| Mădă0611 a întrebat:

Daca primii oameni erau nemuritori, de ce aveau nevoie de hrana? "Din toţi pomii din rai poţi să mănânci, Iar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreşit!"

75 răspunsuri:
| Mădă0611 explică (pentru danut):

Am explicat, dar daca esti greu de cap, nu mai insist. oh go on

| iurii75 a răspuns:

Interesantă teorie, dar de ce crezi că un om perfect n-ar avea nevoie de hrană?
Ai ieșit să faci o plimbare - cheltui energie care trebuie recuperată. Un copil ca să crească are nevoie de hrană. Pielicica care se uzează în timpul plimbării- trebuie reînoită și tot așa, deci cum n-o dai dar hrană trebuie.

| Mădă0611 explică (pentru iurii75):

Pentru ce/de ce creste copilul? De ce faci o plimbare? Cat despre pielicica uzata, eh, nu se mai uzeaza, pentru ca celulele care o formeaza sunt perfecte.

| danut a răspuns (pentru Mădă0611):

Multumesc pentru apreciere si lamurire.

| danut a răspuns (pentru iurii75):

Oau, ce prostie?

| iurii75 a răspuns (pentru Mădă0611):

Ei, de ce/pentru ce. Doar ai citit (cred) ce însărcinare au primit -: „Fiţi roditori, înmulţiţi-vă şi umpleţi pământul, supuneţi-l şi stăpâniţi peste..."
Deci era vorba de muncă (chiar dacă una plăcută). Dumnezeu a amenajat un teritoriu pentru Adam și Eva (grădina Eden) dar ei urmau să extindă pe tot pămîntul.

Hai s-o luam altfel. Foamea (consumul de energie/atomi) e suferinta, hrana e nevoie, cum poate cineva perfect sa aiba nevoi, si cum poate sa moara cineva (daca nu se hraneau, mureau) cand moartea nu exista? Perfect inseamna sa nu imbatranesti, sa nu ai nevoi, sa nu te doara ceva, s.a.m.d.

laughing Nu știu cum e în cazul tău, dar cînd savurez o mîncare delicioasă pentru mine e o plăcere, nicidecum o suferință. Ceia ce tu propui e un alt model al "perpetuum mobile", să facă un lucru fără a consuma energie, dar contravine legilor fizicii.
Da, perfect înseamnă că nu îmbătrînește, celulele se reînoiesc cu regularitate; nu se îmbolnăvește, sistema imunitară n-are probleme...
Dar nicidecum că nu ai nevoie de hrană. " si cum poate sa moara cineva (daca nu se hraneau, mureau)" - tot așa cum ar fi murit dacă ar refuza să respire.

E o placere pentru ca asa functioneaza sistemul de recompensa al creierului, te motiveaza astfel sa mai mananci, mancarea oferindu-i materia/enegia de care are nevoie pentru a trai, la fel e in cazul reproducerii, care e o forma de supravietuire. E vorba de o nevoie, cineva perfect nu are nevoi, pentru ca nevoia e lipsa. Nu ti-e foame cand esti satul, nu?

Perfect inseamna ca celulele nu mor, deci nu se reinnoiesc, cum ziceam, reinnoire (inmultire de fapt) fara moarte inseamna cancer.

Oricum ai lua-o, povestea din biblie e imposibila. Acei oameni nu puteau fi perfecti, dar ce creator perfect e dumnezeu daca a lui creatie nu e perfecta? Ar fi putut fi perfecti daca nu aveau corp, dar asa nu aveau nevoi, fara nevoi nu exista neascultare. Deci, cum e?

"Perfect inseamna ca celulele nu mor" - e doar părerea ta. Modul în care sînt concepute celulele e ceva deosebit, pielea, (tot celule), este un scut extraordinar al organismului, ne apără de multe, dar nu înseamnă că nu poate fi deteriorată de exemplu în cazul unei lovituri puternice (chiar și în cazul unei celule perfecte, membrana nu devine mai tare ca orice, e absurd), dar fiindcă e perfectă reînoirea nu e o problemă. În cazul nostru problema nu constă în faptul că celulele noastre se reînoiesc ci în faptul că nu se reînoiesc cum trebuie sau chiar încetează să se reînoiască
" povestea din biblie e imposibila. Deci, cum e?" - nimeni nu-ți impune nimic cu sila. Pentru mine e normal și logic.

| dragos38 a răspuns (pentru Mădă0611):

Mada0611, degeaba te chinui sa-i faci pe unii sa intelega ca chestea cu'' Adam si Eva'' este un mit, caci nu o sa razbesti, ei au creierul spalat, ca si cei care fac yoga.desi au vazut ca marele guru Bivolaru, a profitat de prostia din capul lor, multi continua sa se duca sa faca yoga, este un caz la mine in oras, o tembela de fata(casatorita) cu catva ani in urma s-a dus si ea la yoga, pana la urma a divortat si acum umbla cu un yoghin, ce o fii in mintea unora nu stiu.Astia(yoghinii si religiosi) nu mai fac diferenta intre mit si realitatea vietii, lasa-i sa se integreze in absolut laughing, unii sa se duca la Allah si altii la yehova, dar ma intreb si eu care o fii mai tare dintre cei doi zeii, Allah care este mai necrutator, sau Iehova care este pacifist.hm

| Mădă0611 explică (pentru dragos38):

Iehova e pacifist cu cei care cred in el, si e Allah. Islamul e mai apropiat ca invatatura de iudaism decat crestinismul.

Pai vezi tu zici ca iehova este pacifist doar cu cei care cred in el,si islamistii care taie beregata cred in el, doar ca i zice Allah. Daca toti ne inchinam la acelasi Allah, de ce trebuie sa ne taiem beregata unul altuia? clar ca ceva e putred,de doua mii si ceva de ani, preotii crestini si imami islamisti se roaga la acelasi dumnezeu, dupa care incep razbuaiele crestini contra islam si invers, si uite asa de mi de ani. Oare acest dumnezeu este de acord cu ce face omul? este pacifist cu cei care cred in el, pai si unul si altul cred in acelasi dumnezeu, de ce nu le lumineza mintea, de ce nu le transmite o idee mai pacifista, daca chiar cred in el, eu cred ca de doua mi de ani de cand se tot roaga preotii la el ar fi trebuit sa se intmple ceva, dar nu se intampla nimic, in cele 2 razbuaie mondiale crestinii s-au macelarit intre ei, oare asa le-o fi zis dumnezeu de sus preotilor cand se ruga la el, macelaritiva ba, sau din contra nu-mi place ce faceti opritiva, hm, nimic nici un raspuns.nu prea cred ca mai are treaba cu noi, sau cu cei care se roaga la el.Suntem in pragul celui de al 3 razboi mondial, daca nu o fi si inceput, doar ca este mai diferit, in fine.sunt sigur ca nici de data asta nu o sa intervina, deci totul depinde de noi. Nu cred ca nu exista ceva,, va exista ceva, natura sa fie asa inteligenta? nu, natura nu gandeste, ea isi urmeza legile ei si pace buna.sa stii ca si eu ma mai intreb cate odata, cand vad ca unii nevinovati sufera din cauza unor extremisti.Sunt si eu un fel de Toma necredinciosu. Dar asa cum am zis totul depinde de noi, e clar ca religiile nu mai sunt bune, si nu vin de la nici o divinitate, ci din mintea omului.De 2000 si ceva de ani nimic, nimic, nimic.ca si cind nu ar exista nimic, suntem de capul nostru asa prin universul asta. Daca mai izbucneste un razboi asta ar fi ultimul, o sa disparem tinand cont la ce arme s-a ajuns.

| Mădă0611 explică (pentru dragos38):

Oamenii l-au creat pe dumnezeu, el e cum vor ei. Treaba e asa. Exista bine si rau, Yhwh/Allah e binele, orice altceva e raul. Iudeii cred in Yhwh si asteapta mesia, au doar invataturile din vechiul testament, asta daca vorbim de carti sfinte. Crezi in Yhwh? esti de partea binelui, raul trebuie starpit. Apoi vin crestinii cu crestinismul lor. Evreii asteptau un salvator, un rege, Iisus a venit ca un om de rand, invataturile lui sunt in noul testament; ca era sau nu mesia asteptat de evrei, nu conteaza, ei nu cred ca e, si cum a schimbat legea talionului, adica legea lui Yhwh, e de cealalta parte, daca Yhwh e binele, cealalta parte e raul; raul trebui starpit. Dupa vreo 500-600 de ani dupa povestea cu Iisus a venit Mohamed, care a fost trimis de Yhwh, cu reguli noi, care se gasesc in coran. Daca nu crezi in invataturile lui, esti de cealalta parte, adica de partea raului, si cum ziceam, raul trebuie starpit. Yhwh/Allah e pacifist pentru ca promoveaza, porunceste de fapt, iubirea fata de aproape, baiul e ca aproapele e doar cel de partea binelui. laughing Doar pentru crestini aproapele e orice om, si cel mai probabil aici e mana romanilor.

Mda e clar ca religia e o prostie/a devenit o prostie, fiecare il foloseste pe yhweh/allah dupa cum vrea muschii lor, cele 25 de mii de biserici din Romania au fost ridicate in cinstea lui YHWH, deci normal ar trebui sa o ducem mai bine laughing si grecii ne invideaza tinand cont ca centrul religiei ortodoxe este in Grecia, din pacate o ducem mai prost, inseamna ca nu sunt suficiente, mai trebuiesc construite laughing