Sunt de parere ca orice materie predata in scoli ar trebui sa fie bazata pe lumea reala din jurul nostru. Religia nu e o astfel de materie. Ea nu aduce decat niste basme nesustinute de absolut nicio dovada, si-i sperie pe copii cu povesti despre iad si suferinta eterna. Religia trebuie inlocuita cu istoria religiilor, unde elevii sa invete despre originea reala a acestora si sa-si faca singuri o parere despre credibilitatea lor.
Ce te face sa crezi ca Ortodoxia este adevarul? Poate Zeus e adevaratul dumnezeu?
Fiecare materie e importanta in felul ei.Religia e si ea importanta findca invatam despre Dumnezu.
Ora de religie e cea mai inportanta ca acolo invatam lucruri noi fel de fel.
La Religie invatam tot ce e bine sa facem in natura. Daca respecti persoanele din jur Dumnezeu te va rasplati. La Religie mai putem invata despre Dumnezeu.
Eu te-as Sfatui ca sa faci doar bine
Da.Sa stii ca uneori nici mie nu imi place religia dar sa stii ca te invata multe lucruri importante.Te invata despre Dumnezeu si altii Sfintii.Am doi colegii in clasa care nu fac ora.Au dat o cerere la directoare si acum nu mai fac ora.Stau afara sau pe holuri. Daca vrei poti face si tu la fel!
Si ce e gresit in asta? Daca noua ne place sa pupam moaste, lasati-ne domn'e in pace sa pupam moaste.
Sunt atatea minuni care arata puterea Lui Dumnezeu, dar voi nu credeti...
Există ore în care se învaţă despre religii şi confesiuni în general, există altele în care prezintă aspecte ale propriei confesiuni (fiecărui cult i se predă în confesiunea lui), dar foarte important, SE DISCUTĂ LUCRURI CE ŢIN DE SPIRITUALITATE ŞI DE MORALĂ în general, lucruri ce ţin de comportamentul uman...
Aşa cum în general, înveţi toată viaţa, şi întotdeauna există loc pentru a mai descoperi ceva, pentru a mai învăţa ceva, la fel, pe planul vast al vieţii psihice, sufleteşti, întotdeauna există loc pentru a învăţa să cunoşti mai bine pe ceilalţi, să te cunoşti mai bine pe tine...
Nu chiar. Religia nu este materie importanta ca matematica sau romana la care dai examen/bac.
taineamea întreabă:
DeProfundis99 întreabă: