazi chestii pentru faima si bani? "

Se fabrica, si se vor mai fabrica. Dar ce legatura are? Daca 1% din bancnote sunt false inseamna ca toate cele 99% ramase nu trebuie luate in considerare? Dar ti-am mai explicat asta, deja pierd timpul.

In plus ca toate acele falsuri au fost acum multi ani (60-100) cand posibilitatile de a fi verificate erau mult limitate. Acum nu mai poate veni nimeni cu un os de maimuta sa zica ca e de om.

Ce spui acolo? Despre ce casa vorbesti si de ce iti insusesti ce nu iti apartine si ce nu apartine nimanui. Ale lui Allah sunt cele din ceruri si de pe pamant. Dar ca sa intelegi mai bine acest concept de "casa" despre care vorbesti si ce pamanturi iti insusesti, hai sa ne intoarcem la caderea califatului din 1924, atunci cand au fost impuse diverse... Dar din nou, o discutie ce nu poate fi purtata pe un forum. Intoarce-te in istorie si vezi despre ce e vorba, apoi sa vedem daca mai vii cu afirmatii de genul casa lu' cutare si cutare.

"Se fabrica, si se vor mai fabrica. Dar ce legatura are? Daca 1% din bancnote sunt false inseamna ca toate cele 99% ramase nu trebuie luate in considerare? Dar ti-am mai explicat asta, deja pierd timpul." - Repet, analogiile pe care le faci nu sunt corecte. Daca 1% din bancnote sunt false, vor fi comparate cu cele 99% originale si se va dovedi falsul, insa in cazul unor falsuri comparate cu alte falsuri ce s-ar dovedi? Inca un ipoteza care nu trebuie exlusa astea acea ca intre oameni de stiinta sa exista un compromis in a se complace in aceste falsuri, pentru manevrarea maselor credule (atee). De ce excluzi aceasta posibilitate? In plus, te poti astepta la orice din partea oamenilor si istoria a dovedit-o nu o data ci de nenumarate ori. Asadar daca vrei sa fim sceptici hai sa fim.

"...sa ne intoarcem la caderea califatului din 1924... "

Sau la caderea imperiului roman, ce zici? Mergem acolo? Daca tot e sa ne intoarcem...

" Ale lui Allah sunt cele din ceruri si de pe pamant."

Alah nu are nimic, el nu exista, e doar un intrument de manipulare. Iar o luam de la capat?

O luam de la capat de cate ori vrei, insa asa cum am mai zis nu vei triumfa niciodata. Niciodata Allah nu va face o cale necredinciosilor peste credinctiosi iar intr-o Zi te vei supune Lui ca vrei sau nu. Acesta este esentialul si tot ceea ce vorbim noi graviteaza in jurul la asta. Putem vorbi aici si putem umple pagini la nesfarsit pentru ca eu niciodata nu voi imbraca adevarul cu minciuna, iar tu niciodata nu vei accepta adevarul. Iar considerand acestea, discutia devine inutila.

"Inca un ipoteza care nu trebuie exlusa astea acea ca intre oameni de stiinta sa exista un compromis in a se complace in aceste falsuri, pentru manevrarea maselor credule (atee)."

Da mah, ei sunt atat de prosti incat demonstreaza singuri ca lucrurile care le aduc ceea ce vor sunt false. Ca bineinteles ca oamenii de stiinta au demonstrat acele falsuri, nu Alah, sau vreun cercetator de Coran...

" Niciodata Allah nu va face o cale necredinciosilor peste credinctiosi iar intr-o Zi te vei supune Lui ca vrei sau nu."

Da, da, si marmota invelea ciocolata...

Pe de alta parte, aceste afirmatii sunt folositoare, se pot trage anumite concluzii, mai ales in randul celor mai putin atenti la ce se intampla. Intr-un fel faptul ca faci aceste afirmatii aici este chiar binevenit. Sunt inca multi care n-au idee despre felul vostru de a gandi. Iti imaginezi ca nu discut cu tine sperand sa schimb ceva la tine, discutia e pentru altii.

Poate parea ciudat, sau nu stiu. Insa sa stii ca si in cazul meu e la fel. Poate din discutia noastra cineva va avea de invatat.

Sunt sigur de asta, dar la fel ca si in cazul discutiilor cu crestinii, proportia conteaza. Deasta in unele tari preponderent musulmane internetul e cenzurat. Daca astfel de discutii ar fi benefice lor, te gandesti ca n-ar fi cenzurat. Asa ca...nu te opri, "invata" in continuare, se va gasi mereu cineva care sa explice cum e cu "invataturile" astea.