| Vli12m a întrebat:

E păcat sa te speli in ziua in care ai dat de pomoana?

61 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Nu știi sa citești? Romani 6:4: "Noi, deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropați împreună cu El [...]". PRIN BOTEZ AM FOST ÎNGROPAȚI. Tot eu nu înțeleg ce citesc?

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, prin botez am fost ingropati in moartea Lui. Deci inseamna ca nu poti sa beneficiezi de moartea(sacrificiul) Mantuitorului pana nu te botezi. Ce-i asa greu de priceput?

anonim_4396

Nu la asta se referă versetul. Tu chiar nu înțelegi din capitolul ăsta ca se refera la faptul că, dacă am murit cu El, vom învia împreună cu El? Scrie ca El a murit pentru păcat, la fel și noi trebuie sa murim față de păcate. Și prin învierea Lui, inviem și noi la o viață nouă. E ca un fel de comparație. Dacă El a murit și a înviat, și noi vom face la fel. Murim față de păcat și inviem împreună cu El la o nouă viață. Versetele astea nu se refera nicidecum că dacă nu ai botezul, nu beneficiezi de jertfa Domnului.

Zice sau nu zice că prin botez ne-am îngropat cu El prin moarte? Da sau nu?

anonim_4396

Nu. Ce om moare în timp ce e îngropat? Nu e mort dinainte? Chiar nu pricepi? Zice ca prin botezul în moartea Lui am fost îngropati, nu ca prin botez prin moartea Lui am fost îngropați. Botezul e în moartea Lui, deci îngroparea e în moartea Lui, deci aici iar apare asemănarea aia, ca dacă El a murit rămâne mort, asa și noi sa ne socotim morți fata de păcate.

Nu zice? rolling on the floor))

Hai sa citim Biblia.

"Așadar, prin botez ne-am îngropat cu El în moarte, pentru ca, așa cum Hristos a înviat din morți prin slava Tatălui, tot astfel și noi să umblăm întru înnoirea vieții;"

Literalmente asta zice. Felicitari, ai contrazis biblia laughing laughing laughing

anonim_4396

Scrie "ne-am îngropat cu El ÎN moarte" nu "ne-am îngropat cu El PRIN moarte"

Felicitări, nu știi sa citești

Sensul ramane la fel si nu te ajuta deloc.

anonim_4396

De când "în" înseamnă "prin"? Trebuie sa înțelegi nuanța versetului. Și dacă citești tot capitolul, sau cel puțin primele 15 versete (cred), înțelegi contextul și vezi ca nu ai dreptate. Serios, mai informează te

Eu zic sa te informezi tu pentru ca tu esti cea care nu intelegi textul

anonim_4396

Pai cum nu îl înțeleg? Bazat pe Biblie am vorbit. Nu scrie mai jos sa ne socotim morți fata de păcat și vii pentru Dumnezeu? Și nu e logic ca asta e moartea noastră? Și e logic ca "ne-am îngropat cu El in moarte" se refera la faptul ca în moarte ne am îngropat, adica atunci când ești mort. E chiar simplu de înțeles

Sf. Pavel zice ca botezul e moartea cu Hristos

anonim_4396

Unde?

Romani 6

anonim_4396

Mai precis?
Capitolul 6 are 23 de versete, nu mi spune la general

anonim_4396

Nu scrie nicăieri în Romani 6 ca botezul e moartea cu Hristos. Dc vorbești dacă nu cunoști? Citește Romani 6 sa vezi daca scrie ce ai zis tu

Așadar prin botez ne-am îngropat cu El în moarte.

anonim_4396

REPET, UNDE SCRIE CA BOTEZUL E MOARTEA CU HRISTOS? Dc continui sa bagi de la tine? Mie mi-ar fi rușine sa inventez atata

Nu am făcut decât să repet ce spune Scriptura. Propoziția "prin botez ne-am îngropat cu El în moarte" nu cumva vrea să zică că prin intermediul acestui act al botezului noi creștinii care ne botezăm ne îngropăm cu El, adică cu Hristos, în moarte?

anonim_4396

Exact asta spune versetul, tu doar ai dezvoltat puțin. În plus, pana acum afirmai altceva, de asta te am contrazis.

Nu, n-am afirmat altceva. Continui sa afirm exact acelasi lucru: ca nu putem participa la moartea lui Hristos decat prin botez.

anonim_4396

Ce logica are asta în capul tău? Ești prima oara îngropat și abia după vei muri?

| newaccountbye a răspuns:

Nu e bine sa speli haine, așa se zice in zona mea

Nu, ci si moartea si ingroparea se intampla exact cum scrie in Scriptura, in acelasi timp, prin botez. Nu e logica mea asta ci logica scripturii.

anonim_4396

ÎN BIBLIE NU SCRIE CA MOARTEA ȘI ÎNGROPAREA SUNT ÎN ACELAȘI TIMP, PRIN BOTEZ. Și sa știi ca logica Scripturi e logica, sa zic asa, nu vorbește despre extratereștrii sau lucruri pe care noi nu le am putea înțelege dar totuși trebuie sa le credem

Nu stiu frate, dar cand Pavel îmi zice că ne-am îngropat cu Hristos prin botez eu îl cred pe cuvânt, nu ca voi.

anonim_4396

Tocmai asta e problema, că nu zice ca ne am îngropat prin botez. Tu continui la nesfârșit sa zici ca "în" ="prin", deși nici măcar contextul nu dă de înțeles asta. În context apare clar comparația dintre moartea lui Hristos și moartea noastră și se înțelege clar ca nu murim în timpul botezului, dar dacă nu vrei sa înțelegi, nu înțelege, ce sa îți spun.

Zice literalmente ca ne-am îngropat prin botez. Uite, iti citez cuvant cu cuvant:

"Așadar, prin botez ne-am îngropat cu El în moarte, pentru ca, așa cum Hristos a înviat din morți prin slava Tatălui, tot astfel și noi să umblăm întru înnoirea vieții;"

Deschide o Biblie macar o data in viata ta si vezi ca scrie PRIN.

anonim_4396

ȘI EU CE AM SPUS PANA ACUM? Am zis ca scrie ca botezul e ingroparea, dar nu moartea

Ai lipsit de la orele de gramatică din clasa a 7-a?
Unde ne-am îngropat cu Hristos? În moarte. Prin ce ne-am îngropat cu Hristos? Prin botez. Grea e gramatica asta, dar noi vrem să fim creștini.