NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Ce părere aveţi despre implicarea cultelor religioase în treburile statului?
"Pragmatic vorbind, noi luptăm împotriva "mariajului bolnăvicios" dintre politicienii corupți și preafericiții avizi de putere și lux.
Şi cum altfel am putea să-i stârpim, decât tăindu-le cel mai mare flagel? Finanțarea, banii! Sunt ai noștri, avem dreptul să decidem în ce îi investim.
Voi ați observat că reprezentanții mai mari ai bisericii iau foc cel mai tare (aproape exclusiv) când vine vorba de bani? Asta îi scoate din minți. Şi pentru a-și asigura "țeava" în bugetul de stat, fac presiuni mari să intre cât mai adânc în instituțiile statului, să controleze cât mai multe pentru a-și apăra propriile interese meschine.
Au pătruns în legea Educației - religia în școli, au pătruns în mediul privat - cu monopoluri, și-au făcut legi fiscale - ei nu plătesc taxe, tot prin lege statul este obligat să îi finanțeze și nu oricum, cu prioritate. Ne taxează pe servicii (ritualuri) după propriul plac și fără drept de negociere, o altă mârșăvie câștigată tot prin monopol. Plătim costuri din ce în ce mai mari și mai mereu "la negru". Garda Financiară nu a fost niciodată pe la vreo biserică în ultimul sfert de veac. Îi controlează și pe ăștia. Când fac crime (vezi cazul Tanacu) justiția se face că îi pedepsește, 3 ani de închisoare pentru sechestrare și crimă. Simplu, a scăpat pramatia. Ce nu controlează biserica?
Somptuozitate lor are prioritate în fața problemelor grave din Sănătate și Educație, cei doi piloni importanți pe care se construiește statul modern. Problemele lor sunt cele mai grave (au o nevoie cumplită de mai mult lux) și sunt rezolvate cu prioritate. Și fără drept de apel. Vor catedrală? Își fac catedrală de sute de milioane de euro. Vor aur pe biserici? Își pun aur pe biserici. Vor biserică lângă biserică? Nici o problemă, unde sunt 5 mai intră paișpe. Vor monopol? Nici o problemă, le interzice pictorilor să mai picteze sfinți. Unde se oprește aberația asta? Niciunde, pare să fie infinită. A depășit demult sfidarea, oricum.
Au făcut presiuni pentru un loc în Parlament, în Guvern. Fac presiuni și înțelegeri cu politicienii să pătrundă în Constituția României. Actualmente, în procesul de revizuire al Constituției au reușit să pătrundă foarte adânc și încă nu au terminat. Ei știu că o dată ce intră cu biserica în Constituție - LEGEA FUNDAMENTALĂ A UNUI STAT - cu greu îi mai scoate cineva în următoarele decenii, dacă nu chiar...un secol. Acum, în secolul 21, când țările puternic religioase ies în stradă să apere statul laic (vezi protestul din Turcia) biserica noastră ne condamnă la involuție, trimițăndu-ne în Evul Mediu.
Suntem cea mai religioasă țară din Europa (după Malta) și printre cele mai religioase din lume, dar, dacă ne dorim progresul din țările dezvoltate, autoritatea cultelor religioase trebuie să se reducă la nivel de biserică, nu de stat.
Biserica trebuie să se supună legilor statului, la fel ca oricare altă instituție. Favorurile pe care statul le-a făcut bisericii au dus la excese de zel din partea marilor conducători ai bisericii. Şi nu numai. Orice avantaje oferite unei instituții presupune dezavantaje pentru alte instituții.
Concubinajul dintre stat și biserică este bolnăvicios."
http://i.imgur.com/uf3kVXh.png
https://www.facebook.com/....../photo.php

129 răspunsuri:
NOname
| NOname explică (pentru fuzzer):

Dap.
http://i.imgur.com/fKEZif8.png

| fuzzer a răspuns (pentru NOname):

laughing)Interesanta sanctiune.

| Alphawolf a răspuns:

Majoritatea romanilor sunt foarte superstitiosi si fricosi, motiv pentru care actiunile reprezentantilor bisericii devin tabu pentru ei. Omul se conserveaza, gandirea lui subiectiva(sa nu zic defecta) il limiteaza, il face umil, ii inchide gura. Sunt foarte multi crestini care vad anormalul practicat de biserica, dar ei fiind superstitiosi si fricosi nu au curajul sa deschida gura, nici macar subiectul, superstitia le creeaza o nesiguranta in ei, insa sunt acei indoctrinati(pierduti!), cei care au numai minuni in cap, acei spalati pe creiere, naivi pana'n panzele albe, ei sunt pericol de pericol, ei sunt un fel de inchizitori, ei apara "adevarul" cu orice pret, mint, inseala, influenteaza, "taie si spanzura". Ei nu pot pricepe ca adevarul intotdeauna castiga, ca el oricum va iesi la iveala, ei stiu doar de satana si dumnezeu. Le este frica(foarte!) ca raul(satan) castiga in fata binelui(dumnezeu). Sunt sigur ca pentru acesti fanatici, ateii(sau cel putin unii dintre ei) sunt intruchiparea raului(satanei). Nu conteaza realitatea, conteaza doar Biblia, ea indica "adevarul" absolut. Orice problema de-a lor biserica este solutia, popii sunt sfinti si atotstiutori, rugaciunea este calea... Astia sunt problema, ei sustin, promoveaza, indoctrineaza, mint, inseala, ei pun piedici, ei sterg intrebari si raspunsuri. Si ce este cel mai strigator la cer, ca ei se considera aia bunii, utilii societatii.

Eu cred ca informarea este solutia, trebuie sa aratam si o alta varianta celor mai putin contaminati. Puterea bisericii este in procentul de oameni care o sustin. Un alt aspect este, sa nu acceptam sa ne impuna reguli, adevaruri nefondate. Toleranta si respecul trebuie sa aiba si ele o limita.

| Hombre a răspuns:

Observ ca nici un habotnic, dansator de balet crestin care se spinteca in figuri pe la cat. Religie nu si-a spus un punct de vedere la acest subiect, au fugit ca dracu' de tamaie. Sigur ca specialitatile lor sunt parascoveniile nevazute, aceasta tema reala nu e perceptibila pentru ei.

NOname
| NOname explică (pentru Alphawolf):

Total de acord.

http://i.imgur.com/rHAvSTq.jpg

NOname
| NOname explică (pentru Hombre):

Din nefericire, în majoritatea cazurilor vine cam aşa...
http://i.imgur.com/zbkVS57.png

Dar şi acei 1-2% dacă vor accepta realitatea, tot e ceva.
Încet-încet...

| contαbαndonαt a răspuns (pentru Alphawolf):

Adev. tot ceea ce ai incadrat in acel rasp., nici eu as fii gasit o formulare mai explicativa/usor de inteles.Scurt si la obiect:astia sintem.Iar cei mai intregi la minte dintre noi (cei a caror judecata se bazeaza pe ratiune si nu fictiune) nu putem decat sa ne simtim goniti si nedreptatiti intr-o astfel de tara ca Romania. Goniti datorita ignorantei, a anticulturii si a lipsei bunului simt ce domnesc, parca, in mintea marii majoritati din aceasta tara si nedreptatiti deoarece, dupa cum a tras si intrebatorul deja semn de alarma (chiar mai multe), noi sintem cei ce ne aflam in minoritate si intr-o tara precum Romania slab dezvoltata, d.p.d.v. al mentalitatii cetaceanului de rand, e si normal ca cei ce se afla-n minoritate vor fii intotdeauna asupriti de catre partea majoritara, acestia incercand sa-i reduca la tacere pe toti cei ce nu sint de acord cu toata aceasta oranduiala pe care o impun sa nu mai menionez de asa zisa iubire dumnezeiasca si de cazanul diavolului (lama cu 2 taisuri) ce ni se baga pe gat inca de mici (ca la vite). Normal ca ne indoctrineaza-n ultimul hal, ce vrei? Cand vezi prostie - profiti nu ajuti - ...asa sint oamenii din fire, scarbosi la multe (ff multe) faze.Cum sa nu te simti frustrat intr-o astfel de lume? intr-o astfel de tara? intr-un astfel de sistem? cu un astfel de stat? printre astfel de oameni (jigodii, ca altfel n-as stii cum sa ma exprim sa-i caracterizez mai exact/sa le prind `esenta` mai bine)? Cum sa nu-ti vina sa-ti dai singur palme si sa le mai dai si altora?! Cum?straight face
Pacat de tara asta, mare pacat.Era si o vorba pe tema asta: Tara e frumoasa, pacat insa ca e locuita...deci no commnet.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai si dragiilor nostri conducatori cat si mai marii preotiilor le convine cum stau treburile din pacate. Nu judec, dar oare asta ar trebui sa reprezinte crestinismul?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Zenit313):

Aici nu e vorba de Teocratie ci de prostie, ca dragi nostri politicieni si ei profita din plin.

NOname
| NOname explică (pentru contαbαndonαt):

Amanetăm educaţia, realitatea şi viitorul (al nostru şi al copiilor) pe biserici, poveşti nemuritoare şi promisiuni deşarte. Şi la propriu, şi la figurat. Iar fără educaţie şi fără contact cu realitatea nu vom putea progresa...doar stagna...din ce în ce mai mult.

http://i.imgur.com/FF3krf2.jpg

Ce viitor am putea avea, dacă vom continua în acest ritm?
Aceasta este una dintre grijile mele principale.

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Da, prostia noastră, celor de pe urma cărora profită.

| Exilee a răspuns:

Nu spun ca nu e bine sa sa te duci la biserica sau ca sunt prea mult biserici, dar mi se pare oribil faptul ca majoritatea la Biserica paticipa persoane carora vor sa le mearga bine pe plan personal/profesional. BUn am inteles, si eu le doresc la toti asta, dar nu-mi convine ca sunt multi cersetori si vaduve- exceptand cersetorii hoti. Nu-mi convine ca lumea la Biserica se cearta dupa urma unor lucruri si motive puierile, minuscule ca sa pot spune. Nu-mi convine barfa, nu-mi convine faptul ca unii rad in Biserica, nu-mi convine ca nu exista acea dragoste frateasca si culmea e ca sunt batrani! 9 ce le-as mai zice vreo 2. dar in fine)
Nu sunt multumit nici de legea educatiei, nu sunt multumit nici de politicienii nostri incompetenti ( care au facut o facultate si gata se cred niste "culti" daca au invatat o limba straina) care au scos din invatamant anumite capitole, iar la cele mai bune Colegii Nationale am auzit ca materia a inceput sa se faca la un stadiu superficial. Nu-mi convine ca nu sunt ore destule de matematica, nu sunt multumit ca profesorii trebuie sa se supuna acestei legi si nu prezinta o anumita exigenta, ci ofera note mari pe niste cunostinte abia sub standardele medii. Dar sa comparam un fost student din perioada ceausista de la un Colegiu National de renume, cu unul de astazi si sunt sigur ca primul ii este cu superior in toate. Invatamantul ar trebui ridicat la standarde superioare, ba chiar cu introducerea examenului de Treapta ( trist ca nu l-am apucat) si cu ocazia asta reducem analfabetismul.

A si imi cer scuze, dar as vrea sa aduc si eu ceva in vorba despre "preafericitii "nostri. Pai, cum sa nu fi preafericit cand ai un salariu de peste 50 de milioane, ce Dumnezeu acum.

NOname
| NOname explică (pentru Exilee):

Preafericirea lor stă în bani, manelisme şi ignoranţa şi naivitatea poporului, care le permite orice nebunie, chiar şi construirea mastodonţilor din aur pe timp de criză.

- http://i.imgur.com/0T6T3ww.jpg
- http://i.imgur.com/XTXNWOU.jpg
- http://i.imgur.com/NQMZe4z.png

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mamic/.aaaaa, cata pomelnicu. citeste cineva?

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Da, cei cu mai mult de 2 neuroni.
De ce, ai întâmpinat probleme?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Cei cu mai mult de 2 neuroni au lucruri mai importante de facutlaughing no offence.zi buna.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Oricum subiectul e intresant. Succes in dezbatere.

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Mulţumesc că ne-ai dat binecuvântarea ta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Ar trebui sa-ti intemeiezi un partid, ca restul poporului tot nu are nimic de zis si daca da, oricum nu-i i-a nimeni in seama.biserica trebuie sa-si vada de rugaciunile ei nu de puterea in stat. zi buna.

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Dacă aş avea măcar 2-3 ani de drept la activ, m-aş gândi şi eu la această posibilitate la modul serios.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Niciodata nu e prea tarziu.succes.

NOname
| NOname explică:

Alegerile democratice în minunata ţară democratică numită România:
http://i.imgur.com/VLbo1ad.png
Doamne ajută!

NOname
| NOname explică:

"La fiecare 3 zile, o biserica e construita in Romania!" spun britanicii de la BBC. Jurnalistii straini fac o paralela intre saracia in care traim, desi suntem in UE si sumele mari care se cheltuiesc pentru construirea unor noi si noi lacasuri de cult."

- http://stirileprotv.ro/......erici.html

- http://www.tpu.ro/......ri-social/

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......-000-deja/

NOname
| NOname explică:

"CATI BANI RISIPESTE STATUL PENTRU RELIGIE.

Simbioza dintre politica si biserica este bine cunoscuta. Depind enorm de mult una de alta si de accea nu este de mirare ca in fiecare an sume consistente de bani sunt alocate de catre politicieni, prin buget si nu numai, cultelor religioase. In special pentru Biserica Ortodoxa.

Asa se face ca anul viitor Secretariatul General al Guvernului prevede cheltuieli de aproape 300 de milioane de lei pentru religie; cei mai multi ajung, desigur, la BOR:

Sustinerea cultelor – 5 mil. lei
Sprijinirea BOR din afara granitelor – 12, 88 mil. lei
Salarizarea personalului de cult – 270, 016 mil. lei
Salarizarea personalului ne clerical – 2, 5 mil. lei
Finantarea schitului romanesc Prodromu de la Muntele Athos – 1, 250 mil. lei
Adunate dau 291, 646 mil lei in total. Si totusi, pentru ca anul viitor e unul electoral, suma asta nu e de ajuns. Senatorii si deputatii au depus (ilegal) sute de amendamente la proiectul de buget al Secretariatului General al Guvernului pentru a aloca si mai multi bani publici pentru culte. Adica pentru preotii din colegiile unde au fost alesi in functiile pe care le ocupa acum.

Dupa cum spuneam la inceput de simbioza si dependenta, popa cere, popa primeste. Pentru ca senatorul sau deputatul "X" are nevoie de voturi daca vrea sa-si pastreze functia. Iar oamenii nu au incredere in el dar au incredere in biserica, guess what!? Popa au un cuvant greu de spus in aceasta ecuatie. Plus ca da bine la imagine. Romanul prost apreciaza mai mult pe unul ce da bani la Biserica fata de altul care nu.

Cel mai vandut, pardon, Campion este senatorul Alin Tise (PDL), cu 348 din cele 563 de amendamente depuse in total. Cele mai multe pentru alocarea catre culte a unor sume cuprinse intre o mie si 10 milioane de lei, in functie de necesarul preotilor care ii cer bani:

Constructie de noi biserici
Inlocuirea de mese de altar
Inlocuire de termopane
Asfaltarea curtilor
Si pentru ca banii ceruti trebuie luati de undeva, iata ce debiteaza Tise: „din majorarea de impozite si taxe". Superb!

Apetitul de bani al cultelor religioase este enorm de mare. Iar asta reiese si din estimarile pentru perioada urmatoare. Dar si din statistica alocarilor de pana acum. Iata banii alocati doar pentru rubrica „Sustinerea cultelor religioase" (fara salarii sau alte finantari):

2009 – 2012 - 815.298 mil lei
2013 – 36 mil lei
2014 – 5 mil. lei
2015 – 20 mil. lei
2016 – 30 mil. lei
2017 – 40 mil. lei
Total 2009 – 2017 – 946, 298 mil. lei.
Daca toate astea scapa ochiului, fiind "doar" cifre pe hartie, in urma lor raman sute de efecte fizice. Adica sute de biserici in constructie in fiecare an. Conform estimarilor tot mai multe. Din ce in ce mai multe:

567 in 2014
606 in 2015
640 in 2016
676 in 2017"

http://haragus.wordpress.com/......u-religie/

http://www.romanialibera.ro/......19102.html

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......ebook-com/

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......titudinea/

NOname
| NOname explică:

Https://www.facebook.com/....../photo.php

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......nstruirea/