| SOLDADO a întrebat:

De ce martori lui Iehova contrazic si spun ca Isus Hristos NU este fiul lui Dumnezeu. Biblia spune foarte clar ca EL ESTE si chiar si insusi Dumnezeu spune la coborarea Duhului Sfant peste Isus - ACESTA ESTE FIUL MEU PREAIUBIT - deci de ce martori nu cred?

Răspuns Câştigător
| sitărescu a răspuns:

În fața oricăror evidențe ale Trinității tu alegi să vii cu o teologie de buzunar, prefabricată de martori.

Trinitatea e foarte biblică, din cauza unor eretici, ea a trebuit reafirmată pentru a fi o mărturie inechivocă.

Biserica Primară avea în subconștient acest lucru și nu se poticneau de Adevăr, cu cât ne îndepărtăm mai mult de secolul I după Hristos cu atât apar smintelile eretice.

Hristos e născut nu făcut, nu e o creație inferioară lui Dumnezeu.

Sfântul Duh ia chiar forma de porumbel la Botezul Domnului, el este un ipostas al Trinității, nu doar o forță mecanică, nevăzută.

Hristos se roagă la Tatăl pentru a ne arăta nouă pildă, cum trebuie să ne rugăm, El fiind înainte-văzător și știind că acest lucru va apărea în Scriptură, mai ales că rugăciunile particulare în care se izola de Apostoli nu puteau fi revelate decât prin Duhul Sfânt, că nu erau martori oculari.

Evident, că Hristos este într-o UNITATE DE VOINȚĂ SFÂNTĂ cu Tatăl, de aceea în Noul Testament el este numit ca fiind ÎMPLINIREA LEGII.

La rugăciunea din Grădina Ghetsimani, Hristos ne dă o lecție despre cum poate fi învinsă natura șovăielnică a omului, prin lepădare de sine și ascultare față de Tatăl.

Hristos se smerește în fața iudeilor care încercau să-l prindă în Cuvânt că a hulit Legea Profetului Moise(cum au făcut cu Sf Diacon Ștefan), dar, spune clar oamenilor să ia jugul Său că-i va odihni.

Cine îl poate odihni pe om dacă nu Dumnezeu?

Hristos spune că nu știe când sunt timpurile dar, dă informații prin Revelație-Apocalipsă despre vremurile din urmă, oare de ce
?

Prin citatul acela Hristos vrea să închidă gura tuturor profeților mincinoși care încearcă să ghicească finalul timpului.

Chiar și pentru acest citat, încercările eșuate ale martorilor, de a profetiza sfârșitul, sunt dovezi indubitabile că ei sunt în afara Scripturii, încă de la începutul organizației.

O spun cu amărăciune, nu ca un titlu de glorie, mai degrabă cade în înșelare o sectă, decât un popor întreg.

Gândește-te în cugetul tău dacă e bine ce faci și cercetează să vezi dacă tu găsești Tetragrama IAHW în Noul Testament.

Și dacă nu găsești, ai un punct de început de unde să cauți Adevărul.

Nu o iau în nume de rău și nici în batjocură față de tine, pe mine nu mă încântă cu nimic faptul că o soră virtuoasă și râvnitoare își pierde sufletul în rătăciri.

Domnul să te lumineze să pui început bun căutării tale!

90 răspunsuri:
| SOLDADO explică (pentru Nucreeed):

Vreau sa iti spun ceva si sa te contrazic : Spune-mi si mie de ce religie a fost Domnul Isus? Vreau sa iti zic ca nu religiosi vor intra in rai ci aceia care calc pe urmele lui Isus doar " ucenici " care il urmeaza pe Isus vor aunge sa steie la masa cu Domnul. Nu uita nu RELIGIA BISERICA CULTUL SAU CA FACI PARTE IO STIU DIN CE GRUP DE CRESTINI TE MANTUIE ci doar daca traiesti ca fiu de Dumnezeu.

Noi suntem infiati de DUMNEZEU prin Isus Hristos, deci amandoi suntem printi si printese in imparatia lui Dumnezeu. Dar unde ai vazut tu vreodata un print sa se joace in noroi, si la fel UNDE AI VAZUT TU VREODATA UN COPIL A LUI DUMNEZEU SA IUBEASCA PACATUL?

| SOLDADO explică (pentru V3ra):

Credinta adevarata sti care este? ISUS HRISTOS deci oricine calca pe urmele lui va ajunge in in raiul promis

| sitărescu a răspuns (pentru SOLDADO):

Treaba lor ce fac în Spania, din păcate la Catolici s-a ajuns la supra-divinizare.

Eikon poate însemna orice reprezentare, în contextul istoric sunt idolii neamurilor pe care-i întâlnim prin Faptele Apostolilor și prin tot Noul Testament.

La începutul misionariatului apostolic nu existau icoane cu Hristos, păgânii nici nu știau că Hristos există.

Când refuză închinarea lui Corneliu, Petru se smerește și arată că nu de la el vine botezul, dar asta nu-l împiedică pe Petru să fie purtător de Duh Sfânt și element de comuniune om-Dumnezeu atunci când oficiază botezul lui Corneliu.

Din păcate romanii divinizau orice om, străduindu-se să reprezinte mai mult carnea decât omul transfigurat de Hristos prin sfințenie, care la cei păcătoși nu exista.

Icoana e o transfigurare, o fereastră spre Divin.

Sfinții sunt mesageri aflați în vecinătatea lui Hristos care vor avea un cuvânt de spus la judecata de Apoi, apostolii vor judeca cele 12 seminții.

Evreii aveau pe Chivotul Legii niște îngeri ciopliți în aur, deși îngerii sunt ființe din cer, ceea ce înseamnă că ei făceau o distincție între obiectele de închinare admise și cele respinse, învățați fiind de revelația continuă a lui Dumnezeu pe care au avut-o și creștinii din catacombe.

http://www.crestinortodox.ro/......106711.jpg

http://www.bing.com/......ges/search

Nici un preot nu te obligă să cinstești icoana dacă nu vrei, nu te dă afară din Biserică dacă nu săruți icoana.

Când oamenii erau analfabeți icoanele îi ajutau foarte mult să înțeleagă scenele biblice și să-și înalțe cugetele spre mântuire.

Secole de-a rândul, se închina tot poporul la icoane, și s-au mântuit foarte bine, unii au dus viață de sfinți.

| SOLDADO explică (pentru sitărescu):

Frumos raspuns felicitari - Dumnezeu sa te binecuvinteze

| strawberry03 a răspuns (pentru sitărescu):

laughing Tu vii cu acuzatii nefondate. Martorii nu stiu cand va veni sfarsitul, nu stiu "ora si data", cum nici Isus nu o stie, "ci numai Tatal". Isus stia doar, ca si noi de altfel, cum vor fi timpurile dinainte de sfarsit. Insa ora sau ziua nu o stie absolut nimeni, nici noi nici alti oameni. Doar Dumnezeu. Multumesc de sfaturi, insa nu are nicio logica ce spui, nu mi-ai argumentat cu versete concrete, asa ca mult succes pe mai departe. Nici macar nu mi-ai adus argumente la fiecare verset pe care ti l-am dat sau la tot ce am spuswinking. Ai facut generalitati si pe deasupra ai spus si minciuni despre Martori. In loc sa faci doar ce inveti, creceteza singur si ai sa te convingi. Cum a aparut Trinitatea. Cauta si pe net. In link-ul pe care ti l-am dat nu e scris nimic de Martori, ci de cercetatori. In primele secole, crestinii nu se bazau pe doctrina asta a Trinitatii. Dar nici nu ai pomenit ceva despre asta.
Dar oricum, ma astept ca multi oameni sa vorbeasca asa despre noi, cum zice in 2Timotei 3:12, "vom fi persecutati".
Eu m-am documentat foarte mult, crede-ma, am cercetat, si nu mai e nevoie sa ma indemni sa fac asta. Datorita cercetarilor am ajuns la concluzia asta. Ii cunosc pe Martori de mult, insa m-am convins de invataturile Bibliei abia cu 2 ani in urma. Si nu regret.
Sa ai o zi frumoasa!winking Nu imi mai raspunde, fiindca eu oricum am pus punct si ai nu mai comentez nimic. Cu cat ne persecuta mai mult lumea, cu atat eu imi intaresc mai mult convingerile.

| strawberry03 a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Nu, in primele secole oamenii nu cunosteau conceptul Trinitatiiwinking

| strawberry03 a răspuns (pentru V3ra):

Nu. De fapt, Martorii nu ofera bani si nici nu primesc, spre deosebire de preotii ortodoxi care cer mereu.
Exista doar niste cutii de donatii, unde fiecare da daca vrea, cat vrea si cand vrea. Nu m-a convins nimeni, m-am convins singura.winking

| WholeWorldTeam a răspuns (pentru SOLDADO):

Buna.Nu ma bag in ce fac catolicii pentru ac eu sunt ortodox. Icoana nu este chip cioplit.Cand stai in fata icoanei si te rogi nu te rogi la lemn si vopsele caci nu materia este creatorul.Si icoana nu este considerat dumnezeu deci nu este un chip cioplit.Cinstirea merge la cel din ea nu la reprezentarea in sine sau la vopsele si lemne.

| WholeWorldTeam a răspuns (pentru strawberry03):

Oamenii care erau rupti de biserica si nu ascultau de ea bineinteles ca nu cunoasteau nimic.Si tot ce zicea biserica pentru ei nu era bun numai ce spun ei. tipc sectantilor de azi.

| GeooFenomenala a răspuns:

Nu este adevaratwinking martorii lui Iehova afirma faptul ca Isus este fiul lui Dumnezeu si ca prin el s-au creat toatewinking mama a fost martora a lui Iehova si la un moment dat am studiat si eu cu ei si nu afirma acet lucru, sincer acolo este adevarul, la eiwinking sper ca te-am ajutat baftaaa :p

| milan9 a răspuns (pentru GeooFenomenala):

Cum se pot împăca afirmaţiile lor greşite (cum că Hristos ar fi un simplu om) cu afirmaţiile Noului Testament care Îl arată a fi Dumnezeu, care Îl arată a fi din eternitate, precum şi Cel prin care s-a zidit Universul! Cum ţi se pare a fi această Putere- Această Entitate?

Actul umilinţei şi al jertfei acceptate nu a fost decât un,, rol" pe care l-a avut – de a-şi asuma umanitatea- din moment ce, dacă un om a greşit (Adam) aducând în lume moartea şi păcatul, tot un om trebuia să restaureze firea umană din păcat. Ce om putea face acest lucru în numele tuturor celorlalţi? Nineni. Nimeni fără doar dacă Fiul lui Dumnezeu ar fi venit să facă asta – asumându-şi temporar rolul umilinţei: întrupare, suferinţele, jertfa.

| milan9 a răspuns (pentru GeooFenomenala):

În legătură cu Sfânta Treime, se pot citi mai jos versete care Îl "descoperă" pe Fiul lui Dumnezeu! Iată doar o mică parte din versetele care Îl prezintă pe Fiul lui Dumnezeu:

Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU EL (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. EL ESTE MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE şi TOATE PRIN EL SUNT AŞEZATE.

Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."

Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi PRIN CARE A FĂCUT ŞI VEACURILE;

Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."

Profetul Isaia Îl numeste pe Mesia (pe Mântuitorul Hristos) "Dumnezeu-Tare, Domn al pacii, PĂRINTE AL VEACULUI ce va sa vina’’

Daniel 7, 14: "Şi Lui (Fiului Omului- aşa cum singurul mai este numit în Noul Testament Cel care era Fiul lui Dumnezeu ÎNTRUPAT) I s-a dat stăpânirea, slava şi împărăţia, şi toate popoarele, neamurile şi limbile Îi slujeau Lui. STĂPÂNIREA LUI ESTE VEŞNICĂ, stăpânire care nu va trece, iar împărăţia Lui nu va fi nimicită niciodată."

Daniel 7, 27: "Iar regatul şi stăpânirea şi mărirea regilor de sub ceruri se vor da poporului sfinţilor Celui Preaînalt; ÎMPĂRĂŢIA LUI ESTE ÎMPĂRĂŢIE VEŞNICĂ şi toate stăpânirile Îi vor sluji Lui şi pe El Îl vor asculta".

Facere 1, 1: „La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul." In textul ebraic original, Dumnezeu este numit printr-un substantiv la plural, Elohim (intenţia de a exprima pluralul este foarte clară, evreii nu aveau pluralul ca formă de politeţe, în acelaşi timp gramatica foarte scrupuloasă a scrierii ebraice exclude orice greşeală sau omitere), dar verbul este întotdeauna la singular, Dumnezeu este unul singur!

Iuda 1, 14 Dar şi Enoh, al şaptelea de la Adam, a proorocit despre acesta, zicând: Iată, a venit Domnul cu zecile de mii de sfinţi ai Lui,

Matei 27, 54 „Iar sutaşul şi cei ce împreună cu el păzeau pe Iisus, văzând cutremurul şi cele întâmplate, s-au înfricoşat foarte, zicând: Cu adevărat, Fiul lui Dumnezeu era Acesta!

Marcu 15, 39 „Iar sutaşul care stătea în faţa Lui, văzând că astfel Şi-a dat duhul, a zis: Cu adevărat omul acesta era Fiul lui Dumnezeu!

| milan9 a răspuns:

Dumnezeu Fiul este egal cu Tatăl, nicidecum inferior sau supus Tatălui.

Prin Întruparea Sa, Mântuitorul Hristos, păstrându-şi divinitatea, şi asumându-şi şi firea umană, El şi-a asumat şi „slăbiciunea" acestei firi în relaţia cu oamenii dar şi cu Tatăl. Jertfa Sa după Întrupare, a fost adusă de El în relaţie cu Tatăl, ca jertfă a naturii umane, asumate în mod voluntar (deşi era Dumnezeu), şi atunci, în mod absolut logic, termenii care exprimă o aparentă inferioritate în relaţie cu Dumnezeu Tatăl, de fapt se referă la „partea umanităţii" (pe care El şi-a asumat-o în mod liber în relaţie cu Tatăl, din cauza Întrupării, deşi Fiul este egal cu Tatăl).

În "rolul" asumat de bunăvoie prin întrupare (în acelaşi timp rămânând şi Dumnezeu), El S-a jertfit şi S-a smerit, în faţa tuturor, a oamenilor, dar şi în raport cu Tatăl, pentru a duce până la capăt „rolul" asumării întregii umanităţi asupra Lui.

Dumnezeu Fiul, egal şi deofiinţă (! termen consacrat, în mod special scris legat) cu Tatăl, şi-a asumat supunerea faţă de Tatăl doar pentru că liber, şi-a asumat şi rolul de „mijlocitor", intermediar, pentru oameni.

| milan9 a răspuns:

Persoanele Sfintei Treimi apar în biblie, chiar dacă termenul prin care noi facem referire la ele, fiind doar unul neoficial -,, treime"-, nu apare. Una din situaţiile enumerării împreună a persoanelor având ca "punct comun" unificator - aceeaşi Natură divină este:
"Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh" - Matei 28, 19

Există mai multe enumerări de acest fel, şi într-o ordine aproape diferită de fiecare dată, arătându-se astfel importanţa egală a celor trei Persoane divine: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh!

| milan9 a răspuns:

Treimea nu a fost descoperită la Niceea! Nu s-a făcut atunci marea descoperire de a se putea număra până la trei cele trei Persoane care fuseseră deja enumerate de Biblie în variate situații!

Dacă ne-am imagina situația în care creștinătatea nu ar fi avut habar de asta, cum ar fi acceptat 318 episcopi ce erau trecuți deja prin torturi și persecuții, cum ar fi acceptat zic, un adaos cu totul nou care le-ar fi schimbat credința? Dar nu s-a întâmplat acest lucru! Treimea de Persoane era cunoscută în Creștinătate de vreo 300 de ani deja!

O DOVADĂ în plus: chiar din acest motiv s-a întrunit sinodul, pentru că Arie a "ieşit din rând" cu erezia lui, adică a contrazis tocmai un adevăr despre TREIME: divinitatea Fiului – a doua Persoană din Treime!

Nu formalitatea numelui este esențială, și anume "Sfânta Treime", ci REALITATEA transcendentă la care ea se referă:
Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh - Matei 28, 19

Harul Domnului nostru Iisus Hristos şi dragostea lui Dumnezeu (Tatăl) şi împărtăşirea Sfântului Duh să fie cu voi cu toţi! - II Corinteni 13, 13

Aleşi după cea mai dinainte ştiinţă a lui Dumnezeu-Tatăl, şi prin sfinţirea de către Duhul, spre ascultare şi stropirea cu sângele lui Iisus Hristos: har vouă şi pacea să se înmulţească! - I Petru 1, 2, etc...

| sitărescu a răspuns (pentru SOLDADO):

Mulțumesc pentru fundă, și pe tine să te binecuvânteze Dumnezeu pentru că El nu vrea a pierde pe nimeni, nici pe cel care a fost indus în eroare care Îl caută cu Adevărat.

Din păcate, uneori, omul se încăpățânează să rămână într-un punct fix și să nu vină la lumină.

În fața cetățenilor din Gadara care l-au respins pe Mântuitor, El s-a smerit, așa să facem și noi.

| sitărescu a răspuns (pentru strawberry03):

"Tu vii cu acuzatii nefondate. Martorii nu stiu cand va veni sfarsitul, nu stiu "ora si data"

Faptul că te prefaci că nu știi istoricul organizației și încercările anumitor lideri de a profetiza anul Armageddonului, nu-ți face cinste.

Mai ales că ai zis că ai studiat.

"In link-ul pe care ti l-am dat nu e scris nimic de Martori"

Pt un creștin, nu e întodeauna favorabil să dea referințe anumiți cercetători atei, pentru că aceeași oameni de știință anunțau triumfal că au găsit mormântul lui Iisus, o mare gogoriță pentru că numele Isus era foarte comun în aceea vreme și era ca și cum ai căuta acul în carul cu fân.

De multe ori cercetătorii au tot interesul să desființeze creștinismul lovind în punctele cheie pentru că sunt finanțați de cercuri străine de creștinism, gândește-te tu membrii căror religii dețin finanțele mondiale.

Distrugerea sistematică a creștinismului se face lovind în puncte cheie azi Trinitatea, mâine dumnezeirea lui Iisus Hristos poimâine ateism și spălarea creierului prin afacerea anti-depresivelor, pentru că omul despărțit de Dumnezeu e doborât și ușor de controlat mental.

"Eu m-am documentat foarte mult, crede-ma, am cercetat, si nu mai e nevoie sa ma indemni sa fac asta."

N-am văzut încă un creștin desăvârșit care să se mulțumească să afirme o auto-suficiență.

Prin îndemnul la cercetare am vrut să te motivez să pui mâna și pe alte cărți de teologie, nu doar pe cele de la o confesiune anume.

La fel cum o să încerc să fac și eu dacă mă ajută Dumnezeu, asta ca să înțeleg mai multe opinii confesionale.

Poate ai auzit de Klaus Kenneth "2 milioane de kilometrii în căutarea Adevărului."

"Cu cat ne persecuta mai mult lumea, cu atat eu imi intaresc mai mult convingerile."

Cu părere de rău îți spun că nu ai înțeles ce înseamnă persecuțiile, dacă asta crezi că e persecuție, creștinii sfâșiați de lei în arenele romane, sunt din altă lume.

Nu-ți refuza șansa de a vedea mai multe opinii, de acum chiar că nu mai postez.

Dacă te-am jignit cu ceva îmi cer scuze,

Seară bună!

| Ady00000 a răspuns (pentru Nucreeed):

Imi pare rau pentru tine! cum adica nu exista Dumnezeu? Daca nu l-ai vazut inseamna ca nu exista? caldura sau frigul le vezi? Dar totusi sti ca exista! Si daca tu zici ca nu exista un creator suprem a tot ce vezi, cum oare au aparut toate? Crezi ca universul a aparut dupa teoria handicapatului ala cu Big Bang? Pai ala spune acum ceva si imediat apare altul care il contrazice, dar de multe isi contrazice teoriile singur!

| Nucreeed a răspuns (pentru Ady00000):

Chiar daca nu exista explicatie pentru aparitia noastra si a universului..tot nu as baga o divinitate in fata.
daca noi avem nevoie de creator ca sa existam? atunci de ce ziceti ca dumnezeu nu are nevoie? si el este etern si bla bla bla..cum putea o divinitate atat de complexa si puternica ca el sa apara din nimic? POOF! evolutia si big bangul sunt mai credibile...de ce crezi ca 90% din populatia din nord este de acord cu mine? pentru ca sunt educati...d'aia! pa

si stiu ca pentru un crestin ca tine nu conteaza ce argumente aduce un ateu atata timp cat tu ai o dorinta adanc inradacinata de a crede

| IncLusIoN a răspuns (pentru SOLDADO):

Tot ce ai spus aici este gresit happy Ai spus exact pe dos, totul. Bunica mea este martora, eu sunt catolic, dar o mai ascult si pe ea big grin

| GeooFenomenala a răspuns (pentru milan9):

Ai dreptate in al doi-lea paragraf tocmai asta voiam sa-ti scriu, NU stiu de unde ai scos-o pe asta ca Martorii afirma ca Isus este un simplu eu laughing ei afirma in Biblie in catile de studiu si in reviste ca Isus Cristos este fiul lui Dumnezeu cu o putere imensa care va domni in curandwinking cine ti-a zis asta ca ei afirma acest lucru

| Radamel a răspuns (pentru sitărescu):

Tu esti una cu taicatu?

| HDeNiSaR a răspuns (pentru Silviuloan):

Cine Doamne iartă-mă încearcă să te convingă să mergi la ei! Dacă vrei să vezi ceea ce arată cu adevarat Biblia fi sigur că vei rămâne uimit şi dacă nu ciaooooo.
Şi acum venind şi vorba:
Isus în Matei 28:19, 20 ce spune?
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=28
Dacă sunteţi toţi aşa de creştini de ce nu respectaţi această porunca! AAAA da am uitat că la voi prima dată sunt : "Sfânta Tradiţie şi Sfintele Obiceiuri" -uitasem! bine că mi-am reamintit!

| Silviuloan a răspuns (pentru HDeNiSaR):

Pai stai putin hai sa analizam bine ce spune Bibliea.
19. Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh,
20. Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.
Ti se pare ca martorii lui Iehova boteaza?
Dai un text si te contrazici.

| HDeNiSaR a răspuns (pentru Silviuloan):

Voi mereu vedeţi la Martori că se contrazic! culmea! numai la Martori e problema asta!
Ce se arată în Faptele 8:12?
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=26&cap=8
Să punctăm ultima parte a versetului " se botezau bărbaţi şi femei", nu spune că atunci când l-au crezut pe Filip toţi nou-născuţi au fost botezaţi!
Şi apoi avem exemplul lui Isus! Când s-a botezat - era MATUR atât din punct de vedere fizic cât şi spiritual!
Iar botezul este o cerere făcută lui Dumnezeu pentru a avea o relaţie bună cu el.
Un creştin nu ar trebui să fie botezat când este un nou-născut, ci atunci când este suficient de matur pentru a învăţa despre Dumnezeu şi pentru a deveni un discipol al lui Isus.
numai bine!

| Robyi a răspuns:

Martorii Lui Iehova nu au contrazis niciodata ca Isus NU este fiul lui Dumnezeu.

| Maghilov_Nasti_1959 a răspuns:

Niciodată Martorii lui Iehova nu au spus acest lucru. Dimpotriva inclusiv rugăciunile Martorii lui Iehova i le adresează lui Dumnezeu prin intermediul Fiului sau și Mântuitorul nostru

| Andreea0987 a răspuns (pentru strawberry03):

Deci m-am uitat acum o ora la acest articol si am cercetat originea trinitatii si apoi originea crucii si am ramas socata...trinitatea vine de la paganii care se inchinau la 3 zei si am scris pe google originea crucii si mi-a sat ca provine din caldeea antica si ca era un obiect de inchinare la zeul tamuz... what is going on? dc au bisericile obiecte de inchinare la alti zei? sunt f confuza in mom asta?

| Andreea0987 a răspuns (pentru strawberry03):

Imi raspunde-ti va rog frumos

| Elimagic a răspuns (pentru V3ra):

????