Irozii zilelor noastre!
Femeia nu trebuie sa faca avort indiferent de situatie.
http://www.youtube.com/watch?v=C2IXvNBanug
Inteleg ca ar fi familii fara posibilitati materiale. Dar cred ca mai ieftin este sa cumpere contraceptive decat sa creasca un copil ani de zile.
Cred ca orice femeie ar trebui sa vada acele filmulete. Eu ma cutremur numai cand imi inchipui faptul care incearca sa se apere fara nicio reusita...
Nici eu nu sunt un mare fan al lor, dar există unele femei care sunt total nepregătite pentru un copil
Copilul ala A FOST o samanta inainte de concepere. Din momentul fecundarii, este o fiinta si are un suflet de care vom da socoteala inaintea lui Dumnezeu!
Nu am citit nicaieri ca un copil la nastere ar simti dureri ca cele ale mamei sau simple dureri. Unde ai gasit tu scris asa ceva?
Depinde de ce metoda se foloseste. Unele metode nu actioneaza inainte de fecundare, adica nu mai are loc conceptia, deci in cazul asta, nu se poate numi avort.
Să dea socoteală...cine crede.
E o fiinţă, dar un embrion nedezvoltat fără sentimente. Dacă era un copil mai mare, mai ziceam să nu fie omorât, era şi mai util societăţii, mai ales. Aşa, tot el suferă.
O prietena de-a mea a fost violat in adolescenta. Nu l-a cunoscut niciodata pe tatal copilului. Traia la tara, a fost nevoita sa ramana acasa sa isi creasca copilul pe banii parintilor ei care nu aveau conditii prea stralucite. Si nu i-a fost usor, dar a putut sa il creasca si fara tata, deci nu este asta un motiv pentru a nu naste si creste un copil. Acum a casatorita, instarita si sotul ei nu face nicio diferenta intre copii. Dumnezeu a binecuvantat-o pentru ca a ales sa nu faca o crima. Poate ca daca pana la urma ea l-ar fi cunoscut pe tatal copilului ei, nu ar fi jutat-o cu nimic. Deci violul, cresterea fara de tata sau lipsa resurselor materiale nu sunt decat pretexte! Cati copii din toate genertiile nu au crescut cu o simpla ciorba, o singura pereche de incaltaminte, o singura haina de iarna si au ajuns oameni mari...Intreaba-ti bunicii sau parintii.
Nu judec si nu dau socoteala, pur si simplu sustin ceea ce cred.
Am vazut intr-o zi o fata la varsta adolescentei care masura cat un copil de 5 ani si care nu era dezvoltata nici psihic, nici fizic, etc. Clar ca nu era de folos societatii. Ai fi fost de-acord sa ii aplici acelasi,, tratament,, ca cel aplicat unui copil nenascut? Ca doar nu era nici dezvoltata, era o leguma practic. Orice femeie ar afirma ca este o crima si ca trebui lasat sa traiasca. Cam la fel este si cu un fat. Diferenta o face nasterea, dar fiinta este si el.
Si sa fim seriosi, cine face copii cu gandul de a-i face de folos societatii? Toti vrem fericirea copilului si tot ce e mai bine pentru el, nu il concepem cu gandul ca intr-o zi, ii va ajuta pe ceilalti din jurul sau.
Mă refeream la a da socoteala în fața lui Dumnezeu.
Nu am vrut să spun acest lucru. Atâta timp cât copilul nu are o personalitate, fiind nenăscut, fiind un embrion, nu se pune, dar nu zic că nu e un act barbar, însă e necesar atunci când nu se mai poate face nimic.
Si ce nume da dreptul mamei de a lua viata copilului ei din motivul ca el nu are inca personalitate? De ce nu s-ar pune ca pacat? E trist ca tot mai multe femei cauta pretexe pentru a se indreptati referitor la alegerea lor de a opri viata unui fat. E plina lumea de oameni cu o personalitate demna de pus la gunoi daca am putea spune astfel. Nimic nu ma justifica in fata lui Dumnezeu daca eu decid ca ei trebuie sa moara. La fel si cu o fiinta neneascuta. Nimic nu imi da dreptul sa ii iau viata pentru ca el inca nu are personalitate inca. Nu suntem mai intelepti decat Dumnezeu. Daca El a decis ca acel copil va duce o viata cu handicap, nu vad de ce ne-am crede mai destepti ca El sa Il corectam si sa refuzam aceasta. Nu cred ca avortul este necesar in vreo situatie.
Nici nu ti-am propus sa iti fac cunostinta cu prietena mea, din cate imi amintesc! Ti-am dat un exemplu ca sa vezi ca se poate, altfel ai fi crezut ca vorbesc din auzite.
Da, conceptia mea asta este, bine ca ti-ai dat seama. Si este un mod corect de a ma raporta in fata lui Dumnezeu, putin imi pasa ca unii ca tine dispretuiesc o astfel de gandire, poate ca nici nu conteaza asta. Nu uita ca,, un amarat de embrion,, ai fost si tu si daca nu ingaduia Dumnezeu sa te nasti, nici atat nu ai fi fost. E cea mai dezgustatoare asemanare pe care o poti face intr-o creatie atat de complexa dotata cu ratiune, suflet si asa mai departe si o musca.
Fata despre care iti vorbesc nu a avut noroc pentru ca nimic nu este la voia intamplarii pentru cel care alege sa Il urmeze pe Dumnezeu. In noroc cred cei care cred ca au aparut la intamplare. Si stai linistita ca sunt mult mai multe cazuri asemanatoare ei. Sa trag concluzia ca toate au avut noroc? Ar insemna sa refuz in mod constient sa cred o realitate.
Si iti repet ( oare o sa trebuiasca sa spun asta fiecarui interlocutor de pe site?!) ca nu judec pe nimeni, ci spun realitatea asa cum ne-o arata Dumnezeu. Daca nu iti convine, nu e problema mea, datoria mea este sa spun adevarul, eu nu stiu sa mangai pe crestet nici pe mine nici pe altii cand este vorba despre pacat pe care nici macar nu ni-l asumam, asa cum ai vrea tu sa crezi, pentru ca daca natiunea asta si-ar asuma pacatele, s-ar intoarce cu fata catre Dumnezeu, dar dimpotriva, Ii intorc spatele prin astfel de pacate si apoi striga in gura mare ca Dumnezeu este de vina pentru tot ceea ce se intampla in lume. Noi, oamenii ne revoltam cand vedem atata faradelege, dar Dumnezeu care este sfant? In fine, nu are rost sa dezbatem mai departe. Nu am avut nicio intentie sa te fac sa te simti prost, dar asta nici nu inseamna ca trebuie sa toleram pacate si crime in fata lui Dumnezeu. Si cand spun asta, ma refer mai intai la mine. Dar asta imi da dreptul sa impartasesc si altora voia lui Dumnezeu, chiar daca caut sa o aplic mai intai pentru mine.
Am zis eu că îmi pasă de moralitatea așa-zis creștină?
Nu îi băga pe toți în aceeași oală!
Nu a decis Dumnezeu. E vina ta că umbli prin locuri obscure sau că faci sex neprotejat. Totul depinde de tine. Nu vă mai justificați printr-o ființă divină pe care mai mult ca sigur o doare-n 14.
Nu sunt religioasă, așa că nu suntem pe aceeași lungime de undă și probabil vei spune că nu te înțeleg.
Din cate imi dau seama, mai degraba pe tine,, te doare in 14,, . Nu trebuie sa fii religioasa ca sa faci un pacat. Judecati de Dumnezeu vor fi si cei religiosi, si ceilalti, nu vei putea aduce scuza asta in fata lui Dumnezeu. Numai bine!
Sunt destul de emotivă, dar și suficient de rece.
Ok, ne întâlnim după moarte. Sau nu.
Buna..am 19 si am un copil de 2 ani si 2 luni, nu m-am gandit nici o clipa sal avortez, si il cresc singura fara nici un ajutor din partea tatalui. deci sunt total impotriva lor si in viata mai trebuie sati asumi si unele responsabilitati!
Avortul in ochii lui Dumnezeu este perceput ca si o crima, iar noi fiind creatia lui adica am fost facuti dupa chipul si asemanarea Sa, trebuie sa vedem aceste lucruri la fel.Ca pe o crima, deoarece prin avort iei viata unui copil nenascut.
Bravo, mamico! Esti demna de respect. Iti doresc mai departe sa reusesti in cresterea lui!
Traiesc bine pentru ca Dumnezeu i-a lasat in voia sortii lor, dar vor da socoteala pentru nebunia lor. Citeste ceea ce a scris Clouds pe site. Sunt mii de femei in aceeasi situatie. Chiar poti indrazni sa afirmi ca toate sunt norocoase?
Exact, eu nu judec, dar nu tolerez crime impotriva lui Dumnezeu, daca ti-e greu sa intelegi, e problema ta.
Atat timp cat planeta nu-i capabila sa-i hraneasca pe oamenii nascuti deja, nu vad care-i "marea crima" sa faci un avort. Mai ales cand e din motive medicale sau economice, in sensul in care mama nu-l poate hrani pe copil. Pana la urma e decizia mamelor...
anonim_4396 întreabă: