Si pentru stiinta ta, intr-o anumita masura sunt trasi la raspundere si tatii, chiar daca unora nu prea le pica bine. Arunca totul in carca femeii si se considera nevinovati.
Pai ei au sulet nu-ti fa griji, insa datorita faptului ca provin dintr-un act animalic (cum suntem noi toti), acestia aveau mostenit pacatul lui Adam si Eva pentru care Iisus s-a rastignit pe cruce ca sa ne elibereze(nu l-a sters, insa in schimb exista Sf.Botez instituit din NT), si sa ne putem mantui(cei din VT, dupa cum sti, nu se puteau mantui). Copilul avortat fiind nebotezat nu se poate spune ca ajunge in rai, dar nici in iad.Raspunsul lui Vladut mi se pare bun in aceasta privinta.
Deci, dupa gandirea ta, problema este ca nu -i botezat? Tu chiar vorbesti serios?
Logic.Daca nu intelegi nimic din Biblie treaba ta. Poate prin mirarea ta de mai sus negi Sf.Botez.Uite aici:http://ebookbrowse.com/......d231747210
De la pagina 255(127 in fomrmat PDF).o discutie intre un lider al unei denominatiuni religioase care a venit la calugarul ortodox Cleopa Ilie, pentru a-l combate in toate. Ai sa vezi ce vrei despre Sf. Botez si importanta sa pentru prunci. Asta desigur daca nu esti ipocrita, si n-ai rbdare sa citesti niste pagini.
Ma scuzi atunci, am crezut ca nu te referi la perspectiva anume.
Stimata femeie de 3 ori (intrucat nedorind sa-mi lamuresti numele ales,pot crede orice), prin "neterminat" in cazul de fata, eu inteleg ca fiinta este inca in formare, este un fetus(cum se numeste medical), adica un produs intermediar intre ovulul fecundat si copil.As fi curios sa stiu ce intelegi tu prin suflet, si de ce il atribui fetusului avortat? Sunt aproape sigur ca intrebarea mea ramane retorica, dar risc.Macar una din cele 3 femei, imi va raspunde.
Multumesc de raspuns.
Si da, intrebarea ta va ramane in aer din punctul meu de vedere. De ce? Pentru ca e subiect delicat si complex. Daca inteleg bine, tu consideri ca fatul nu are suflet, deci avortul nu ar fi cu nimic mai grav decat sacrificarea unui miel. O zi buna!
De ce nu esti sincera sa spui ca nu stii ce sa raspunzi.Tu faci precum vulpea,care neajungand la struguri, a spus ca-s acri si nu vrea. In privinta asemanarii dintre avort si sacrificarea unui miel, ai nimerit-o ca nuca-n perete, in afara faptelor ca animale au suflet. Daca stiai ce este acela suflet, nu faceai greseala asta.Nu te supara pe mine, dar nu-mi plac cei care incearca sa triseze.
La postarile tale simt mereu ironie si de asta evit sa raspund.
Asemanarea nu am facut-o pentru asa cred, ci pentru am intalnit femei care considerau ca nu-i si suflet acolo si de asta faceau avorturi cu usurinta. Iar tu cand ai spus ce ai spus, mintea mea te-a pus pe acelasi plan cu ele.
Atata timp cat tu consideri ca fatul nu are suflet, nu am ce comenta. Sau poate ca as spune doar ceva: din momentul conceperii, copilul ala neterminat, cum ii spui tu, are suflet si stii de ce? Pana il primeste pe al lui, ia o parte din al mamei. Tocmai de aceea femeia cand face un avort pierde si o parte din suflet. Iti spune ceva asta? Dar subiectul este complex si nu se poate trata in cateva randuri.
Eu ma opresc aici, pentru ca putin ma intereseaza comentariile tale ironice si cu iz de superioritate.
Pai de fapt un ateu neaga religia, deci cum poate el sa o cunoasca?
Daca nu sunt de acord cu relgia pentru ca este un fals, asta nu inseamna ca nu o cunosc
Chiar nu are nici cea mai mica legatura!
Hai ca esti culmea! Tu vrei sa zici ca L faci mincinos pe HRISTOS?
Pai asta nu intelegi tu, religia nu inseamna ritualuri si icoane sau statui reprezentandu-l de Domnul Isus cum fac unele religii termenul de religia a aparut petru a-i putea diferentia pe unii de altii in privinta doctrinei si a modului de inchinare deci tu poti cunoaste "religia" ci doctrina si mai ales poti evalua comportamentul si manifestarile oamenilor din religia respectiva.
Bravo,inteleg ce scrii, dar nu ma descurc sa vorbesc.E tampita intrebarea si. dupa numele lui am zis ca..hai sa fac o mica ironie.
Esti cumva avortat si ai descoperit TPU? E tampita intrebarea, stii raspunsul, din orice punct de vedere.
Asta, in caz ca nu esti tampit.
Ce e "tampit"la intrebarea mea? Din moment ce e pusa la categoria "religie"evident ca ma refeream din punct de vedere crestin.
Atunci inseamna ca Hristos nu se mai aude demult sau cum?
E tampit rationamentul, stii bine raspunsul.Eu am zis ca nimeni nu iti poate raspunde EXACT la intrebarea asta, la fel cum nimeni nu iti poate raspunde daca dumnezeul crestin exista.
Cine naiba crezi ca iti va raspunde?
Nobody, my friend.
Ce se intampla si cu sufletul oameniilor care au ajuns la o varsta, care au murit printr-un accident, de o boala sau de batranete.
Pe langa asta, ti-am vazut intrebarile si cred ca ai o problema cu vreun copil avortat..De unde sa stie oamenii ce se intampla exact dupa ce mor?
Pe langa aceasta, fiecare religie are alta conceptie despre viata de dupa moarte, si ce se intampla dupa ce sufletul paraseste corpul.
Nici nu ma asteptam ca cineva sa-mi raspunda exact la aceasta intrebare, am vrut sa vad doar pareri strict crestine.
N-am nici o problema cu nici un copil avortat.Am vrut doar pareri crestine despre chestia asta.
Nu exista crestini stricti in lumea asta. Orice mi-ai zice tu, nu te voi crede.E imposibil.Nici papa nu e ''strict''.
Eu nu am credinta, dar cunosc religie
Doar asta am afirmat!
JetBlueJet întreabă: