| DarkOrbitMoon a întrebat:

Ce se intampla cu sufletul copiilor avortati?

69 răspunsuri:
| Zenit313 a răspuns:

Sufletele copiilor avortati ajung in Rai pentru ca pacatul stramosesc este iertat prin suferinta mortii si chiar daca nu au avut parte de un botez.
Nu a fost posibil acest lucru si nu a fost vina lor ca nu a avut loc.

| M25M a răspuns:

Este o posibilitate ca postand aceasta intrebare care contine termenii "suflet" si "avort" sa fi deschis o cutie a Pandorei. laughing

| milan9 a răspuns:

Doar Dumnezeu ştie. Noi nu putem decât să ne dăm cu părerea...

| dracu14 a răspuns (pentru Zenit313):

In ce religie traiest? asta e crestinism, nu esti botezat arzi in iad...

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Sunt in iad dar nu se chinuie, sunt acolo ca marturie pentru parintii lor; ei nu sunt botezati, dar mai sunt si pierderi de sarcina care tot acolo stau.

| Zenit313 a răspuns (pentru dracu14):

Prin suferinta mortii, pacatul stramosesc este iertat daca nu esti inca botezat. happy

| CryChristiAN a răspuns:

Sufletele copiilor avortati stau într-un loc unde nu este nici întuneric, nici lumină. Nici nu se bucură, nici nu se chinuiesc. Si ei strigă la Dumnezeu: "Doamne, pentru ce suntem noi lipsiti de bucuria fetei Tale, căci noi nu am văzut lumina soarelui, nu am văzut frumusetile din această lume si nici nu am făcut vreun păcat?" Si atunci glasul lor se ridică la Dumnezeu, iar Dumnezeu va cere sufletele din mâna mamelor ucigase. Iar părintii, care au omorât copiii în pântece, dacă fac Canon, îi eliberează pe copiii lor din acea stare.
Uite aici gasesti raspunsul:http://www.sfaturiortodoxe.ro/avortul/anticonceptionale-avort-11.htm

| dracu14 a răspuns (pentru Zenit313):

Gresit,in biblie scrie ca cine nu crede in dumnezeu ajunge in iad, copii avortati nu credeau in dumnezeu deci ajung in iad

| MetalForever a răspuns:

Se roaga la Til Lidemaan sa le cante la ziua lor.
Ce raspuns vroiai? Nu se stie! Nici Dumnezeu nu iti raspunde la asta!

| CryChristiAN a răspuns (pentru dracu14):

Nu ajung in niciun iad. Vezi raspunsul meu.

| minahrs a răspuns (pentru Zenit313):

Aici pot sa spun ca ai dreptate. Acuma m-am convins ca nu esti ateu/atee, dar nici cerstin/a.

| Zenit313 a răspuns (pentru minahrs):

Sunt ateu, dar asta nu inseamna ca nu pot oferii consiliere teologica happy
Pana la urma urmei, un Ateu cunoste mai multa religie ca un credincios obisnuit.
Sunt baiat.

| tinerelul a răspuns (pentru MetalForever):

Sa le cante de ziua lor! 11 hahahaha ce mi a placut ironia asta hahahaha

| minahrs a răspuns (pentru Zenit313):

Hahaha! De ce ai scris ateu cu A mare?
Si nu cred ca stii mai multa religie ca un credincios putin mai cult, nu chiar obisnuit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da ce intelegi tu prin suflet si de ce il atribui si celor avortati, deci neterminati?

| tinerelul a răspuns (pentru CryChristiAN):

Raspunsul nu e chiar unul complet. Caci sa nu uitam cuvintele Mantuitorului care zice : Cine nu se va boteza din apa si din Duh nu va intra in imparatia cerurilor. Totusi nu stim daca exista posibilitatea unui botez dincolo. Pentru ca daca ar fi asa de usor, toti ar avorta copii, ar face doar desfrau si ar zice lasa ca ne spovedim tinem Canon si ii scoatem si pe copii din starea aia. E greu de exprimat totusi este un pacat teribil. Ei copii avortati sunt undeva pomeniti la proscomidie. Prunci morti inainte de vreme. Dumnezeu stie ce se va intampla.

| ghandi2013 a răspuns (pentru Zenit313):

"Pana la urma urmei, un Ateu cunoste mai multa religie ca un credincios obisnuit."
Esti ignorant ca o maimuta si oferi consiliere teologica?
rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor
Esti simpatic chiar daca prostia te reprezinta.

| M25M a răspuns:

Parerea mea umila in aceasta chestiune este ca nu se intampla nimic.
Sufletul este un concept inventat de creieri(emisfera dreapta mai exact) deci ca sa il ai trebuie sa tte nasti si sa cresti, usor, usor, pentru a-l dobandi. Fatul neavand suflet cu tot amalgamul de sentimente ce reiese din el fiindca nu are nici o experienta decat cea biologica, nu i se intampla nimic.

| Zenit313 a răspuns (pentru minahrs):

Am scris cu "A" mare din respect pentru ceilalti Atei.
Si am specificat ca despre credinciosii obisnuiti, care nu pot gandii din mai multe perspective happy

| Zenit313 a răspuns (pentru ghandi2013):

Tu cu cine faci Banking?!

| DyNo a răspuns (pentru CryChristiAN):

Parca in Judeo-Crestinism nu exista o stare alternativa, decat raiul si iadul. Dupa parerea judeo-crestinilor nu exista nirvana.

| CryChristiAN a răspuns (pentru tinerelul):

Vrei sa zici ca-l faci mincinos pe parintele Cleopa?

| DarkOrbitMoon explică (pentru M25M):

Ma refeream din punct de vedere crestin.

| MetalForever a răspuns (pentru tinerelul):

Stii cine e Til Lindemaan? Faceam ironie la numele si imaginea. celui care o intrebat.

| 3xfemeie a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum adica neterminati? Copiii avortati nu au suflet? Interesant punct de vedere.

| LegionarulRoman a răspuns (pentru Zenit313):

Gresit.

| LegionarulRoman a răspuns (pentru CryChristiAN):

Probabil.Ca doar noi romanii suntem campioni la dat cu parerea, iar parintele Cleopa abia se mai aude.

| LegionarulRoman a răspuns (pentru 3xfemeie):

Exista totusi niste chestii speciale care se fac pentru ei.Vezi la Vladut. Pentru acesti copii avortati, mamele vor fi trase la raspundere de catre Dumnezeu(desigur exista si Sf Spovedanie).

| DarkOrbitMoon explică:

Depinde din ce parte abordezi problema. Moral, religios sau ateu.

| 3xfemeie a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Esti sigur ca mie trebuia sa-mi raspunzi? Eu l-am intrebat pe Valeriu, pentru ca a spus asta : "Da ce intelegi tu prin suflet si de ce il atribui si celor avortati, deci neterminati?"
Dar poate ca imi explici tu.

Întrebări recente