| Mădă0611 a întrebat:

Daca primii oameni erau nemuritori, de ce aveau nevoie de hrana? "Din toţi pomii din rai poţi să mănânci, Iar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreşit!"

75 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru VelaJohnny):

"Normal ca si urmasii lor au mostenit defectele parintilor"... dupa cum am zis, treaba asta nu e compatibila cu atributele zeului tau.

Tu ca urmas nu trebuia sa mostenesti pacatul la fel cum cica nici Isus nu l-a mostenit.

"iertarea acestui pacat era singura cale pentru ca perfectiunea sa fie restituita"... GRESIT.

"singura cale pentru asta a fost o jertfa echivalenta cu pacatul/datoria"... daca vrei discutam si despre idiotenia asta, nu-i problema. Ce a facut Isus numa jertfa nu este. Prometeu spre exemplu a platit mai mult si ce a facut el intra la categoria sacrificiu nu ce a facut Isus.

"rascumpararea omenirii"... rascumparare din incompetenta zeului tau? Interesant.

Am repetat de prea multe ori, mostenirea pacatelor nu e compatibila cu atributele zeului tau. La fel ca Isus, restul oamenilor NU ar fi trebuit sa mosteneasca acel pacat. De ce? Motivul este exagerat de evident.

In fine, lamurit?

| VelaJohnny a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu nu esti lamurit, Gaia, si chiar orb si nu realizezi multe dintre cate le afirmi. Numa' gura de tine, dar creierul nu e conectat. Ma faci pe mine ignorant, si eu ti-am explicat deja unele chestii pana acum, ori ai nevoie de Memo Plus ca sa iti amintesti, ori faci pe prostul, nu ai raspuns la acel comentariu deloc dupa ce am dat toate explicatiile. Nu o sa ma obosesc discutand mai mult cu tine nici de data asta, nu are nici un rost happy hai, pune-te si tu la somn. Noapte buna!

| danut a răspuns (pentru Mădă0611):

Asta nu inseamna ca erau nemuritori ci ca le venise sorocul totusi a fost altcineva care sa oferit in locul lor caci altfel ar fi murit instantaneu. Despre asta era vorba, nu despre faptul ca ar fi fost nemuritori. Ai uitat sa citesti de ce au fost izgoniti din Eden, poate afli daca citesti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiindca asa au fost construiti.Cu o gaura pentru alimentare, si doua pentru evacuare.Ti-ar fi placut sa nu ai doua de evacuare? dumnezeu stie ca orice creatie, este finita in timp.Doar el este vesnic.Ingerii sunt atata timp cat nu cad in greseala, iar oamenii daca cred in Hristos, sunt vesnici, daca nu, no prea.

| Mădă0611 explică (pentru anonim_4396):

Nu era nevoie de vreo gaura, nici macar cea de sus, ca se intelegeau prin ganduri, nu? smug Daca si copiii ii faceau cu puterea gandului... (asa a zis cineva pe aici). Stiu ca o fi cam greu de procesat informatia, dar daca esti perfect, in sensul in care se presupune ca erau Eva si Adam (sâc!), nu e nevoie de hrana.

| Mădă0611 explică (pentru danut):

Exista doua raspunsuri:
1. ca au mancat un fruct
2. ca nu l-au ascultat pe dumnezeu.

Daca te referi la primul raspuns, fix de asta intrebam, iar daca vii cu "fructul nu era fruct", perfectiunea e perfectiune, deci nu le lipsea nimic, asa ca indiferent ce era acel fruct, nu aveau nevoie de el. Ce e greu de intelse? Si de aici se exclude al 2-lea raspuns, nu era nevoie de neacultare pentru ca ei nu aveau vreo nevoie.

| 6684464 a răspuns (pentru Mădă0611):

Daca ce spui este adevarat, atunci orice drog ar trebui legalizat...

| Mădă0611 explică (pentru 6684464):

Nup, pentru ca dozele produse in mod natural sunt benefice organismului, el nu abuzeaza, omul sigur o s-o faca. Vezi clipul postat de Inferno, e ce ziceam eu, dar mai detaliat. Sau uite ceva foarte interesant http://fusion.net/story/48571/your-brain-on-love-oxytocin-dopamine/ sper sa prinzi ideea, ca subiectul e cam off topic.

| iurii75 a răspuns (pentru danut):

"Asta nu inseamna ca erau nemuritori ci ca le venise sorocul totusi a fost altcineva care sa oferit in locul lor caci altfel ar fi murit instantaneu." - Tu continui scrierea Bibliei? Sau o mai completezi? laughing

Mai exista un motiv pentru care au fost alungati si care raspunde la intrebarea ta, citeste, nu ghici.

| danut a răspuns (pentru iurii75):

Iertare, dar tu ai citit BIBLIA sau continui sa citezi din lectile voastre din REGAT? :rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Mădă0611):

Omul nu traieste numai cu paine si apa, ci si cu cuvantul lui Dumnezeu, da in cazul lor, mancau putin ca erau in preajma divinitatii, fata de noi care fiind indepartati si cu sufletul si cu trupul ne vedem mai mult de indestularea hoitului decat a sufletului. Iisus a postit 40 de zile in pustiu, apoi a flamanzit, si a fost ispitit, sa prefaca pietrele in paini.Deci se poate si fara mancare da nu la nesfarsit.Eu zic, ca e bine asa, fiindca planul bunului dumnezeu le cuprindea pe toate, altminteri cui ar mai fi folosit?

Dar nici macar Biblia nu spune ca omul perfect este nemuritor, spune ca Isus este perfect pentru ca nu a avut pacat.
Omul perfect este acela care moare fara sa fi facut vreun pacat, asta daca ne gandim atat din punct de vedere biologic cat si din punct de vedere crestin. Din punct de vedere biologic, omul(perfect) moare oricum.

Si vrei sa spui ca nu ai inteles la ce m-am referit?
Ei mancau fructe pentru ca le placeau, nu pentru ca le prelungeau viata sau ceva de genu'.
Si ma refeream la droguri gen metamfetamina.
Sunt droguri de care nu ai nevoie.

Eu n-am luat cursuri de interpretat biblia dupa bunul plac, asa ca astept raspunsul de la tine.

| Mădă0611 explică (pentru 6684464):

Pai primii oameni nu aveau pacate, pana li s-a facut foame, iar din punct de vedere biologic, o celula perfecta nu moare, asta inseamna ca organismul nu imbatraneste, iar moartea naturala nu exista.

Ceva iti place pentru ca iti e folositor, ei nu avea nevoie de fructe/hrana, nu aveau de ce sa le placa. Iar despre droguri, nu ai nevoie, dar ai nevoie de substantele pe care le produce corpul in mod natural cand te hranesti, cand te reproduci, te recompenseaza astfel, dar tu nu mai faci nimic sa meriti acea recompensa, deci n-o primesti, si cum ai nevoie de ea, o iei de altundeva, droguri, tigari, bautura, dulciuri, mancaruri sofisticate, s.a.m.d.

Nu e vorba de interpretat ci de citit, ai luat lecti de citit? I-a citeste matale Geneza 3, 22 si dupa aia mai vorbim. E acolo o CONDITIE ca omul sa poata supravietui vesnic, deci omul NU A FOST NEMURITOR si nici nu va fi decat daca va asculta si indeplini anumite conditii. SINGURUL NEMURITOR din univers ESTE DiUMNEZEU.

Erau perfecti sau nu?

| dragos38 a răspuns:

Astea sunt mituri, fiecare tara isi are miturile sale, vikingii(razboinici scandinavi)aveau credinta ca dupa moarte ei se duc in valhalla, zeul lor era Odin si Thor era fiul lui Odin, Scandinavii credeau ca lumea are si un inceput si un sfarsit pe care il numeau Ragnarok, se credea ca dupa ragnarok un nou pamant va rasari, verde, frumos si imbelsugat.chiar pe history cheneel este un documentar despre vikingi cum ai intrat ei in conflict cu crestinii, si s-au crestinat. Vechi greci se ruga la zeus care avea ca sotie pe Hera, si a avut si un fiu pe Hercules dar care la facut cu alta zeita.Si iudeii aveau mii de zeii dar unul a reusit sa se impuna yhweh, care este atot- puternic dintre totii zeii si el la randul lui a avut un fiu I.H. trimis pe pamant sa i-a asupra lui toate porcariile care le faceau homo-sapiensul.Adam si Eva, un mit imaginat de vechii iudei, legende.pe timpul lui Adam si Eva existau deja milioane de oameni pe pamant.si apropo toate formele de viata au nevoie de hrana de la plante pana la om.Si cum spunea un om de stiinta si nu numai el, daca nu invatam sa traim in armonie unul cu celalalt o sa disparem in abis, nu o sa ajungem in nici un rai, asa cum isi imagineaza unii, intoxicatii cu doctrine religioase.

Nu nemuritori, perfecti dar independenti, liberi in gandire si alegeri dar nu nemuritori.

De aceia te și întreb fiindcă am citit dar nici pomeneală de ce afirmi tu. Ca în majoritatea cazurilor de altfel. :p

Care parte din perfect = nemuritor n-o pricepi? Sa zicem ca lumea e fara sfarsit si ca planeta noastra o sa fie distrusa daca isi schimba pozitia fata de Soare cat de putin, nu conteaza in ce directie. Daca Soarele e perfect rotund si orbita ei e perfect rotunda, planeta o sa "traiasca" vesnic. Pam-pam. devil Nu exista perfect, dar Eva si Adam erau...

| Mădă0611 explică (pentru dragos38):

Nu conteaza ca e mit sau nu, e parte din credinta unora, deci pentru ei e adevarat. tongue

| Mădă0611 explică (pentru pufulescu):

Oky, aurul nu rugineste, dar e metal, e greu, daca eu ca-s doar o uoamă (femininul de la om) oarecare spun ca n-o sa ne consider evoluati atata timp cat mijloacele de transport ne pun viata in pericol, extraterestrii tai erau mai prosti?

laughing cata prostie intr-un singur post. Marele potop n-a existat, si inainte oamenii traiau mai putin decat acum.

Nu mai crede toate porcariile, pune la indoiala tot. Daca tu gasesti un raspuns la o intrebare, dar are un singur bai, gandeste-te ca cei care ar fi venit pe planeta asta erau cu mult mai inteligenti, cum ziceam cu metalul, e greu, sa nu mai zic de forma. Nu le am cu ingineria si matematica, dar am vazut la stiri ca se construieste nu stiu ce chestie in Bucuresti, si fiind vorba de ceva mare, cica daca ar avea forma rotunda sau patrata nu ar avea destula sustinere, sau ceva de genul, asa ca a calculat nea' ingi si a facut-o in forma de 8. Toate ozn-urile sunt rotunde, ca oamenii cred ca asta e forma perfecta, dar mai departe de Luna n-a mers nimeni. whistling

| danut a răspuns (pentru iurii75):

Iertare dar tu orice ai face nu poti intelege, nu este o chestie de a mea ci recunoscuta la nivel mondial dar oamenii va menajaza ca sa nu va simtiti exclusi dintre ei cu speranta ca veti fi recuperati, nu este vorba despre religie asa ca nu cred ca vei intelege ce nu poti dar eu insist asa ca voi repeta ce spun toti CRESTINI, nu voi ci crestini, Isus Hristos ESTE AL DOILEA ADAM care a murit pentru noi ca sa putem fi RECUPERATI.

PERFECT NU ESTE EGAL NEMURITOR, unde scrie asa ceva in Biblie? Ce legatura are un cerc cu nemurirea chiar daca este perfect, este cercul nemuritor?

" Isus Hristos ESTE AL DOILEA ADAM care a murit pentru noi ca sa putem fi RECUPERATI." - Buna ziua mătușică! - Lapte acru-n putinică.
Știu că Isus este "al doilea Adam" și și-a dat viața ca să putem obține viața veșnică pierdută de Adam. Doar că ai deviat puțin, inițial afirmase-i o prostie la care te atenționasem.