| Ben00 a întrebat:

De ce sunt toti ateii de aici ipocriti si arata ca singura sursa de izbavire a copiilor si batranilor saraci banii catedralei, cand de fapt nu-i intereseaza nici copii nici batranii saraci, si n-au ajutat vreodata un batran sarac cu un 30-40 lei?
De ce nu recunosc ca de fapt urasc biserica si o vor distrusa si pun la mijloc copii saraci si batranii?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ei nu au reguli andrei.sant doar sclavii mintilor lor pervertite de toate cele rele ce ei le vor declarate ca fiind normale.le vor si le practica.sant sclavi.crestinii nu cei ca mine, ca eu sant pacatos la fel ca ei, sant liberi de pacat.nu mai sant robi, ci oameni intr-adevar; iberi, fii ai luminii, izvoare de apa vie.

67 răspunsuri:
| Filip23 a răspuns:

Vreau sa vad daca e vreunul sincer. Toti ii trag cu batranii saraci. Cat de multi batrani saraci sunt in biserica si n-au nimic cu catedrala.

NOname
| NOname a răspuns:

Dacă ţie nu-ţi pasă de copii şi bătrâni, nu înseamnă că toţi ceilalţi sunt ca tine.

Ignoranţa ta, nesimţirea şi aroganţa le găsesc dezgustătoare.

| Ben00 explică (pentru NOname):

Compasiunea fata de cei loviti de soarta ti-o arat prin efortul tau personal, nu prin gargara pe rubrica religie.
Eu n-am spus nimic de mine personal, reciteste intrebarea.
Toata grija voastra fata de batrani e in gargara cu catedrala.

NOname
| NOname a răspuns (pentru Ben00):

Parerea ta, una preconcepută.

| angus35 a răspuns:

"The atheist can't find God for the same reason that a thief can't find a policeman."

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru angus35):

"The christian can't find Odin, Zambazulu, Hanuman, Ganesha, etc for the same reason a thief can't find a policeman"

Daca intelegi unde bat.

| angus35 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu inteleg unde bati. Ar trebui sa inteleg? De inlocuit niste cuvinte pot si eu daca ma straduiesc putin mai mult.

| KhludCiprian a răspuns:

"de fapt nu-i intereseaza nici copii nici batranii saraci, si n-au ajutat vreodata un batran sarac cu un 30-40 lei?"
Esti sigur? Daca te referi in numele meu (ca eu te-am criticat pentru asta), putem argumenta explicit: am o singura donatie (ce este accesibila public) ce o pot dovedi online ce are peste 50 eur, si fii sigur ca am facut si alte donatii. Adica poti sa nu fii, oricum, premiza ca ateii nu dau la altii poate fi infirmata usor. Deci daca vrei mesaj doar pentru asta, iti pot spune ca baza intrebarii e gresita!

In fapt, nici nu ma mira. S-au facut studii legate de asta, ateii doneaza mai mult: http://old.richarddawkins.net/......nly-reward

Daca te referi in general, bineinteles, argumentul merge in ambele directii, in fapt cati ortodocsi stii sa dea bani la oameni sarmani?

Totusi gandind rational, cine NU da bani la biserica si cersetori (copii sau batrani), da banii la altceva, de exemplu: isi va cumpara casa si copii sai vor beneficia de ea. Sau poate da la nepoti. Sau poate va cumpara carti ce vor educa copilul si acel copil poate va educa pe altii.

Personal nu urasc ortodocsii, si nu urasc adunarea (presupunand ca nu te referi la cladire cand zici biserica), nu urasc nici coliva, cozonacul, chiar sunt gustoase!

Problema catedralei e simplu de inteles, sau a preotilor platiti la bugetul de stat: daca tu ai vrea sa ai un preot ce sa traiasca intr-o casa, da-i bani preotului si fa-i casa. Nu toti adera la aceste valori! Nu toti sunt ortodocsi, sunt 15% sub orice statistica ce nu-s ortodocsi. Daca pui ca sunt ortodocsi ce nu-s pentru catedrala, acestia trebuie recompensati!

Acelasi argument nu-l poti face pentru un spital: daca ar fi un spital mare in Botosani, oamenii (saraci) n-ar trebui sa schimbe doua trenuri sa mearga pana la Iasi. La fel e cu scolile: oricand reducem orele care trebuie un elev sa le faca ca sa ajunga la institutia de studiu, va avea sansa sa studieze acasa sau sa munceasca acasa (si sa aiba timp sa studieze).

Daca ai probleme cu spitalele, perfect, nu ai vrea sa fie un sanatoriu pentru batranii ce nu au nimeni sa le poarte de grija? Asta ar ajuta direct pe cei care ai cele mai multe sentimente impotriva! Sau un orfelinat?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Faptul ca tu nu intelegi cum gandesc alti oameni cu mintea mai ''deschisa'', faptul ca tu te lasi pacalit si manipulat de aparente, faptul ca tie nu-ti pasa de nimeni in afara de tine-pe scurt te doare in cot de problemele si necazurile altora-e problema ta!

| AdrianDihoricescu a răspuns:

Întrebările tale sau indignările sunt copilăreşti. Nu numai ateii urăsc, ci şi o bună parte din creştini, si nu pentru că ar avea ceva cu Dumnezeu ci pentru că în situaţia de faţă e o risipă enormă de bani, ce într-adevăr ar fi putut fi cheltuiţi spre a îmbunătăţii condiţiile copiilor din centrele de plasament măcar. Cât despre "nu-i interesează"/"30-40 lei", aşa îţi place ţie sa crezi, treburile nu stau aşa, şi din punctul meu de vedere, un ateu care dă unui sărac ceva, pentru că asa consideră el că e bine e MULT deasupra unui credincios care dă ceva pentru a-i fi contabilizată bunătatea la judecata finală. În rest, întrebarea e prea puerilă, dacă nu înţelegi de ce o bună parte din populaţie sunt împotriva catedralei, nu pot să-ţi explic.

| RaduMD a răspuns:

Nihil nove sub sole.
Uite, scrie aici: Ioan cap 12:5

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ipocrizia este a oaminilor in jeneral.nu a ateilor.viata nu se rezuma la catedrala, bani popi, si religie.o sa vezi cand mai imbatranesti, cum se schimba instinctiv atitudinea tuturor celorlalti fata de tine ca om.nu in rau.fiindca daca vei fi intelept cu mintea si cu vorba si cu fapta, nu te afecteaza, dar iti schimba optica si prioritatile in viata.care e media de varsta la rubrica relijie? fa o medie si o sa vezi, si o sa intalegi.

Răspuns utilizator avertizat
| Dandanache a răspuns:

De unde prejudecatile si generalizarile astea? Asta stii ce te face pe tine, in calitate de crestin?

| Ben00 explică (pentru Dandanache):

Alo, ai vazut pe rubrica asta vreo alta sursa de izbavire a batranilor decat catedrala? A spus cineva vreodata de ce se cheltuie bani multi pe divertisment, pe baruri?
Este vorba de ce se intampla aici pe rubrica, toti ii trag cu saracii batrani, n-au din cauza catedralei.

| Ben00 explică (pentru anonim_4396):

E si asta cu media de varsta.
Dar nu-i normal ca pe rubrica religie regulile sa fie facute de atei.
Cam intotdeauna intrebarile recomandate sunt cele care critica constructia catedralei si religia in scoli. Si e vrajeala ca e pe punctaje, au fost intrebari recomandate de la primele 2-3 raspunsuri, n-aveau nici un punctaj adunat.

| Dandanache a răspuns (pentru Ben00):

Potentialele surse de ajutorare a varstnicilor ar trebui sa fie discutate la categoria Legislatie, Politic, Social sau eventual Cauze nobile. La fel si cheltuirea bugetului de stat in alte moduri. Daca tu cauti asa ceva la categoria Religie, cauti inutil, pentru ca orice intrebare, chiar daca s-ar fi ratacit la rubrica asta, oricum ar fi fost redirectionata spre una din categoriile respective.

Catedrala Neamului este insa un subiect care poate fi tratat atat la Religie, cat si la Social, chiar sub umbrela acelorasi intrebari, prin natura sa dubla: lacas de cult si proiect al statului roman.

Generalizarile tale raman in continuare nefondate si rautacioase, pentru ca in realitate tu chiar nu sti cati dintre ateii de pe TPU sunt filantropi si recurg in mod sincer la acte de caritate.

| mODIN a răspuns:

Pentru ca cu banii cu care se fac biserici pot fii ajutati batranii si copii! Ce-i asa greu de inteles?

| KhludCiprian a răspuns (pentru Ben00):

Andrei, stii de ce anumite intrebari sunt recomandate?

Nu ca au ceva impotriva catedralei cei de pe TPU. Ci ca intrebarile ataca poate status quo-ul. E o diferenta, poate mica pentru tine, dar e destul de importanta.
Apoi: "toti ateii" poate fi infirmat cu doar un ateu ce incalca premiza intrebarii tale. Eu ma exclud, dar te intreb concret, de ce astepti de la atei ceea ce probabil crezi ca ei n-ar trebui sa o faca: cunosc o multime de atei ce ajuta aproapele - profesori cel putin ce fac pregatire si mai fac inca o clasa pe gratis pentru familiile sarace (exemplu ce il cunosc foarte bine), sau cauta intr-o Rusie atee clipul in care oamenii ajuta sa treaca strada.

"De ce nu recunosc ca" - implica ca ei au fost prinsi cu "mata in sac", cand in realitate nu o fac. Intelegerea ta a ateilor este cu siguranta una formata doar in cercul tau de prieteni, sau poate doar in mintea ta, dar ateii in general nu-s chiar asa. Nu de alta, dar macar un ateu se gandeste: am sa ajung si eu batran si m-ar bucura daca cineva (poate tot ateu, ca la crestini n-am ce astepta) m-ar ajuta!

Cei mai multi atei (sau non-atei) ce au ceva cu catedrala nu-s ca au o ura implicita impotriva habotnicilor, ci au un interes in a folosi banii in alta directie. Bani ce ei nu ii vor pentru ei, ci doar sa fie mai chibzuit investiti. Si de obicei locurile unde ei se pozitioneaza sunt acolo unde au vazut suferinta: copii, bolnavi, batrani si nu in locul unde au vazut prosperitate: marii preoti din BOR de azi.

Cred ca aceasta intrebare ti-a facut un deserviciu tie cat si teistilor. Pentru atei este clar ca vedem un exemplu negativ care il putem arata oricand cu degetul, iar pentru tine e ca ai fost criticat si de crestini (ca wolfgang) si de necrestini pentru ca perspectiva ta e prea simplista.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vreau sa vad un ateu care nu idolatrizeaza

| Vektor a răspuns:

TIE ti se pare corect ca sa se cheltuiasca din banii publici (ai tai, ai mei, ai lor, etc) un bloc mai mare decat Casa Poporului?
De ce BOR nu-si face rost singura de bani sa-si ridice un bloc urat unde vrea ea si nu in mijlocul Bucurestiului?!

De ce trebuie sa se cotizeze din banii publici construirea de biserici?

Stii ca in tarile vestice, BISERICILE se auto-finanteaza? Adica nu primesc nici macar 1 euro din banii publici.

Banii Publici trebuie folositi la construirea si renovarea de : drumuri, blocuri pentru oameni, spatii verzi, spitale, scoli, case de ajutor, locuri de distractie, uzine, fabrici, etc.

Sunt bani publici si nu bani pentru Dumnezeu!

Intelegi?

ps. da am donat mereu cand am avut posibilitatea.

| Vektor a răspuns:

"Catedrala va avea 120 m lungime, 70 m lățime și 120 m înălțime, se va desfășura pe o suprafață de 38.000 de metri pătrați și va avea două hramuri: "Înălțarea Domnului" (Ziua Eroilor) și "Sfântul Apostol Andrei". La prețul ridicării la roșu se vor adăuga încă circa 200 de milioane de euro pentru picturile din Catedrală" - http://ro.wikipedia.org/......%C3%A2nesc

100mil euro constructia + 200mil euro picturile, adica 300mil euro vor fi aruncati pe Zana Maseluta.

Si cel mai tare lucru este ca vom da 300mil euro pe apropae 4 hectare de beton! adica daca s-ar fi construit un parc pe 4 hectare de pamant. ce era asa de rau?

| sublime89 a răspuns:

Romania n-are bani de scoli, n-are bani pentru cercetare, n-are bani pentru spitale etc, dar are bani pentru catedrala si multe alte biserici. Tie ti se pare normal, sa inteleg? Sunt atatia saraci in tara asta care ar putea iesi din situatia lor daca tara s-ar mai dezvolta din aceste puncte de vedere. Rugaciunile lor sau ale preotilor cu ce o sa-i ajute? Cu ce o sa-i ajute noua catedrala? E facuta doar ca sa saraceasca si sa prosteasca si mai mult poporul asta, in beneficiul bisericii si al statului roman. Toti politicienii care au sustinut asta ar trebui bagati la puscarie alaturi de capii bisericii ortodoxe pentru subminarea economiei nationale, sa nu mai zic de prostirea poporului, care e cea mai mare crima posibila.

Zici ca toti sunt ipocriti, si generalizezi mai departe fara absolut nicio dovada, spunand ca niciun ateu nu a ajutat vreodata oamenii saraci. Tu te auzi ce vorbesti? Faptul ca porti atata ura ateilor, nu spune niste lucruri prea frumoase despre tine, care te tii crestin, iar crestinii ar trebui sa fie iubitori, iertatori, buni etc. Stii tu povestea. Hai sa vedem cat de ipocriti sunt si crestinii. Stau pe net, se folosesc de toate tehnologiile, toate produsele stiintei, pentru a-si raspandi ideile primitive si fanatice, si pentru a ataca stiinta. Adica cum? E buna stiinta cand iti da internet, cand iti da masini, cand iti da telefoane si tot ce folosim zi de zi in vietile noastre in prezent, dar nu mai e buna cand iti contrazice credintele? Nu mai e buna cand iti explica originile, cand iti spune de cat timp existam noi si Universul, sau cum a evoluat viata pe care o vedem in jurul nostru? Asta nu-i ipocrizie? Asta e cea mai mare ipocrizie, una deosebit de distructiva. Una care intoxica mintile oamenilor cu minciuni, si-i face cei mai vulnerabili si dezorientati, pentru ca nu stiu nimic despre realitate. Stii ce se intampla cu astfel de oameni cand sunt luati prin surprindere de catre realitate? Dispar.

| Holiday a răspuns:

Cu cat se investeste mai mult in astfel de absurditati, cu atat vor fi mai multi copii ai strazii si batrani saraci lipiti. Pentru a fi redus numarul lor nu de biserici, catedrale, manastiri si alte locuri de spalat creierii e nevoie ci de investitii in invatamant, in educatie. Deaia "ipocritii" de atei sunt impotriva catedralei prostirii neamului.

N-am nimic impotriva ca problemele de ajutorare a celor loviti de soarta sa fie discutate in alta parte. Eu doar am observat ca pe rubrica asta e o placere rautacioasa sa lovesti mereu in catedrala, ca motivatie a saraciei. Si nici faptul ca or fi doi-trei pe aici cu niste chitante de donatie nu da dreptul la o judecata stramba.
N-a criticat nimeni investitia in cafenele, baruri sau saloane de masaj. Cu banii astia nu pot fi ajutati saraci, doar cu cei ai catedralei.

| Ben00 explică (pentru Holiday):

Exact ce spuneam. Multumesc de feedback.

| Ben00 explică (pentru sublime89):

Mersi. Arati ca am dreptate; acu nici scoli, nici spitale nici cercetare nu sunt din cauza catedralei. Bai tata, catedrale sunt in multe orase, mai mici ca Bucurestiu, din tara asta, catedrale sunt si in Franta, si in Rusia. si in Germania, si in Bulgaria, si in State, in Argentina, in Mexic, Elvetia.
Si nu este cacanaria asta ca le iei saracilor painea din fata, ca iei banii cercetarii, spitalelor, azilelor, scolilor, parcurilor, ca faci si in Bucuresti o catedrala. Asta e ura voastra, ca nu te doare pe tine ca n-are batranu medicamente sau caldura, fii sincer. Asta era ideea.

Nu-s prejudecati, sunt observatiile de cativa ani ai functionarii acestei rubrici. Trebuie sa avem plasturi pe gura cumva?

| KhludCiprian a răspuns (pentru Ben00):

"Asta e ura voastra, ca nu te doare pe tine ca n-are batranu medicamente sau caldura, fii sincer. "
Toti suntem sinceri si ne intereseaza. Tu esti doar atat de limitat sa nu crezi.

My proof is here:
http://my.charitywater.org/......ojectsview

Este o donatie acolo de 100$, am dat-o (vezi ca scrie Ciprian Mustiata - numele meu de familie anterior) pentru Atheist Charity Drive. Si da, a fost facuta ca imi pasa de etiopienii ce nu au apa ce bea. Daca traducem in "bani romanesti", 100$ sunt peste 300 lei, deci e clar ca tu faci gargara cand zici ca nu dau 30-40 de lei. Si da, dadeam si dau bani si acum. Dau ceva mai mult de 30-40 de lei!

Acum te intreb, tu dai acesti bani macar bisericii din care faci parte? Sau batranilor la care dupa logica ta niciun ateu nu da?

Ti-am scris si iti mai scriu: intreaba sau cata sa vezi cat costa sa construiesti si sa mentii un spital si vezi impactul pozitiv masurabil. Si vezi cat ofera o catedrala gigant. Fii onest si vezi unde te duce masuratoarea!

Cred ca partea cea mai grea la tine e sa fii onest, deci probabil ca n-ai sa faci masuratoarea!

| sublime89 a răspuns (pentru Ben00):

O tara responsabila nu face catedrale de milioane de euro atunci cand situatia ei economica e atat de subreda. Tu acuzi ateii ca nu sunt interesati de batranii bolnavi, dar tu ce dovada dai ca esti interesat? Cum crezi ca batranii o vor duce mai bine daca atatia bani sunt bagati in biserici si ei traiesc in saracie? Tu tocmai ai facut clar tuturor faptul ca nu-ti pasa deloc de saracii din Romania.