Expresia " sa cunosti pe Dumnezeu personal " este lipsita de claritate. Nimeni nu poate vedea pe Dumnezeu, cum poate atunci sa-l cunoasca? Daca spuneai ca trebuie sa cunoasca cuvantul lui Dumnezeu, adica Evanghelia sau Biblia atunci era corect. Sfinti erau numiti crestinii din vremea apostolilor
Cât despre strângerea de ajutoare pentru sfinţi, precum am rânduit pentru Bisericile Galatiei, aşa să faceţi şi voi.
Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – 16/1
Cu multă rugăminte cerând har de a lua şi ei parte la ajutorarea sfinţilor.
Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – 8/4
Despre strângerea de ajutoare pentru sfinţi îmi este de prisos să vă scriu.
Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – 9/1
Pentru aceea, fraţi sfinţi, părtaşi chemării cereşti, luaţi aminte la Apostolul şi Arhiereul mărturisirii noastre, la Iisus Hristos,
Epistola către Evrei a Sfântului Apostol Pavel – 3/1
Schimba locul, mergi acolo unde se discuta lucruri serioase, si trebuia sa faci asta inainte de a jigni pe altii, asa cred eu ca era civilizat
Despre cunoașterea lui Dumnezeu.
"Veniti-va in fire, cum se cuvine, si nu pacatuiti! Caci sunt intre voi unii care nu cunosc pe Dumnezeu: spre rusinea voastra o spun." (1Corinteni.15:34)
"Isus i-a zis: "De atata vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal. Cum zici tu, dar: "Arata-ne pe Tatal"?" (Ioan.14:9)
Fără Duhul Sfânt noi nu putem să cunoaștem pe Dumnezeu; pentru că Dumnezeu ni Se descoperă prin Duhul Său -da, nouă care suntem niște ființe și spirituale nu doar fizice.
Noi putem vedea pe Dumnezeu prin credință, nu față în față. Așa ni Se descoperă El. Relația omului cu Dumnezeu este una spirituală, nu fizică.
Va fi și fizică la sfârșitul veacului, așa cum a fost și acum două mii de ani in urma. Atunci vom putea vedea pe Domnul Hristos, îngerii și alte ființe necazute in păcat.
Isus le-a spus sa pazeasca Vechiul Testament inclusiv Legea. Dar, de... si el tot om a fost.