Mult scris, puțin conținut. Ortodoxia nu este religia adevărată pentru ca:
1) predă învățături false: iad/rai, trinitate, suflet nemuritor
2) se implică în războaie, susține si binecuvântează razboiul
3)se închina la icoane și idoli, nu lui Dumnezeu.
4) nu face lucrarea pe care a făcut-o Isus Cristos.
5) nu are nicio putere în viața enoriașilor: sunt pline pușcăriile de ortodocși care se fură unul pe altul, se tâlharesc, se omoară unul pe altul.
6) pentru ca: popi homosexuali, pedofili, care abuzează femei, șantajisti
7) este o biserică lacomă implicată în politică până peste urechi, că de acolo vine banul.
Vrei sa mai continui?
8) condiționează serviciile spirituale de sume de bani. Nu ai, te lasă cu mortu' pe masă.
9) are o clasă clericală plătită, în timp ce Isus Cristos modelul creștinilor nu a pretins bani pentru nimic.
10) nu ia nicio măsură împotriva enoriasilor corupți, extorcatori, imorali, bețivi, etc.
Mai zic?
Si legat de moaște/idoli/icoane Biblia spune clar: SA NU TE PLECI IN FAȚA LOR. Dar voi ați băgat scuza aia ieftina: stai ca nu le adorăm, doar le cinstim.
Dacă după toate astea, dar și altele pe care nu am timpul necesar să le scriu, tu spui ca ortodoxia este calea, arca, corabia adevarului.
Uite, iti las un link, sper sa te uiți la el, să ai puterea asta, si sa nu zici ca cel care vorbește este de la diavol si alte prostii.
https://youtu.be/Bzv0J_2oOAY
Deci cum e? Dreapta credință? Ma faci sa râd
Chiar îmi pare rău pentru tine.
Nu înțelegi niște lucruri esențiale.
1:Biserica Ortodoxă este infailibila, fiind formata din mireni și Preoți pocăiți cât și din preoți și mireni păcătoși chemați la pocăință, pentru ca Iisus a venit pentru cei păcătoși, eu au nevoie de alifie, si a lăsat Biseica împreună cu Sfintele Taine.
2:Sfintele Taine sunt esențaBisericii, nu moaștele sau icoanele. Prin batjocorirea moaștelor, omul cade în cel mai mare pacat, și anume Hulă împotriva Duhului Sfânt. Asta pentru ca moastele cât și iconografia sunt daruri sfințite cu ajutorul Duhului Sfânt. Oasele Proorocului Elisei a înviat un mort în vechiul Testament, mărturie mai mare ca acesta nu exista.
Daca tu îți limitezi credința în funcție de Preoții păcătoși, iat-e de mana cu ei. Preotul atâta timp cât nu a fost caterisit, chiar dacă are păcate, poate invoca Duhul Sfânt în folosul celui care Îl cere. El dor invoca, este ca un fel de martor, nicidecum vreun magician.
3:"Să-i întrebăm pe oponenții noștri: cum a fost posibil ca «tradiția apostolică cunoscută întregii lumi» (aşa cum o numeşte Sfântul Irineu) să fie schimbată și coruptă în fiecare Biserică locală, multe dintre aceste Biserici fiind întemeiate de Apostoli și pecetluite cu sângele lor?
Nu a fost nici măcar o singură Biserică printre acestea care să rămână credincioasă învățăturii apostolice? Dar atunci trebuie să recunoaștem că una dintre următoarele două ipoteze este adevărată prin necesitate:
– fie adevărata Biserică a lui Hristos a căzut în erezie cu mai multe secole în urmă, așa cum susțin reformatorii protestanți, chiar dacă acest lucru este absolut absurd și contrar făgăduinţelor Mântuitorului (Matei 28, 20; Ioan 16, 13);
– fie Biserica lui Hristos nu a căzut niciodată, însă atunci protestanții care afirmă că s-au întors la învățătura apostolică autentică spun minciuni."
Sfântul Rafail, Episcop de Brooklyn
Tu greșești din start, faci exact ca ateul care cauta argumente împotriva existentei lui Dumnezeu, in loc sa caute argumente pro, și va găsi ceea ce cauta. Ceea ce semeni aia vei culege. Asa faci și tu, cauți argumente împotriva Biserici Primare Apostolice, în loc sa cauți argumente pro care sunt logice și înălțătoare. Înțelege ca toate Bisericile asa zise Creștine apărute după 1000 și ceva de ani de la Hristos, au Rupt din Sfintele Taine. Și sa nu îmi zici ca din miile de secte doar una în care crezi tu este cea adevărată.
Le-am studiat pe majoritatea, si știu ce vorbesc.
Daca exista o Biserica a lui Hristos, aceea trebuie sa fie înființată de El și sa dăinui pana la Sfârșit.Iar pentru mine lucrurile sunt clare, eu nu pot contesta Existenta Dumnezeirii lui Iisus, pentru mine este un adevăr asa cum pentru mulți știința este adevărul. Dar imparatia Cerurilor nu se ia nici cu navala și nici cu forța, în ea sunt primiți cei care și-o doresc cu adevărat și care îl urmează pe Hristos.
Păi eu ma uit la preoții voștri si ii trec prin filtrul spus de Isus Cristos: "după roadele lor îi veți recunoaște. Se culeg vreodată Struguri din spini, sau smochine din măracini? Nu. Pomul bun, nu poate da rod rău, nici pomul rau nu poate da rod bun. Si tu imi spui ca un preot pedofil, homosexual, lacom, (păcate condamnate clar de Dumnezeu prin Biblie) poate avea fapte bune, si il ascultă Dumnezeu cand pledează pentru credincioși? Adica tu îl contrazici pe Isus spunând că pomul rău poate da roade bune? Despre ce vorbim? Isus Cristos a spus că cei care spun că îl urmează trebuie să aibă fapte. După fapte ii recunoști. Nu după vorbe. Care sunt faptele? Le stii prea bine. Lux nerușinat. lăcomie, tolerarea păcatelor grave, colaboratori cu fosta securitate, etc.
Ai văzut video? Ce face BOR? Îl plătește pe Connect-r să-i facă imagine? Artistul în videoclipurile lui se tăvăleste pe lângă femei sumar îmbrăcate, si arată clar ca nu are nicio treaba cu credinta. Dar e imaginea bisericii. Dacă vrei să spui că da, sunt preoți păcătoși, câțiva, etc. cazuri mediatizate de cei care urăsc biserica. bla bla bla. Uită-te la documentarul RECORDER (parcă te aud acu: ptiu drace, ptiu ptiu ptiu drace)
Sunt filmați si înregistrați preoții în mediul lor. Ce fac acolo, afaceri cu statul, lăcomii, si o poftă nestăpânită pentru bani. Astea sunt faptele lor, nu actele de pioșenie când ies pe scenă si cântă (Oricum cântă si spun falsitați). Deci, Isus Cristos a spus: După faptele lor îi veți cunoaște. Nu te mai obosi ca nu are rost. Chiar am căutat, am citit, nu vorbesc aiurea în tramvai, si nu caut dovezi împotriva existenței lui Dumnezeu, sau a bisericii apostolice, pur și simplu spun ce observ. Relatez de la firul ierbii. Apropos de apostoli: în faptele apostolilor 5 se spune că apostolii si creștinii din sec I, vindeau tot ce aveau si puneau banii la dispoziția apostolilor ca sa împartă tuturor după nevoie, si sa ii ajute pe cei care vin de departe sa afle mesajul lui Isus Cristos. Popii ce fac? L-ai văzut pe Isus Cristos în cele mai scumpe trăsuri de pe vremea lui? L-ai văzut sa ii deschidă cineva ușa la caleașcă? Nu. din contră a spălat picioarele discipolilor, si a ales să moară ca un răufăcător. Pavel. la fel. a renunțat la cariera lui, si a ales să sufere alături de continuatorii lui Isus. Pavel, A MUNCIT, sa întreținut singur. Popii ce fac? Iau bani de la stat, paraziți. Ai văzut un popă sa pună mâna pe o lopata? Pe o cazma? Nici la el acasă nu pune mâna. are slujnici si servitoare. ca asa a avut si Isus, Petru, Ioan...
Hai, las'o jos că măcăne.
Nimeni, începând să caute mântuirea, nu are voie să se apuce singur de această lucrare sau să-şi lucreze mântuirea după voia sa şi după cum îi taie capul
După cum pruncul nou-născut nu poate trăi fără mama sa, care se îngrijeşte de el, îl dezmiardă şi îl dădăceşte, la fel şi cel nou-născut în duh, care s-a convertit, are mare trebuinţă, pentru început, de o dădacă şi de dădăceală, de o călăuză şi de călăuzire.Necesitatea de a avea un părinte-conducător este evidentă. Nimeni, începând să caute mântuirea, nu are voie să se apuce singur de această lucrare sau să-şi lucreze mântuirea după voia sa şi după cum îi taie capul, ci, de la bun început trebuie să se predea cuiva care să-l înveţe tot ce trebuie. Căci, de vreme ce a păşit pe o cale cu totul nouă şi necunoscută pentru el, trebuie să se folosească de o dreaptă îndrumare şi să nu rămână doar la propriile presupuneri. La început, umblă ca prin ceaţă sau ca printr-un codru întunecos, înconjurat de capcane – aşadar, să-i întindă mâna celui ce poate să-l scoată de acolo şi să-l pună pe propriile lui picioare.El este bolnav; cum te poţi hotărî să te vindeci singur de cele mai subtile boli sufleteşti, când nici trupul nu ni-l vindecăm singuri, nici măcar medicii, darămite oamenii obişnuiţi? Putem să ne deprindem, fără să le învăţăm, numai cu lucrurile pentru care am fost, în mod firesc, născuţi; artele şi meşteşugurile trebuie să le învăţăm: de pildă, învăţăm să scriem, să desenăm, să cântăm şi aşa mai departe. Iar lucrarea mântuirii este arta artelor şi ştiinţa ştiinţelor: am putea, oare, aici, să ne descurcăm fără învăţător?
Sfântul Teofan Zăvorâtul
Nici nu mă așteptam ca calul fericit cu ochelari sa vadă si prin părți. ( Apropo, sper că fericit ești nu din cauza consumării ierbii specifice )
Dar poți fi liniștit, nu ești unicul, nici primul. Cu o anumită ocazie Isus le-a spus celor care ascultau - dacă nu mâncați carnea mea si nu beți sângele meu, nu aveți viața in voi...
Mulți care erau ca si tine cu ochelari, au rămas șocați de gândul da devină canibali. Dar Isus nu la canibalism s-a referit. Problema e ca si altora, pe langa tine, tot le este dificil să folosească materia cenușie. Așteaptă doar mură-n gură. Anume despre voi este spus - "Veți auzi, dar nicidecum nu veți înțelege, și veți privi, dar nicidecum nu veți vedea."
Astfel desi se spune ca lumina era vizibilă înainte de ziua a patra, la tine nu ajunge că soarele deja era existent.
"geneza e astronomie pura, " - mda, Biblia vorbește si despre plante, deci e si biologie, ar trebui sa explice si cum sunt formate celulele si ce este ARN si ADN.
Mai vorbește si de fulger, deci fizica, ar trebui da explice si ce este electricitatea s-a.m.d. Mai vorbește si de diferite metale, deci straniu de ce nu conține si tabelul periodic al elementelor... Asta după "logica" calului, căci pentru oameni astfel de pretenții sunt ridicole și stupide.
"ban direct daca raspunzi. Indiscutabil" - este o vorbă, dorești să sperii ariciul cu un fund gol.
Pentru a înțelege mesajul Bibliei este nevoie de efort, perspicacitate si judecată. Fără acestea ești doar un cal fericit...
Ai dreptate ni ti mai dau ban, va fi amuzant sa rad la orice postare de a ta. Ti pup hatere.
"Astfel desi se spune ca lumina era vizibilă înainte de ziua a patra, la tine nu ajunge că soarele deja era existent."-mai bati mult campii iurii scump?
Nu prea iti merge cu mine, da e ok ca nici n am nevoie sa intelegi, de azi inainte doar rad de voi.
Biblia spune clar, ca soarele e mai tanar ca pamantul, fiindca in ziua 4 a foloseste verbul" a facut", ghici cine chiar miezoul tau
Deci daca pamantul la inceput si in ziua 4 a soarele poti sa metaforizezi cat vrei ca adevarul nu se va schimba.
Biblia e scrisa de un om care statea pe pamant si care pur si simplu asa vedea. Soare mic si care se misca, pamant static deasupra caruia se misca toate.
Apropo eu nu stiu ce traduce biblica folosesti tu iurisel, in cea ortodox spune "La inceput era cerul si pamantul" nu cerurile ai pamantul.
De apa aia de deasupra cerului, nici nu pomenesti si de firmamentul imposibil de trecit de astronauto. Ups surpriza d nul Prunariu a ajuns in spatiu, deci si ala e prost?
Incep sa sufar de mi serupism cand iti vad inteligenta, tot mai negativa.
Din pacate e prea amuzant sa te vad, imdignat.
Ai dreptate imi daduse putina spumita pe la gura. (imi asum, daca imo asum ce zici is prost? .)
Insa acum o sa ma delectez cu intelectul tau nostim.
Afla ca pentru ce zici tu, mereu o sa am un raspuns. Ca nu vine in timp util, asta e uniiai au si treaba. Ceau.
"in cea ortodox spune "La inceput era cerul si pamantul" nu cerurile ai pamantul" - dacă ai avea ceva minte, ai consulta mai multe traduceri, Biblia nu a fost scrisă în română.
"imi asum, daca imo asum ce zici is prost?" - modul tău de exprimare si gramatica adeverește acest lucru.
Nu are nici un rost să-ți explic sensul cuvintelor folosite in original, vorba ceia - surdului nu-i poți povesti, orbului nu-i poți arăta si prostului nu-i poți dovedi.
Pleacă, Satano", i-a răspuns Isus. „Căci este scris: „Domnului Dumnezeului tău să te închini şi numai Lui să-I slujeşti. Matei 4:10
În Matei cap 4, Domnul Isus a fost dus de Duhul în pustie iar diavolul L-a ispsit 40 de zile pe Domnul nostru
Și la un moment dat diavolul i-a cerut sa facă o plecăciune iar Domnul Isus i-a zis: Eate scris "Domnului Dumnezeului tău sa te închini și numai Lui sa-i slujești
Doar Lui trebuie sa te închini, Dumnezeul nostru e un Dumnezeu gelos care urăște idolii. Petru și Pavel erau simpli slujitori nu aveau vrednicia sa fie adorați de popor.
Referitor la ce ai zis tu cu închinarea și cinstirea sfinților sunt doar niște dogme bisericești care nu au nicio treaba cu Biblia.
Dacă în Biblie spune clar: "Domnului Dumnezeului tău să te închini" atât. Lui
Domnul sa te binecuvânteze și sa te ajute sa-I slujești și sa te închini singurului Dumnezeu Atotputernic PreaÎnalt
Nu te lua după ce zic alții uita-te în Biblie și vei fi luminat de Domnul. Amin?
Corect. Lui Dumnezeu trebuie să ne închinăm. Aceiași idee încercam să o subliniez: Dacă Petru si Pavel înainte să moară erau simpli slujitori, si au respins plecaciunile altor oameni, si au direcționat închinarea spre Dumnezeu, de ce fac popii sărbători după "sfânta tradiție" în numele lor? De ce ii cinstesc/venerează de vreme ce ei au refuzat acest lucru?
La 1200 î.Hr. se vorbea un fel de proto-ebraică și locuitorii Canaanului nu aveau scriere ebraică.
No. It's-a historical question. And by "theological points of view", you're not referring to the mainstream theological position but what is essentially a fringe theory held by fundamentalist theologians. The purpose of theological study of the bible is hermeneutical - it's about interpretation, and most respected theologians accept that Genesis was written somewhere between the reign of King David (c. 1000 BCE) and the exile period (560 BCE). Claritas (talk) 14:11, 27 May 2010 (UTC)
Nu. Este o chestiune de istorie. Iar prin „puncte de vedere teologice" nu vă referiți la poziția teologică mainstream ci la ceea ce este în esență o opinie marginală aparținând teologilor fundamentaliști. Scopul studiului teologic al Bibliei este hermeneutic - se referă la interpretare, iar cei mai respectați teologi acceptă faptul că Geneza a fost scrisă cândva între domnia regelui David (c. 1000 î.e.n.) și perioada exilului (560 î.e.n.). Claritas (talk) 14:11, 27 May 2010 (UTC)
Dumnezeu nu este omnipotent. In Biblie scrie clar ca Iehova nu poate infrange o armata care are care de fier.