Sufletele copiilor avortati ajung in Rai pentru ca pacatul stramosesc este iertat prin suferinta mortii si chiar daca nu au avut parte de un botez.
Nu a fost posibil acest lucru si nu a fost vina lor ca nu a avut loc.
Este o posibilitate ca postand aceasta intrebare care contine termenii "suflet" si "avort" sa fi deschis o cutie a Pandorei.
Sunt in iad dar nu se chinuie, sunt acolo ca marturie pentru parintii lor; ei nu sunt botezati, dar mai sunt si pierderi de sarcina care tot acolo stau.
Sufletele copiilor avortati stau într-un loc unde nu este nici întuneric, nici lumină. Nici nu se bucură, nici nu se chinuiesc. Si ei strigă la Dumnezeu: "Doamne, pentru ce suntem noi lipsiti de bucuria fetei Tale, căci noi nu am văzut lumina soarelui, nu am văzut frumusetile din această lume si nici nu am făcut vreun păcat?" Si atunci glasul lor se ridică la Dumnezeu, iar Dumnezeu va cere sufletele din mâna mamelor ucigase. Iar părintii, care au omorât copiii în pântece, dacă fac Canon, îi eliberează pe copiii lor din acea stare.
Uite aici gasesti raspunsul:http://www.sfaturiortodoxe.ro/avortul/anticonceptionale-avort-11.htm
Se roaga la Til Lidemaan sa le cante la ziua lor.
Ce raspuns vroiai? Nu se stie! Nici Dumnezeu nu iti raspunde la asta!
Sa le cante de ziua lor! 11 hahahaha ce mi a placut ironia asta hahahaha
Raspunsul nu e chiar unul complet. Caci sa nu uitam cuvintele Mantuitorului care zice : Cine nu se va boteza din apa si din Duh nu va intra in imparatia cerurilor. Totusi nu stim daca exista posibilitatea unui botez dincolo. Pentru ca daca ar fi asa de usor, toti ar avorta copii, ar face doar desfrau si ar zice lasa ca ne spovedim tinem Canon si ii scoatem si pe copii din starea aia. E greu de exprimat totusi este un pacat teribil. Ei copii avortati sunt undeva pomeniti la proscomidie. Prunci morti inainte de vreme. Dumnezeu stie ce se va intampla.
"Pana la urma urmei, un Ateu cunoste mai multa religie ca un credincios obisnuit."
Esti ignorant ca o maimuta si oferi consiliere teologica?
Esti simpatic chiar daca prostia te reprezinta.
Parerea mea umila in aceasta chestiune este ca nu se intampla nimic.
Sufletul este un concept inventat de creieri(emisfera dreapta mai exact) deci ca sa il ai trebuie sa tte nasti si sa cresti, usor, usor, pentru a-l dobandi. Fatul neavand suflet cu tot amalgamul de sentimente ce reiese din el fiindca nu are nici o experienta decat cea biologica, nu i se intampla nimic.
Parca in Judeo-Crestinism nu exista o stare alternativa, decat raiul si iadul. Dupa parerea judeo-crestinilor nu exista nirvana.
Stii cine e Til Lindemaan? Faceam ironie la numele si imaginea. celui care o intrebat.
Cum adica neterminati? Copiii avortati nu au suflet? Interesant punct de vedere.
Probabil.Ca doar noi romanii suntem campioni la dat cu parerea, iar parintele Cleopa abia se mai aude.
Exista totusi niste chestii speciale care se fac pentru ei.Vezi la Vladut. Pentru acesti copii avortati, mamele vor fi trase la raspundere de catre Dumnezeu(desigur exista si Sf Spovedanie).
Esti sigur ca mie trebuia sa-mi raspunzi? Eu l-am intrebat pe Valeriu, pentru ca a spus asta : "Da ce intelegi tu prin suflet si de ce il atribui si celor avortati, deci neterminati?"
Dar poate ca imi explici tu.
JetBlueJet întreabă: