Insusi intemeietorul lor a confirmat nu numai ca nu au nevoie sa se numeasca "crestini" ci ca nu au nevoie nici de Biblie:
"ORICINE CITESTE NUMAI Biblia AJUNGE IN INTUNERIC (!?!), pe cand cine citeste NUMAI scrierile lui Russel ajunge la adevar" ( ? )
1.Bine punctat.
2.Biblia este scrisa tot de oameni(sub un sambure de adevar)
3.La Craciun si Paste inteleg de ce crestinii le sarbatoresc, dar nu pot intelege de ce sarbatorim zilele sfintilor.
4.E decizia lor sa o foloseasca sau sa n-o foloseasca.Am inteles ca nu prea esti de acord cu aceasta religie, totusi tine cont ca si pentru multi altii religia ortodoxa e o prostie sa nu mai zic ca nu suntem in masura ca noi oamenii sa jutecam.
Ultima oara cand am verificat era suficient sa crezi in Hristos si in nemurirea sufletului ca sa fii crestin.
Parintele Tadei de la Vitovnita spunea ca e foarte important sa ne pastram pacea. Asa ca e e bine sa nu ne interseze sectele.
Martorii lui Iehova sustin faptul ca doar Iisus Hristos a fost crestin, si nimeni nu poate fii crestin.
Pai inseamna ca ei nu se considera a fii crestini, deci nu cred ca este nevoie sa cauti motive pentru care ei nu sunt crestini.
Adevarat, dar ei pana la urma de ce fac parte crestinismului daca nu sunt crestini?
Toata invatatura lor se bazeaza pe Biblia, cu interpretarea lor.
Pai inseamna ca nu fac parte din crestinism.
Martorii lui Iehova cred că doar 144.000 de bărbați și femei vor merge la cer pentru a guverna ca regi și preoți alături de Isus peste pământ pentru 1.000 de ani prin intermediul Regatului mesianic. După acest mileniu Isus îi va preda Regatul Tatălui său. Restul oamenilor au speranța că vor trăi veșnic pe pământ după ce acesta va fi transformat în paradis.
Martorii lui Iehova nu cred in existenta Iadului.
In primul rand nu sunt o secta,, sau tu nu ai in clar ce este secta. Auzi tucute, dar unde scrie in Biblie ca trebuie sa sarbatoresti craciunul, cine este acest craciun/ Isus cat a trait pe pamant 33de ani si jumatate a sarbatorit craciunul, sau apostolii? Gresita parere ai despre Biblie ca sa spui ca este tampita, oare tu de cine apartii, ce Dumnezeu slujesti se vede. Stii ce inseamna a studia Biblia? Cine a scris-o?/
''Toata invatatura lor se bazeaza pe Biblia, cu interpretarea lor.''
Nu stiu cat de mult se bazeaza ei pe Biblie, dar in casa unui prieten de aceasta secta se afla zeci de carti despre religia lor. Ei au aflat faptul ca nu e bine sa se sarbatoreasca Craciunul si orice alt eveniment de genul din acele carti, nu din Biblie. La fel si cum ai zis tu cu Iadul. Lor, in general, nu le pasa de alte religii, uitand faptul ca toti fac parte din crestinism (teoretic, caci practic stau altfel lucrurile).
Prin Craciun se intelege Nasterea lui Iisus, si Iisus nu cred ca si-a serbat propria zii de nastere (pe atunci nu era ca acum). Apropro, apartii Martorilor lui Iehova, sa stiu daca pot sa-ti spun mai multe despre subiect, ca altfel intelegi si singura.
1. am vorbit cu multi martori si mi s-a parut ciudat ca ca nu se considerau crestini... ciudat pentru ca sunt o secta a crestinismului, ca si ortodoxii, catolicii samd
2 ba da, dar e alta traducere
3. mi se pare normal... sa nu te inchini la sfinti. fiecare zi e o sarbatoare sunt de acord.
4 va bate cu biblia in mana un martor
Habar n-am ce si cum cu ei, asa cum habar n-am despre alte secte, tot ce e crestin fara a fi ortodox sau catolic e pocait, toti in aceeasi oala, in rest nu ma intereseaza, incerc sa-i ocolesc pe cat posibil, prea cicalitori.
Nu sunt de acord sa ii etichetam pe toti ca fiind "frustrati". Mai degraba as sublinia faptul ca (desi in mare parte sunt oameni sinceri) au probleme in a intelege si interpreta corect Biblia. Sunt exemplul perfect de rezultat al manipularii.
1. Unii insista ca sunt.
2. Mai studiaza si Biblia, pe langa o vasta literatura proprie, in mare parte propaganda junk. Din pacate au o varianta a Bibliei tradusa special pentru ei, eronat, pentru a acoperi ereziile.
3. Nu sarbatoresc.
4. Ba, ei incearca sa o foloseasca... Din pacate o fac prin versete izolate si scoase din context. Atunci cand ii iei la bani marunti... cei mai multi dau din colt in colt.
Ce e ineptia asta, cum sa fie isus crestin, daca crestinismul a aparut in sec 3, isus a fost de religie iudaica
1 Corect este ca nu-l considera pe Isus ca fiind Dumnezeu ci doar ca Regele lor, deci minciuna lor este mai cu bun simt!
2 Evanimantele ca si Craciunul nu sunt mentionate in Biblie!
3 Nu sunt crestini pentru ca stiu ca religia crestina este o sarlatanie murdara care indeamna la incalcarea Legii lui Dumnezeu, si ei mai stiu ca Isus NU a fost nici el crestin, deci vad lucrurile mai clar ca voi crestinii!
4 Pacat ca le este permis sa fie criminali sau partasi la crime pentru ca sunt lasati sa decida asupra vietii sau mortii a propriului copil!
In tarile civilizate daca refuzi sa acorzi primul ajutor unei persoane si nu chemi salvarea esti condamnat la inchisoare, in Romania care este o tara anormala, adica una ortodoxa, criminalii astia care ar trebui interzisi prin lege, au chiar dreptul sa-si lase copii sa moara pentru ca un parinte idiot nu accepta sa i se faca o transfuzie sanguina, asta conform principiului romanesc 'eu te-am facut eu te omor"!
Unde naiba mai exista atata prostie si barbarie ca in Romania ortodoxa?
Parere? doar o alta ramura a indoctrinarii in masa, credulitatii si indepartare de realitate
Daca ar fi o secta ar avea si un conducator uman dar ei se lasa condusi de Isus cristos.In schimb catolicii si ortodocsii ar trebui sa fie secta deoarece se lasa condusi orbeste de Papa si Popa.
Ei sant nai crestini decat toti avand in vedere ca termenul crestin provine de la cristos iar printr-e altele ei predica evanghelia la fel, cum facea Isus.
Iti aduc argumente numai din Biblie iar publicatiile care le dau la oameni sant bazate cu multe versete si dovezi biblice
Din cate spui aici nu ii cunosti deloc deci iti pot spune ca studiaza biblia mai bine decat poti intelege tu semnificatia la rugaciunea Tatal nostru
Conform Bibliei aceste sarbatiri nu trebuie tinute deoarece Isus conform bibliei bu s-a nascut iarna iar pastrle nu trebuie tinut cu miel, oua rosii, iepurasi, toate de fapt de origine pagana
Iar toti sfintii astia sarbatoriti nu sant aprobati de Dumnezeu deoarece doar el este sfant si merita inchinare.
Nu o sa vrzi tu in viata ta un Martor care discuta cu oamenii fara Biblie.
Poate vroiai sa te referi la popa care canta cate 3 ore, iar dupa ce ca oamenii mai stau si in picioare pleaca acasa fara sa inteleaga o boaba din biblie.
Aparentele inseala.Vri sa vorbesti despre ceva sau cineva cerceteaza mai intai lucrurile caci altfel vorbesti in vant
Nu sunt din aceasta secta ( ) dar cunosc persoane! am in scoala 2 fete care sunt din acest cult,cu una ma inteleg bine,adica mi se pare ok,am inteles ca nu are voie la petreceri si etc dar asta e problema ei,si mai cunosc una care mi se pare cea mai mare panarama a scolii,probabil a fost cu tot cartierul si mirarea mea a fost,are un vocabular... [nu de alta dar lumea stie ca e "pocaita"si cand vede cum vorbeste si cum se comportaaa...]
Ma rog,ce am auzit eu, vorbeau ai mei intr-o zi, ei nu cred in rai sau etc, ei cred ca aici pe pamant va fi raiul, sti ca zice in biblie ca va fi un pamant nou si asmd.In fine,sa nu uitam ca am fost in tabara cu ea,vorbea cu unu la telefon,cu unu se inchidea in baie,cu altu statea in camera noaptea!
Ok,nu sunt in masura eu sa judec dar parerea asta mi-am format-o!
Eu nu stiu foarte multe despre aceasta religie dar am auzit multe aberatii de la ei!
Inca ceva,legat de sarbatori,neprotestantii le sarabatoresc,si craciunul,si pastele,revelionul, inaltarea, pogorarea etc, nu sarbatoresc sfintii, doar Isus a fost sfant
"1. Chiar ei nu se considera crestini."
Ei chiar se considera crestini ca am cunoscut martori.
"2. Nu studiaza Biblia, ci carti scrise de oameni (nu am versetele in minte care contrazice acest lucru)."
Biblia este singura carte care este studiata si scriu mii de carti si brosuri numai pe baza Bibliei.
"3. Nu sarbatoresc toate evenimentele aratate in Biblie (Craciunul, Pastele, sarbatoriile sfintilor care nici neoprotestantii nu le sarbatoresc etc.)"
Sarbatoresc Invierea(Pastele) Dar pe alta data cea ortodoxa fiind imprumutata de pe la pagani cu sarbatorirea altor evenimente(papa a recunoscut aceste lucruri)
"4. Nu folosesc Biblia pentru a exemplifica si dovedi lucruri legate de credinta lor. Daca ii intrebi ceva, iti vor raspunde cu citate din alte carti (pentru ca si-au dat seama ca Biblia e tampita, asa ca s-au trezit scriitori care au inceput sa inventeze lucruri noi pentru creduli)."
Iti mai spun odata eu cunosc martori si au vreo minim 4 Biblii acasa pe care in total le-au citit de 6-7 ori minim.
De ce minti? Iti palce sa induci in eroare lumea? Ce fel de om esti?
Tu macar stii istoria crestinismului si cum sau convertit datele sarbatorilor pagane in date ale crestinismului>? Ai studiat evolutia crestinismului din fiecare secol prnind de la secolul 1 pana in secolul 12? Daca nu de ce iti dai cu parerea? Esti neinformata. Martorii stiu foarte multe lucruri despre cum au avut loc evenimentele istorice dar voi sunteti 0 la capitolul istorie si spuneti unora care chiar au studiat istoria religiei crestine cum sta treaba? Rusine! Voi crestinii sunteti mai jos ca martorii, Si pot sa va demonstrez cu dovezi istorice de ce. Dar nu imi pierd timpul cu un copil ca tine.
Minti! Russel si-a facut propriul cult cu Biblia in mana umland din Biserica in Biserica si adunand membri.
Toti sunteti ciudati in felul vostru, singurii oameni normali sunt ateii. De ce? Fiindca toti sunt atei cand se nasc, dar deveniti prosti pe masura ce cresteti si va baga adultii fasole in loc de creier.
Normalitatea inseamna coborarea la standardele maselor, dar daca ar fi sa facem un standard, multi ar fi sub acesta, deci toti teistii sunt ciudati. Poate n-ar trebui sa bag si budistii in asta.
În primul rînd, nu suntem o sectă.
În al doilea, noi folosim biblia întotdeauna pentr a dovedi că răspunsurile noastre nu sunt invenţii.
Şi în al treilea rînd, biblia nu e tîmpită, dacă tu crezi asta nu înseamnă că aşa este şi în realitate.
Ei folosesc Biblia dar doar pentru a o interpreta intr-un mod necrestin.
Nu se "conformeaza Bibliei" şi iata de ce…
Unele invataturi ale "martorilor" nu au putut fi deduse din Biblie oricat de mult au fost răstălmacite versiunile King James si American Standard (traduceri ale Bibliei). Acest lucru i-a determinat pe lideri, prin anii 1950, să recurgă la modificarea a sute de versete din Biblie. Aşa a apărut "Noua Traducere Mondială a Sfintelor Scripturi" (New World Translation - NWT), versiune modificată periodic, pentru a face faţă schimbărilor continue de învăţături ale organizaţiei lor.
1.YEHOVA e numele Dumnezeului creștin, nu încercați să negați asta, deci ei sunt creștini, chiar dacă nu se consideră!
2.Eu urăsc creștinii, și dintre toți creștinii Martorii lui Șpurlandău mă enervează cel mai tare!
Eu am spus tot adevarul. Poate nu ai intalnit un martor in viata ta. Unii se considera crestini, dar ei de fapt (religia lor) nu se considera.
"Şi eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărţi: De va mai adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise în cartea aceasta;" - Biblia Apocalipsa, Cap. 22, versetul 18.
Tin sa precizez ca tot ce am scris la intrebare sunt informatii aflate de la martori, persoane diferite.
"În al doilea, noi folosim biblia întotdeauna pentr a dovedi că răspunsurile noastre nu sunt invenţii." - @Oleg20
Folositi si Biblia, dar voi va bazati pe teorii a oamenilor care au creat cultul acesta.
Eu am intalnit foarte multi oameni martori. Tot ce am spus eu este adevarat. Tu doar ai batut campii si ai mintit. Sunt multi martori pe site care pot arata ca ce spun eu este adevarat. Adica vrei sa incerci sa ma scoti mincinos din mine, care sunt extrem de informat in legatura cu martorii, cum au aparut ei, cultul lor etc? Nu vezi ca nici un martor de aici nu a fost de acord cu tine in tot ce ai zis? Deci cine minte?
E foarte simplu. Siteul oficial arată cine suntem şi care sânt convingerile noastre http://www.jw.org/ro/martorii-lui-iehova/intrebari-frecvente/
Cu privire la întrebare( răspunsul va fi citit şi de إبليس )
Sunteţi creştini?
Da. Iată câteva motive care arată că suntem creştini:
Încercăm să urmăm îndeaproape învăţăturile şi modul de viaţă al lui Isus Cristos (1 Petru 2:21).
Credem că Isus este mijlocul prin care se obţine salvarea şi că „nu este sub cer niciun alt nume care să fi fost dat printre oameni prin care putem fi salvaţi" (Faptele 4:12).
Cei care devin Martori ai lui Iehova sunt botezaţi în numele lui Isus (Matei 28:18, 19).
Ne rugăm în numele lui Isus (Ioan 15:16).
Credem că Isus este Capul fiecărui bărbat, sau cel numit să exercite autoritate peste fiecare bărbat (1 Corinteni 11:3).
Totuşi, în multe privinţe ne deosebim de alte grupări religioase care se numesc creştine. De exemplu, aşa cum arată Biblia, noi credem că Isus este Fiul lui Dumnezeu, nu o parte a unei Trinităţi (Marcu 12:29). Noi nu credem în nemurirea sufletului. De asemenea, Biblia nu arată că Dumnezeu îi chinuie veşnic pe oameni în iad. Cu privire la cei care sunt în fruntea activităţilor religioase, noi credem că ei nu ar trebui să aibă titluri care să-i înalţe deasupra altora (Eclesiastul 9:5; Ezechiel 18:4; Matei 23:8–10).
Inferno întreabă:
recedaniel3 întreabă: