| Adina45 a întrebat:

Este RATIONAL sa credem intr-un creator?

Răspuns Câştigător
| EmaS a răspuns:

Este cel mai rational, sa credem ca exista un Creator care a creat totul.

75 răspunsuri:
| RautateaTa a răspuns:

Ce ne costa sa credem?

| iFollowRivers a răspuns:

Da. Ambele teorii(cea creationista si cea evolutionista ) sunt rationalehappy

| Esperança a răspuns:

Este RATIONAL sa puneti intrebari tampite?

| RXN a răspuns:

Rational e sa crezi in ceva cat timp exista dovezi incontestabile.Intrucat acestea nu exista, ramane scepticismul.

| AragorN88 a răspuns (pentru Esperança):

Este RATIONAL sa raspunzi cu o intrebare tampita la o intrebare pe care tu o consideri tampita doar pentru ca era de-a face cu credinta ta?

Crescand intr-o familie religioasa esti invatat ca exista un creator si o iei ca ceva de bun simt. Nu exclud existenta unui creator, ar putea sa existe, insa nu este unul inteligent daca ma intrebi pe mine.
97% din apa este sarata si asta pe o planeta care cica este facuta pentru oameni, ce amuzant.

| Goguletzu a răspuns:

Sincer nu e rational, totul a avut un inceput.Si nu cred ca o persoana sau un duh a creat toate acestea. Daca stai sa te gandesti, si vezi ca nici o dovada nu sustine aceste afirmatii, o sa iti dai seama ca e o intrebare la care tu insuti trebuie sa raspunzi.
S-au creat prea multe dezbateri si controverse pe aceasta tema.NIMENI nu-ti poate oferi un raspuns oferind dovezi sau altfel de concepte.

| ROBERT89 a răspuns:

Este rational sa te bagi unde nu-ti fierbe oala?

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Nu. Pentru ca atunci cand spui "creator", te gandesti la o persoana care creeaza ceva. Or, un singur om, care NU e dotat cu puteri supranaturale, vrajitoresti (as spune) nu ar avea timpul si capacitatile fizice necesare pentru a crea absolut toate cate exista pe lume.
Deci, daca e vorba strict de ratiune, e imposibil. Ori a avut milioane de ajutoare cand s-a inhamat la munca de "creatie" (si, in cazul asta NU mai putem vorbi de UN creator), ori e vorba de alta teorie aici.

| Esperança a răspuns (pentru AragorN88):

Nu ti-am cerut parerea si nici eu nu ti-am zis tie vreo parere de-a mea.

| AragorN88 a răspuns (pentru Esperança):

Omu a cerut o parare, a pus o intrebare intr-un site care pentru asta este facut. Daca nu stii sa raspunzi la intrebari poti sa taci din gura si sa nu spui nimic.

Eu am raspuns la intrebarea pusa de el in a 2-a parte a comentariului meu catre tine, am zis sa nu mai fac un post, scuze.

| GodBlessYou a răspuns (pentru RautateaTa):

Nici nu iti poti imagina cat de mult.

| GodBlessYou a răspuns (pentru Esperança):

Este rational sa raspunzi prin raspunsuri tampite?

| chelstone a răspuns:

Este RATIONAL sa credem intr-un creator?

NU, Credinta nu tine de ratiune. A rationa inseamna a gandi in mod logic, nu a crede.

| Inferno a răspuns:

Nu este rational deloc, adica tu cum spui ca ar exista o persoana cu asemenea puteri supranaturale?
Deci NU este rationa, cel putin DEOCAMDATA.

| chelstone a răspuns (pentru EmaS):

''Este cel mai rational, sa credem ca exista un Creator care a creat totul. ''
Nu exista cel mai rational.
Ratiunea nu are tangente cu credinta, baza credintelor nu este rationarea in mod corect, credintele n-au legatura cu ratiunea.

| EmaS a răspuns (pentru chelstone):

Si pentru a crede in teoria evolutiei, este nevoie de credinta.Trebuie sa crezi ca verigile lipsa exista, dar ca inca nu au fost descoperite.

| Rapplex a răspuns:

A crede in ceva inseamna a presupune.PRESUPÚNERE s. 1. (înv. și pop.) prepus. (Tot felul de ~ îi trec prin cap.) 2. bănuială, ipoteză, prezumție, supoziție, (rar) presupus. (~ lui s-a adeverit.) 3. v. ipoteză. Deci sa consider o presupunere ca dovada a creeatiei eu zic ca este ilogic, aberant etc.De ce sa cred pe cineva ca D-zeu a creeat lumea cand nici macar el nu e sigur de asa ceva?!

| FucktheSystem a răspuns (pentru RautateaTa):

Timp pierdut din singura ta viață, oportunități ratate pentru că în loc să muncești te rogi, adevărul și multe altele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este copilareste

| AragorN88 a răspuns (pentru EmaS):

Eu zic sa nu te bagi la teoria evolutiei, nu e punctul tau forte, mai bine zici citate din Biblie. Mersi.

| EmaS a răspuns (pentru AragorN88):

Acum de ce esti rautacios? Am invatat si eu la scoala, si am citit si carti despre aceasta teorie.Dar, ia spune-mi tu prima celula de unde a aparut?

| EmaS a răspuns (pentru Rapplex):

Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd. Rom 8.24-25; 2Cor 4.18; 2Cor 5.7; 2 Pentru că, prin aceasta, cei din vechime au căpătat o bună mărturie. Evr 11.39; 3 Prin credinţă pricepem că lumea a fost făcută prin Cuvântul lui Dumnezeu, aşa că tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se văd. Gen 1.1; Ps 33.6; Ioan 1.3; Evr 1.2; 2Pet 3.5; 4 Prin credinţă a adus Abel lui Dumnezeu o jertfă mai bună decât Cain. Prin ea a căpătat el mărturia că este neprihănit, căci Dumnezeu a primit darurile lui. Şi prin ea vorbeşte el încă, măcar că este mort. Gen 4.4; 1Ioan 3.12; Gen 4.10; 5 Prin credinţă a fost mutat Enoh de pe pământ, ca să nu vadă moartea. Şi n-a mai fost găsit, pentru că Dumnezeu îl mutase. Căci înainte de mutarea lui, primise mărturia că este plăcut lui Dumnezeu. Mat 23.35; Evr 12.24; Gen 5.22-24; 6 Şi, fără credinţă, este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută. 7 Prin credinţă Noe, când a fost înştiinţat de Dumnezeu despre lucruri care încă nu se vedeau, şi, plin de o teamă sfântă, a făcut un chivot ca să-şi scape casa; prin ea, el a osândit lumea şi a ajuns moştenitor al neprihănirii care se capătă prin credinţă. Gen 6.13-22; 1Pet 3.20; Rom 3.22; Rom 4.13; Filip 3.9; 8 Prin credinţă Avraam, când a fost chemat să plece într-un loc pe care avea să-l ia ca moştenire, a ascultat şi a plecat fără să ştie unde se duce. Gen 12.1-4; Fapt 7.2-4; 9 Prin credinţă a venit şi s-a aşezat el în ţara făgăduinţei, ca într-o ţară care nu era a lui, şi a locuit în corturi, ca şi Isaac şi Iacov, care erau împreună-moştenitori cu el ai aceleiaşi făgăduinţe. Gen 12.8; Gen 13.3-18; Gen 18.1-9; Evr 6.17; 10 Căci el aştepta cetatea care are temelii tari, al cărei meşter şi ziditor este Dumnezeu. Evr 12.22; Evr 13.14; Evr 3.4; Apoc 21.2-10; 11 Prin credinţă şi Sara, cu toată vârsta ei trecută, a primit putere să zămislească, fiindcă a crezut în credincioşia Celui ce-i făgăduise. Gen 17.19; Gen 18.11-14; Gen 21.2; Luc 1.36; Rom 4.21; Evr 10.23; 12 De aceea, dintr-un singur om, şi încă un om aproape mort, s-a născut o sămânţă în mare număr, ca stelele cerului, ca nisipul de pe malul mării, care nu se poate număra.

| AragorN88 a răspuns (pentru EmaS):

Aia se numeste abiogeneza (care deocamandata nu a fost demonstrata), nu are nicio treaba cu teoria evolutiei.

| Rapplex a răspuns (pentru EmaS):

Cum spuneti si voi crestinii:"Vorbele n`au valoare, importante sunt faptele!". Insirand toata biblia chiar nu dovedesti nimic, tot presupunere ramane.Increderea a cam dat gres de multe ori.Un om prea naiv este o prada extrem de usoara, si la propriu si la figurat.

Răspuns utilizator avertizat
| Coconutz a răspuns (pentru ardnaxur1961):

E destul de rational.

| chelstone a răspuns (pentru EmaS):

''pentru a crede in teoria evolutiei''
laughing Sa stii ca in evidente, credinta nu-si are rostul...

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns (pentru Coconutz):

"Rational" nu poate fi "destul de...". Ori e rational, ori nu e.

| Coconutz a răspuns (pentru anonim_4396):

Ma distreaza comentariile tale ca sunt copilaresti.

| Coconutz a răspuns (pentru ardnaxur1961):

Atunci este.

Întrebări similare