| SandraEve a întrebat:

De ce nu credem in Dumnezeu?
Care este motivul principal? Am sa-mi expun parerea si eu.
Nu doresc să ofer motive, pe care ateii le pot oferi drept motive proprii pentru a nu crede în Dumnezeu. Sincer, cred că majoritatea oamenilor nu ştiu de ce nu cred în Dumnezeu, şi, creştin ortodoxă fiind, aş presupune că toate discuţiile cu cei care nu cred în Dumnezeu, şi majoritatea discuţiilor cu cei care afirmă că ei cred în Dumnezeu, ar fi discuţii pline de amăgire, cel puţin până la un anumit nivel. Aşadar primul motiv pentru care nu putem crede în Dumnezeu:

1. Nu credem în Dumnezeu pentru că trăim într-o iluzie. Nu vedem lumea cum este ea de fapt în realitate. Nu ne vedem pe noi cum suntem în realitate. Şi cel mai important este că nu Îl vedem pe Dumnezeu cum este El în realitate.
Nu credem în Dumnezeu pentru că am substituit false definiţii pentru adevărata revelaţie a lui Dumnezeu.
Astfel, mulţi creştini care vorbesc despre Dumnezeu, vorbesc despre un Dumnezeu al silogismului, un Dumnezeu al raţionalului, şi nu despre adevăratul Dumnezeu. E o modalitate simplă care nu necesită lupta cu păcatul a celor care-l cunosc pe Dumnezeu în curăția inimii lor.
2. Nu credem în Dumnezeu pentru ca ne urâm duşmanii şi suntem consumaţi de mânia pe care o simţim împotriva lumii.
Nu credem în Dumnezeu pentru că o astfel de credinţă ne-ar costa prea mult
Nu ştiu cum să interpretez această idee din perspectiva altuia. Nu pot să vorbesc decât din proprie experienţă. În acest caz, sunt anumite puncte şi momente din viaţa mea când am preferat, ca în loc să-l cunosc pe Dumnezeu, să vorbesc despre Dumnezeu, să discut despre idei religioase. Acesta a fost refuzul meu de a trece din fotoliu în suferinţele lui Hristos. Dragostea este foarte scumpă.
Nu credem în Dumnezeu din cauza durerilor şi a neînţelegerilor.
Vreau să afirm asta într-un mod cât se poate de indulgent. Sunt mulţi care nu îl cunosc pe Dumnezeu pentru că vieţile lor au fost atât de pline de durere şi deziluzi (nu alese de ei), încât doar menţionarea Lui este dureroasă. Aceştia sunt de cele mai multe ori victimele celor care pretind că îl cunosc pe Dumnezeu. Din mila lui Dumnezeu, refuzul lor de a-l accepta pe dumnezeul fals, care le-a fost oferit, este un act de har, primit de la adevăratul Dumnezeu. Astfel de persoane sunt mult mai aproape de Împărăţia lui Dumnezeu decât cei care au încercat să le impună părerile lor religioase.
Acestea sunt din punctul meu de vedere motivele pentru care, marea noastra majoritate nu crede, de fapt, nu vrea sa creada in Dumnezeu. Ce motive ati mai adauga?

65 răspunsuri:
| Mircea08 a răspuns (pentru anonimg):

Expresia " sa cunosti pe Dumnezeu personal " este lipsita de claritate. Nimeni nu poate vedea pe Dumnezeu, cum poate atunci sa-l cunoasca? Daca spuneai ca trebuie sa cunoasca cuvantul lui Dumnezeu, adica Evanghelia sau Biblia atunci era corect. Sfinti erau numiti crestinii din vremea apostolilor
Cât despre strângerea de ajutoare pentru sfinţi, precum am rânduit pentru Bisericile Galatiei, aşa să faceţi şi voi.
Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – 16/1
Cu multă rugăminte cerând har de a lua şi ei parte la ajutorarea sfinţilor.
Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – 8/4
Despre strângerea de ajutoare pentru sfinţi îmi este de prisos să vă scriu.
Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – 9/1
Pentru aceea, fraţi sfinţi, părtaşi chemării cereşti, luaţi aminte la Apostolul şi Arhiereul mărturisirii noastre, la Iisus Hristos,
Epistola către Evrei a Sfântului Apostol Pavel – 3/1

| Mircea08 a răspuns (pentru anonim_4396):

Schimba locul, mergi acolo unde se discuta lucruri serioase, si trebuia sa faci asta inainte de a jigni pe altii, asa cred eu ca era civilizat

| anonimg a răspuns (pentru Mircea08):

Despre cunoașterea lui Dumnezeu.
"Veniti-va in fire, cum se cuvine, si nu pacatuiti! Caci sunt intre voi unii care nu cunosc pe Dumnezeu: spre rusinea voastra o spun." (1Corinteni.15:34)

"Isus i-a zis: "De atata vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal. Cum zici tu, dar: "Arata-ne pe Tatal"?" (Ioan.14:9)

Fără Duhul Sfânt noi nu putem să cunoaștem pe Dumnezeu; pentru că Dumnezeu ni Se descoperă prin Duhul Său -da, nouă care suntem niște ființe și spirituale nu doar fizice.
Noi putem vedea pe Dumnezeu prin credință, nu față în față. Așa ni Se descoperă El. Relația omului cu Dumnezeu este una spirituală, nu fizică.
Va fi și fizică la sfârșitul veacului, așa cum a fost și acum două mii de ani in urma. Atunci vom putea vedea pe Domnul Hristos, îngerii și alte ființe necazute in păcat.

| Mircea08 a răspuns (pentru anonimg):

Ar fi bine sa renunti la formularile dogmatice si sa explici cu cuvintele tale ceea ce ai de spus. Ceea ce spui tu e mult mai valoros decat toata stiinta dogmei din care faci parte.

| doctorandus a răspuns (pentru Mircea08):

Isus le-a spus sa pazeasca Vechiul Testament inclusiv Legea. Dar, de... si el tot om a fost.