Întrebare recomandată | SergiuOsan a întrebat:

Considerati ora de religie importanta?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Sunt de parere ca orice materie predata in scoli ar trebui sa fie bazata pe lumea reala din jurul nostru. Religia nu e o astfel de materie. Ea nu aduce decat niste basme nesustinute de absolut nicio dovada, si-i sperie pe copii cu povesti despre iad si suferinta eterna. Religia trebuie inlocuita cu istoria religiilor, unde elevii sa invete despre originea reala a acestora si sa-si faca singuri o parere despre credibilitatea lor.

107 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns (pentru oprescudorin11):

Nu doar "profesorii" sunt de vină, Dorin, ci religia în sine, începând cu manualele, programul, metodele de predare, favorizarea unui singur cult religios şi îndoctrinarea în el...

Când ţie, în calitate de copil, ţi se bagă în cap cu forţa credinţe iraţionale în superstiţii şi zei imaginari (2 în 1), când eşti pus să respecţi tradiţii şi ritualuri elucubrante, când îţi sunt predate drept adevăruri absolute nişte idei care contrazic realitatea, ştiinţa, când eşti ameninţat cu pedepse "divine" şi chinuri veşnice pentru lucruri fireşti şi banale sau pentru că nu îţi faci cruci în faţa bisericii ortodoxe...asta numai "cultura generală" nu se poate numi.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru NOname):

De acord. Programa este in afara bunului simt, in afara regulilor pedagogice, in afara vremurilor reale in care traim.
E clar ca nu sunt elevii de vina ca nu suporta mizerii invechite.
Religiile insa nu se fac in grup. Fiecare cu religia lui. Asta stiu sigur ca daca esti ortodox nu te obliga sa urmezi ora de religie de mahomedani.Nici' Istoria Religiilor 'nu se preda la ora de religie. Nici nu cred ca ar fi normal la varsta lor.

NOname
| NOname a răspuns (pentru oprescudorin11):

Da, cel mai bine ar fi ca materia (nici nu ştiu cum să o numesc, că religie nu e, e ortodoxie şi atât) să fie scoasă din şcoli de tot. Nu îi văd loc în educaţie, mai ales oficială şi civilizată, modernă.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru NOname):

Daca rezultatele sunt contrare a ceea ce s-a vrut, adica creaza repulsie majoritatii elevilor, asa trebuie facut -desfiintata.Dar trebuie dovezi, acordul parintilor, nu e asa simplu.Si Biserica se va opune, are si ea oarecare influenta.

| danay72 a răspuns:

Consider ca e important sa acordam atentie lucrurilor spirituale si faptul de a citi din Biblie personal, acasa, e un pas.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai degraba inutila.

| TeodoraTeoBăă123456789 a răspuns:

Eu cred ca da.Fiindca vorbim despre cine ne-a facut pe noi si despre minunile facute de el si oricum, toate orele sunt importante

| Ben00 a răspuns:

Da.

| AlexandraPrincess a răspuns:

Asa si Asa laughing.
Eu sunt crestina si clasa noastra nu facem deloc avem un profesor... ca-i spunem ca facem saptamana viitoare si nu facem nici atunci. laughing

| neca a răspuns:

Ora de indobitacire nu e importanta

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Optionala.

| costis a răspuns:

Cunoasterea este importanta. La ora de religie se afla multe lucruri despre spiritualitatea poporului din care facem parte.

| costis a răspuns (pentru NOname):

Ai trecut prea usor peste complimentul lui metanie. La urma urmei nu-i de ici-de colea ca ai o "minte batrana si antrenata".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, mareste media.

| allynaalllyna a răspuns:

Da...pentru ca aflu lucruri noi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, ora de religie este importanta impreuna cu toata educatia religioasa facuta in adevar, adica in Ortodoxie, daca nu vrei sa ajungi un ateu imbatranit in rele si acru, care se crede atotstiitor, care nu-si cunoaste limitele, deci e mandru de fapt de ce nu stie, fiindca nu putem sa stim absolut totul, ca oameni, si atunci de ce ar exclude ateul pe Dumnezeu? De fapt, Dumnezeu rade de cel batjocoritor si celui mandru ii sta impotriva.
Deci, daca nu vii de nicaieri si te duci catre nicaieri, ca ateii, atunci trebuie sa ai o educatie religioasa ca sa stii intru adevar cum sa te mantuiesti.

| franco2003 a răspuns:

0% inportanta pentru mine

| robby212 a răspuns:

Da.

| robby212 a răspuns (pentru NOname):

Tu vii de nicaieri si mergi nicaieri...
Indoctrinarea e la tine in capsor.Tu sti cum se preda religia in scoli? Ai fost vreodata la o ora de religie?
Asta credeam si eu, deci nu sti ce si cum se preda.

Nimeni nu baga nimanui credinte cu forta in cap.Cum voi fiind oameni atat de atotstiutori, atat de inteligenti de nu incapeti in lumea asta, ar trebui sa gasiti si alte argumente.Religia e cel mai important lucru din viata unui om.
Te intreb, tu ai fost vreodata crestin/a?

| Sweety25 a răspuns:

Nu.

| ema123456789 a răspuns:

Da
nu vreau sa comentez religile dar la orele de religie ortodoxa de cele mai multe ori se invata nu-mai prosti despre cum sa pupi icoanele si multe alte lucruri "sfinte", dar la orele de religie penticostala/baptista se invata despre cum poti sa il cunosti pe Dumnezeu si despre diferenta dintre religi de (ex diferenta dintre budism si ateism)
ti-am spus asta din propriam experienta happy

NOname
| NOname a răspuns (pentru robby212):

Robby, mama, eşti prea îndoctrinat ca să mai judeci drept.
În loc să te bagi în subiecte care te depăşesc, ia-te de mânuţă cu exile şi puteţi să faceţi schimb de puerilităţi până vi se acreşte.

| RadioactiveUranium a răspuns:

E o ora importanta...iti mai cresti media

| Liviu a răspuns:

Evident ca nu in loc sa ii invete ceva mai rau ii prosteste. Asta e parerea mea si mi-o sustin.

| Ghknn a răspuns:

No. E cea mai aiurea ora, din toate.

| Absint22 a răspuns:

Orice religie este nociva

| daηă a răspuns:

Nu. De obicei nu facem nimic, sau ne predă ceva ce am mai făcut înainte.
Și uneori profa spune lucruri fără sens, cum ar fi: "dacă vezi o persoană de care nu îți place și spui "îmi vine să vomit când îl/o văd" chiar vei vomita!"
Și unele lecții pe care ni le predă par a fi opinii. Nu vreau să învăț mecanic opinia cuiva ca să iau o notă mare, iar apoi să uit tot ce am învățat. Nu văd rostul orelor de religie.

| SergiuOsan explică (pentru robby212):

Ma robbi... dar tu ai fost la ora de religie? 11 ani am facut religie si nu am facut nimic util. Nu am facut decat sa invat cat de important e sa pup niste mortaciuni sau venerezi niste sfinti morti. Pe langa asta, se mai toarna si ineptii ca potopul ridicat la rang de teorie stiintifica. Ce e important la ora de religie? Ce vezi important in recitarea in fiecare an a unor lectii de care mi se face deja greata, in care nu aud decat cat de nociv e avortul si sexul sau masturbarea si cat de sfinti sunt sfintii parinti si martirii.

| LegionarulRoman a răspuns:

Da,caci neamul acesta are un fundamnet crestin-ortodox,pentru care am fost persecutati de secole( chiar de "prietenii" romano-catolici).

Caci subscriu cuvintelor marete ale lui Petre Tutea : "Fara Dumnezeu,omul este un biet animal rational,umblator si vorbitor care vine de nicaieri si merge catre nicaieri".

Orele de religie se fac gresit in tara(fara sa neg importanta explicarii moastelor sfinte,a rugaciunii,a Sfintelor Taine).De ce? Caci eu consider neaparat necesara o educatie care sa le arate copiilor mai mari efectele foarte negative ale societatii moderne, atee, comercializate si animalizata. Inclusiv elucubratia cu homosexualii si "drepturile omului" (si in acelasi timp si persecutarea majoritatii ).

Oamenii mult mai inteligenti decat alde NoName au ajuns la concluzia ca "lumea aceasta este admirabil construita si orice teolog, biolog, fizician sau chimist isi dau seama ca este un ceas mult prea perfect ca sa fie produsul hazardului sau a unui Univers, chipurile, mai vechi.Si ceasornicarul este Dumnezeu! ".

Iti recomand cartile "Creationism stiintific" si "Bazele Biblice ale stiintei moderne" de Henry Morris. Aceste carti mi-au demonstrat(desi eram convins) ca premizele evolutioniste sunt false,sau cel putin subiective (subiective, deoarece acei oameni erau atei, sau luptau contra Lui, si folosindu-se de asa zisa "stiinta" au incercat sa formuleze teorii negandu-l, desi foarte multi savanti precedenti credeau in Dumnezeu).