| OctavianDanielMaria a întrebat:

De ce se contrazice Biblia la nasterea lui Jesus? Ba s-a nascut pe timpul lui Irod cel Mare, ba pe timpul lui Quirinius, care era guvernator al Siriei. Irod mort in anul 4 I.HR si acel recensamant a fost in 6 D. HR

204 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Nu cred ca o face pe prostu,un om deschis la minte nu o tine pea lui cand vede ca nu are dreptate.
In general toti astia religiosii is mai saraci cu duhu, religia aia ii limiteaza, ii bate in cap, mai ales de esti de mic copil dus si indoctrinat, slabe sanse sa mai poata fi salvat mai tarziu.

| iurii75 a răspuns (pentru relian):

În 30 î.e.n., când romanii au cucerit Egiptul, recensământul era o practică veche aici. Potrivit erudiţilor, romanii au adoptat sistemul egiptean de înregistrare a populaţiei, introducând proceduri similare în celelalte provincii ale imperiului.

O dovadă în acest sens este edictul din 104 e.n., promulgat de guvernatorul roman al Egiptului. Într-un exemplar al acestui edict, păstrat în prezent la Biblioteca Britanică, scrie următoarele: „Gaius Vibius Maximus, prefect al Egiptului (declară): Văzând că a sosit timpul pentru recensământul din casă în casă, trebuie să-i obligăm pe toţi cei care, dintr-un motiv sau altul, nu locuiesc în districtele lor să se întoarcă la casele lor, pentru a se supune ordinului de înregistrare şi pentru a se ocupa cu sârguinţă de cultivarea pământurilor lor".

"Iudeea era cucerita dar nu aveau romanii oameni acolo.Am spune ca de fapt nu era cucerita, era vasala Romei, pentru asta platea un tribut, ce Roma la stabilit." - ești "plin" de istorie ca broasca de păr. Iudeea era o provincie a Romei, și romanii erau tot timpul prezenți acolo.
"Exact la fel au facut si turcii cu tarile romane," - copile, turcul e turc și romanul e roman. Nu încurca săpunul cu săpuneala.
"deci s-a bagat recensamant de cand l-a trimis pe agarici ala, iar agarici ala a fost pus guvernator dupa moartea lu Irod." - copile, după moartea lui Irod la urmat fiul sau, dar peste un timp i-a fost dat un șut în fund si a fost pus un guvernator.
"Iara daca romanii zic ca ei au facut recensamant cand lau trimis pe peste prajit, aia inseamna ca este vorba dupa moartea lu Irod." - asta Măria voastră a hotărât? rolling on the floor Nu dispera, după grădiniță vei merge la școală, acolo vei avea șanse sa înveți cate ceva... laughing

Am o bănuială, voi doi sau sunteți frați, sau doar două conturi ai unei verze. rolling on the floor.
P.S. Eram ateu până la peste 20 de ani.

| iurii75 a răspuns:

Un fragment din informații disponibile pentru toți, mai puțin pentru cei ce se uită la porți noi... rolling on the floor
"Josephus continua sa relateze faptul ca Quirinius a venit in Iudea unde și-a extins autoritatea si a ordonat o impozitare acolo. Acest lucru a adus multă resentimente și o încercare nereușită de revoltă, condusă de „Iuda, a Gaulanită. „( Antichitățile evreiești, XVIII, 1, 2, 3, 4) Este evident revolta menționată de Luca la Fapte 5:37. Conform afirmației lui Iosif, a avut loc în „cel de-al treizeci și șaptelea an după înfrângerea lui Anthony de la Cezar la Actium" ( Antichitățile evreiești, XVIII, 26).

De mult timp se cunoștea că aceasta a fost singura guvernare a Siriei de către Quirinius, pentru care istoria seculară a furnizat confirmarea. Cu toate acestea, în anul 1764, în Roma a fost găsită o inscripție cunoscută sub numele de Lapis Tiburtinus, care, deși nu a dat numele, conține informații pe care majoritatea savanților le-ar putea recunoaște doar lui Quirinius.( Corpus Inscriptionum Latinarum, editat de H. Dessau, Berlin, 1887, vol. 14, p. 397, nr. 3613) Ea conține afirmația că atunci când a plecat în Siria a devenit guvernator (sau legat) pentru a doua oară. Pe baza inscripțiilor găsite în Antiohia care conțin numele lui Quirinius, mulți istorici recunosc că, Quirinius era, de asemenea, guvernator al Siriei în perioada acestui recensâmânt. Există însă o incertitudine din partea lor, cu privire la locul în care Quirinius se încadrează printre guvernatorii romani din Siria. Josephus îl numește pe Quintilius Varus ca guvernator al Siriei în timpul și ulterior morții lui Irod cel Mare. (Antichitati evreiești, XVII, 89; XVII, 221 ) Tacitus se referă, de asemenea, la Varus ca guvernator în momentul morții lui Irod. (Istorii, V, IX) Josephus afirmă că predecesorul lui Varus a fost Saturninus (C. Sentius Saturninus).

Mulți cercetători, având în vedere dovezile uneiguvernări anterioare de către Quirinius, sugerează anii 3-2 î.H. pentruguvernarea sa.În timpce aceste date s-ar armoniza în mod satisfăcător cu înregistrarea biblică, baza pe careacești savanți le selectează este în eroare. Asta estefaptul că ei numesc Quirinius ca guvernator în acei ani, deoarece își pun loculdupă cel al lui Varus și, prin urmare, după moartea luiIrod cel Mare, pentru care folosesc data populară, dar eronată din 4 î.H.;[Data morții sale]. (Pentru același motiv, adică folosirea datei nedeclarate la4 î.H. pentru moartea lui Irod, ele dau guvernării lui Varus între 6 și 4 î.H., însă lungimea domniei sale este conjectural, pentru că Josephus nu specificădata începutului său sau a sfârșitului său.) Cele mai bune dovezi indică spre 2î.H pentru nașterea lui Iisus. Prin urmare, guvernarea lui Quiriniustrebuie să fi inclus în acest an sau o parte a acestuia.

Unii oameni de știință atrag atenția asupra faptului că termenul folosit de Luke, și de obicei tradus „guvernator", este hegemon. Acest termen grecesc este folosit pentru a descrie legații, procuratorii și proconsulii romani și înseamnă, în principiu, un „lider" sau un „înalt ofițer executiv". Prin urmare, unii sugerează că, în momentul în care Luca se referă la " prima înregistrare, „Quirinius a servit în Siria în calitate de legator special al împăratului exercitând puteri extraordinare. Un factor care poate ajuta la înțelegerea acestei chestiuni este referirea clară a lui Iosif la o conducere dublă a Siriei, deoarece în contul său el

| relian a răspuns (pentru iurii75):

Am mai multa vacanta decat are toata familia ta, de la Burebista si pana azi.
Mai esti si papagal pe deasupra, Du-te invartind, nu tea invitat nimeni la discutie.
Tot bagi pe un rapanos de istoric ce s-a nascut dupa 100 de ani de la evenimente si care era un mucea,Josephus ala nimeni nul vedea cu ochi buni,numa minciuni debita.
Dupa irod o venit maicasa laughing ala avea mai multi copii,despre ce povesti spui.
Tu se pare ai istoria ta,adica bilia,afla nene ca biblia nu este istorie, biblia este o carte rapanoasa buna de sters cu ea undeva.
Du-te si bagati-o undeva, eu nu-s curios de biblie, o carte de rahat, a ajuns o planeta sa se inchine la o carte rapanoasa scoasa de niste rapanosi, cam asta e.dar se pare rapanaosii nu-s curiosi de cartea asta a ta laughing
Daca aia nu-s curiosi de Isus al tau, daca aia ce traiesc acolo spun ca n-a existat vii tu mamaliga mare sa arati ce? Du-te si cantra altundeva, nu mai scrie mie ca eu oricum nu-s curios de religie.Doara vam vazut ca va injurati pe aici si am spus sa discutati frumos.
Dar vad tu deja esti bolnav mintal.Du-te si scutestema.Sa fii sanatos, e asa cum spui tu, du-te cu isus in lumea ta.Bafta

Ma tataie,poti sa arati o dova istorica,deci nu biblia,ceva scris de pe vremea respectiva, care sa arate ca a exista unu Isus ce mergea pe apa si facea din tantar armasar, pti sa arati macar o fraza, unde respectivu este macar asa amintit in treacat?

Poate cineva sa arate asa ceva? Deci vorbim de istorici, aia ce au trait atunci pe timpul lu Irod, pe timpul romanilor.Asa cum istorici ce traiau atunci,au amintit pe Ilie nebunu,al dracu nu zice nimic de Isus ce mergea pe apa si invia morti.

Daca esti indoctrinat du-te in lumea ta,oricum nu mai poti sa fii salvat.
Tu vii cu povesti,pai zii frate de Harap alba,zii sde Fat Frumos ca aia is d e aici de la noi,nu veni sa spui mie basme de la altii.

Hai poti sa dovesti ca a existat Harap Alb? Vreau sa aud. Exact asa a fost si personajul tau imaginar,aia e tot,deci un personaj din povesti,ceva gen SF,mergea omu pe apa laughing,invia morti era tare,doar ca nu zbura pe cal,era mai tare fat frumos laughing
Hai mana ursu,du-te cu capra ca azi e anul nou, fa ceva util mai bine, da zapada pe undeva, lasa rahaturile astea ca nu te ajuta cu nimic, nici pe tinen si nici pe noi, ajuta doara popii si aia cu biserica.

Sa nu zici ca esti de ala ce merge inaintea popii si deschide portile la om.Vezi ca trebuie sa mergi prin sat,tu stai pe TPU?
Stie popa ca tu stai pe TPU si te certi cu lumea pe aici? In loc sa maturi, sa dai zapada in curtea bisericii?
Pai ce hal de enorias esti tu? Esti neserios, asta e clara, ce mai vorba unui roman de pe aici, nu esti bun, asta e clar nu esti bun laughing

Erai ateu pana pe la 20 de ani? Asa sia cum ce esti? Deschizi portile la lumea sa intre popa?
Exact ce ziceam maia cu cateva zile unora pe aici.Cat ati fost tineri injurati de mama focului,nici nu s tiati cei aia biblie,injurati si popa,acu cand ati imbatranit deja va apucat doru de Isus laughing ba fugiti de aici sa nu viu eu dupa voi laughing cam asta fac oamenii cand ajung la o varsta, incepe mintea sa stea pe loc, apoi oo ia indarat, asa gasiti voi biserica, pe isus, pana acu nu erati curiosi.

Răspuns utilizator avertizat
| iurii75 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Știu bine ca ești bolnav cu tărtăcuța, de aceia nu ma mai miră aiurelile tale... rolling on the floor
Ți-am spus eu ca ar fi fost guvernator de două ari in Iudeea? Sau scrie așa ceva în Biblie?
Nu! Scrie clar - decretul de recensământ îl da Cezar, Irod este peste Iudeea si Quirinius peste Siria.
Întâmplător nu deții recordul mondial la prostie? rolling on the floor

"Stai calm ca nici nu zice ca a facut Quirinus doua recensaminte in Iudeea. " - ești "super"! rolling on the floor Tu afirmi si tot tu mai târziu te opui! laughing
Nu spune nimeni ca Quirinius a facut două recensaminte in Iudeea. Boușor, despre primul recensamant spune ca la acel moment Quirinius era guvernator al Siriei, nu ca el ar fi facut recensamantul in Iudeea.
Cum poți să fii atât de tâmpit?!
rolling on the floor

"Ce apostoli ai lui Jesus erau in anul 2 inainte de Jesus, " - te-ai intoxicat cu împuțituri si delirezi? Cine ți-a zis de apostoli ai lui Isus in anul 2 i.e.n?
"37După el s-a ivit Iuda Galileeanul, pe vremea înscrierii, " - dar nu spune care anume, prima sau a doua, pentru că nici nu are importanță. Iar Luca scrie clar - primul recensamant, ceea ce înseamnă că au mai fost după.
Zdop și Zdup cântă " bunica bate toba", iar tu bați porțile cu capul...
Se vede ca n-ai tobă... rolling on the floor

"Nici nu ne cunoastem." - nici nu ma așteptam să înțelegi că eram ironic... laughing

Ți-am arătat deja ca scrierile lui Josephus nu sunt complete, iar cei care nu pot judeca logic ca tine, trag concluzii eronate. Cum ar fi si moartea lui Irod in anul 4 i.e.n
rolling on the floor

"Tot bagi pe un rapanos de istoric ce s-a nascut dupa 100 de ani de la evenimente si care era un mucea, Josephus ala nimeni nul vedea cu ochi buni, numa minciuni debita." - copile, sterge mucii si citește atent, asta dacă știi a citi. Cel care încerca sa argumenteze cu Josephus era varza, nu eu. rolling on the floor
"Du-te si cantra altundeva, " - mucea, categoria aceasta se numește "religie". Asta îți spune ceva? laughing

Ori tu, ori popa, sunteți de-o teapă, deși aparent in tabere opuse.
"cam asta fac oamenii cand ajung la o varsta, incepe mintea sa stea pe loc, " - invers, am renunțat la ateism deoarece am analizat profund dovezile și m-am convins că viața nu apare accidental si multe altele...
Dar se vede sunt prea complicate pentru unui care nu sunt in stare sa înțeleagă si niste informații simple despre un recensământ...
Deci, ștergeți mucii și pune mâna pe carte, poate mai recuperezi ceva...

| iurii75 a răspuns:

Chiar nu mai înțeleg, cum de reușești sa te tâmpești tot mai tare si mai tare?! rolling on the floor
"De Iudeea e vorba, nu de Siria. Deci in anul 6-7 a facut Quirinus recensamantul in Iudeea." - boușor, mi-i paralel de acest al doilea recensamant. Luca scrie de primul.
"trebuia sa zica in Evanghelie ''Recensamantul lui Irod''." - varză proastă, scrie clar - recensamantul la porunca lui Cezar, nu Irod era cu intenția ca sa fie numit așa. Luca scrie clar cine a poruncit recensământul.
"In anul 2 inainte de Jesus zici ca a facut Qurinus recensamant, " - varză tâmpită, si de unde atunci ai băgat de apostoli in anul 2 i e.n? Si repet pentru dibili, Cezar poruncește recensamantul in imperiul Roman, la acel moment Quirinius era guvernator al Siriei iar Irod era peste Iudeea.
Cum sa fii asa de tâmpit ca sa nu înțelegi un lucru simplu?!
Halal! rolling on the floor

"Ca si cum eu as scrie in Evanghelie ca e vorba de recensamantul lui Decebal" - mda, deja ți s-a dus pluta cu totul...