Diavolul face uz de toata intelepciunea sa in dialogul cu Eva si o duce pe aceasta acolo unde niciodata nu ar fi dorit, la neascultare de Dumnezeu.Atat de subtila a fost manevra lui, incat ea nu realizeaza, ba chiar prin fructele pe care le ia cu ea nu face decat sa isi ispiteasca sotul.Probabil ca Adam nu ar fi mers niciodata langa pomul oprit. Dar stiind aceasta, Diavolul a facut-o pe Eva sa duca fructul langa Adam. Eva da viata vesnica pe un fruct, deoarece atunci cand negociezi cu Diavolul niciodata nu iesi in castig.De fiecare data pierzi. Ce ciudat! Cu ce consecinte! Sunt cele care se vad si astazi.
Exista vreo indoiala ca Luca a fost martor ocular la evenimentele sau cel putin a avut acces la o marturie directa foarte solida? Ce ar putea sa faca mai mult pentru a-si dovedi autenticitatea ca istoric? Istoricul roman A.N.Sherwin-White afirma:,, Confirmarea istoricitatii pentru Faptele Apostolilor este coplesitoare... Orice incercare de a respinge istoricitatea ei fundamentala trebuie sa para acum absurda.Istoricii romani o considera deja demult indiscutabila. Cercetatorul si arheologul clasic William M.Ramsay si-a inceput cercetarile asupra cartii Faptele Apostolilor cu mult scepticism, dar descoperirile l-au facut sa isi schimbe parerea. El a scris:,, Am inceput cu o atitudine nefavorabila cartii Faptele Apostolilor. Nu aveam de gand sa investighez cu minutiozitate acest subiect; dar in ultima vreme m-am trezit intrand in contact cu Faptele Apostolilor ca autoritate in ce priveste topografia artefactele si societatea din Asia Mica.Treptat mi-am dat seama ca in multele ei detalii, naratiunea prezinta un adevar uimitor.,,
Acum, iata ce-i incurca pe sceptici.In aceeasi carte in care consemneaza 84 de asemenea detalii confirmate istoric, Luca relateaza si 35 de miracole.Mai multe miracole ale lui Pavel sunt prezentate in a doua jumatate a cartii Faptele Apostolilor.De exemplu Luca spune despre Pavel:l-a orbit temporar pe un vrajitor; l-a vindecat pe un om care era paralizat din nastere; a scos un duh rau dintr-o fetita posedata; a inviat din morti pe un om care cazuse de la o fereastra.Toate acestea sunt miracole incluse in aceeasi naratiune istorica ce a fost confirmata autentica in 84 de locuri.
Acesti fundamentalisti sunt fideisti; pentru ei ce e scris in Biblie este adevarat, iar dovezile sunt bune in caz ca se potrivesc cu Biblia si bune de ignorat in caz contrar. Ramsay a trait demult, acum e total depasit. Pentru o trecere in revista a problemelor cartii Faptele Apostolilor vezi http://ro.wikipedia.org/wiki/Faptele_Apostolilor, de exemplu autorul anonim al Faptelor Apostolilor era prost informat despre viata lui Pavel.
Eu daca as scrie un roman istorico-fantastic in care apar 80 de persoane reale din Epoca de Aur, descrise corect, ai zice ca am scris istoria RSR?
Deci sa inteleg ca doctorul Luca nu l-a cunoscut indeajuns de bine pe Domnul Isus, dupa ce a trait in compania Lui atata timp, a ascultat si a invatat lucrarile Lui a fost martor ocular la minunile facute de Domnul si L-a vazut cum a murit si a inviat? Istorisirea Noului Testament nu este o legenda. Documentele Noului Testament au fost scrise in decursul a doua generatii de la evenimente de catre martori oculari sau de catre contemporani ai lor, iar naratiunea Noului Testament este confirmata de autori necrestini. In plus, Noul Testament mentioneaza cel putin 30 de personalitati istorice care au fost atestate din surse din afara Noului Testament. Prin urmare Noul Testament, nu poate fi o legenda. Ce spun cercetatorii? Gary Habermas a efectuat investigatia cea mai ampla si mai la zi cu privire la ce cred cercetatorii despre inviere. El a strans mai mult de 1400 de lucrari de referinta pe tema Invierii scrise intre anii 1975-2003. In The Risen Jesus and Future Hope, Habermas spune ca aproape toti cercetatorii, apartinand intregului spectru ideologic-de la ultraliberali si pana la conservatorii biblicisti-sunt de acord ca urmatoarele aspecte cu privire la Isus si la crestinism sunt fapte istorice reale. 1.Isus a murit rastignit de romani. 2. A fost ingropat, cel mai probabil intr-un mormant particular. 3.Curand dupa aceea ucenicii au fost descurajati, indurerati si deprimati, pierzandu-si orice speranta. 4.Mormantul lui Isus a fost gasit gol la putin timp dupa inhumarea Lui. 5. Ucenicii au avut experiente pe care ei le-au crezut aratari reale ale lui Isus inviat. 6. Datorita acestor experiente, viata ucenicilor s-a schimbat compet. Au fost dispusi sa moara pentru credinta lor. 7.Proclamarea Invierii a fost facuta inca foarte devreme, chiar de la inceputul istoriei bisericii. 8. Ucenicii au marturisit si au predicat public in cetatea Ierusalimului, locul unde Isus fusese rastignit si ingropat cu putin timp inainte. 9.Mesajul Evangheliei s-a concentrat asupra mortii si invierii lui Isus. 10. Duminica a fost ziua preferata pentru adunare si inchinare. 11. Iacov, fratele lui Isus si un sceptic inainte, s-a convertit cand L-a vazut pe Isus cel inviat. 12.Doar cativa ani mai tarziu, Saul din Tars a devenit si el un credincios crestin, in urma unei experiente pe care a avut-o cu Isus cel inviat.
Cele patru evanghelii din canonul Noului Testament sunt scrieri pseudonime, ele fiind scrise de autori anonimi și atribuite în mod tradițional (dar inexact) lui Matei, Marcu, Luca și Ioan:
„Ceea ce cei mai mulți nu-și dau seama este că titlurile lor au fost adăugate ulterior de creștini din secolul al II-lea, la decenii întregi după ce aceste cărți fuseseră scrise, pentru a putea pretinde că ele au fost scrise de apostoli. De ce ar fi făcut asta creștinii? Amintiți-vă discuția anterioară asupra formării canonului Noului Testament: numai cărțile care erau apostolice puteau fi incluse. Ce trebuia atunci făcut cu evangheliile care erau citite și larg acceptate ca autorități în timp ce fuseseră scrise în mod anonim, cum a fost cazul celor patru evanghelii din Noul Testament? Ele trebuiau asociate cu apostoli pentru a putea fi incluse în Canon, așa că le-au fost atașate nume de apostoli."
—Bart D. Ehrman, Truth and Fiction in The Da Vinci Code: A Historian Reveals What We Really Know about Jesus, Mary Magdalene, and Constantine.
Mai mult, cele patru evanghelii canonice nu au fost scrise de martori direcți la evenimentele relatate, iar ele nici măcar nu susțin că ar fi scrise de martori direcți la acele evenimente:
„Ele nu pretind că ar fi fost scrise de martori la viața lui Isus, iar istoricii au recunoscut de mult că ele au fost produse de creștini din a doua sau a treia generație, trăind în alte țări decât Isus (și Iuda), vorbind o limbă diferită (greacă în loc de aramaică), trăind în circumstanțe diferite și adresându-se unui public diferit."
—Bart D. Ehrman, The lost Gospel of Judas Iscariot: a new look at betrayer and betrayed.
Citate de pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Evanghelie
Dar au fost luate scrierile mai multor martori oculari, au fost cercetate si s-au dovedit ca sunt adevarate. Talmudul evreiesc, care ADMITE ca Isus a facut lucruri neobisnuite (si spune ca Isus a practicat vrajitoria) Ei nu contesta minunile facute de Isus, ci cauta o explicatie pentru ele. Exista si surse necrestine care scriu despre Domnul Isus: Josephus, Tacit, Pliniu cel Tanar, Flegon, Thallus, Suetoniu, Lucian, Celsus, Mara-Bar-Serapion, Talmudul ebraic.
Dragul meu, sa nu imi spui ca tu contesti si existenta istorica a lui Isus, Cel care a impartit istoria in doua!
1.La momentul si la locul potrivit, asa cum a prezis Vechiul Testament, Isus intra in Ierusalim si invata adevaruri profunde si in conformitate cu mai multi martori oculari independenti, face treizecisi cinci de miracole si invie morti.
2.Martori oculari care inainte au fost lasi si neincrezatori incep dintr-o data sa proclame cu indrazneala invierea lui Isus in ciuda amenintarii cu persecutia si cu moartea.
3.Chiar si in cetatea unde Isus a murit se naste o noua miscare, biserica si ea se raspandeste rapid prin mijloace pasnice pe baza credintei ca Isus a inviat din morti.Acest fapt este greu de explicat daca invierea nu era adevarata.Cum ar fi putut crestinismul sa se nasca intr-o cetate ostila ca Ierusalimul, daca trupul lui Isus ar fi fost in continuare in mormant?
4. Mii de evrei din Ierusalim, inclusiv preoti farisei, isi abandoneaza cinci din cele mai indragite credinte si practici ale lor si adopta altele noi si ciudate dupa ce se convertesc la crestinism.
5.Saul, cel mai inflacarat dusman al noii biserici, se converteste brusc si devine cel mai prolific sustinator al ei. El strabate toata lumea antica pentru a proclama invierea, indurand persecutii si martiraj. Daca invierea nu a existat, atunci ce l-a facut pe acest om dintr-un prigonitor sa ajung el insusi prigonit?
6. Iacov, fratele sceptic al lui Isus, se convinge subit ca fratele lui este Fiul lui Dumnezeu si apoi devine conducatorul bisericii din Ierusalim.
7. Dusmanii evrei ai crestinismului nu neaga dovezile, ci aduc explicatii naturaliste eronate pentru a le justifica.
Nu, nu contest existenta lui Isus, acesta este un fapt acceptat de istorici. Contest ca a inviat. Consensul istoricilor este ca dupa ce Isus a fost crucificat, corpul sau a fost mancat de caini. Aceasta era soarta celor crucificati.
Ba sa crezi ca Isus a inviat din morti. Ucenicii au avut experiente pe care ei le cred reale cu Isus Hristos.Domnul Isus s-a aratat Mariei Magdalena.Mormantul gol. Apoi s-a aratat Mariei Magdalena si cealalta Marie.Lui Petru si Ioan. Apoi la doi ucenici care au mancat cu El.La zece apostoli care au vazut ranile, au mancat impreuna. El s-a aratat la unsprezece apostoli.La 500 de frati(1Corinteni 15:6). Implicit El s-a oferit sa fie atins. Apoi s-a aratat lui Pavel pe drumul Damascului.Isus este viu, El locuieste si in inima mea. Mi-a transformat viata, imi raspunde la rugaciuni, ma mangaie in necazul meu, ma ajuta.
Povesti vanatoresti. Experientele tale referitoare la cum te ajuta Isus sunt mai datorate mai degraba sindromului lui de Clérambault. "Cineva acolo sus ma iubeste si ma ajuta pe ascuns"=caz clasic al acestui sindrom.
Acum chiar nu este cazul sa faci afirmatii ca as fi bolnava.Chiar apreciam la tine faptul ca iti exprimi opinia fara sa faci atac la persoana. Facem schimb de opinii, fara jigniri.Lasa-i pe cei mai putin pregatiti sa o faca.Toti crestinii nascuti din nou cred ca Isus este viu.Nu sunt povesti, sunt rezultatul cercetatorilor care au studiat mai mute scrieri si au constatat ca sunt adevarate.Chiar si Talmudul evreiesc recunoaste ca Domnul Isus a inviat, dar cauta alte explicatii. Dar atatea vieti transformate? Comunismul a dorit sa creeze omul nou, dar nu a reusit sa faca acest lucru.Singurul care poate transforma este Dumnezeu. El a schimbat din oameni dependenti in oameni liberi, din prostituate femei de casa, gospodine. Din bolnavi oameni sanatosi. Dumnezeu lucreaza cu putere si in zilele noastre.Asculta marturii ale unor oameni care sunt transformati de puterea lui Dumnezeu.
Si eu am fost crestin pocait si ma rugam in fiecare zi la Dumnezeu, dar nu aveam tupeul sa pretind ca as fi in contact cu Isus Hristos sau cu Duhul Sfant. In Biblie nu scrie nicaieri ca crestinul ar fi in dialog cu Isus sau cu Dumnezeu, nici ca ar trebui sa aiba o "relatie personala" cu Isus. Faptele celor care aveau Duhul Sfant sunt descrise in Biblie ca: vorbeau limbi pe care nu le cunosteau inainte (daca vorbesti toate limbile de pe Terra poti pretinde ca ai Duhul Sfant), vindecau bolnavii (daca ai vindecat 100 de oameni de cancer prin puterea rugaciunii poti pretinde ca ai Duhul Sfant, dar pe verificatelea, nu pe spus brasoave sau pe organizat spectacole de tele-evanghelizare in care pretinzi ca-i vindeci si de fapt nu-i vindeci), inviau mortii (test ca sa verifici ca ai Duhul Sfant: te duci la morga orasului si nu iesi de acolo pana nu invii zece cadavre). Chestiile cu luat serpi pe maini si baut otrava nu le mai amintesc, deoarece aceste versete n-au fost scrise de autorul Evangheliei dupa Marcu ci au fost introduse pe parcurs de copisti certati cu copierea fidela. Traducerile de calitate ale Bibliei nu mai includ aceste versete, sau le includ scrise cu cursive sau intre paranteze, cu mentiunea ca nu sunt autentice.
Diferenta intre normalitate si boala mentala este: un om normal zice: cred asta pentru ca scrie-n Biblie sau mi-a spus-o pastorul sau am citit-o intr-o carte de teologie. Un bolnav mental zice: cred asta pentru ca mi-a zis-o personal Duhul Sfant sau Isus sau sunt in contact mental cu ingerii sau cu Dumnezeu Tatal.
Cat despre sindromul respectiv, cand crezi ca o persoana sus-pusa te ajuta pe ascuns deoarece te iubeste sau te apreciaza, suferi de acest sindrom. Nu era strict referitor la tine, ci la toti credinciosii care cred ca Persoanele Dumnezeirii ii ajuta pe ascuns. Un exemplu de simptom este a crede fara nicio dovada ca Traian Basescu ti-a ajutat fiul sa ia bacalaureatul si sa intre la facultate. Daca ai dovezi ca Basescu chiar a facut asta, nu mai e vorba de paranoia.
Daca pretinzi ca a ta credinta te intareste, este perfect normal si explicabil. Daca pretinzi ca Isus insusi te intareste, poate tine de patologie, deoarece pe Isus nu l-ai vazut niciodata si nu ti-a vorbit niciodata.
Cat despre ideea ca Dumnezeu ii ajuta pe cei credinciosi, insusi Ecleziastul spune ca nici asta nu e valabil, fiind o desertaciune ca celor rai le merge bine iar celor drepti le merge rau (pe lumea asta). Asa ca, in conformitate cu ce scrie-n Biblie, n-ai avea motive sa crezi ca Dumnezeu partineste in viata asta pe cei credinciosi. Altfel cei credinciosi nu s-ar imbolnavi, nu ar face accidente, nu i-ar prada hotii, nu i-ar impusca nimeni pe campul de lupta, ar fi foarte bogati, ar fi toti frumosi si fortosi, n-ar putea ramane someri, etc., etc.
Cei firesti nu pot sa inteleaga lucrarile duhovnicesti. Daca Dumnezeu vrea, poti sa vezi minuni prin credinta in El. Dar nu poti sa ii fortezi mana lui Dumnezeu. 1 Corinteni capitolele 12-14 se ocupă în principal cu darurile Duhului Sfânt. Se pare că acest text indică aceea că creştinii "obişnuiţi" au primit uneori daruri spirituale manifestate prin minuni (12:8-10; 28-30). Nu se spune însă cât de des se întâmpla acest lucru. Din ceea ce vedem în aceste pasaje, prin aceea că apostolii au fost "identificaţi" prin semne şi minuni, s-ar părea că darurile spirituale manifestate prin minuni au fost date numai în cazuri excepţionale creştinilor obişnuiţi. În afara apostolilor şi a persoanelor apropiate acestora, Noul Testament nu prezintă nicăieri în mod specific alte persoane care să practice daruri spirituale manifestate prin minuni.
De asemenea, este important să realizăm că biserica primară nu dispunea de întreaga Biblie, aşa cum este cazul astăzi (2 Timotei 3:16-17). Prin urmare, darurile profeţiei, cunoaşterii, înţelepciunii etc. erau necesare astfel încât creştinii primari să cunoască ceea ce Dumnezeu voia ca ei să facă. Darul profeţiei le-a permis credincioşilor să comunice noul adevăr şi noua revelaţie de la Dumnezeu. În zilele noastre, revelaţia lui Dumnezeu este completă în Biblie, astfel încât darurile folosite iniţial în descoperirea mesajului lui Dumnezeu nemaifiind necesare, sau cel puţin nu la nivelul la care au fost utilizate în Noul Testament.
Cu toate acestea, Dumnezeu însănătoşeşte în fiecare zi unii oameni în mod cu totul miraculos. Dumnezeu încă ne vorbeşte astăzi, fie cu voce care poate fi auzită, fie prin conştiinţa noastră, fie prin impresii şi sentimente, însă cel mai mult prin Biblie. Dumnezeu face în continuare miracole şi semne extraordinare, uneori şi prin intermediul creştinilor. Totuşi, ceea ce tocmai am descris nu sunt în mod necesar daruri spirituale manifestate prin minuni. Scopul principal al darurilor spirituale manifestate prin minuni a fost să demonstreze că Evanghelia era adevărată şi să confirme că apostolii erau mesagerii adevăraţi ai lui Dumnezeu. Biblia nu spune niciunde faptul că manifestarea acestor daruri a încetat, însă precizează motivaţiile pentru care acestea nu ar mai fi necesare în zilele noastre.
Si inca ceva, tu nu ai fost niciodata pocait.Nu te mintii singur!
Tie sa iti fie, nu eu sunt cea care minte.Pe un crestin autentic nimeni si nimic nu il poate desparti de dragostea lui Dumnezeu.Nici moartea, nici foamea, NIMIC!
Avem exemplu pe cei care au murit mancati de lei pe arenele romane, de dragul lui Isus.,, Ei l-au biruit prin sângele Mielului şi prin cuvântul mărturisirii lor, şi nu şi-au iubit viaţa chiar până la moarte.,,
Adam este barbatul universal, iar Eva femeia universala.
Nu au existat acesti oameni.
Ei bine, ei au ramas incredintati de asta. Dar eu am constatat personal ca Biblia contine orori si absurditati, iar credinta mea n-a rezistat acestei descoperiri. Daca mi-ar fi spus cineva nu l-as fi crezut, dar fiindca le-am descoperit eu insumi nu mai aveam ce face. M-am simtit inselat si ce rost ar mai fi avut sa sper in rasplata pentru credinta, cand imi dadusem seama ca aceasta credinta este bazata pe inselaciune. Biblia nu poate fi Cuvantul lui Dumnezeu. Am ajuns la concluzia ca Dumnezeu nu vorbeste cu oamenii, dovada cate prostii s-au spus in numele lui si cate atrocitati s-au comis in numele lui. Pe tinerii soldati crestini de la My Lai credinta lor nu i-a oprit de la a comite un masacru. Cu toata scoala de duminica la care participasera, s-au comportat ca niste fiare. Un astfel de crestinism este de parada, o credinta trambitata cu emfaza, dar care ramane o poveste spusa de un idiot, plina de zgomote si de furie, care nu inseamna nimic, vorba lui Shakespeare. Isus a murit definitiv, iar crestinii sunt cei ce l-au ucis.
Altfel: „în 185 de proconsulul Asiei, Arrius Antoninus, s-a apropiat un grup de creștini care au cerut să fi executați. Proconsulul le-a îndeplinit dorința unora dintre ei și i-a izgonit pe restul, spunând că dacă vor să moară au la dispoziție suficientă frânghie și sunt suficiente stânci de pe care se pot arunca." Citat din Droge și Tabor, A Noble Death: Suicide and Martyrdom Among Christians and Jews in Antiquity.
Sa nu-mi zici ca martiriul teroristilor sinucigasi ar dovedi ca islamul e religia corecta.
Daca tu nu poti sa intelegi aceasta Carte, nu inseamna ca ea nu este adevarata. Ea nu poate sa fie inteleasa prin intelepciune omeneasca, ci prin Duhul.
,, Dacă citeşti Biblia în mod onest, fără a avea ca scop să găseşti erori, vei descoperi că este o Carte coerentă, consecventă şi relativ uşor de înţeles. Într-adevăr, există şi unele pasaje dificile. Într-adevăr există versete care aparent se contrazic între ele. Trebuie să ne amintim că Biblia a fost scrisă de aproximativ 40 de scriitori diferiţi de-a lungul unei perioade de timp de aproape 1500 de ani. Fiecare dintre aceşti scriitori a avut propriul stil, a scris textul dintr-o perspectivă diferită, adresat unei audienţe diferite şi cu scopuri deseori diferite. Ar fi de înţeles să existe unele diferenţe! Cu toate acestea, diferenţă nu înseamnă contradicţie. O eroare există numai atunci când nu se găseşte nici o modalitate acceptabilă prin care versetele sau pasajele în cauză să poată fi conciliate. Chiar dacă nu se găseşte un răspuns pe moment unei astfel de probleme, asta nu înseamnă că nu există un răspuns satisfăcător. Multe persoane au descoperit erori presupuse în Biblie în legatură cu aspecte istorice sau geografice însă au ajuns la concluzia că Biblia este corectă numai după ce cercetările arheologice au adus suficiente dovezi în sprijinul Bibliei.
Pe paginile noastre de internet, adesea primim întrebări şi solicitări de clarificări de genul "Explicaţi-mi, vă rog, cum ar putea să nu se contrazică aceste versete!" sau "Iată, am găsit o greşeală în Biblie!" Trebuie să recunoaştem că anumite lucruri pe care oamenii le semnalează sunt dificil de clarificat. Cu toate acestea, noi credem cu tărie că există răspunsuri adecvate şi plauzibile din punct de vedere intelectual pentru orice contradicţie sau eroare aparentă cu privire la Biblie. Există chiar cărţi şi pagini de internet care prezintă "liste cu erori identificate în Biblie". Cei mai mulţi oameni de regulă se "aprovizionează cu muniţie" din aceste surse de informaţii, nefiind ei aceia care descoperă aşa-zise erori în Biblie. Tot astfel, există cărţi şi pagini de internet disponibile care demonstrează că toate aceste aşa-zise erori nu sunt fondate. Cel mai trist lucru este că majoritatea celor care atacă Biblia nu sunt în realitate interesaţi să găsească un răspuns la întrebările lor; tot ceea ce doresc este să denigreze şi atât. Deseori "atacatorii Bibliei" cunosc chiar răspunsurile la întrebările pe care le ridică, însă continuă să atace Biblia iarăşi şi iarăşi.
Aşadar, ce ar trebui să faci atunci când cineva te abordează prezentându-ţi o presupusă eroare în Biblie? (1) Studiază în rugăciune Sfânta Scriptură şi vezi dacă există o soluţie simplă. (2) Aprofundează căutarea ta prin utilizarea unor comentarii biblice, a unor cărţi scrise pentru apărarea Bibliei sau prin consultarea unor pagini de internet despre Biblie. (3) Întreabă-ţi liderii bisericii din care faci parte. (4) Dacă nu găseşti un răspuns clar după paşii anteriori – încrede-te în Dumnezeu că Biblia, Cuvântul Său este adevărat şi că există cu siguranţă o soluţie la care pur şi simplu nu ai reuşit încă să ajungi (2 Timotei 2:15; 3:16-17).,,
http://www.gotquestions.org/Romana/Biblia-erori.html
Adica daca am gasit greseli in Biblie e vina mea? Cat de prost ar trebui sa fiu pentru a crede asta? Daca tu scrii un rezumat gresit la Creanga de aur a lui Sadoveanu, a cui e vina ca rezumatul e prost? Nu a ta, ca l-ai scris? Asa si cu Biblia: daca sunt greseli in ea e vina cui a scris-o, nu a cui o citeste.
Cuvântul "Dumnezeu" nu este nimic altceva pentru mine decât expresia şi produsul slăbiciunii umane, Biblia este o colecţie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, în orice caz, destul de copilăreşti. Albert Einstein.
Este parerea ta si ti-o respect!
In ceea ce ma priveste ma simt foarte bine stiind ca peste mine este autoritatea protectoare a lui Dumnezeu!
anonim_4396 întreabă:
HepHap întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: