anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeti in Dumnezeu? Eu nu stiu ce sa zic sincer! sa cred sa nu... funda pentru cine ma lamureste!

117 răspunsuri:
| Coconutz a răspuns:

Uite-te la televizor.Deobicei se pricepe sa lamureasca oi ca tine.

| fratiikaramazov a răspuns:

Da, eu cred in Dumnezeu si in mod normal iti spun si tie sa crezi pentru ca Dumnezeu exita insa nu-ti pot impune acest lucru. Fiecare e liber sa aleaga. Nu poti spune sa nu crezi in Dumnezeu doar pentru ca niste oameni de pe TPU ti-au zis sa nu crezi, si nici invers. Tu trebuie sa cauti raspunsul si sa te gandesti bine, incearca sa citesti din Biblie, sa mergi la Biserica, roaga-L pe Dumnezeu sa-ti dea credinta si incearca sa fii mai buna si ai sa vezi ca daca tu faci 1 pas, Dumnezeu face 10 pasi spre tine. Uite, iti dau un link http://ortodoxiatinerilor.ro/......-oare.html

| HermioneLove a răspuns (pentru Coconutz):

Ce vrei sa spui?

| kriystina19 a răspuns:

Eu da cred in Dumnezeu findca datorita lui suntem pe pamant. Daca stam sa ne gandim sa zicem ca nu este Dumnezeu atunci de unde au aparut toate : universul panetele pamantul apele soarele si luna nu pot fi toate o coincidenta. Daca citesti primul capitol din biblie si anume Geneza acolo o sa vezi ca Dumnezeu le-a creat pe toate pana si pe om. Si nu putem spune niciodata ca biblia poate fi o minciuna sau scrisa de oameni fara stiinta pentru ca toate bibliile spun acelasi lucruri indiferent de ce religie apartii eu am confruntat biblia romaneasca si cu cea spaniola si este la fel doar ca fiecare persoana o intelege in felul ei multe persoane incearca sa se scuteasca de unele lucruri cum ar fi celor ce le place sa bea cand gasesc in biblie ca nu este voie ei zic ca nu mai e valabil dupa Isus happy si tot asa fiecare incearca sa ocoleasca partea care lar afecta intr-un fel. sper sa citesti biblia si sa te lamuresti singura nu astepta sa te lamureasca alte persoane. Poate chiar iti pui si tu intrebarea :mai sa citesc si eu sa vad ce a fost mai demult ce s-a intamplat pe vremea aceea? ce a facut Dumnezeu? de unde venim noi pacatosi? ce se va intampla la sfarsitul lumii? pentru ca chiar o sa existe sfarsitul lumii atunci vom da noi de socoteala pentru tot si toate. numai bine pa pa.

| Coconutz a răspuns (pentru HermioneLove):

Ce vreau sa spun?
Ai postat o intrebare la care raspunsul nu se afla printe "inteleptii" virtuali de pe un site online.
Ai incercat macar putin sa afli tu raspunsul? Sa te decizi tu singura daca exista ceva divin in univers? Nu.In schimb ai decis ca un site ar putea sa decida in locul tau.
Nu te poate lamuri nimeni pe tema ci trebuie sa te lamuresti singura.
Eu de 3 ani caut raspunsuri la intrebari de genul dar intre timp au aparut mai multe intrebari.
Personal nu cred in Dumnezeul crestin deoarece contine erori.
Si asta nu am aflat intr-o zi.Este ok sa ceri o parere. Dar nu sa te lamureasca cineva. Nimeni nu poate.

| Paulla a răspuns:

Asta ar tebui să fie o alegere personală.
Ce crezi că o să se întâmple dacă întrebi aici? O să vină creştinii cel mai probabil cu pariul lui Pascal, ateii care vor aduce ca argument lipsa dovezilor(unii s-ar putea să argumenteze inexistenţa, deşi e un lucru inecesar), agnosticii care o să-ţi zică să nu-ţi baţi capul, vreo doi adepţi ai satanismului modern care o să-ţi prezinte avantajele religiei lor, vreun musulman care o să-ţi zică să citeşti Coranul şi poate vine şi unul care o să-ţi spună să te închini lui Krishna.
Documentează-te singură, citeşte Biblia şi fă-ţi o părere PERSONALĂ despre ea şi aşa mai departe...

Bine da nu-s oaie ca sa stii!

| HermioneLove a răspuns:

Bine voiam doar sa stiu intrebarile voastre

| hate1t4ll a răspuns:

Eu zic sa crezi pentru ca este cool! big grin

Nu prea te descurci dovedind asta.

| คlєxヅ a răspuns:

Pe vant nu il poti vedea, la fel nici pe Dumnezeu.Pe vant il simti, asa ii simti si prezenta lui Dumnezeu! Nu inseamna daca nu il vezi ca nu exista! Cum de mai e viata pe planeta asta pe universul asta daca nu exista..Cineva e langa noi si ne pazeste pe fiecare. Daca ai patit ceva nu inseamna ca Dumnezeu te neglijeaza! Ai patit-o pentru ca nu ai crezut in el sau alte motive rele."DUMNEZEU EXISTA!" si cred in el in fiecare clipa grea! Pana la ultima mea suflare a sufletului meu cred in el..Lumea nu exista fara un DUMNEZEU!

| Coconutz a răspuns (pentru คlєxヅ):

Deci Dumnezeu este vantul?
Marul are peste 70 % apa in el. Eu am peste 70% apa in mine. Deci sunt mar.

| OOOLEOOO a răspuns:

O broasca a trait toata viata intr-o fantana. Intr-o zi, s-a trezit cu surprindere cu o broasca de alt soi.
- De unde ai venit? a intrebat-o ea.
- Din mare. Acolo traiesc eu.
- Cum este marea? Este la fel de mare ca si fantana mea?
Broasca cea noua a inceput sa rada:
- Nici nu incape comparatie.
Broasca-gazda s-a prefacut interesata de povestile noii venite, dar in sinea sa se gandea: "Dintre toate mincinoasele pe care le-am intalnit in viata mea, aceasta este cu siguranta cea mai mare – si cea mai nerusinata".

Cum ii poti vorbi despre ocean unei broaste care traieste intr-o fantana; Sau despre alte lumi unui om de stiinta?

Ce ai cu mine pot sa stiu? lasa-ma in pace doamne!

| ZambetulNebuniei a răspuns:

Salut/Buna!

Fiecare iti va spune de ce crede sau nu el in Dumnezeu.

Poate va avea cineva un argument convingator, dar sincer ma indoeisc, argumentele crestine si cele aateiesit se vor bate cap in cap si s evor anula de multe ori reciproc.

Eu am ales sa cred, dar si sa nu... e relativ simplu. Eu ma inchin (cam in 70% din cazuri), cand trec pe langa o biserica, merg de Paste, Craciun la biserica, ma rog dimineata (asta e o obisnuinta creata de mama), insa eu majoritatea lucrurilor le iau logic si stiintific, eu imi controlez viata, eu imi decid viitorul, eu sunt rasplatit si pedepsit in functie de actiunile mele.

E usor si e alegerea mea!

Eu am ales, asa cum trebuie sa alegi si tu, indiferent de ce argument iti da cineva tu in subconstientul tau ai ales, asa ca trebuie doar sa iti dai seama, ceea ce cred ca ti-ai dat seama.

Bafta!

Doamne? Sunt un simplu om.
Iar cu tine nu am nimic personal. Dar faci parte din grupul ala de persoane care sar scalda in atentie.
Adica pe bune. Cool girl?
Ceai facut de esti asa cool? Baut un energizant inainte de culcare?

| ateuNEGATIV a răspuns:

Nu, daca vrei sa crezi in ceva nebazat pe dovezii si doar filozifie crede in dumnezeu, stiiinta ofera destule dovezi si explicatii in care explica natura, universull daca crezi ca esti din lut crede dar mai intai citeste legile lui dumnezeu https://sites.google.com/......-in-biblie

| คlєxヅ a răspuns (pentru Coconutz):

Ba esti prost/proasta? Nu am zis ca Dumnezeu este vantul..Vantu-i vant Dumnezeu e Dumnezeu.

Care ii prboblema ta ca eu asa mi-am pus?! daca vreau imi pun si moartea si satana noa! ce te interseaza pe tine lasa-ma in pace esti prost la cap! si daaaa nu ti ti-am zis doamne eu folosesc acest termen cand ma enerveaza cineva de exemplu chiar tu! si daca vrei sa stii iullycoolgirl1225 ii mult mai bine decat coconut! cica ma scalt prin atentie! ai grija cum vorbesti DA?

| HermioneLove a răspuns (pentru คlєxヅ):

Lasa! no baga/nu-l baga is seama! vorbeste vrute si nevrute! se vede ca nu stie sa-si controleze unpic gura aia!laughing

| HermioneLove a răspuns (pentru HermioneLove):

Sau parton scrisul!happy

| คlєxヅ a răspuns (pentru HermioneLove):

Chiar asa-i rolling on the floor se trezeste vorbind, si trezindu-se vorbind asa se va trezi si cu un "Utilizator suspendat!" laughing, cat crezi ca va mai continua asta sa ne faca prosti sau oi.

| HermioneLove a răspuns:

Oh....vai si amar...vad ca cu voi chiar nu se poate discutaaa! baaa am pus si eu o intrebare! REPEDE SARITI CU GURA/SCRISUL! mai bine sterg intrebarea ca vad ca nu stiti sa vorbiti normal!

O prietena de-a mea chiar i-s-a intamplat asta! si cam tot ceva de genul lui coconut a spus! deci nu m-ar mira sa i-se intample si ei/lui asta!

Pai poate maine terminam cu Coconut asta ca e chiar enervant..Cica la el Dumnezeu este vantul..Doamne ce sa mai inventat si pe acum cu coconut, o lume plina de smecheri..Asta-i Romania!

Chiar ca ii! cica eu is oaie! se crede prea mare si tare coconut.

Nai ce sa ii faci unui copil de 9 ani..Cand i-o suspenda contul tot el se duce la mama lui sa se planga "Mami, astia tampiti mi-au suspendat contul! crying" daca il va suspenda nu e vina mea sau a ta!

Si oaie e aia care l-a facut, ce se naste oaie iarba mananca!hee hee

| คlєxヅ a răspuns (pentru Coconutz):

Cool girl e doar un nume din ziua de azi, dar fii serios. Tu te bagi in seama mai tare si zici ca ea se baga in seama. Daca ai venit pe site-ul asta sa faci scandal.Si ce e cu numele asta Cool girl? Se pare ca iti e ciuda si pe numele ei!

Întrebări similare