| unbaiatanonim a întrebat:

De ce ateii sunt exclusi de obicei din societate? Sunt cumva crestinii "rasisti"? Sau poate ca se considera inferiori ateilor?

75 răspunsuri:
| Kaleo a răspuns:

De cand exista o "rasa" a ateilor?

| martzian a răspuns:

1. "De ce ateii sunt exclusi de obicei din societate?" Cine sunt ateii? Cine i-a exclus? Din care societate?

2. "Sunt cumva crestinii "rasisti"?" A aparut o rasa noua?

3. "Sau poate ca se considera inferiori ateilor?" Daca vrei sa crezi asta, e ok. Te intelegem. Si rata de sub perna ta se tanguieste de mila lor. Te bucuri?

| iKronstadt a răspuns (pentru Kaleo):

Cand o sa intelegi insemnatatea cuvintelor puse intre ghilimele, in contextul dat, vei intelege si ce a vrut sa spuna user-ul unbaiatanonim.

| iKronstadt a răspuns (pentru Kaleo):

Exista foarte-foarte putini crestini adevarati. Ei sunt cei care accepta si alte pareri vis a vis viata.
Restul... isi urla asa-zisa credinta in necunostinta de cauza, combatand orice idee aflata in contradictie cu "crezul" lor, cu citate din Biblie pe care nici ei nu le cunosc insemnatatea.

| Kramerwalt a răspuns:

De ce spui ca ateii sunt exclusi din societate? Eu am parerea ca noi crestini suntem mai "exclusi" de cat voi, gandeste putin ce spui.Nu ai idee ce inseamna sa fi exclus din societate.

Răspuns utilizator avertizat
| iKronstadt a răspuns (pentru lolosaurus):

Nu exista "crestini ca la carte". Exista crestini adevarati, si crestini fatarnici. Am o mana de crestini prieteni, oameni "open mind", care nu se feresc sa discute vis a vis religie acceptand si alte opinii, cautand sa inteleaga ce si cum.
Cred ca te referi strict doar la ce observi pe site, sau la TV. Te asigur ca exista crestini adevarati, chiar daca sunt extrem de putini.

| Hombre a răspuns:

Crestini se autoexclud de la realitate si cum nu accepta decat credinta lor sunt "rasisti" in raport cu alte credinte. Nu se considera inferiori ateilor, ba din contra îi face orbi pe atei pentru ca acestia nu pot rumega fantasmagoriile si povestile de doi lei scrise in cea mai proasta carte, biblia, un SF de proasta calitate.

| Vladuthz a răspuns (pentru lolosaurus):

E amuzant ca eu i-am aratat unui crestin deuteronom 13:6, si a inceput din omul calm care era sa tipe in gura mare,, LASA-MA IN PULA MEA IN PACE!"(de 3ori), si chiar a inceput sa se inroseasca la fata, si de aici am tras o concluzie, religia e clar o metoda de indoctrinare si patrunde pe sub mintile celor mai indoctrinati si ii controleaza. De altfel chiar si cel mai linisititi crestini ar fi in stare sa omoare in numele religiei. Prietenul asta al meu caruia i-am aratat acel pasaj, este de altfel cel mai linistit om pe care-l cunosc, merge in fiecare duminica la biserica, nu bea, nu fumeaza, nu injura, etc, dar domnule sa vezi in ce fel s-a transformat atunci cand i-am aratat, doamne fereste chiar m-am speriat straight face laughing.

| unbaiatanonim explică (pentru Vladuthz):

Religia se afla adanc plantata in structura de personalitate a indoctrinatului. Mie mi-a luat cateva luni sa rup "sigiliul". E foarte greu sa scapi de indoctrinare, si cu cat imbatranesti, cu atat mai greu e. Eu am devenit ateu la 14 ani si cateva luni.

| Kaleo a răspuns (pentru iKronstadt):

Ia lamureste-ne, domnule, dumneata! Uimeste-ne! Care sunt intelesurile acelea profunde care pot asocia cele doua notiuni?

| roxaa15 a răspuns:

Pe cuvantu tau? da ce rasa e ateismu? sau nu sti ce inseamna cuvantu rasism? pe cuvant de onoare ca nu ma cred inferioara tie, sunt convinsa ca exista atei mai destepti ca mine dar nu esti tu ala

| raymusic5432 a răspuns (pentru Kramerwalt):

Nu-i adevarat dany suntem discriminati, batjocoriti, urati, asta e adevarul e greu sa fi ateu, daca nu esti pocait esti satanist dupa voi

| raymusic5432 a răspuns:

Foarte buna intrebarea, din pacate suntem discriminati, injjurati, batjocoriti, suntem exclusi din societate ce tara crestina

| unbaiatanonim explică (pentru roxaa15):

Nu cred ca intelegi sensul cuvantului rasism intre ghilimele. Nu are rost sa imi bat capul cu tine, du-te pe la manastire si lasa-ne.

| Kramerwalt a răspuns (pentru raymusic5432):

Eu de exemplu nu am discriminat niciodata, iubesc pe oricine, sunt prieten cu toata lumea, asta deja nu mai este de religie este de buna crestere.Imi pare rau daca tu te simti rau daca esti batjocorit considerat satanist si iti spun sincer ca cei ce-ti fac asta nu mai pot fi considerati crestini.Numai bine!

| martzian a răspuns (pentru iKronstadt):

"Cand o sa intelegi insemnatatea cuvintelor puse intre ghilimele" Nici eu nu am inteles. Esti bun sa imi explici?

| martzian a răspuns (pentru lolosaurus):

"Tocmai ca aia care sunt crestini ca la carte nu respecta alte pareri, crestinismul fiind prin definitie intolerant. Crestini adevarati sunt aia care omoara paganii si pacatosii cu pietre". Domnule, te inseli amarnic si jignesti fara motiv.

| Kaleo a răspuns (pentru martzian):

Trebuie sa stiti, cu tot respectul, ca unii nu se fac, ci chiar sunt asa cum par. happy

| Kaleo a răspuns (pentru unbaiatanonim):

"Nu cred ca intelegi sensul cuvantului rasism intre ghilimele." Probabil ca nu puteti explica nici macar ghilimelele, daramite notiunea.

| martzian a răspuns (pentru Kaleo):

Nu e cazul sa raspundem cu aceeasi moneda.

| unbaiatanonim explică (pentru Kaleo):

Mai pe scurt, suntem discriminati.

| Kaleo a răspuns (pentru Vladuthz):

Erai acasa cand ai facut asta? happy

| Kaleo a răspuns (pentru unbaiatanonim):

Aha, iar asta va transforma in "rasa"?

| Vladuthz a răspuns (pentru Kaleo):

Eram acasa la mine cu el, si venise vorba despre religie. Si de curiozitate l-am intrebat ce parere are dispre acele citate, si el bineinteles ca nu stia (normal ca nu stia ca doar nici n-a deschis biblia). Si tot imi zicea sa i le arat. Eu nestiind ca o sa reactioneze in halul asta, i le-am aratat.

| Vladuthz a răspuns (pentru Kaleo):

Si el in general cand mai eram grupul de prieteni, tot asa cand venea vorba de o tema religiosa el tipa si zicea ca nu crede in oamenii rationali, nu are incredere in ei, si ca se bazeaza doar pe cei care cred in dumnezeu. Chiar el mi-a marturisit ca a avut niste dubii asupra religiei, isi punea niste intrebari la care nu gasea raspuns, si cica s-a dus la un popa sa-l intrebe toate astea, si popa (un om fara o facultate si o inteligenta formata de altfel) i-a raspuns ca unele intrebari nu au raspuns si ca trebuia lasate asa. Si el asta a facut. Trist.