Din cauza ca nu pot intelege absurditatea vietii si ca au fost crescuti sa ii bage mereu ceilalti in seama. Astfel ca atunci cand sunt ignorati sau nu obtin ceea ce vor, incep sa faca precum copiii mici, in cele din urma apeland la suicid.
Apoi. Daca nu esti fericit singur, cum poti fi fericit cand esti iubit? Caci daca fericirea ta e conditionata de evenimente exterioare, inseamna ca nu esti niciodata fericit.
Asa ca nu ma mai lua cu "oamenii bogati care se sinucid pentru ca nu obtin tot ce isi doresc".
"Apoi. Daca nu esti fericit singur, cum poti fi fericit cand esti iubit?" aici ai punctat bine, frumos. Iar eu am uitat sa precizez ca iubirea nu trebuie sa vina din exterior, ci trebuie sa vina din interiorul tau, daca tu nu te iubesti pe tine insuti. Daca iubirea nu exista in inima ta, incepi sa cauti iubirea in exterior, incepi sa cauti diferite lucruri care sa te faca fericit, droguri, bautura, bani, masini, putere, etc. si ajungi la un moment dat, sa zicem, ca le ai pe toate si vezi ca niciuna nu e buna pentru goliciunea ta, si atunci apelezi la sinucid. Deci iubirea e vitala pentru viata ta. Iubirea din inima ta este necesara pentru un trai bun. Nu poti trai numai cu apa si mancare.
Am uitat sa iti spun sa citesti https://en.wikipedia.org/wiki/The_Decline_of_the_West impartita in doua volume da catre Oswald Spengler eu personal am citit un pic din ce am gasit de pe eikipedia.org dar citeste o sa afli lucruri interesante.