Întrebare recomandată | SergiuOsan a întrebat:

Considerati ora de religie importanta?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Sunt de parere ca orice materie predata in scoli ar trebui sa fie bazata pe lumea reala din jurul nostru. Religia nu e o astfel de materie. Ea nu aduce decat niste basme nesustinute de absolut nicio dovada, si-i sperie pe copii cu povesti despre iad si suferinta eterna. Religia trebuie inlocuita cu istoria religiilor, unde elevii sa invete despre originea reala a acestora si sa-si faca singuri o parere despre credibilitatea lor.

107 răspunsuri:
| MaryOfHouseStark a răspuns:

Oarecum

| SergiuOsan explică (pentru anonim_4396):

Daca deja exista biserica care deja toarna morala crestina la ce e mai buna ora de religie?

| SergiuOsan explică (pentru allynaalllyna):

Si intr-o ora de olarit afli lucruri noi dar nu vad de ce ai frecventa-o

| SergiuOsan explică (pentru costis):

Cum ar fi? Eu in 11 ani nu am aflat nimic interesant, decat chestii plictisitoare despre cat de importanti erau martirii (sau mai degraba ticniti), despre cat de bine e sa pupi mortaciuni si sa te duci la biserica, despre cat de rau e sa faci sex si sa te masturbezi. Ceva interesant aici? Eu nu vad nimic folositor

| SergiuOsan explică (pentru ema123456789):

Nu pentru asta sunt bisericile?

| MoZila15 a răspuns:

Nu

| usuk a răspuns:

Nu

| Wâhn a răspuns:

Nu.

| costis a răspuns (pentru SergiuOsan):

Poate ai aflat si ca in tara asta crestinismul a dat putere oamenilor sa se ridice mereu dupa valurile de migratori.

Ca au existat oameni capabili sa se jertfeasca pentru un tel, iar noi cei ce blogarim toata ziua fara rost ii judecam ca ticniti.

Ca legea crestina a tinut loc legilor de azi sute de ani, impiedicand talharii, violuri, hotii.

si altele asemenea.

Iar povestea cu "religia e buna pentru ca e morala"? Nu cred ca morala vine de la religie, ci mai degraba invers. Nu trebuie sa fii religios ca sa stii ca nu e etic sa ucizi/furi/faci rau etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Stimata doamna, nu ma bag singur in seama, ci caut sa dau si eu, cui pot, explicatii lamuritoare.Ce dvs. nu ati procedat asa cand l-ati indemnat pe acel pusti onanist ca poate sa se masturbeze zilnic fara a-i dauna cu nimic? Cred ca fiziologul Dr.Kenneth Ring a fost un idiot cand spunea ca astfel de practici pot dauna grav nu numai viitoarelor relatii sexuale, dar si memoriei. Si mai este ceva stimata doamna:daca eu nu ma bag singur in seama, macar din cand in cand, cand am timp (ca eu nu dispun de timp ca altii), cine sa ma bage(in seama)?

| OneReason a răspuns:

Nu e importantă.
e chiar plictisitoare,,

| Hombre a răspuns:

Ora de religie e la fel de importanta ca frectia la un picior de lemn.

| Hombre a răspuns (pentru robby212):

Iar spui prostii.

| Katherine20 a răspuns:

Da,e importantă de ce? Nu te pregătește doar pentru viața de pe pământ te pregătește pentru veșnicie.Bine acuma asta depinde de caz la caz nu în toate școliile se predă la fel.La noi e frumos ne învață despre dragostea lui Dumnezeu/Isus, ne învață lucruri despre viață. Proful pe care-l avem acum e super am avut unul care am facut 2 ani cu el și era nașpa scriam în continuu și nu ne explica nimic straight face oh go on Dar sincer în unele școli religia ( ortodoxă ) e puțin cam aiurea...se învață doar tâmpenii despre moaște, cum sa te inchini la nu știu ce sfinți...ar trebui învățat despre viața cu Dumnezeu, doar lui trebuie să ne închinăm deci nu mă mir cu unora nu le place ora de religie, nici mie nu mi-ar placea dacă aș fi în locul lor straight face

| costis a răspuns (pentru SergiuOsan):

Nu-s povesti, ci istorie, traditie si valori. Ca pentru tine si valorile si morala sunt povesti e alta chestie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru sublime89):

Exact.Religia e o forma de manipulare.ea a fost predata in scoli,pe vremea parintilor si bunicilor mei. Dupa ce a fost scoasa,odata cu aparitia democratiei,internetlui, tv, intr-un cuvand mijloace de informare si socializare, tineri si nu numai, nu mai dau atentie la aceste manipulrari.Simtind ca atentia e distrasa de la ce vor ei, au introdus-o din nou in scoli.Bieinteles ca aceasta ora de religie cu seprieturile lor cu iad si nu mai stiu eu ce, afecteaza si pshicul copilului. Mai tarziu, teama, frica anxietatea, toate acestea afecteaza psihicul copilului si ramane toata viata cu atacuri de panica. Cele asa zise 10 porunci scrise in biblie se poate invata in cei 7 ani de acasa si nu neaparat cu sperieturi.

De cand sunt in scoala nu am invatat nimic folositor despre morala. Singurele tentative de educatie morala au fost pildele, si nici alea nu erau prea reusite.

| EllyElena9009 a răspuns:

Religia este necesară omului nu numai din punct de vedere metafizic, istoric şi psihologic, ci şi din punct de vedere moral. Faţă de Dumnezeu, ca şi faţă de părinţi, noi oamenii ne aflăm în situaţia de creaturi şi creaturile sunt dependente de Creator. Deci este importantă.

| Sxx a răspuns:

Fiecare cu parerea lui. Eu cred ca e importanta dar nu in mare masura. In unele scoli exista aceasta ora pe saptamana dar din pacate nu prea este facuta, absentele profesorilor fiind tot mai dese...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Religia e imp, dar ca ora nu cred :/

| AdyBen a răspuns:

DA

| FloreaCrissNikoll43 a răspuns:

Evident! Prin ora de religie inveti despre Dumnezeu, sfinti, minuni etc. Inveti ce sa faci ca sa poti ajunge in rai.Dar de ce ai intrebat asta? happy

| iulyanyan a răspuns:

Chiar deloc

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

In principiu o consider un abuz si ar trebui sa fie optionala. A nu se intelege ca sunt impotriva crestinismului dar cine este interesat poate studia separat fenomenul. Nu toata lumea trebuie indoctrinata.
Daca tot vor sa dea niste salarii si nu stiu cum (desi am inteles ca e criza iar consecinta logica ar fi inlaturarea materiilor nefolositoare, care sunt destule si reducerea numarului de bugetari) ar putea introduce istoria religiilor. Asa, elevii ar putea sa judece singuri ce e mai bine pentru ei si sa-si aleaga religia care li se pare lor corecta.

| FoorRocknrool a răspuns:

Fiecare cu placerile lui cineva o considera importanta altcineva nu, dar e posibil sa-ti fie de folos cindva

| CamiiŢucăă a răspuns:

Orice materie este importantă indiferent de gradul de dificultate.

| Anysya12 a răspuns:

Nu, adica, poate in scoala primara, cat copii sa aiba idee de ceva religie si de cateva notiuni de baza, dar se face chiar si la liceu, si in atata timp nu facem decat recapitulare la ce am facut deja de 2 ori.

| godge a răspuns:

Nu

| mODIN a răspuns (pentru TeodoraTeoBăă123456789):

Parintii ne-au facut pe noi, nu Dumnezeu.