| andreiush25 a întrebat:

Credeti ca lumina de la Ierusalim este creata prin stiinta sau chiar pica din >ceruri?:

Răspuns Câştigător
| Mădă0611 a răspuns:

Se stie ca e creata prin stiinta. http://www.youtube.com/watch?v=LSDaqVuP1QM

89 răspunsuri:
| costis a răspuns:

Pentru mine cea mai mare minune crestina este omul schimbat, incepand de la apostoli si pana la ultimii sfinti cunoscuti. Credinta mea nu se sprijina pe minunea luminii sfinte, insa cred in ea. Ca fapt divers, cred si intr-o relatare a unui martor ocular la minunea formarii norului pe Muntele Tabor. Acolo si la Iordan nu mai exista suspiciunea fosforului alb.

| Mădă0611 a răspuns (pentru RedheadOnTheRun):

"Nu sufar de sindromul cearta ci de obicei cand imi spun parerea aici in general, fara sa fac referire la nimeni ci doar umila mea opinie, multi atei sau ce-or fi ei imi sar in cap.", "Lumina de la Ierusalim este poate cea mai mare dovada cu care putem sa le radem si noi in nas ateilor ce ne ataca prosteste." :-?

http://i.imgur.com/qBcAYuY.jpg Daca intelegi e ok, daca nu la fel.

| MMihai a răspuns (pentru andreiush25):

Eram copil în clasa a 5 a și făceam istoria antică!
Profesoara de istorie Gloria..., era o individă care predase istoria la Facultatea de Istorie, dar se certase cu ăia pe acolo și s-a dus la ceva cu arheologia. Nu i-a plăcut nici acolo și a venit profesoară de istorie, la noi la școală.
Ea ne-a zis că grecii au incendiat niște corăbii persane folosind oglinzi și eventual și lentile.
Eu eram elevul ei favorit... și i-am spus că așa ceva nu se poate și că a citit dintr-o limbă străină și că a tradus greșit, că așa ceva nu se poate.
Ea mi-a zis că noi suntem mici, că așa ceva se poate, dar că i-ar lua prea mult timp să ne explice cum este aia și... și așa suntem în urmă cu materia.
Nouă ne plăcea că erau ca niște povești și noi o puneam să ne mai zică.
Eu pictam și am pariat cu ea pe trei tablouri pictate de mine, că nu se poate așa ceva.
Diriginta noastră era de matematică și ne coordona și pe linie de pionieri.
Eu i-am zis profesoarei de istorie că nu avem nimic important de vorbit la pionieri și să vină și să ne explice la ședința de pionieri, cum se pot incendia corăbii cu oglinzi și cu lentile.
Gloria, ne-a zis că la pionieri se discută lucruri legate de pionieri nu cum se incendiază corăbii cu oglinzi și cu lentile. Că se va supăra diriginta pe ea, dacă face așa ceva.
Eugen i-a zis că nici el nu crede că se pot incendia corăbii cu oglinzi și cu lentile, că el desenează urât dar că pariază pe trei ciocolăți mari, că nu se poate așa ceva. După el s-au luat și alții și au pariat pe ciocolată, pe prăjituri și pe înghețată.
I-am povestit dirigintei cum am pariat cu profesoara de istorie.
Ea a zis că am pierdut pariul, dar că am pus-o într-o situație aiurea pe săraca femeie, că asta se învață la liceu la fizică și că asta este profesoară de istorie și optica se învață în ultima clasă de liceu în multe ore.
Că spre a pricepe noi ceva, ar trebui să ne predea cam 8 sau 10 ore, dacă nu cu mult mai mult, fizică de liceu.
Că să pui un profesor de istorie să predea fizică de ultima clasă de liceu, la copii de clasa a 5 a, este aiurea de tot.
Dând dovadă de o ambiție teribilă Gloria ș-a cumpărat mai multe cărți de fizică și ne-a explicat fenomenologic, în mai multe ore, cum este cu oglinzile și cu lentilele!
Ș-a pregătit așa bine acele expuneri că noi am înțeles totul.
Astfel am priceput și noi, cum au putut grecii să incendieze corăbiile persane folosind lumină solară focalizată.
Războaiele grecilor cu perșii erau înainte de Alexandru Macedon
http://ro.wikipedia.org/wiki/R%C4%83zboaiele_Medice
http://ro.wikipedia.org/wiki/Alexandru_cel_Mare

| MMihai a răspuns (pentru andreiush25):

Există fosfor roșu, negru, violet și alb!
http://www.referatele.com/......le-com.php
http://www.referate-scolare.ro/......oprietati/
http://ro.scribd.com/doc/14170083/fosforul
Fosforul alb în aer se auto-aprinde!

Folosind o substanță care se poate aprinde ușor și lumină solară focalizată este gata minunea!

Dacă grecii știau să aprindă obiecte inflamabile folosind lumină focalizată, atunci asta s-a transmis și ulterior!

Patriarhul de la Ierusalim latră ce latră până spre mijlocul zilei și complicii lui trimit un fascicol de lumină solară focalizată pe un obiect ușor inflamabil!

Obiectul ușor inflamabil este chiar una dintre lumânări sau fiecare lumânare în parte!

Dacă lumânarea are în compunerea sa fosfor alb sau alt tip de fosfor, peste care este turnată ceară, atunci fosforul alb sau alt tip de fosfor, nu se auto-aprinde, că este ceara care nu permite contactul cu aerul!
Dar fascicolul de lumină focalizată topind ceara, atunci fosforul se auto-aprinde!

Și așa este cu minunea!

Ce borș halește grecul acela, este o prostie, că este un tip de fosfor acoperit cu ceară, care ceară este topită de fascicolul luminos!

Răspuns utilizator avertizat
| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Adu-l pe creator sa-ti explice cum a facut-o, daca nu inseamna ca-i o minune

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru Mădă0611):

Adu-l pe creator

| Mădă0611 a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Vad ca e c mic, deci nu amicul tau imaginar. Pai ti-a explicat cum a facut, se vede in filmulet.

| Catalin5 a răspuns:

Exista multe filmari video, cautati pe youtube.
Experimentul cu fosfor cauta sa arate cum se aprin lumanariloe unor credinciosi, nu toata minunea.
Minunea consta de fapt in mai multe minuni: 1. Apare prima data o lumina ca un fulger sau, mai rar, glob; 2. Unele lumanari se aprind singure, inainte sa iasa Patriarhul; 3. Lumina nu arde in primele secunde sau minunte, apoi arde ca o flacara normala.
Experimentul cu fosfor e irelevant, din mai multe motive: ar trebui ca toate lumanarile sa se sincronizeze si sa se aprinda in acelasi moment, dar si exact dupa ce apare Lumina; fosoforul e foarte toxic, chiar daca sunt ingerate cantitati foarte mici, nu se poate vinde asa la orice credincios; Lumina de la Ierusalim are o culoare alba la inceput, fosofrul si lumanarea au limna de culoare galbena; flacara de la fosfor e foarte fierbinte, nu ar putea tine cineva mana sa nu se arda.

| andreiush25 explică (pentru Catalin5):

Dovezi? Vreau eu sa vad cum un cameraman filmeaza fulgerul, aprinderea lumanarilor in acelasi timp, flacara albastra. De ce nu e voie sa se filmeze? Toti crestinii au dreptul sa vada aceasta minune. Nu toata lumea se poate duce la Ierusalim. Circ! Aia e...sau cum ar spune Geroge Carlin : BULL SH**

P.S : Mentionez ca am luat la rand fiecare video de pe youtube ..si nu am gasit nimic, nici o minune nimic. Decat turma de crestini care stau cu lumanarile deja aprinse si atat.

| CristiB93 a răspuns (pentru Mădă0611):

Hai ma, nu imi spune ca de atatia ani musulmanii care il controleaza pe patriarh sa nu aiba ceva de aprins lumina, nu si-au dat seama ca foloseste fosfor alb.Din ce arata videoul aici lumanarea se aprinde imediat cum o baga in fosfor, dar in schimb acolo se aprinde dupa mult timp, cum naiba sa nu isi dea seama cei care controleaza ca lumanarie au fost date cu fosfor.e o mare diferente intre ce face asta in video si ce se intampla la Ierusalim.

| Miauti a răspuns:

Pai da pica din ceruri de la bec... face 2 scantee si uite flacara. Sau cu laserul de pe satalitul american.

| Mădă0611 a răspuns (pentru C0nstantin):

laughing imi place partea cu "pam pam" love struck

:O ce inviere? Nu e ceva sarbatoare a mielului, a drobului thinking E agitatie peste tot si pute a miel fiert, prajit, hmmm raised eyebrows thinking

| Mădă0611 a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Ce conteaza numele? poti sa descoperi din greseala.

| Mikhtarian a răspuns:

La ce nu gasiti un raspuns adevarat, spuneti stiinta e de vina, tipic.

| Mădă0611 a răspuns (pentru CristiB93):

Scrie in descriere "Un zetetic grec, Dl. Kalopoulos, a făcut analize lumânării patriarhului şi a descoperit prezenţa fosforului galben/alb dizolvat într-un stabilizator lichid care îi previne oxidarea." + ca filmul e intrerupt, deci a trecut ceva timp pana sa se aprinda, conta ca se aprinde singura. Incearca si tu. Tot ce afirma stiinta se poate dovedi, nu te opreste nimeni sa faci asta smug

| andreiush25 explică (pentru Mădă0611):

Ma intreb pana unde se va ajunge cu discutia asta O_O.

| Mădă0611 a răspuns (pentru andreiush25):

Cand e vorba de credinta, lumea nu se lasa. 57 de raspunsuri? ooo, putine laughing

laughing Si care bineinteles este ateu, dar daca e asa cum spune, de ce musulmanii care controleaza, nu si-au dat seama pana acum sau adeptii catolicilor de pe acolo sau coptii, de ce nu au facut ei ceva sa demaste minciuna asta?

| CristiB93 a răspuns (pentru andreiush25):

E foarte simplu. niciunde, fiecare isi pastreaza parerile si mandria ca el are dreptate.

Tu esti crestin, fa cum a facut nenea in filmulet si daca nu merge, e din cer, care, cum ziceam, nu exista.

Vi cu mine la Ierusalim?

La ei nu e noapte acum? Deci gata şoul.

Mergi la inviere?