Adevarul Adevarat despre Univers, nu-l va afla nimeni, decat dupa moarte, poate nici atunci.
Cine ma cred?
Un om rational, care gandeste, care are propriile lui conceptii asupra unor fapte/lucruri. Spre deosebire de alti oameni care acecepta o idee fara a se gandi la ea, eu aduc argumente pro si contra in incercarea de a afla adevarul.
Nu elimin nimic, e posibil ca si Mos Craciun sa existe intr-un univers paralele alaturi de zana Maseluta si sa fie niste proiectii ale creierului meu.
Cine te crezi să ne spui ce există şi ce nu există?
Ne credem oameni cu raţionament şi cu DREPTUL de a avea o opinie. Dacă nu ţi-e cu supărare, nu suntem sclavii părerilor tale.
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri. Întrebarea asta mi-a pus-o un musulman, un turc mai exact. Nici eu nu cred în creștinism. Dar, mi-a povestit câteva lucruri interesante. Îmi spunea : De ce tu ca om, atunci când vezi o fetita (mai mica) nu-i iei ceea ce are în mana, De ce n-o bați zicându-i : dispari.Mi-a povestit câteva despre legile lor. Minciună sau nu, e un mod cât de cât bun pentru a menține o anumită ordine.
Scuze, nu ți-am spus, te-am intrebat.
N-am cum, la fel și tu. Cum am eu cunoștințe din biblie, la fel ai și tu de pe net, sau diferite cărți, Adevărul e pe departe de a fi cunoscut
Un raspuns cit se poate de rational. Dar la fel de rational explica si stiinta anumite lucruri pe care religia nu le explica, doar cere sa le accepti, sau sa le respingi neconditionat.
Pagani care vom arde vesnic in iad atat de mult iubiti semeni vostri ca le doriti infern vesnic, iadul si raiul sunt imposibil sa existe eu nu spun ca nu exista sunt convins de asta mai convins de orice, ca viata de dupa nu exista
Adică fără un Bau-Bau acolo sus care să te supravegheze, ai ucide în serie şi ai jefui toate băncile?
Moralitatea ta e la pământ atunci, dacă faci bine doar din frică.
Şi te asigur, când faci o infracţiune, primul gând, e frica de închisoare, poliţie, nu de Doamne-Doamne.
Noapte bună.
Exista si parti bune ale credintei, o parte le-ai enumerat tu, dar sincer nu m-as forta sa cred ceva care stiu ca este doar o invenite de manipulare si mentinere a ordinii pentru toti banii din lume...Libertatea nu poate fi cumparata de absolut nimic, mai bine mort de 100 de ori decat sclav pe veci.
Crezi ce vrei, fa ce-ti place, bucura-te de ce ai, incearca mereu sa-ti depasesti limitele si barierele mentale, creza-ti propriul univers asa cum doresti tu! Cam asta as sfatuii eu pe oricine, poti avea orice religie, inainte de toate esti om, trebuie sa fii liber si rational (parerea mea)
"Îndoieşte-te de toate. Găseşte-ţi propria lumină." - Buddha
Depinde prin ce înțelegi tu "sclav". Și stai liniștit, toți suntem sclavi, într-un fel sau altul. Sincer, nici eu nu cred, m-am documentat despre anumite lucruri, vream doar niște păreri.
Și da! Am uitat, sunt infracțiuni de care te simți tu vinovat în fața ta, în fața lui Dumnezeu ( la un om care crede, mă refer ). Și sunt răutăți pe care poliția nici nu le descoperă. Oare n-avem și noi nici o dreptate?
Am si eu o intrebare de ce crestinismul a avut o viata asa de lunga si inca are si "Top 10 of Everything, Russell Ash, susţine că Biblia s-a vândut în aproximativ 6 miliarde de exemplare pretutindeni"."Nu caut mântuire, nu mă schimb, nu sunt un sfânt // Si văd lucruri care pe oricare lasă mut…"
"Sclav" al bisericii...a unei doctrine care nu iti spune de ce dar iti spune ca trebuie...nu ma voi comforma niciodata unei vieti de platitudine doar de dragul unei carti pline cu basme si filozofi veche de mii de ani
aNoNimAt întreabă:
Inferno întreabă:
Tyyjjjooooiutt întreabă: